Europa, Tsjekkoslovakia

Her bor du best i Praha med familie og kjæresten (2023)

lazy

Praha, også kjent som Praha i Tsjekkia, er en vakker by med rike historiske og kulturelle skatter. Det er en populær destinasjon for både barnefamilier, par og venner.

Barnefamilier vil sikkert sette pris på de mange museene og historiske stedene i Praha, som Borgen i Praha (Prague Castle) og Karlsbroen. Du kan også besøke Zoologisk hage i Praha (Prague Zoo), som er en av de beste dyrehagene i Europa, eller ta en tur til Tjekkisk teknisk museum for litt læring og moro.

For de som reiser med venner eller kjæresten, er Praha også en fantastisk destinasjon. Byen har mange kafeer, barer og restauranter som er perfekte for sosiale sammenkomster. Du kan også utforske de forskjellige områdene i Praha, som Stare Mesto (Gamlebyen) og Josefov (Jødisk kvarter).

Det er mange fine steder å bo i Praha, avhengig av budsjettet ditt og hva du leter etter. Du kan bo i et tradisjonelt hotell, eller du kan leie en leilighet eller et hus for litt mer privatsfære.

Praha har også mange muligheter for shopping, med alt fra luksusvarer til antikviteter og håndverk. Du kan også prøve noen av de lokale spesialitetene, som Praha skinke og Tjekkisk pivo (øl).

Når det gjelder kultur, kan du besøke noen av de mange museene og galleriene i Praha, eller delta på en av de mange konsertene eller teaterforestillinger som finner sted i byen.

I alt er Praha en fantastisk by for både barnefamilier, par og venner, med massevis av ting å se og gjøre for alle aldre og interesser.

Her er de beste hotellområdene i Praha

Zizkov – et bra sted å bo for utelivet i Praha – Zizkov: Dette er et trendy område som ligger nordøst for sentrum, og det er kjent for sine mange kafeer, barer og nattklubber. Det er også mange leiligheter og hoteller i dette området, samt en rekke restauranter med internasjonal mat.

Karlin – For deg so besøker Praha på et budsjett – Karlin: Dette området ligger nord for sentrum, og det er kjent for sine mange kafeer, barer og restauranter. Det er også en rekke leiligheter og hoteller her, samt noen shoppingmuligheter.

Vinohrady – Det beste nabolaget å bo i Praha – Vinohrady: Dette er et fint område som ligger nordøst for sentrum, og det er kjent for sine vakre parker og mange kafeer og restauranter. Det er også en rekke leiligheter og hoteller i dette området, samt noen shoppingmuligheter.

Nove Mesto – Fint sted for deg som søker litt luksus, Praha

Hradcany – Her bor du hvis du besøker Praha for første gang – Hradčany (Slottet): Dette området ligger på den østlige siden av Karlsbroen og er hjem til Prager slott, den største attraksjonen i Praha. Det er også mange fine hoteller i dette området, inkludert noen som tilbyr utsikt over slottet.

Mala Strana i Praha – Hit reiser du med kjæresten – Mala Strana (Lillebyen): Dette er et roligere område som ligger på den vestlige siden av Karlsbroen, og det er kjent for sine smale, sjarmerende gater og vakre parker. Det er mange fine hoteller og bed & breakfast-steder her, samt en rekke restauranter og kafeer.

Gamlebyen i Praha – Beste stedet å bo for alt – Gamlebyen (Stare Mesto): Dette er et av de mest populære områdene for turister å bo i Praha, da det ligger midt i sentrum og er nær mange av de viktigste attraksjonene. Du kan finne en rekke hoteller i alle prisklasser her, samt mange restauranter, kafeer og butikker.

Uansett hvilket område du velger å bo i, bør du være forberedt på at hotellprisene kan være litt høyere i Praha enn i andre byer, spesielt i høysesongen. Det kan være lurt å bestille hotell på forhånd for å sikre deg et godt tilbud.

Zizkov – et bra sted å bo for utelivet i Praha

Vis på kart

Zizkov er et trendy område som ligger nordøst for sentrum i Praha, og det er kjent for sine mange kafeer, barer og nattklubber. Det er også mange leiligheter og hoteller i dette området, samt en rekke restauranter med internasjonal mat.

Det finnes mange ting å gjøre i Zizkov, fra å slappe av på en av de mange kafeene eller parkene, til å utforske de lokale butikkene og galleriene. Du kan også besøke Zizkov Television Tower, en kontroversiell bygning som har blitt et kjent landemerke i området.

Utelivet i Zizkov er også bra, med mange barer og nattklubber å velge mellom. Det finnes også en rekke fine restauranter i området, med alt fra tradisjonelle tsjekkiske retter til internasjonal mat.

Shoppingmulighetene i Zizkov er også gode, med en rekke butikker som selger alt fra klær til kunstverk. Du kan også prøve noen av de lokale spesialitetene, som Praha skinke og Tjekkisk pivo (øl).

Det kan være ganske hyggelig å bo i Zizkov, da det er et livlig område med mye å se og gjøre. Du kan finne en rekke hoteller og leiligheter i området, avhengig av budsjettet ditt og hva du leter etter.

For å komme til og fra Zizkov og flyplassen kan du ta flybussen, som går fra flyplassen til nærliggende steder i byen, inkludert Zizkov. Du kan også ta tog eller buss til sentrum og deretter ta trikk eller metro videre til Zizkov. Offentlig transport i Praha er generelt billig og enkel å bruke.

Her er de beste stedene å bo i Zizkov

4e0cf91a
Prague Marriott Hotel

3 Beste og Billigste hotellene i Zizkov:

3 Beste Budsjetthoteller i Zizkov:

2 Beste Mellomklassehoteller i Zizkov:

2 Beste Familievennlige hoteller i Zizkov:

Rimelige luksushoteller i Zizkov:

Noen av attraksjonene i Zizkov inkluderer jugendmonumenter, den nye jødiske kirkegården der Kafka ligger begravet og Zizkov tv-tårn, med observasjonsdekk og en restaurant, med utsikt over byen.

Karlin – For deg so besøker Praha på et budsjett

Vis på kart

Karlin er et område i den østlige delen av Praha, Tsjekkia. Det ligger i nærheten av floden Vltava og har vært et populært sted å bo for lokale og turister i mange år. Det er lett å komme til Karlin med offentlig transport, da det ligger i nærheten av mange av byens buss- og trikkelinjer, og det er også en metrostasjon i området.

Det finnes mange ting å gjøre i Karlin. Det er et kulturrikt område med mange museer, gallerier og teatre, og det er også mange parker og grøntområder i området. Det er også mange koselige kaféer og restauranter i området, som serverer alt fra tradisjonell tsjekkisk mat til internasjonale retter.

Utelivet i Karlin er også livlig, med mange barer og nattklubber å velge mellom. Det er også noen butikker og butikksenter i området, hvis du ønsker å handle.

Å bo i Karlin kan være en god mulighet for de som reiser på budsjett, da det er mulig å finne rimelige overnattingsalternativ i området. Det er også en god beliggenhet for å utforske resten av Praha, da det er enkel tilgang til offentlig transport.

Hvis du ønsker å reise til og fra Karlin og flyplassen, kan du ta metroen til flyplassen. Det tar omtrent 30 minutter å komme til flyplassen fra Karlin med metroen. Du kan også ta buss eller taxi til flyplassen, men dette kan være litt dyrere enn å ta metroen.

Her er de beste stedene å bo i Karlin

511add70
Hilton Prague

De billigste hotellene i Karlin:

3 Beste Mellomklassehoteller i Karlin:

3 Beste Familievennlige hoteller i Karlin:

3 Beste Rimelige luksushoteller i Karlin:

Karlin - For deg so besøker Praha på et budsjett

Vinohrady – Det beste nabolaget å bo i Praha

Vis på kart

Vinohrady er et område i den sentrale delen av Praha, Tsjekkia. Det ligger i nærheten av mange av byens viktigste turistattraksjoner, som Wenceslas Square og Old Town Square, og det er også en rekke parker og grøntområder i området. Det er lett å komme til Vinohrady med offentlig transport, da det ligger i nærheten av mange av byens buss- og trikkelinjer, og det er også en metrostasjon i området.

Det finnes mange ting å gjøre i Vinohrady. Det er et kulturrikt område med mange museer, gallerier og teatre, og det er også mange parker og grøntområder i området. Det er også mange koselige kaféer og restauranter i området, som serverer alt fra tradisjonell tsjekkisk mat til internasjonale retter.

Utelivet i Vinohrady er også livlig, med mange barer og nattklubber å velge mellom. Det er også noen butikker og butikksenter i området, hvis du ønsker å handle.

Å bo i Vinohrady er populært blant både lokale og turister, da det er et av de beste områdene å bo i Praha. Det er en god beliggenhet for å utforske resten av byen, da det er lett tilgang til offentlig transport, og det er også et trygt og velstående område.

a476b07d
Hotel Orion

  2 Beste Budsjetthoteller i Vinohrady:

  2 Beste Mellomklassehoteller i Vinohrady:

  4 Beste Familievennlige hoteller i Vinohrady:

  Rimelige luksushoteller i Vinohrady:

  Overnattingssteder i Vinohrady finnes ofte i eldre, restaurerte herskapshus, selv om det også er noen få herberger i området. Det er til og med noen få vingårder igjen i Vonohrady som du kan besøke.

  Vinohrady - Det beste nabolaget å bo i Praha

  Nove Mesto – Fint sted for deg som søker litt luksus, Praha

  Vis på kart

  Nove Mesto (New Town) er et nabolag som ligger i sentrum av Praha, hovedstaden i Tsjekkia. Det er kjent for sin rike historie, vakre arkitektur og livlige kultur.

  En av hovedattraksjonene i Nove Mesto er Václavplassen, som er en travel gate med butikker, restauranter og historiske bygninger. Nasjonalmuseet (Národní muzeum), som ligger på torget, er et populært reisemål for både turister og lokalbefolkningen. Andre kjente landemerker i området inkluderer Powder Tower, Estates Theatre og St. Francis of Assisi-kirken (St. Francis Of Assisi Church).

  Det er mange ting å gjøre i Nove Mesto, inkludert å besøke museer, handle på lokale markeder og butikker og nyte nattelivet. Det finnes også en rekke restauranter, kafeer og barer i området, som serverer en rekke retter fra tradisjonell tsjekkisk mat til internasjonale retter.

  Nove Mesto er et godt sted å bo for de som er ute etter litt luksus. Nabolaget er hjemsted for en rekke eksklusive hoteller, leiligheter og hus, og det er godt forbundet med resten av byen med offentlig transport.

  For å komme til Nove Mesto fra flyplassen, kan du ta Airport Express-bussen til sentrum, og deretter overføre til t-banen eller en trikk. Det er også flere taxiselskaper som tilbyr skyss fra flyplassen til nabolaget. Når du først er i Nove Mesto, gjør byens omfattende offentlige transportnettverk, som inkluderer busser, trikker og metro, det enkelt å komme seg rundt.

  De beste stedene å bo i Nove Mesto

  c421f66c
  The Grand Mark Prague

  3 Beste billighotellene i Nove Mesto:

  Beste Budsjetthoteller i Nove Mesto:

  De Beste Mellomklassehoteller i Nove Mesto:

  4 Beste Familievennlige hoteller i Nove Mesto:

  Rimelige luksushoteller i Nove Mesto:

  Hradcany – Her bor du hvis du besøker Praha for første gang

  Vis på kart

  Hradcany er et historisk område i Praha som er kjent for sin vakre arkitektur og for å være hjemmet til Prahas slott. Det ligger på den høye kanten av gamlebyen i Praha, og har en fantastisk utsikt over byen og elven Vltava.

  I området rundt Hradcany finner du en rekke historiske landemerker, inkludert Prahas slott, St. Vitus-katedralen og en rekke kirker og klostre. Det er også mange museer og gallerier i området, inkludert Kunsthistorisk museum og Náprstek Museum of Asian, African and American Cultures.

  Hvis du er interessert i å oppleve det lokale utelivet, finnes det mange kafeer, barer og restauranter i området rundt Hradcany. Det finnes også en rekke butikker og markedsteder der du kan kjøpe lokale produkter og suvenirer.

  Hradcany er et flott sted å bo for de som besøker Praha for første gang, da det ligger i nærheten av mange av de viktigste turistattraksjonene i byen, inkludert Prahas slott og St. Vitus-katedralen. Det er også enkel tilgang til offentlig transport, med buss, trikk og T-banen som alle har holdeplasser i området.

  For å komme til Hradcany fra flyplassen i Praha, kan du ta bussen nr. 119 til Nádraží Veleslavín T-banestasjon, og deretter ta T-banen linje A til Malostranská holdeplass. Du kan også ta flybuss nr. 100 til Zličín T-banestasjon og deretter ta T-banen linje B til Náměstí Republiky holdeplass. Det er også mulig å ta taxi direkte fra flyplassen til Hradcany.

  Hradcany – Her bor du best i Hradcany

  9c36cc66
  Hotel Pod Vezi

  De billigste hotellene i Hradcany:

  2 Beste Budsjetthoteller i Hradcany:

  3 Beste Mellomklassehoteller i Hradcany:

  2 Beste Familievennlige hoteller i Hradcany:

  4 Beste Rimelige luksushoteller i Hradcany:

  Hradcany - Her bor du hvis du besøker Praha for første gang

  Mala Strana i Praha – Hit reiser du med kjæresten 

  Vis på kart

  Mala Strana er et nabolag i Praha som ligger på den vestre siden av elven Vltava, rett ved gamlebyen. Dette området er kjent for sin vakre arkitektur og historiske landemerker, inkludert Karlsbronen og St. Nicholas Church.

  I Mala Strana finner du mange museer, gallerier og kulturelle attraksjoner, inkludert Petřín Tower og Wallenstein Palace. Det er også en rekke parker og grønne områder, som Petřín Hill og Letná Park, som er perfekte for en rolig spasertur eller picnic.

  Utelivet i Mala Strana er også bra, med en rekke kafeer, barer og restauranter som tilbyr alt fra tradisjonell tsjekkisk mat til internasjonale retter. Det finnes også mange butikker og markedsteder der du kan kjøpe lokale produkter og suvenirer.

  Mala Strana er et flott sted å bo for de som reiser med kjæresten, da området har en romantisk atmosfære med sin vakre arkitektur og nærhet til elven. Det er også enkel tilgang til offentlig transport, med buss, trikk og T-banen som alle har holdeplasser i området.

  For å komme til Mala Strana fra flyplassen i Praha, kan du ta bussen nr. 119 til Nádraží Veleslavín T-banestasjon, og deretter ta T-banen linje A til Malostranská holdeplass. Du kan også ta flybuss nr. 100 til Zličín T-banestasjon og deretter ta T-banen linje B til Náměstí Republiky holdeplass. Det er også mulig å ta taxi direkte fra flyplassen til Mala Strana.

  Her er de beste hotellene i Mala Strana

  b3694269
  Mandarin Oriental, Prague

  De billigste hotellene i Mala Strana:

  Budsjetthoteller i Mala Strana:

  Beste Mellomklassehoteller i Mala Strana:

  4 Beste Familievennlige hoteller i Mala Strana:

  3 Beste Rimelige luksushoteller i Mala Strana:

  Gamlebyen i Praha – Beste stedet å bo for alt

  Vis på kart

  Gamlebyen i Praha, også kjent som Staré Město, er det historiske sentrum av Praha og ligger mellom elven Vltava og Hradcany. Dette området er kjent for sin vakre arkitektur og historiske landemerker, inkludert Tyn Church, Prahas astronomiske ur og Jan Hus Monument.

  I Gamlebyen finner du mange museer, gallerier og kulturelle attraksjoner, inkludert Jewish Museum og Museum of Communism. Det er også en rekke parker og grønne områder, som Wenceslas Square og Old Town Square, som er perfekte for en rolig spasertur eller for å slappe av på en benk og se på menneskene som går forbi.

  Utelivet i Gamlebyen er også bra, med en rekke kafeer, barer og restauranter som tilbyr alt fra tradisjonell tsjekkisk mat til internasjonale retter. Det finnes også mange butikker og markedsteder der du kan kjøpe lokale produkter og suvenirer.

  Gamlebyen i Praha kan være det beste stedet å bo i Praha fordi det ligger i nærheten av mange av de viktigste turistattraksjonene i byen, inkludert Prahas astronomiske ur og Tyn Church. Det er også enkel tilgang til offentlig transport, med buss, trikk og T-banen som alle har holdeplasser i området.

  For å komme til Gamlebyen i Praha fra flyplassen, kan du ta bussen nr. 119 til Nádraží Veleslavín T-banestasjon, og deretter ta T-banen linje A til Můstek holdeplass. Du kan også ta flybuss nr. 100 til Zličín T-banestasjon og deretter ta T-banen linje B til Náměstí Republiky holdeplass. Det er også mulig å ta taxi direkte fra flyplassen til Gamlebyen i Praha.

  Her er det best å bo i gamlebyen

  f7642888

   2 Beste Budsjetthoteller i gamlebyen i Praha:

   3 Beste Mellomklassehoteller i gamlebyen i Praha:

   4 Beste Familievennlige hoteller i gamlebyen i Praha:

   4 Beste Rimelige luksushoteller i gamlebyen i Praha:

   Josefov, den tidligere jødiske gettoen.

   Brosteinsgatene som leder ut fra gamlebytorget er fulle av spennende overraskelser. Her finner du historiske kirker og steder som det gamle rådhuset, Estates Theatre for ballett og dans, Rudolfinium konserthus for klassisk musikk og en nattelivscene for studentene.

   Før du leser videre og lurer på hvor du skal bo. Du kan spare deg masse tid ved å bare gå for hotellet Iron Gate Hotel & Suites. Et vakkert hotell som ligger midt i gamlebyen. Hotellet ligger i en UNESCO-vernet bygning fra 1400-tallet.

   I gamlebyen finner du også Josefov, den tidligere jødiske gettoen. Her også den gamle jødiske kirkegården og et Holocaust-museum. Som sentrum av Praha for innbyggere og turister er det mange hoteller å velge mellom i gamlebyen, jeg tror det er det beste området å bo i Praha.

   Den tsjekkiske hovedstaden er en av de vakreste byene i Europa

   Den tsjekkiske hovedstaden er en av de vakreste byene i Europa, og tiltrekker seg et økende antall besøkende hvert år. I en by på to millioner, med 10 distrikter, som hver inneholder flere nabolag, kan det være vanskelig å bestemme hvor du skal bo.

   Praha har et pålitelig kollektivnettverk som består av t-bane, trikker og busser, slik at du fremdeles kan utforske andre områder uansett hvor du bor.

   Det er 8 byområder i Praha å velge mellom i Praha, her finner du også de beste hotellene i Praha.

   Vi vil dekke over alle typer Praha overnattingsmuligheter, fra billige hoteller i Praha, til vandrerhjem til luksuriøse Praha-hoteller, samt hvordan du bestemmer hvor du skal bo i Praha. Her finner du også de beste hotellene i Praha, de beste attraksjonene å besøke i Praha, og de beste stedene å bo. Du finner også hoteller i nærheten av Praha attraksjoner, En guide til Praha og mye mer.

   Populære ting å gjøre i Praha