Uncategorized

Arganolje – gullet fra Marokko

Arganolje – eller “flytende gull”, som det også refereres til – er laget av de friske kjernene av frukten av argantreet i Marokko. Ren arganolje har blitt brukt i århundrer til matlaging og som et middel for helse og skjønnhet, inkludert hårtap. I dag finnes det i en rekke hår- og hudpleieprodukter.

På begynnelsen av 90-tallet var treet som gir arganoljen nesten utdødd. Etterspørselen etter andre typer avlinger erstattet gradvis bruken av denne oljen, men på grunn av alle egenskapene som var gunstige for helsen og dens enorme historie, anerkjente UNESCO i 1999 Argan-treet som en verdensarv. Argantreet gir sine frukter mellom mai og juni. Frukten ser ut som oliven, men er litt større og rundere. Inni frukten er mandelen hvor oljen trekkes ut. Produksjonen av arganolje er en komplett håndverkerprosess og krever mye arbeid.

Oljen, som regnes som verdens mest eksklusive, har en halvfet konsistens som er rik på nærende fettsyrer, antioksidanter og vitamin E. Arganolje har vist seg å gi flere helsemessige fordeler når den påføres huden, og mange av disse fordelene strekker seg til håret. Arganolje har dyptvirkende fuktighetseffekt, gir glans til håret og virker pleiende og balanserende på hodebunnen. Den finnes også i mange hårpleieprodukter som balsam og hårolje på grunn av dens evne til både å hjelpe flokete hår og redusere krus. Oljen bidrar også til å redusere skade fra vask og styling på grunn av sin beskyttende effekt. Oljen reduserer også dannelsen av slitte tupper og bidrar til et tykkere og sunnere hår.

Her har vi samlet et utvalg hårprodukter med den berømte Arganoljen som en viktig ingrediens:

Toppliste

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.