Uncategorized

Ta vare på håret på varme sommerdager

Det er ikke bare huden som trenger beskyttelse mot solen, også håret. Bruken av solbeskyttelse bør derfor ikke stoppe ved hårfestet. Hodebunnen – selv om den kan være dekket av håret – og selve håret er begge i faresonen for UVA/UVB-skade. Håret utsettes for sterk sol, vind, salt og klorvann som gjør at håret tørker ut og blir porøst. Har du fargebehandlet eller bleket hår er grunnen enda større til å passe godt på. Bruker du ikke solhatt kan en solbeskyttende spray eller krem være fin å ha. Husk også å vaske håret godt etter en dag i solen og bruk balsam og hårkurer som tilfører fuktighet.

Det finnes egne produkter til håret som beskytter mot UVB-stråler. Antioksidanter og planteavledede oljer kan være nyttige for å beskytte og berolige hodebunnen fra solens skadelige stråler. Antioksidanter vil samle frie radikaler forårsaket av UV-skade og kan bidra til å forhindre skade som kan føre til hudkreft. Spesielt solsikkeolje er kjent for å inneholde fettsyrer som kan hjelpe mot tørrheten forbundet med hår utsatt for tøffe solforhold.

Ønsker du å ta ekstra godt vare på håret ditt en varm sommerdag har vi gode tips til produkter her:

Toppliste

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.