Reiser til Jumeirah Beach Dubai

Oppdatert 20. februar 2023

Jumeira Beach (Jumeirah  -vakker på arabisk) er en hvit sandstrand som ligger i Jumeirah-distriktet i Dubai, ved kysten av Persia-bukten. Stranden er nesten 3 kilometer lang og opptil 220 meter bred (noen steder). Jumeirah Beach strekker seg langs kysten sør for byens historiske distrikt til krysset med Palm Jumeirah, og slutter mellom den sørlige enden av Jumeirah Beach Residence, ved siden av Dubai Marina-distriktet.

Bor du ved Jumeirah Beach får du noe av det beste Dubai har å by på; sol, strand og sjø, shopping, restauranter og hyggelig kveldsstemning langs gågaten og Dubai Marina. Dette er familiefavoritten for mange. Hotell og restaurantene er meget godt tilrettelagt for barn.

Jumeirah Beach og Dubai Marina

Langs stranden ligger mange av de flotte 5-stjerners luksushotellene, inkludert hotellet Burj Al Arab (Arab Tower), Jumeirah Beach Hotel og Madinat Jumeirah, et hotell- og shoppingkompleks. Ønsker du et rimeligere alternativ enn hotellene langs stranden, kan det anbefales å sjekke hotellene som ligger rundt Dubai Marina. Her bor du ca. 7-10 minutter gangavstand fra Jumeirah Beach og promenaden. Prøv f.eks. SAS Radisson Blu Residence, eller Dubai Marriott Harbour Hotel & Suites (Sponset)

Radisson Blu Residence, Dubai Marina
Radisson Blu Residence, Dubai Marina

SAS Radisson Blu Residence

Vis på kart

Radisson Blu Residence Dubai Marina er et femstjerners hotell som ligger i hjertet av Dubai Marina-området. Hotellet tilbyr 155 moderne leiligheter med ett eller to soverom og et bredt utvalg av fasiliteter for gjestene, inkludert treningssenter, utendørsbasseng og en restaurant som serverer internasjonale og lokale retter. Området rundt hotellet har mange attraksjoner og aktiviteter for besøkende, inkludert den berømte Dubai Marina Walk med en rekke restauranter, butikker og underholdningsalternativer. Andre attraksjoner i nærheten inkluderer Palm Jumeirah, Dubai Marina Mall og flere fantastiske strender.

Dubai Marriott Harbour Hotel & Suites
Dubai Marriott Harbour Hotel & Suites

Dubai Marriott Harbour Hotel & Suites

Vis på kart

Dubai Marriott Harbour Hotel & Suites er et femstjerners hotell som ligger i Dubai Marina-området og har utsikt over Palm Jumeirah og Dubai-havnen. Hotellet tilbyr 232 romslige og moderne suiter, et bredt utvalg av fasiliteter for gjestene, inkludert et utendørsbasseng, spa, treningssenter og flere restauranter og barer. Hotellets beliggenhet gir enkel tilgang til lokale attraksjoner, inkludert JBR Walk, Dubai Marina Mall, og The Beach at JBR. Hotellet har også en praktisk beliggenhet i forhold til Dubai Internet City og Dubai Media City, og er derfor et populært valg for forretningsreisende.

The Walk

Parallelt med stranden går en lang promenade kalt The Walk. Her finnes et stort utvalg restauranter, kafeer og butikker

På kvelden forvandles området til en evig strøm av luksusbiler som cruiser ned hovedgaten. Her ser du Ferrari, Lamborghini, Porsche og enorme amerikanske biler som GMC, Chevrolet og Jeeper til 8 millioner mm. Er du heldig kan du observere en og annen uortodoks passasjer i form av geoparder, jaktfalker mm. Gøy for både voksne og barn.

Dubai Marina

Dubai Marina er et fantastisk sted. Kun 7-10 minutter gange fra Jumeirah Beach.
Her ligger restaurantene på rekke og rad, og på dagen kan du besøke Dubai Marina Mall. Et stort og moderne shoppingsenter med mange merkevarebutikker og deilige lunsjbarer. På kvelden kan du spasere langs kanalen, se på den helt fantastiske ikoniske arkitekturen rundt kanalen, og besøke noen flotte restauranter.

Jumeirah-moskeen

ligger langs Dubai Marina. Dette er en av de få moskeer i De forente arabiske emirater hvor også ikke-muslimer har adgang. Jumeirah-moskeen er åpen for publikum gjennom guidede omvisninger hver dag, med unntak av fredager. Du trenger ikke å reservere plass på forhånd, men du må være der minst 15 minutter før omvisningen starter. Vær oppmerksom på at reglene i tilknytning til bekledning, er strenge. Korte skjørt og korte shorts er ikke tillatt, og kvinner må ha noe på hodet for å dekke til håret.

Det er tillatt å fotografere, så ikke glem kameraet. Omvisningen starter i området hvor de troende vasker føttene sine før de setter i gang med å be, og fortsetter etter dette til bønnehallen.

Jumeirah-moskeen ligger ved den nordlige enden av Jumeirah Beach Road, overfor Palm Strip Mall, og det går buss og metro hit. Kommer du med bil, kan du parkere på plassen utenfor moskeen mot betaling.

The Palm

ligger rett utenfor Jumeirah Beach. Du kan se Atlantis-hotellet fra stranden, som ligger helt ytterst på øya. Atlantis er et spennende utfluktsmål for både voksne og barn. Her er det et enormt stort badeland, flere gode restauranter og mange aktiviteter.

Du kan komme deg ut til The Palm enten ved å ta metroen, eller taxi. Taxi er billig og trygt i Dubai.

Praktisk:

Stranden kan nås med taxi eller offentlig transport. Det er normalt en parkeringsavgift, men parkering er gratis hver dag fra kl. 13.00 til 16.00.

Jumeirah Beach har alle fasiliteter som toaletter, garderober og dusjer.

Her er de beste nettsidene for å reise billig

1 Bestill flybillett

Bruk Skyscanner for flybilletter. Dette er vår favoritt. De søker via flyselskaper over hele verden, og du unngår å overse den billigste billetten.

2. Bestill overnatting

Du kan bestille vandrerhjem/hostel via Hostelworld. De har det beste utvalget, og en god pris. Hvis du vil bo på hotell bruker du Hotels.com. De vinner alle pristester!

3 Ikke glem reiseforsikring

Reiseforsikring vil beskytte deg mot sykdom, skade, tyveri og kanselleringer. Dette må du ha hvis noe skulle gå galt. Kontakt ditt forsikringsselskap.

4. Bestill billetter til lokale aktiviteter online

Bruk Get Your Guide når du skal spare penger på lokale aktiviteter som museer, show og teater. Det er billigere online, og billettene tar deg forbi køen.

5. Sjekk vår ressursside

Her er de beste selskapene du bør bruke når du reiser! Jeg lister opp alle de jeg bruker for å spare penger når jeg reiser – og jeg tror de vil hjelpe deg også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.