Finn billige flybiletter Start her

Når er det billigst å bestille flybilletter? (Oppdatert 2021)

Dette er den ultimate guiden som hjelper deg med å finne billige flybilletter i 2021 – For de fleste reiser er flybillett noe av det dyreste på hele reisen. Mens prisene på langdistanseflyvninger har gått ned de siste årene, utgjør flybilletter fremdeles betydelig beløp i de flestes reisebudsjett. Enten du bruker å reise på lavbudsjett, alene, eller dere er en familie som ønsker å feriere i utlandet, kan det å finne en billig flyreise være vanskelig.

Tross alt, hvis flyreisen er for dyr, vil du sannsynligvis utsette det hele. Vi blir ofte kontaktet av folk som trenger hjelp til å finne billigere reiser, og ofte ser vi at alternativet var å avlyse det hele. Det skal ikke skje, men vi har sett det skje gang på gang.

Likevel har flyselskaper tusenvis av fantastiske tilbud hver dag – fra utrolige lave priser til gode kampanjer hvor de setter ned prisen for å konkurrere med et annet flyselskap. Det er mange billige billetter der ute, og de gjør drømmeturen din til en virkelighet – I denne guiden til å finne billige flybilletter i 2020 viser vi deg hvor du skal lete.

I dag skal SmartStore hjelpe deg med å mestre kunsten å finne en billig flyreise. Dette er de nøyaktige stegene vi har fulgt i et tiår, for å skaffe de billigste flybilletten hver gang vi flyr. Hvis du følger disse tipsene også, vil du aldri mer være den personen i flyet som har betalt latterlig for mye!

Slik finner du en billig flytur uansett hvor du vil dra i verden:

1. Glem mytene

Den første du må vite vite om å finne de billigste flyreisene er at det ikke finnes noen mystisk hemmelighet der ute. Det er mange myter på nettet om hvordan du finner billige flyreiser. Vi har skrevet en del om dette tidligere. Du har sannsynligvis kommet over flere av mytene når du søker etter det beste flytilbudet!

Dessverre er det ikke riktig, og som regel vil det bare føre deg på villspor.

Mange nettsteder har en tendens til å resirkulerer utdaterte myter. 

Her er de vanligste:

  • Det er IKKE billigere å kjøpe flybillett på en tirsdag (eller noen annen spesifikk dag).
  • Det er INGEN eksakt dato eller spesifikk tidsperiode du kan bestille billige flybilletter.
  • INGEN kan forutsi de eksakte flyprisene. Nettsider som baserer seg på dette, bruker tidligere data til å beregne prisene fremover. Noen ganger treffer de, andre ganger ikke.
  • Flyselskaper benytter avanserte datamaskin- og prisalgoritmer for å bestemme pris, og kjøre tilbud basert på årstiden, passasjeretterspørsel, vær, store begivenheter / festivaler, tid på døgnet, konkurrentpriser, drivstoffpriser og mye mer. De såkalte “triksene” fungerer ikke lenger. Systemet er for smart. Kast dem ut!

Og ikke lytt til noen som forteller deg noe annet. Alle som forteller deg det, vet ikke hva de snakker om!

2. Vær fleksibel med reisedatoer og tidspunkter

Prisene på flybilletter varierer veldig avhengig av ukedag, tid på året og kommende høytider, for eksempel jul, nyttårsaften, 1. mai, 17. mai. 

I juli skal alle ut å reise, og alle ønsker seg til varmere breddegrader om vinteren, og når barna har skolefri er det også populært å reise.

Kort sagt, hvis du skal fly når alle flyr, vil billetten din koste mer.

Som du ser av eksempelet kan du spare NOK 336 i september hvis du flyr til New York 15.,16, elller 22. september, i stedet for å fly den dyreste datoen som er 24. september, som koster NOK 1 849,-.

Vær fleksibel med reisedato
Vær fleksibel med reisedato

Prøv å være fleksibel med datoen din. Hvis du ønsker å besøke Paris, kan du reise til Paris om våren eller høsten, når færre besøker og flybillettene er billigere.

Men hvis du vil reise i midten av juli? Glem det!. Kanariøyene til jul? Lykke til! Prisene vil være på sitt høyeste.

Løsningen er å fly utenfor sesongen. Søk på alternative datoer slik at du finner den dagen med laveste pris. Jo mer avhengig du er av å reise på en spesifikk dato, desto mindre sannsynlig at du finner den laveste prisen.

Husk at det er nesten alltid billigere å fly midt i uken enn i helgen. Nettopp fordi de fleste reiser i helgene, og flyselskapene øker prisene sine da. Prisene er også billigere hvis du flyr rett etter en ferie. Det er også billigere å fly tidlig om morgenen og sent på kvelden, siden det er færre som ønsker å reise på disse tidspunktene.

Kort fortalt kan forskjellen på en dag bety tusenvis av kroner spart.

Flyselskapene er ikke dumme. De vet når det er en populær festival, ferie, større sportsbegivenhet eller skolefri – og de hever prisene deretter.

Vær fleksibel med datoene dine, og du vil kunne spare mange penger.

3. Vær fleksibel med destinasjonene dine

Dette er kanskje ikke alltid like lett, men hvis du ikke kan være fleksibel med datoen du skal fly, kan du forsøke å være fleksibel med hvor du flyr. Det er best å få til begge deler, men hvis du virkelig vil spare mest mulig penger og få en billig flyreise, må du i det minste være fleksibel med det ene eller det andre.

Søkemotorer etter flybilletter har gjort det veldig enkelt å søke over hele verden for å finne den billigste billetten. Du trenger ikke lenger å søke manuelt, by for by, dag for dag. Nettsteder som Momondo.no og Google Flights tilbyr gode verktøy som lar deg finne reiser til alle destinasjoner. Her kan du enkelt sammenligne flere destinasjoner. Du vil sannsynligvis oppdage noen destinasjoner du ikke engang hadde tenkt på!

Hvis du er fleksibel med hvor du vil reise (dvs. hvor som helst bortsett fra å være hjemme), bruk dette verktøyet til å finne ut hvor du skal dra:

  • Trinn 1: Gå til Google Flights og klikk på kartet:
  • Trinn 2: Se hele utvalget og alle alternativer på kartet.

Sannheten om flybilletter er at det alltid er en billig flybillett til et eller annet reisemål – det er kanskje ikke førstevalget ditt, men du vil alltid finne en flybillett til lavere pris. Gitt at du er fleksibel med datoer eller reisemål. 

Når du kun fokuserer på ett sted av gangen er du prisgitt den prisen som tilbys akkurat der og da. Ingenting kan endre denne. Men når du er fleksibel, så åpner plutselig hele verden seg for deg, og du finner fantastiske billige flybilletter!

4. Bruk lavprisselskapene

For mange år siden, hvis du ville fly mellom Europa og USA, eller Europa og ASIA, var du stort sett avhengig av de tradisjonelt dyre flyselskapene. Slik er det ikke lenger. Lavprisselskapene betjener nå mange langdistanseruter, noe som gjør det mulig å fly verden rundt til en billig penge.

Norwegian – lar deg fly mellom Europa og Bangkok for så lite som kr 2 000 hver vei.

AirAsia – tilbyr vanvittig billige avtaler rundt i Asia, og Australia for under kr 800 hver vei.

Indiske og selskaper fra midtøsten tilbyr billige flyreiser i midtøsten og Afrika.

I dag kan du du fly til de fleste destinasjoner i verdenen med et lavprisselskap. Jada, de er kanskje ikke like komfortable, og det kan hende du må betale for oppgraderinger som å sjekke inn bagasje og måltider, men husk de tar deg til hele verden uten at du må tømme banken.

Bare husk å passe på gebyrene. Lavprisselskapene tjener penger på at du ikke setter deg inn i deres regelverk! Lavprisselskapene krever ofte gebyrer for bagasje, vesker, utskrift av boardingkort, bruk av kredittkort og alt annet de kan plage deg med. Sørg for å sjekke ut alle betingelser for billetten, og hvilke gebyr som gjelder. Slik forsikrer du deg om at prisen ikke går i været, og du får den billigste turen.

Pro-Tips: Når du bestiller flybillett hos et lavprisselskap som f.eks. Norwegian. Ikke betal for alle ekstra tilbudene som dukker opp. Ikke velg å betale for setevalg, fast track, ekstra bagasje, eller forhåndsbestill mat om bord. Ta med egen mat og la flyselskapet sette opp seteplassering for deg. Så fort du legger til alle tilleggsproduktene blir det dyrere enn å fly med selskapene som inkluderer alt dette fra start.

Reiser du med småbarn så blir du automatisk plassert på sete sammen med ditt barn. Dette er de lovpålagt frem til en viss alder på barnet. Så ikke betal unødig for setevalg.

5. Ikke fly direkte

Ikke bare hjelper det å være fleksibel med datoer og destinasjoner, men å være fleksibel med ruten du tar, er en annen måte å få en billig flyreise. Noen ganger er det for eksempel billigere å fly et lavprisselskap til London, og så ta en direkterute fra London til f.eks. New York. Eller hvis du skal til en by i Europa, f.eks Madrid, og er fleksibel på flytid. Kan du fint ta et fly som f.eks. har et stopp i Krakow, for så å fly videre Krakow-Madrid. Du kan spare mange tusen kroner på dette.

6. Hold øye med tilbud

Før du skal ut å reise, sørg for å registrere deg for forskjellige nyhetsbrev. Når du mottar nyhetsbrevene fra de forskjellige flyselskapene, får du tilgang til de absolutt beste tilbudene der ute. Sant nok vil 99% av tilbudene ikke samsvare med den planlagte reiseruten din, men hvis du holder øye med tilbudene, vil du sikre deg at du ikke går glipp av et fantastisk tilbud.

Ofte er billige flyreiser bare tilgjengelige for en begrenset periode (vanligvis 24 timer). Hvis du ikke sjekker nettsidene hver dag, vil du sannsynligvis gå glipp av de beste tilbudene.

I tillegg tilbyr flyselskapets nyhetsbrev ofte hyppige flybonus. Hvis du reiser mye kan disse poengene gi deg gratis flyreiser og fantastiske oppgraderinger.

Bortsett fra å melde seg på nyhetsbrev direkte via flyselskapets nettside, er disse sidene bra for å finne gode tilbud:

7. Husk at ikke alle søkemotorer er like

For å finne den beste prisen, må du søke på flere nettsteder. Mange store søkesider oppgir ikke lavprisselskapene, eller de skjuler noen selskaper fordi disse flyselskapene ikke ønsker å betale en egen kommisjon. Andre utelater bestillingssider som ikke er på engelsk. Og andre viser bare priser hentet direkte fra flyselskaper.

Kort sagt, ikke alle er like, og alle har sine fordeler og ulemper.

Siden det ikke er noen perfekt søkemotor for flybilletter, bør du bruke flere for å sammenligne. Selv de beste har også sine mangler. Når det er sagt – vi har våre favoritter vi alltid begynner med, fordi de konsekvent pleier å vise de beste prisene. 

Her er SmartStore sine favoritter for å finne en billig flyreiser:

  • Skyscanner – Den beste flysøkemotoren der ute. Søker gjennom de fleste flyselskaper, og kommer tilbake med billigste flyreisene 99% av gangene. Dette er søkemotoren alle andre reiseekspertene bruker.
  • Google Flights – flott søkemotor som lar deg se priser for flere destinasjoner av gangen.
  • Momondo. De har et flott brukergrensesnitt (og en flott app for mobil).

Så mens de andre er gode og ikke bør ignoreres, bør Skyscanner være ditt startsted!

8. Dra nytte av studentrabatter

Hvis du er student (eller under 26 år), er det mange, mange rabatter tilgjengelig for deg. Du kan vanligvis få 20-30% avslag på standardprisen. Reisebyråer som STA Travel eller Flight Center kan hjelpe deg med å finne en billig billett. Ikke overse dem!

Husk også at de fleste studentrabatter overføres til flypartnere, som betyr at du kan bruke rabatten på partnerflyselskaper som KLM og Air France.

Hvis du ikke er sikker på hvilke flyselskaper som tilbyr rabatter, kan du gå til hjemmesiden deres eller ringe dem. Å gjøre litt research for å spare 20% (eller mer) vil være verdt det!

9. Mix and Match Airlines

Når du bestiller direkte hos et flyselskap, vil du kun få flyselskapets priser. Det betyr at alternativene dine er sterkt begrenset når det gjelder å finne den perfekte reiseruten eller spare mest mulig penger.

Hvis du ønsker å spare enda mer, kan du prøve å bestille billettene hos separate flyselskaper. Hvis du for eksempel flyr fra Oslo til New York, kan det hende du bør starte med å fly til Oslo – London. Å booke helt frem til New York vil være det enkleste, men det vil sannsynligvis ikke spare deg for penger.

Billige flybilletter i 2020

Bestill i stedet et fly fra Oslo til London, og sjekk så om du finner en god pris fra London til New York med et annet flyselskap. Ofte er konkurransen fra London enorm, noe som kan gi deg lavere priser. Det er mer arbeid å gjøre det slik, men du kan spare mye.

Dette er hva de fleste tredjeparts bestillingsnettsteder som Kiwi.com gjør. De deler opp turen din, slik at de kan gi deg den billettkombinasjonen som sikrer deg den laveste prisen på flybillettene. 

10. Bruk bonuspoeng for å få billige flybilletter

Uansett hvor ofte du flyr, bør du være påmeldt et bonusprogram. Dette kan gi deg store besparelser for deg og din familie.  Hvis du er smart med pengene dine og samler poeng, kan du reise verden rundt for veldig lite (og ofte gratis).

11. Søk billettpriser for enkeltreisende

Hvis du reiser med venner eller familie, må du ikke søke etter eller kjøpe flere billetter i et enkelt kjøp. Flyselskaper viser alltid den høyeste billettprisen i en gruppe billetter, noe som betyr at du vil ende opp med å betale mer penger. Så for å finne billige flybilletter må du søke enkeltvis.

For eksempel, hvis du er en familie på fire og søker etter fire seter, vil flyselskapet finne fire seter sammen og vise prisene basert på den høyeste billettprisen. Så hvis sete A koster 1 600,- setene B og C koster 2 100,- og sete D koster 3 200,- vil mange prise billettene som kr 3 200,- hver, i stedet for å summere de individuelle billettprisene. Hvis prisforskjellen er stor, betyr det en betydelig ekstra kostnad.

Av den grunn må du alltid søke etter billetter som en enkelt person. Etterpå, i kassen, kan du velge plasser, slik at du og familien/vennene sitter sammen. Og selv om dere ikke ender opp med å sitte ved siden av hverandre, er det ofte prisen man må betale for å spare noen tusenlapper.

12. Book så tidlig som mulig

Flypriser vil fortsette å stige jo nærmere du kommer avreisedato. Ikke vent til siste sekund med å bestille. Den billigste tiden å bestille flybillett er faktisk 10-12 måneder før avreise! Ja du leste riktig. Hvert fall når du bestiller til populære destinasjoner i høysesongen.

Det er ikke slik at dette stemmer 100% av gangene, men det er et tips du kan bruke som utgangspunkt. Opptil ett år i forveien starter flyselskapene med å legge ut en drøss med billige flybilletter, fordelt på enormt mange avganger gjennom døgnet. På dette tidspunktet er billettprisene ofte på sitt laveste. Dette kan skyldes at selskapet ønsker å skaffe seg et visst belegg på ruten. Når de har oppnådd ønsket belegg, vil du se at prisene kan stige. Når vi skriver over at dette ikke stemmer 100%, er det fordi vi har observert at prisen starter lavt. Etter noen uker ser vi at den stiger. Så kan den ligge høyt noen måneder før den går ned til et enda lavere nivå, for så å stige igjen. Noen ganger skjer dette mønsteret, andre ganger ikke.

Så det er selvsagt en sjanse du må ta. 

Så hvordan vet jeg når jeg skal bestille, og når det er lurt å vente? 

Til dette kan vi si følgende:  – på noen langdistansebilletter vil du se at det er en nedre grense for flybillettprisen. Ta f.eks Florida. Vi har reist til Florida med familien sikkert 10 ganger. Vi har fløyet fra Oslo til Miami, Fort Lauderdale, Orlando og Tampa. fra Göteborg til Orlando, og fra London til Miami. Vi har da observert prisene over lang tid. 

Det vi har sett – er at prisen til Florida sjeldent beveger seg under kr 2 900 per person. Prisen er ofte langt over, men sjeldent under 3 000. Vi har observert flybilletter til kr. 5 000,- 7 000,- og 12 000,- per person, men aldri under 2 900. Vi påstår ikke at det aldri har forekommet at prisen ligger under 2 900, for det har den sikkert, men vi har ikke selv sett dette. Så for å få billige flybilletter på denne strekningen er det viktig å kartlegge minimumsprisen først.

Pro-Tips: Finn den antatt laveste prisen på din rute. Som eksempelet over. Vi vet at prisen til Florida sjeldent går under kr 3 000,- Så når vi ser at flybilletten ligger rundt kr 3 000,- så bestiller vi. Om det koster 3 000, 3 100 eller 3 200 er ikke så nøye. Vi kan da med stor sannsynlighet si at det da er større sjanse for at prisen stiger, enn at den går ned til f.eks. 2 900,- Så bare bestill så fort du ser at prisen treffer nederste beløp.

Hvordan finner jeg ut den laveste prisen på strekningen? Gå til Google Flights, Skyscanner eller Momondo. Der kan du lese om gjennomsnittspris for alle mulige destinasjoner. Bruk dette som utgangspunkt.

***

Å finne en billig flyreise handler om å være både fleksibel og kreativ. Vi håper du i denne guiden til å finne billige flybilletter i 2020 har kommet over noen gode tips. Det kan fort bli litt jobb, men tilbudene er der ute hvis du er villig til å lete. Følg tipsene ovenfor for å komme i gang.

Finn dine billige flybilletter i dag

For å finne billige flybilletter starter SmartStore alle våre søk hos Skyscanner. Dette fordi de søker hos alle større flyselskaper og hos alle lavprisselskaper. Selv om du ikke er sikker på datoene ennå, er det best å søke så tidlig som mulig. Folk som venter med å bestille, er de som ender opp med å betale mest.

Dette er e beste hotellsøkemotorene
Slik finner du de billigste flybillettene
Tips for å fly med småbarn

Toppliste

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.