Shopping Cart

Italias største innsjø – Gardasjøen

Gardasjøen er Italias største innsjø, og et populært reisemål. Gardasjøen er en av Nord Italias mest populære feriesteder. Her finner du vakker natur, gamle landsbyer og mange aktivitetsmuligheter for barn og voksne.

Gardasjøen kan by på:

Innsjøen er populær året rundt. Enten du er på tur, vintersportferie i Gardasjøen eller sommerferier. Gardasjøen har alt, og mange av landsbyene har så mye å se og gjøre. Siden du er i Italia er det også rikelig med mat og vin, og et mangfold av gode populære restauranter.

Reiser du med barn er det et tips å besøke tivoliet Gardaland.
I området er det mange utfluktsmuligheter. Du kan ta en dagstur til Dolomittene, eller en tur opp til Tennosjøen i Sydtyrol, Ledrosjøen og Iseosjøen i Lombardi.

De store serverdighetene finner du i Verona og Venedig. Husk også og ta deg en tur langs den flotte Mincio-elven, og følg denne ned til Mantova.
Her kan du besøke blomsterparken “Parco Sigurta” og vinområdet Colline Moreniche.

Gardasjøen for barnefamilier

Barna elsker Gardasjøen. Det deilige badevannet og de spennende fornøyelsesparkene, badeland, svevebaner og ikke minst -fantastisk iskrem:-). Reiser du med litt eldre barn er det også mange spennende aktiviteter for dem. Her er det gode muligheter for mountainbike, windsurfing og paragliding, for å nevne noe.

Omårdet er selvsagt en fantastisk opplevelse for de voksne også. Enten om du reiser alene, sammen med din kjæreste eller venn – vil du oppleve en fantastisk natur, koselige landsbyer, og herlig italiensk mat.

Gardaland
Reiser du med barn, er det et tips å besøke Peschiera, som ligger i den sydlige delen av innsjøen. Her ligger bl.a. Gardaland, som er Italias største fornøylesepark.

Gardaland er ganske dyrt å besøke, men stedet har over 30 aktiviteter, et akvarium, restauranter og fine lekeplasser. Om sommeren kan det være stor pågang, slik at det kan være et tips å være tidlig ute.

Mat og drikke

Setter du pris på god mat og lekre råvarer, vil du ikke bli skuffet.
I landsbyene rundt Gardasjøen, er det italienske kjøkken mer enn kun tradisjonell Pizza og en utkokt pasta.

Er du glad i god vin til maten, er det et tips å besøke de mange vingårdene i området. Her tilbys det både vinsmaking og omvisning.

Hvor er de beste stedene å bo ved Gardasjøen?

Overnatting: En perle ved Gardasjøen er Hotel Villa Florida. Et annet populært alternative er å bo sentralt i gamlebyen Sirmione. Prøv også Villa Arcadio Hotel & Resort, som ligger vakkert plassert i en Olivenlund med utsikt over byen Saló.

Ved siden av havnen i Barbarano ligger Hotel Spiaggia d’Oro – Charme & Boutique. Spiaggia d’Oro har en flott beliggenhet midtveis mellom Salò og Gardone Riviera, og tilbyr en kai hvor du kan sole deg og dra på båtturer rundt innsjøen fra.

Hotel Regina Adelaide ligger i Garda, 2 minutters gange fra innsjøen og sentrum. Hotellet tilbyr 2 bassenger, et velværesenter og avgiftsfri parkering. En saker vinner blant barnefamilier som reiser med barn.

Fakta om Gardasjøen:

Gardasjøen (Lake di Garda) er Italias største innsjø. Den ligger mellom Lombardia og Veneto. Innsjøen er på hele 370 km², og ligger 65 moh (Wiki – Gardasjøen).

Gardasjøen er hele 51,6 km lang og 16,7 km bred.

Gardasjøen er ikke så dyp, den har en dybde på 346 m. Til sammenligning er Mjøsa 453 meter dyp.

Navnet Garda, kan dateres tilbake til år 800, og kommer fra byen med samme navn. Ordet stammer fra det germanske ordet warda, som betyr “vakthold” eller “observasjonssted.”

Isbreer dannet denne alpine regionen på slutten av den siste istiden

Reise til Gardasjøen.

Fly
Fra Norge går det flere flyruter til byer i området. Både Norwegian.com og sas.com har flere flyruter. Sjekk også ut skyscanner.com og Momondo.no hvis du ønsker å sammenligne prisen på andre flyalternativer.

Hotell
Det er mye å spare på å sjekke ut hoteller på forhånd. Er du tidlig ute, og tørr å vente med å bestille, kan du være heldig å få med deg noen gode rabatter på hotellene. Booking.com har et godt utvalg, og de kjører ofte 72-timers salg. Her er det bare å følge med.

Les også vår guide til hvordan du skaffer de beste prisene.

Billetter til aktiviteter ved Gardasjøen.

Det kan være lurt å bestille billetter online, før du reiser. Dette gir deg gode rabatter, og du unngår lange køer på reisemålet ditt. Nedenfor har vi lagt ut noen populære turer. Hvis du klikker deg inn på en av turene, kommer du til en ny side hvor du kan søke etter turer selv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Hva betyr det at prisen går ut?

Prisen på denne varen hentes fra  én eller flere nettbutikker i sanntid. (Se lenger ned). Prisene er dynamiske og endrer seg hele tiden.

 

Hvordan kan jeg se flere bilder, velge størrelse, farge ol.?

Når du klikker Vis varen hos / Vis i butikk – overføres du til butikken som selger varen. Her får du all informasjon du trenger.