Her er de beste områdene å bo i Lisboa (2023)

Oppdatert 25. april 2023

Lisboa, Portugal er en vakker og historisk by med mange flotte steder å besøke. Noen av de beste stedene å besøke i Lisboa inkluderer Belem-tårnet, Jeronimos-klosteret, Sao Jorge-slottet og Rossio-plassen. Andre populære attraksjoner inkluderer Gulbenkian-museet, Lisboa Oceanarium (Oceanário de Lisboa) og Lisboa Zoo. Lisboa er også kjent for sitt pulserende natteliv og deilige kjøkken, så sørg for å prøve noen lokale retter og besøke noen av byens barer og klubber mens du er der.

Her er de beste hotellområdene i Lisboa

Hvis du planlegger en tur til Lisboa, er et av de beste stedene å bo Hotel Lisboa Plaza. Dette hotellet ligger i hjertet av byen, bare noen skritt fra populære attraksjoner som Rossio-plassen og Sao Jorge-slottet Hotel Lisboa Plaza tilbyr en rekke fasiliteter, inkludert en restaurant, treningssenter og svømmebasseng. Rommene er komfortable og moderne, og hotellet har et godt rykte for vennlig og hjelpsomt personale. Prisene er rimelige, og du kan finner ofte gode tilbud og rabatter på nettet. Jeg anbefaler Hotel Lisboa Plaza på det sterkeste for et komfortabelt og hyggelig opphold i Lisboa. Les videre for å finne andre gode steder å besøke og hvor det lønner seg å bo.

Lisboa er kjent for sitt deilige og smakfulle kjøkken.

Noen av de beste lokale rettene i Lisboa inkluderer bacalhau (salttorsk), caldo verde («grønnkålsuppe»), cozido a Portuguesa (kjøtt- og grønnsaksstuing) og pastel de nata (kremterte). Andre populære retter inkluderer francesinha (en sandwich med kjøtt og ost), carne de porco a alentejana (svinekjøtt med muslinger) og arroz de pato (and med ris). Lisboa er også kjent for sin sjømat, så sørg for å prøve noen av de ferske fiske- og skalldyrrettene som er tilgjengelig på byens restauranter.

Når du bestemmer deg for hvor du skal bo i Lisboa, er det flere faktorer å vurdere. En viktig faktor er plasseringen av hotellet. Lisboa er en stor by, så du bør velge et sted som passer for aktivitetene og attraksjonene du planlegger å besøke. Det kan også være lurt å vurdere hvilken type overnatting som passer best for dine behov. Lisboa tilbyr et bredt utvalg av overnattingssteder, fra luksushoteller til budsjettvennlige vandrerhjem. Det er også en god idé å vurdere fasilitetene og tjenestene som tilbys av overnattingsstedet, for eksempel en restaurant, treningssenter eller svømmebasseng. Prisen og verdien for pengene er også viktige faktorer å vurdere når du velger hvor du skal bo i Lisboa. Til slutt, sørg for å lese anmeldelser fra andre reisende for å få en ide om hva du kan forvente av overnattingsstedet.

Her skal du bo i Lisboa – Hvis du lurer på hvor du skal bo i Lisboa, er denne artikkelen noe for deg. Vi dekker alle typer overnattingsmuligheter, fra vandrerhjem til luksus, samt ting du kan gjøre i Lisboa. Her finner du de beste Lisboa-hotellene, de beste stedene i Lisboa å besøke, enten du reiser med barn, kjæresten, venner eller alene.

Cais do Sodre – Her får du mest ut av feriebudsjettet

Cais do Sodre – Her får du mest ut av feriebudsjettet – Cais do Sodré er et flott sted å bo i Lisboa hvis du søker en yngre, hippere atmosfære.

Cais do Sodre er et populært nabolag i Lisboa, Portugal som er kjent for sitt pulserende natteliv og pulserende atmosfære. Jeg anbefaler å besøke Cais do Sodre fordi det tilbyr en flott blanding av restauranter, barer, klubber og andre underholdningsalternativer. Du kan finne alt fra tradisjonelle portugisiske tavernaer til trendy cocktailbarer i dette nabolaget. Cais do Sodre er også hjemmet til noen av Lisboas beste musikkarenaer, hvor du kan se liveopptredener av tradisjonell portugisisk musikk så vel som internasjonale opptredener. I tillegg ligger nabolaget nær vannkanten, slik at du kan nyte vakker utsikt over elven og byen. Totalt sett er Cais do Sodre et flott sted å oppleve den livlige siden av Lisboa.

image 84
Lisbon Five Stars Apartments – Bica 246

Her er de beste stedene å bo i Cais Do Sondré

De Beste Lavbudsjetthoteller i Cais do Sodré:

2 Beste Budsjetthoteller i Cais do Sodré:

Beste Mellomklassehoteller i Cais do Sodré:

262 Boutique Hotel

De Beste Familievennlige hoteller i Cais do Sodré:

2 Beste Rimelige luksushoteller i Cais do Sodré:

Lisboas red light-distrikt

Midt mellom de 3 bydelene ChiadoBaixa og Cais do Sodré, ligger Lx Boutique Hotel. Hotellet er kun 5 minutters gange fra flere restauranter, barer, kafeer og butikker.

Cais do Sodré har tradisjonelt vært Lisboas red light-distrikt, og det er fremdeles stedet å gå sent på kvelden når alle andre nattklubber i byen har stengt. Et populært nabolag for studenter og digitale nomader.

Cais do Sodre - Her får du mest ut av feriebudsjettet

Estrela – Et fint sted å bo hvis du reiser med barn

Estrela er et nabolag i Lisboa, som er et flott sted å besøke med barn. En av hovedgrunnene er at her ligger bl.a. Lisboa Oceanarium, et av de største og mest imponerende akvarier i Europa. Oceanariumet er en morsom og lærerik opplevelse for barn, siden det har et bredt spekter av marint liv fra forskjellige deler av verden. I tillegg til oseanarium, er Estrela også hjemmet til Jardim da Estrela, en vakker park som er perfekt for piknik, gåturer og andre utendørsaktiviteter. Parken har en lekeplass, en innsjø og en rekke planter og dyr. Alt i alt er Estrela et flott sted for familier å tilbringe en morsom og hyggelig dag i Lisboa.

image 85
Verride Palácio Santa Catarina

Her er de beste stedene å bo i Estrela

3 Billigste Hostelene i Estrela:

Beste Mellomklassehoteller i Estrela:

Beste Familievennlige hoteller i Estrela:

Olissippo Lapa Palace 🔥🔥🔥

2 Beste Rimelige luksushoteller i Estrela:

Tips til deg som reiser med barn

Her er noen tips hvis du planlegger å reise til Lisboa med barn, for å gjøre reisen din hyggelig og stressfri:

Planlegg reiseruten din på forhånd: Lisboa er en stor og levende by med mange attraksjoner og aktiviteter. Før du ankommer, planlegg reiseruten din og bestem hvilke attraksjoner og aktiviteter du vil gjøre med barna dine. Dette vil hjelpe deg å få mest mulig ut av tiden din i Lisboa og unngå å kaste bort tid på å finne ut hva du skal gjøre når du er der.

Se etter barnevennlige overnattingssteder: Når du velger et sted å bo i Lisboa, se etter overnattingssteder som passer til familier med barn. Mange hoteller og andre typer overnatting i Lisboa tilbyr spesielle fasiliteter og tjenester for familier, som barnesenger, ekstrasenger og barnemenyer.

Dra nytte av offentlig transport: Lisboa har et godt offentlig transportsystem, med busser, trikker og et metronettverk som kan ta deg til de fleste steder i byen. Dette er en praktisk og rimelig måte å komme seg rundt med barn på, og det kan også være en hyggelig måte å se byen på.

Vær forberedt på folkemengder og støy: Lisboa er et populært turistmål, så du kan oppleve at noen attraksjoner og områder i byen er overfylte og bråkete. Vær forberedt på dette, og vurder å besøke noen attraksjoner tidlig om morgenen eller senere på kvelden for å unngå de travleste tidene.

Ikke glem å pakke det nødvendige: Når du reiser med barn, er det viktig å huske å pakke alt det nødvendige, som bleier, våtservietter, snacks og eventuelle nødvendige medisiner. Det er også lurt å ta med en barnevogn eller bærer for yngre barn for å gjøre det lettere å navigere i byen.

Estrela - Et fint sted å bo hvis du reiser med barn

Tips til barnevennlige overnattingssteder i Lisboa

Det er mange hoteller i Lisboa, Portugal som er familievennlige og passer for familier med barn. Noen av de mest populære familievennlige hotellene i Lisboa inkluderer Hotel Real Palacio 🔥, Altis Avenida Hotel, Olissippo Lapa Palace og My Story Hotel Tejo. Disse hotellene tilbyr en rekke fasiliteter og tjenester som passer for familier, for eksempel ekstra senger, barnesenger, barnemenyer og lekeområder.

Mange av disse hotellene har også praktiske beliggenheter i nærheten av populære attraksjoner og offentlig transport, noe som gjør det enkelt å utforske byen med barna. Du kan finne mer informasjon om disse og andre familievennlige hoteller i Lisboa ved å lese videre.

Graca – Muligens det beste stedet å bo i Lisboa?

Graca – Muligens det beste stedet å bo i Lisboa? – Ovenfor Alfama ligger bydelen Graça & São Vicente. Sammen med Alfama er Graça et av Lisboas eldste nabolag. Dette er nabolag der lokalbefolkningen bor. Graça ligger på en bakketopp nær São Jorge-borgen, mens Alfama følger bakken nedover. Det er et av de bratteste områdene i Lisboa.

Graca er et nabolag i Lisboa, Portugal som er kjent for sin vakre utsikt og historiske sjarm. Det er et flott sted å besøke av flere grunner. En av hovedgrunnene til å besøke Graca er å se Miradouro da Graca, et populært utsiktspunkt som tilbyr panoramautsikt over byen. Miradouro da Graca er et populært sted å se solnedgangen og se byens landemerker, som Sao Jorge-slottet og Belem-tårnet.

Graca er også hjemsted for kirken Santa Engracia, en vakker barokkkirke fra 1600-tallet som er verdt å besøke for sin arkitektur og historie. I tillegg er Graca et flott sted å utforske til fots, siden det har trange gater og svingete smug som er typiske for byens historiske nabolag. Samlet sett er Graca et vakkert og sjarmerende nabolag som gir et innblikk i Lisboas historie og kultur.

image 86
Torel Palace Lisbon

Her er de beste stedene å bo i Graça

2 billigste hotellene i Graça:

2 Beste Familievennlige hoteller i Graça:

Rimelige luksushoteller i Graça:

Ferske nybakte rundstykker levert på døra?

Hva med å våkne opp til ferske nybakte rundstykker levert på døra? Det fikk vi erfare på Iberostar Selection Lisboa.
Hotellet ligger i en liten gate med små barer og restauranter. Her var det også steder hvor det ble spilt Fado. Det er også 
En deilig hage og en glassveranda hvor du kan nyte utsikten over Lisboa.

Graca – Muligens det beste stedet å bo i Lisboa?

Avenida da Liberdade – Her bor du i Lisboa for å shoppe

Avenida da Liberdade – Her bor du i Lisboa for å shoppe – Et annet eksklusivt område i Lisboa, den lille stripen langs Avenida da Liberdade er et flott sted å bo. Noen av de fineste hotellene i Lisboa, som Four Seasons, finner du langs Avenida de Liberdade.

Avenida da Liberdade er et av de viktigste shoppingområdene i Lisboa, Portugal. Avenyen er omkranset av eksklusive butikker, boutiquer og varehus, noe som gjør den til et populært reisemål for besøkende som ønsker å handle luksusvarer. Noen av de beste stedene å handle på Avenida da Liberdade inkluderer varehuset El Corte Ingles, som tilbyr et bredt utvalg av mote-, skjønnhets- og hjemmevarer, og Loja do Gato Preto, som selger en rekke husholdningsartikler og gaver. Flaggskipsbutikken Luis Onofre, som selger luksuriøse sko og tilbehør, ligger også på Avenida da Liberdade. I tillegg er det flere kjøpesentre og kjøpesentre i området, som Colombo kjøpesenter og Amoreiras kjøpesenter, som tilbyr et bredt utvalg av butikker og restauranter.

image 87
Takterrassen på Tivoli Avenida Liberdade Lisboa

Her er det beste området å bo i Avenida da Liberdade

2 Beste Billig-hotellene i Avenida da Liberdade:

De Beste Budsjetthoteller i Avenida da Liberdade:

3 Beste Mellomklassehoteller i Avenida da Liberdade:

3 Beste Familievennlige hoteller i Avenida da Liberdade:

3 Beste Rimelige luksushoteller i Avenida da Liberdade:

Luksuriøs shopping fra merker som Prada og Gucci,

Det har blitt kalt “Champs Elysées i Lisboa”, fordi det ble sterkt påvirket av parisiske boulevarder.

For mer luksuriøs shopping fra merker som Prada og Gucci, er dette nabolaget du skal besøke.

Bairo Alto – Et perfekt sted for å oppleve utelivet i Lisboa

Bairro Alto er et nabolag i Lisboa, Portugal som er kjent for sitt pulserende natteliv og livlige atmosfære. Hvis du besøker Bairro Alto, her er noen tips til ting du kan gjøre i nabolaget:

 • Besøk Fado-museet: Bairro Alto er fødestedet til fado, den tradisjonelle portugisiske musikken som er kjent for sin melankolske og sjelfulle lyd. Fado-museet, som ligger i nabolaget, tilbyr et fascinerende blikk på historien og utviklingen av fado, samt opptredener av noen av de beste fadosangerne i byen.
 • Utforsk de fargerike gatene: Bairro Alto er kjent for sine svingete gater og livlige bygninger, som er dekorert med fargerike fliser og veggmalerier. Ta en spasertur gjennom nabolaget for å se noen av de beste eksemplene på Lisboas unike arkitektur og gatekunst.
 • Prøv noe lokalt kjøkken: Bairro Alto er et flott sted å prøve noen av Lisboas deilige lokale retter. Nabolaget er hjemsted for mange tradisjonelle portugisiske tavernaer og restauranter, hvor du kan prøve retter som bacalhau (salttorsk), cozido a Portuguesa (kjøtt- og grønnsaksstuing) og pastel de nata (kremterte).
 • Besøk Bairro Alto natteliv: Bairro Alto er kjent for sitt pulserende natteliv, med et bredt utvalg av barer, klubber og andre underholdningstilbud. Enten du leter etter en livlig bar eller et mer intimt sted, vil du finne noe som passer din smak i Bairro Alto.
 • Handle på Feira da Ladra: Feira da Ladra, eller «Tyvenes marked,» er et ukentlig loppemarked som finner sted i Bairro Alto. Markedet har et bredt spekter av varer, fra antikviteter og vintageartikler til suvenirer og håndlaget håndverk. Det er en morsom og unik måte å oppleve nabolaget på og finne noen interessante suvenirer å ta med hjem.
image 89
Memmo Príncipe Real

Her er de beste stedene å bo i Bairro Alto

2 Billigste hotellene i Bairro Alto:

3 Beste Budsjetthoteller i Bairro Alto:

4 Beste Mellomklassehoteller i Bairro Alto:

2 Beste Familievennlige hoteller i Bairro Alto:

4 Beste Rimelige luksushoteller i Bairro Alto:

Lisboas viktigste togstasjoner, Rossio togstasjon

Det er ikke mange turistaktiviteter som ligger rett i Bairro Alto, men området er tilgjengelig via T-banestasjonen eller bare ved å gå. Bairro Alto er ikke kjent som et rolig nabolag, så det er virkelig det beste alternativet for natteravner og festdyr. Her ligger også en av Lisboas viktigste togstasjoner, Rossio togstasjon, så hvis du planlegger å dra på flere dagsturer fra Lisboa, er dette et godt område å bo.

Vi bodde i en stor og flott leilighet med 3 barn, Palácio Camões. Leilighetene har flott utsikt utover elven Tejo. Noen av leilighetene er over 2 plan og med møblert terrasse. Ikke alle har terrasse. Fra leiligheten er det kort vei til utsiktspunktet Santa Catarina, og et godt utvalg av restauranter, barer og de trendy butikkene i Bairro Alto. Det Anbefales å ta et lite besøk til dette området. Her er det mye fint å se.

Bairo Alto - Et perfekt sted for å oppleve utelivet i Lisboa

Ciado – Fint sted å bo første gang i Lisboa

Ciado – Fint sted å bo første gang i Lisboa – På toppen av bakken ved siden av Baixa ligger Chiado, Lisboas eksklusive og kunstneriske nabolag. Noen av de beste hotellene i Lisboa finner du i Chiado. Det er her du finner eksklusiv shopping, så vel som Lisboas teaterdistrikt.

image 90
Lounge – Lisboa Pessoa Hotel

Her de beste stedene å bo Chiado

3 Billigste hotellene i Chiado:

Beste Budsjetthoteller i Chiado:

Bons Dias

3 Beste Mellomklassehoteller i Chiado:

4 Beste Familievennlige hoteller i Chiado:

4 Beste Rimelige luksushoteller i Chiado:

Chiado er populært blant turister

I likhet med Baixa er Chiado godt egnet for turister, med mange Lisboa-hoteller, kafeer, fine restauranter, museer og butikker. Ikke gå glipp av Chiado-museet, med verk av Rodin på dislpay.

Midt mellom de populære bydelene Bairro Alto og Chiado, ligger hotellet Teatro Boutique Chiad. Dette er også midt i det historiske Lisboa. Kun 5 minutters gange ligger museer, restauranter og barer. Det er også veldig praktisk å bo her, da det kun er 2 min gange til t-banestasjonen; Baixa-Chiado.

Baixa – En av de bedre stedene å bo med barn

Baixa – En av de bedre stedene å bo med barn – Hvis du reiser til Lisboa med barn, er Baixa et utmerket alternativ, takket være nærhet til alle turistattraksjonene. Offentlig transport i Lisboa er utmerket og lett å bruke, men hvis du besøker Lisboa med barn, kan det være lettere å gå mesteparten av tiden.

Baixa er et nabolag i Lisboa, Portugal som er kjent for sin historiske sjarm og sentrale beliggenhet. Hvis du besøker Baixa med barn, her er noen tips til ting du kan gjøre i nabolaget:

 • Besøk Rossio-plassen: Rossio-plassen er et sentralt torg i Baixa som er et populært samlingssted for både lokalbefolkningen og besøkende. Plassen har en vakker fontene, en statue av kong José I og flere historiske bygninger. Det er et flott sted å ta en pause og la barna leke eller løpe rundt.
 • Utforsk Chiado-museet: Chiado-museet ligger i Baixa og tilbyr et fascinerende blikk på historien og kulturen i Lisboa. Museet har et bredt utvalg av utstillinger, inkludert kunst, skulptur og historiske gjenstander. Det er et flott sted å lære om byen og engasjere barnas nysgjerrighet.
 • Gå på en trikketur: Baixa er hjemsted for noen av Lisboas ikoniske trikker, som er en morsom og unik måte å utforske byen på. Du kan ta en trikk fra Baixa til andre deler av byen, for eksempel bydelene Bairro Alto eller Alfama, og se severdighetene underveis.
 • Besøk Lisboa Story Centre: Lisbon Story Centre er et morsomt og interaktivt museum som forteller historien om Lisboa gjennom en rekke multimediautstillinger. Museet ligger i Baixa og passer for barn i alle aldre. Det er en fin måte å lære om byens historie og kultur på en morsom og engasjerende måte.
 • Handle på Time Out Market: Time Out Market er et populært matmarked som ligger i Baixa. Markedet har et bredt utvalg av matboder, som tilbyr alt fra tradisjonelle portugisiske retter til internasjonal mat. Det er et flott sted å ta en matbit og prøve noen lokale spesialiteter.
image 91
Villa Baixa – Lisbon Luxury Apartments

Her er de beste stedene å bo i Baixa

2 Beste Billigste hotellene i Baxia:

4 Beste Mellomklassehoteller i Baxia:

2 Beste Familievennlige hoteller i Baxia:

Villa Baixa – Lisbon Luxury Apartments 🔥🔥

Hotel Santa Justa

4 Beste Rimelige luksushoteller i Baxia:

Hvis du ser etter et familievennlig hotell i Baixa, er det noen alternativer du bør vurdere:

 • Hotel Real Palacio: Hotel Real Palacio er et luksushotell som ligger i Baixa som tilbyr en rekke fasiliteter og tjenester som passer for familier. Hotellet har komfortable og romslige rom, en restaurant, et treningssenter og et svømmebasseng. Det ligger også i nærheten av populære attraksjoner som Rossio-plassen og Sao Jorge-festning.
 • Altis Avenida Hotel: Altis Avenida Hotel er et moderne og stilig hotell som ligger i Baixa. Hotellet tilbyr en rekke fasiliteter og tjenester for familier, inkludert ekstra senger, barnesenger og barnemenyer. Det ligger også i nærheten av Lisbon Story Centre og Lisboa Oceanarium, noe som gjør det til en praktisk base for å utforske byen med barn.
 • My Story Hotel Tejo: My Story Hotel Tejo er et elegant og trendy hotell som ligger i Baixa. Hotellet tilbyr komfortable og moderne rom, samt en restaurant og en bar. Det ligger også i nærheten av Time Out-markedet og Chiado-museet, noe som gjør det til et godt valg for familier som ønsker å utforske byens severdigheter og attraksjoner.
 • Olissippo Lapa Palace: Olissippo Lapa Palace er et luksuriøst hotell som ligger i Baixa som tilbyr en rekke fasiliteter og tjenester som passer for familier. Hotellet har romslige og elegante rom, en restaurant, et treningssenter og et svømmebasseng. Det ligger også i nærheten av populære attraksjoner som Belem-tårnet og Jeronimos-klosteret.

Pga. et jordskjelv som rammet byen på 1700-tallet, er mye av dette området gjenoppbygd og regnes som “moderne.” Som med ethvert turistdistrikt har Baixa Lisboa restauranter, butikker, underholdning, attraksjoner og hoteller, noe som gjør det til et av de beste stedene å bo i Lisboa.

Portugals hovedstad blir stadig mer populær som et rimelig europeisk reisemål.

Portugals hovedstad blir stadig mer populær som et rimelig europeisk reisemål.

Lisboa er en fargerik kystby med den perfekte blandingen av kultur, mat og natur, alt sammen til en rimelig pris.


BEST CITY TO VISIT IN EUROPE 2018 – Lisbon Portugal Travel Guide

Vloger Lost LeBlanc viser deg Lisboa

Lisboa er full av liv, mat og fantastiske mennesker, og i denne filmen viser Vloger deg hvordan du skal besøke denne flotte byen. Her får du de berømte broene i Lisboa, Sintra-området, Belem Castle, hvordan du lager din egen juice ved å selv sykle i gang energien til juicemaskinene.

Les videre for å se hvor du finner de beste stedene å bo i Lisboa.

Før du bestemmer deg for hvor du skal bo i Lisboa Portugal, bør du først bestemme hva du skal gjøre i Lisboa, slik at du kan velge ditt Lisboa-hotell i nærheten av attraksjonene du ønsker å se. Sentrum er relativt lite, så det er lett å gå rundt Lisboa og se attraksjonene, men det er også ganske kupert, så vær forberedt på det.

Vi dekker alle typer Lisboa overnattingsmuligheter, fra vandrerhjem til luksuriøse Lisboa-hoteller, samt hvordan du bestemmer hvor du skal bo i Lisboa, de beste Lisboa-hotellene, de beste stedene i Lisboa å besøke, de beste stedene å bo i Lisboa, hoteller i nærheten Lisboa attraksjoner, Lisboa nabolagguide og mange flere.

Se andre hoteller i Portugal

Nyttige tips for Lisboa

Benfica FC og Sporting

Mens du er i Lisboa, hva med å se en kamp med byrivalene Sporting CP og Benfica? Billetter kan du kjøpe online.

Spis pølser på en liten trailer

Gå til et sted som heter Guia i Cascais, og spis pølser fra en liten trailer som heter Hot Dog Cascais. Det er ganske bra, og du vil ha en fantastisk utsikt over havet.

Ikke bruk Tripadvisor

For å finne restaurant og barer i Lisboa, i stedet for TripAdvisor, bruk Zomato. Det er en lokal app, og den er virkelig fantastisk når det kommer til å finne det beste i Lisboa.

47140224 1867450493310769 5060202722934915072 n
Chapitô à Mesa

Overrask kjæresten med et besøk hos Chapitô à Mesa. De har kun 10-15 bord hvorav 2 har helt utrolig utsikt.

Har du ikke bestilt bord, gjør det med en gang!

Bestill bord her

Populære aktiviteter i Lisboa