Europa, Frankrike, Saint Tropez

De beste områdene å bo i Saint Tropez (2021)

lazy

Saint Tropez er en luksuriøs kystby i Sør-Frankrike, beliggende langs Mediterranéen i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur. Byen er kjent for sin vakre strand, det pulserende nattelivet og de luksuriøse butikkene og hotellene langs havnen.

Saint Tropez har en lang og rik historie, og det er mange historiske bygninger og museer å utforske i byen. I tillegg til å tilby vakre strender og et bredt utvalg av spisesteder, tilbyr byen også mange muligheter for vannsport, som seiling, dykking og vannski.

Beliggenheten til Saint Tropez gjør det enkelt å komme seg til andre deler av Sør-Frankrike, enten du kjører, tar toget eller flyr. Byen ligger bare en kort kjøretur fra Nice og Cannes, og det går også busser og tog mellom de ulike byene langs kysten. Saint Tropez er derfor et perfekt sted å starte en reise langs Mediterranéen.

Saint Tropez har en lang og rik historie

Saint Tropez har en lang og rik historie som går tilbake til antikken. Byen ble først nevnt i skrifter fra den romerske tiden, og det er funnet arkeologiske gjenstander som dateres tilbake til denne tiden i området.

I middelalderen ble byen en viktig havn for handel og fiske, og det ble bygget en festning for å beskytte innbyggerne mot pirater. I løpet av renessansen ble byen en viktig kulturby, med mange kunstnere og forfattere som bodde og arbeidet her.

I det 20. århundre ble Saint Tropez en populær ferieby for velstående mennesker, spesielt etter at filmen «And God Created Woman» ble spilt inn her i 1956. Siden den tid har byen blitt et symbol på glamour og luksus, og det er mange luksushoteller, restauranter og butikker langs havnen.

I tillegg til sin rike historie, har Saint Tropez også en rik kulturarv å tilby. Det er mange historiske bygninger og museer å utforske, inkludert Festningen i Saint Tropez, Musée de l’Annonciade og Musée de la Gendarmerie et du Cinéma. Byen har også en rekke kunstgallerier og konserter å tilby, noe som gjør den til en attraktiv by for kunstelskere og kulturinteresserte.

Takket være sin lange og rike historie og dens rike kulturarv, tilbyr Saint Tropez en unik reiseopplevelse for besøkende. Uansett om du vil slappe av på stranden, utforske historiske bygninger eller nyte det pulserende nattelivet, finner du noe som passer for deg i denne vakre byen langs Mediterranéen.

Attraksjoner

Landsbyen La Croix-Valmer - Fint sted å bo hvis du ønsker et billig alternativ
Stranden og vannsportaktiviteter i Saint Tropez
 • Stranden og vannsportaktiviteter: Saint Tropez har flere vakre strender å velge mellom, med kritthvit sand og kristallklart vann. I tillegg til å slappe av på stranden, kan du også prøve ut ulike vannsportaktiviteter, som seiling, dykking og vannski.
 • Historiske bygninger og museer: Saint Tropez har en rekke historiske bygninger og museer å utforske, inkludert Festningen i Saint Tropez, Musée de l’Annonciade og Musée de la Gendarmerie et du Cinéma. Du kan også besøke Château de la Moutte, et vakkert slott fra det 16. århundre, eller Musée du Distillerie Combier, et museum dedikert til produksjon av likør.
 • Shopping og spisesteder i havnen og på gatene: Havnen i Saint Tropez er kjent for sine luksuriøse butikker og restauranter, og det er mange steder å shoppe og spise langs havnen og i gatene i sentrum. Du kan også besøke markedet i Place des Lices for å kjøpe friske råvarer og antikviteter.

  Her er noen av de mest populære strandene og vannsportaktivitetene i Saint Tropez:

  Saint Tropez er kjent for sine vakre strender og mange muligheter for vannsportaktiviteter.

  1. Plage de Pampelonne: Dette er en av de mest populære strandene i Saint Tropez, med finkornet sand og krystallklart vann. Det er mange muligheter for vannsport her, som for eksempel jet ski, parasailing og snorkling.
  2. Plage des Graniers: Dette er en roligere strand enn Plage de Pampelonne, og passer bra for familier med små barn. Det er også muligheter for vannsport her, som for eksempel kajakkpadling og stand-up paddleboarding.
  3. Plage des Jumeaux: Dette er en strand som er kjent for sine mange kafeer og restauranter, og passer bra for de som vil slappe av og nyte solen mens de spiser og drikker.

  Utover de nevnte strandene, er det også mange andre muligheter for vannsport i Saint Tropez, som for eksempel seiling, vannski og dykking. Det finnes mange selskaper i området som tilbyr utleie av utstyr og guider til de ulike aktivitetene.

  Restauranter i Saint Tropez

  df80a8eb
  Hôtel de Paris Saint-Tropez
  • Fransk mat med fokus på lokale råvarer: Saint Tropez er kjent for sin franske mat, og det er mange restauranter som serverer tradisjonelle franske retter med fokus på lokale råvarer. Du kan prøve spesialiteter som bouillabaisse (fiskesuppe), ratatouille (grønnsaksgryte) eller tarte tatin (upside down-pai).
  • Internasjonal mat med ulike kjøkken: Selv om fransk mat dominerer menyen i Saint Tropez, finner du også mange restauranter som serverer internasjonal mat med ulike kjøkken. Det er både asiatiske, italienske, meksikanske og andre internasjonale restauranter å velge mellom.
  • Spesialiteter fra Saint Tropez, som fisk og skalldyr: Saint Tropez ligger ved Mediterranéen, så det er ingen overraskelse at fisk og skalldyr er en stor del av matkulturen i byen. Du kan prøve tradisjonelle franske retter som moules frites (muslinger med pommes frites) eller bouillabaisse, eller du kan nyte ferske fiskeretter på en av de mange fiskerestaurantene langs havnen.

   Her komer noen gode restauranter i Saint Tropez

   1. Chez Ma Tante: Denne restauranten serverer klassisk fransk mat i en vakker innendørs setting med utendørs sitteplasser også.
   2. Le Quai: Dette er en populær restaurant som ligger ved havnen i Saint Tropez og tilbyr en fantastisk utsikt mens du spiser. De serverer en blanding av lokale og internasjonale retter.
   3. La Ponche: Denne restauranten er kjent for sin havutsikt og serverer en meny med fisk og skalldyr som hovedingredienser. De har også et utvalg av lokale og internasjonale viner.

   Unik shopping i Saint Tropez: Finn unike kunstverk og håndverk laget av lokale kunstnere

   • Luksusbutikker langs havnen og i gatene: Hvis du ønsker å handle luksuriøse merkevarer i Saint Tropez, kan du besøke en av de mange luksusbutikkene langs havnen eller i gatene. Noen eksempler på luksusbutikker i Saint Tropez inkluderer Chanel, Louis Vuitton og Gucci.
   • Koselige butikker med lokalt laget kunst og håndverk: Hvis du vil støtte lokale kunstnere og håndverkere, kan du besøke en av de koselige butikkene som selger lokalt laget kunst og håndverk. Noen eksempler på slike butikker i Saint Tropez inkluderer Galerie du Port og Marché aux Puces.
   • Markeder med friske råvarer og antikviteter: Hvis du vil handle friske råvarer eller lete etter antikviteter, kan du besøke en av markedene i Saint Tropez. Noen eksempler på slike markeder inkluderer Place des Lices og Marché Provencal.

   Overnatting i Saint Tropez

   Når du planlegger en reise til Saint Tropez, er det viktig å velge riktig overnatting. Byen tilbyr et bredt utvalg av overnattingsmuligheter, fra luksushoteller med utsikt over havet til budsjethoteller og bed and breakfast-er i byen.

   ea2ef7b1
   Hôtel Restaurant Le Yaca
   • Luksushoteller med utsikt over havet: Hvis du vil ha den ultimate luksusopplevelsen i Saint Tropez, bør du vurdere å bo på et av de mange luksushotellene langs havnen. Disse hotellene tilbyr ofte vakker utsikt over havet, samt en rekke førsteklasses fasiliteter, som spa, treningssenter og fine restauranter. Noen eksempler på luksushoteller i Saint Tropez inkluderer Hotel de Paris, Château de la Messardière og Hotel Byblos.
   • Budsjethoteller og bed and breakfast-er i byen: Hvis du vil spare penger på overnattingskostnadene, kan du vurdere å bo på et budsjethotell eller en bed and breakfast i byen. Disse stedene tilbyr en mer personlig opplevelse og ofte lavere priser enn de store luksushotellene. Noen eksempler på budsjethoteller og bed and breakfast-er i Saint Tropez inkluderer Hôtel Saint Amour, og La Maison sur la Sorgue.
   • Leiligheter og feriehus i omgivelsene: Hvis du ønsker mer privatliv og plass til å slappe av, kan du vurdere å leie en leilighet eller et feriehus i omgivelsene av Saint Tropez. Dette gir deg muligheten til å koke din egen mat og ha mer plass for deg selv, samtidig som du fortsatt er i nærheten av alt Saint Tropez har å tilby. Du kan finne mange leiligheter og feriehus til leie gjennom ulike nettsteder, som Airbnb og Vrbo (HomeAway).

    Transport til og fra Saint Tropez

    454a00cf
    Hôtel Villa des Anges i Port Grimaud
    • Transport til Saint Tropez: Det finnes ulike transportmuligheter for å komme seg til Saint Tropez, inkludert fly, bil, buss og taxi. Du kan sjekke priser og tilgjengelighet på ulike nettsteder, som Expedia, Hotels.com, Kayak og GetYourGuide, for å finne den beste løsningen for deg.
    • Ting å gjøre i Saint Tropez: Saint Tropez tilbyr mange spennende aktiviteter og attraksjoner, som for eksempel havnen, kunstgalleriene, markedet i Place des Lices og stranden Pampelonne. Du kan også besøke nærliggende steder, som for eksempel Port Grimaud og Gassin, og utforske området på egen hånd eller gjennom guidede turer.
    • Tips for å spare penger: Det finnes noen måter du kan spare penger på under reisen til Saint Tropez, som for eksempel å booke flyreisen og overnattingen på forhånd, å velge en billigere form for transport og å spise på rimeligere restauranter. Du kan også se etter tilbud og rabatter på ulike nettsteder, som Groupon og LivingSocial, og prøve å reise utenfor høysesongen for å få lavere priser.

     Anbefalte hoteller

     Her presenterer vi noen av de beste hotellene i Saint Tropez, med lenker, beskrivelser, priser og tilgjengelighet.

     37744158
     Hôtel de Paris Saint-Tropez
     • Hotel Le Yaca: Dette luksushotellet ligger i hjertet av Saint Tropez, og tilbyr en rekke fasiliteter, som for eksempel en stor hage, en innendørs og utendørs pool, en spa-avdeling og en restaurant. Romprisene starter på ca. 400 euro per natt. (se hotellets hjemmeside)
     • Hotel Les Palmiers: Dette komfortable hotellet ligger ved stranden Pampelonne, og tilbyr en rekke fasiliteter, som for eksempel en utendørs pool, en bar og en restaurant. Romprisene starter på ca. 200 euro per natt.
     • Hotel de Paris: Dette historiske hotellet ligger i sentrum av Saint Tropez, og tilbyr en rekke fasiliteter, som for eksempel en utendørs pool, en bar og en restaurant. Romprisene starter på ca. 250 euro per natt.
     • Hotel La Residence de la Pinède (https://www.laresidence-sainttropez.com): Dette luksuriøse hotellet ligger i nærheten av stranden Pampelonne, og tilbyr en rekke fasiliteter, som for eksempel en utendørs pool, en spa-avdeling og en restaurant. Romprisene starter på ca. 400 euro per natt.
     • Hotel Byblos: Dette kjente hotellet ligger i hjertet av Saint Tropez, og tilbyr en rekke fasiliteter, som for eksempel en utendørs pool, en spa-avdeling og en restaurant. Romprisene starter på ca. 350 euro per natt.
     • Hotel La Ponche (https://www.hotellaponche.com): Dette koselige hotellet ligger i sentrum av Saint Tropez, og tilbyr en rekke fasiliteter, som for eksempel en innendørs pool, en bar og en restaurant. Romprisene starter på ca. 200 euro per natt.
     • Hotel La Plage (https://www.hotellaplage.com): Dette strandhotellet ligger ved stranden Pampelonne, og tilbyr en rekke fasiliteter, som for eksempel en utendørs pool, en bar og en restaurant. Romprisene starter på ca. 250 euro per natt.

      *Prisene og tilgjengeligheten kan variere avhengig av sesongen og bookingen. Sjekk nettstedet til hvert enkelt hotell for oppdaterte priser og tilgjengelighet.

      Les også våre andre reiseblogger fra Saint Tropez

       Se andre hoteller i Frankrike

       Populære aktiviteter i Saint Tropez