ASIA, Dubai

Reiseråd og fakta for turister i Dubai

Reiseråd og fakta for turister i Dubai

Reiseråd og fakta for turister i Dubai

Reiseråd og fakta for turister i Dubai- Enten du skal reise til Dubai på ferie, eller om du har planer om å flytte til Dubai, er et av de første spørsmålene mange stiller seg: Hvilke lover og regler må man forholde seg til i UAE?
Hvordan skal man kle seg? Kan man drikke alkohol? Kan man leie hverandre på gaten?

Nedenfor finner du en oversikt over forhold som kan være greit å vite om Dubai.
Det kan være lurt å sette seg litt inn i dette før man reiser, slik at du unngår bøter, fengsel eller til og med deportasjon. Det høres litt ekstremt ut, og det er svært sjeldent at noen kommer ut for noe alvorlig i Dubai.

Noen av de tryggeste stedene å bo i Dubai

  • Palmen, Dubai Beste stedet å reise med kjæresten
  • Dubai Marina – Beste stedet å bo i Dubai for turister og familier
  • Jumeirah Beach – Dette er det beste området å bo i Dubai og med barn
  • Deira – Her kan du bo billig i Dubai
  • Bur Dubai er et flott alternativ for førstegangs besøkende som ønsker å oppleve Dubai

 

Priser

De forente arabiske emiratene benytter Dirham (Dh). Dirham deles inn i flis. 1 Dirhan tilsvarer ca. 1,50 NOK.
Det er nokså dyrt i Dubai. Prisene på restaurant er omtrent som i Norge. Noen steder dyrere også. Prisene i butikkene er også det samme som i Norge.

 

Transport
Taxi er ikke dyrt, og er en fin og trygg måte å se Dubai.
Det er også enkelt å komme seg rundt med Metro og buss.

 

Kjøp alkohol på flyplassen
Du kan få servert alkohol på flere av byens internasjonale hoteller.
Det er derimot ingen alkoholservering å få på restaurant. Det er heller ikke mulig å kjøpe alkohol i butikkene. Et tips er derfor å kjøpe med seg litt alkohol fra flyplassen i Dubai.

 

Vaksiner
Ingen vaksiner er påkrevd for å reise til Dubai. Det anbefales ikke å drikke vann fra springen. Kjøp heller flaskevann.

 

Pass og visum

Du trenger ikke å søke om visum for å reise til Dubai. Du får automatisk ett turistvisum til Dubai. Dette gjelder i 30 dager fra ankomst til flyplassen. Husk å sjekke at passet er gyldig i minst 6 måneder etter innreisedato til Dubai.

 

Elektrisitet Dubai:

220/240 V, 50Hz. Adapter er nødvendig, britisk standard med tre hull.

 

Lover, skikker og regler

Det er ikke tillatt med fysisk kontakt mellom kjønnene (kyssing, klemming, flørting, sjikanering eller seksuell trakassering). Gifte par kan leie hverandre.

Krav om anstendig påkledning (ikke for korte skjørt eller bukser, ikke gjennomsiktige eller ettersittende klær, ikke utringninger, badetøy forbeholdt badeområder) både generelt og spesielt ved offentlige- og regjeringsbygg.
Forbud mot dansing og høy musikk på offentlige steder.

Forbud mot alkoholinntak på steder uten lisens, samt beruset opptreden utenfor spesielt avsatte områder (hoteller).

I de mest besøkte turistområdene ser myndighetene litt mellom fingrene på “vestlige oppførsel”. Det er riktig nok lokal variasjon, og jo lenger unna turistindustrien du beveger deg, desto strengere håndheves regelverket.

 

De forente arabiske emirater (FAE) regnes som et relativt trygt land å reise i. Det er lite voldskriminalitet og tyveri, men reisende bør likevel utvise normal forsiktighet. 

Personkriminalitet er ikke mye bekymring for reisende her, på grunn av at Dubai er en sterkt overvåket by. Voldelig kriminalitet rammer sjelden/nesten aldri turister. Småkriminalitet er mer bekymringsfullt, spesielt lommetyveri, svindel og seksuell trakassering, selv om våpen nesten aldri er involvert. (Det er imidlertid verdt å merke seg at Dubais kriminelle statistikk er vanskelig å måle på grunn av UAEs avslag på å offentliggjøre kriminalitetsdataene sine.)

Ironisk nok er det Dubais ekstremt strenge regler og hensynsløse rettshåndhevelse som utgjør den største trusselen for vestlige besøkende som ikke er vant til å bli begrenset av lover som er så konservative som UAE. Ting som er ulovlig i Dubai inkluderer: beruset oppførsel, banne, gjøre uhøflige gester, fotografere mennesker uten deres tillatelse, ha israelsk statsborgerskap, kritisere UAEs regjering, innsamling til veldedighet , oppfordrer til eskorte i Dubai, og mye mer.

De som kun blir bøtelagt for denne typen overtredelser, er de heldige – reisende har blitt arrestert, fengslet eller på annen måte varetektsfengslet for så lite som å kysse på en restaurant.

 

Tips for å holde deg trygg i Dubai

Kjenn reglene og følg dem. Dette punktet er viktig i Dubai, da UAEs lover er mye mer konservative enn i noe vestlig land. I Dubai er det ikke uvanlig at turister blir fengslet eller på annen måte varetektsfengslet for å gjøre noe som er helt lovlig og normalt tilbake i hjemlandet.

Det er nesten ingen bydeler som er utrygge i Dubai, men det er smart å være våken mht.  lommetyver, farlige sjåfører, risikoen for terrorisme og ekstrem varme.

Hvis du er en kvinne som planlegger å reise til Dubai, kan du pakke klær som er konservative og beskjedne for å avverge trakassering, samt vise respekt for lokale skikker. Kvinnelige turister bør også følge spesifikke sikkerhetsretningslinjer, som beskrevet nedenfor

Trygge steder – og steder å unngå – i Dubai

Hvis du reiser til Dubai, bør du vite hvor du skal reise – og hvor du kan unngå.

Reis til den 11 kilometer lang Jemeirah-Bech, en veldig populær attraksjon med god grunn. Her er det mange barnefamilier og vestlige turister. Det er sjeldent noe å bekymre seg over her. Det kan forekomme lommetyveri, men det er svært sjelden. Pass også på sakene dine når du er på stranden, men dette er ikke noe større problem enn i andre land.

Ikke besøk Sonapur, arbeidsleiren i utkanten av Dubai, der er det hundretusener av utenlandske arbeidere som ikke lever under de beste kår, dessverre. Fattigdommen her, selv om den ikke bør ignoreres, gjør Sonapur til et farlig sted for turister å besøke. I tillegg er nabolagene i Deira og Bur Dubai, med sine store hoteller, kjent for å være Dubais knutepunkt for prostitusjon og andre skyggefulle ting.

Lokalbefolkningen i Dubai vurderte Motor City som «det beste området å bo i,» delvis på grunn av sikkerheten. SAmme gjelder for Emirates Living, Oud Metha, Jumeirah og Umm Suqeim, Discovery Gardens, Silicon Oasis og Dubai Sports City.

Lokalbefolkningen er ikke så glad i Dubailand, som fremdeles er under bygging. Andre områder du kan unngå, om mulig, inkluderer Naif Street Bus Terminal om natten (spesielt hvis du er kvinne). Og hvis du planlegger å besøke en souk, må du være på vakt for lommetyver.

Hvis du leter etter trygge steder å besøke i Dubai, kan du sjekke Mall of the Emirates på Sheikh Zayed Road og de berømte innendørs skiløypene. Det er også Dubais gamle kvarter, samt Green Plane, et tropisk økosystem – disse populære attraksjonene blir nøye overvåket og beskyttet, noe som resulterer i nesten ingen kriminalitet i det hele tatt.

Hvordan komme seg trygt rundt i Dubai

Som nevnt over, er ikke voldelig kriminalitet tingen å frykte i Dubai. Å kjøre er imidlertid en annen historie. Dubais trafikkulykke er mye høyere enn i Vesten, og Verdens helseorganisasjon rapporterer at hvis du er ute å kjører i UAE, er det nesten syv ganger mer sannsynlig å bli drept enn om du i Europa. Grunnen til dette skylde dels fordi fartsovertredelse er veldig vanlig. Forsøk å unngå å være i en bil, eller til og med en fotgjenger i nærheten av biler. Hvis du må krysse en vei, må du sørge for å bruke gangfelt – å unnlate å gjøre dette kan føre til straffeforfølgelse – men husk at biler i Dubai ofte ikke klarer å stoppe ved markerte gangfelt.

Dubais offentlige transportsystem er derimot stort sett trygt og pålitelig, selv om det er viktig å ta forholdsregler mot lommetyverier på busser. Drosjer og Über er også trygt, for det meste. Hvis du kommer i en drosje, må du imidlertid forsikre deg om at førerens navn og identifikasjonsnummer er plassert på baksiden – i tilfelle noe skulle skje, må du ta et bilde av dette med mobilen din og være klar til å gi den til politiet. Bruk bare lisensierte drosjer eller andre anerkjente former for offentlig transport, og godta aldri turer fra fremmede.

Dubai advarsel for bruk av minibank

En ekstra advarsel du må huske på når du besøker Dubai, er at kriminelle har vært kjent for å tukle med minibanker for å stjele både data og penger. Uansett hvor du er i UAE, må du bare bruke minibanker som ligger i banker eller kjente hoteller.

Reisendes oppførsel og loven i Dubai

Den største risikoen din når du prøver å holde deg trygg i Dubai er å ikke kjenne eller følge de shariainspirerte lovene. Les om Dubais rigide regler, som forbyr å drikke vin, grovt språk, aggressive gester, ta bilde av noen uten å spørre, ta bilder av offentligebygg, inneha visse reseptbelagte medisiner, kysse i offentligheten, homofili og en lang liste med andre atferdsbegrensninger

Kvinner på reise i Dubai

Det er ofte mer komplisert å reise når du er kvinne, og det kan være mer tilfelle i Dubai enn andre steder. Selv om det er generelt trygt for kvinner å besøke Dubai, selv alene, bør kvinnelige reisende kle seg konservativt, vær i grupper eller par (spesielt etter mørkets frembrudd), unngå å få øyekontakt med menn og unngå barer, klubber eller hotell der prostituerte kan operere. Enslige kvinner kan bli utsatt for trakassering, spesielt i Dubais prostituerte tettsteder i Deira og Bur Dubai.

Flere regjeringskilder råder kvinner i Dubai til aldri å ta imot drinker fra fremmede, og aldri la en drink være uten tilsyn, da kriminelle kan putte noe i drinken, eller tilføre sterkere alkohol, med den hensikt å voldta, rane eller kidnappie. Husk imidlertid at Dubais myndigheter ikke alltid er din venn: Vestlige kvinnelige reisende som har rapportert å bli voldtatt i Dubai, er blitt fengslet og varetektsfengslet for å ha sex utenfor ekteskapet

I stedet for å gå, bør kvinnelige besøkende til Dubai bruke et anerkjent drosjeselskap, spesielt om natten. Vær oppmerksom på at drosjene med rosa tak kun er forbeholdt kvinnelige sjåfører og kvinnelige passasjerer – hvis du får en mannlig sjåfør, kan du sitte i baksetet. Hvis du tar kollektivtransport, kan du sitte i kvinneseksjonen foran.

Naturrelaterte farer i Dubai

En annen ting å huske på når du besøker Dubai, er at det er et reisemål som kan oppleve ekstrem varme, med temperaturer som kan nærme seg 50° Celcius, spesielt mellom mai og september. Når du besøker Dubai, bør du holde deg unna den intense solen så mye som mulig, drikke mye vann og sørge for at du har passende mengder solkrem, solbriller og hatt/caps. Ellers risikerer du virkelig heteslag eller utmattelse.

Sandstormer kan forekomme i Dubai, i tillegg ti alvorlige tordenvær, samt undervannsrømmer som har trukket svømmere til sjøs – vær oppmerksom på advarselsskilt og hvilket flagg som er heist på stranden.

 

Andre nyttige tips for Dubai

Hva heter pengene i Dubai?

Valutaen er emiratarabisk Dirham. AED og noen ganger DHS. 1 dirham er cirka 2,2 norske kroner.s

Dubai metro card

Nol Card er et smartkort som lar deg betale for bruk av forskjellige RTA-transportformer. Du kan bruke Nol-kortet ditt til å reise med Dubais Metro, busser, ferjer og Dubai Tram.

Taxi for kvinner

Taxi for kvinner er en vanlige typen transport i Dubai. Den eneste forskjellen fra andre Taxi er bilen som er helt rosa, og kvinnen i førersetet. Hun har vanligvis på seg en uniform som inkluderer en rosa eller beige hatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.