Her bor du best i Cannes, med familie, for strandliv eller uteliv (2023)

Cannes er en populær ferieby på den franske rivieraen, kjent for sine luksushoteller, butikker og restauranter. Byen er også kjent for filmfestivalen som finner sted hvert år i mai.

Cannes er et godt valg for familier som ønsker å nyte sol, strand og hav. Byen har mange fine sandstrender hvor du kan slappe av og nyte det varme klimaet. Du kan også leie en strandstol og parasoll, eller prøve en av de mange vannsportaktivitetene som tilbys i området, som dykking, seiling og vannscooter.

I tillegg til strandliv byr Cannes også på et livlig natteliv med mange barer, klubber og restauranter hvor du kan nyte god mat og drikke. Du kan også shoppe i de mange butikkene og markedene i byen, eller besøke et av de mange museene og kulturinstitusjonene i området.

Cannes er også omgitt av mange andre interessante byer og landsbyer, så du kan dra på utflukter og oppleve den lokale kulturen og naturen. I tillegg er det også mange andre aktiviteter og attraksjoner i området, som vannparker, dyreparker og vingårder, så det er noe for enhver smak i familien.

Her er de beste hotellområdene i Cannes

Vallauris – For deg som elsker mat, og fint å bo med familien

Vallauris – For deg som elsker mat, og fint å bo med familien – Et annet flott alternativ for familier å bo i nærheten av Cannes er Vallauris, som også har mange leiligheter og villaer til leie. Ofte kombinert med den nærliggende kystbyen Golfe Juan, er regionen Vallauris Golfe Juan mest kjent for keramikk, delvis takket være Picasso som bodde her i flere år til midten av 1950-tallet.
Vallauris – For deg som elsker mat, og fint å bo med familien – Et annet flott alternativ for familier å bo i nærheten av Cannes er Vallauris, som også har mange leiligheter og villaer til leie. 

Ofte kombinert med den nærliggende kystbyen Golfe Juan, er regionen Vallauris Golfe Juan mest kjent for keramikk, delvis takket være Picasso som bodde her i flere år til midten av 1950-tallet.

image 30
Hôtel Martinez – Cannes

De beste hotellene i Vallauris

De Beste Budsjetthoteller i Vallauris:

3 Beste Mellomklassehoteller i Vallauris:

Beste Familievennlige hoteller i Vallauris:

3 Beste Rimelige luksushoteller i Vallauris:

Mougins – et fint sted å bo for deg som vil slappe av

Mougins – et fint sted å bo for deg som vil slappe av – Her har du utsikt over den franske rivieraen. Åssiden Mougins ligger ca. syv kilometer fra Cannes, men tilbyr en rolig flukt fra den turistiske byen. 

Mougins er mest kjent for de omkringliggende skogene. Det fredelige miljøet har trukket kunstnere i årevis, inkludert Picasso, som bodde ute de siste årene i Mougins.

Restauranter i verdensklasse
Det er noen restauranter i verdensklasse i Mougins, og en årlig gastronomifestival. I motsatt retning av Cannes, bare 15 minutter fra Mougins, er byen Grasse. Grasse regnes som parfymens verdenshovedstad, og mange store parfymerier tilbyr turer, noe som gjør Grasse til en utmerket dagstur hvis du bor i Mougins.

image 32
La Lune de Mougins

De beste hotellområdene i Mougins:

Budsjetthoteller i Mougins:

Amarante Cannes Hotel

Rimelige luksushoteller i Mougins:

La Lune de Mougins

La Bocca – Fint sted å bo med barn

La Bocca – Fint sted å bo med barn – Rett vest for Cannes er La Bocca, sannsynligvis det beste nabolaget å bo i Cannes for familier. Det er en strand midt i området, i tillegg til en håndfull strandklubber.

Innkvartering her bruker å være litt mer overkommelig enn noen av hotellene i Cannes, og det er også mulig å leie leiligheter og villaer for større grupper.

La Bocca er et bedre alternativ for de som ønsker å slappe av og nyte en ferie med selvhusholdning, ettersom det er færre butikker og restauranter enn det er i Cannes. 100 meter fra sandstrendene ligger Five Seas Hotel, et populært hotell blant barnefamilier som besøker Cannes.

Det er imidlertid et godt alternativ for de som ikke ønsker å betale de høye prisene i Cannes, men vil ha bekvemmeligheten av å utforske mange byer langs den franske rivieraen.

image 33
Residhotel Villa Maupassant

De beste hotellene i La Bocca

3 Beste Budsjetthoteller i La Bocca:

2 Beste Mellomklassehoteller i La Bocca:

Gamlebyen – Et av de mer populære turistområdene i Cannes

Gamlebyen – Et av de mer populære turistområdene i Cannes. – Gamlebyen i Cannes kalles også Le Suquet og ligger like ved Vieux-havn. Som du kanskje antar, har gamlebyen mindre glitter og glamour fra den franske rivieraen, men mer historie og interessante steder. 

Brosteinsbelagte gater snor seg opp og ned i åsene i Cannes, forbi butikker, suvenirstativer og mange utmerkede restauranter.

Du vil ikke finne så mange kjeder her, og som et resultat, færre Cannes-hoteller enn andre nærliggende områder. Kun 5 minutters gange fra Palais des Festivals et des Congrès og Boulevard de la Croisette ligger hotell Radisson Blu 1835 Hotel & Thalasso. Dette er et fint plassert hotell for å få med seg både havnen, gamlebyen og sentrum av Cannes.

Sørg for å ta turen til toppen av bakken minst en gang for en fantastisk utsikt over Cannes by, den franske rivieraen og Middelhavet.

image 35
Villa d’ Estelle Cannes

De beste hotellområdene i gamlebyen i Cannes

2 Beste Budsjetthoteller i gamlebyen i Cannes:

Beste Mellomklassehoteller i gamlebyen i Cannes:

2 Beste Familievennlige hoteller i gamlebyen i Cannes:

3 Beste Rimelige luksushoteller i gamlebyen i Cannes:

De Billigste Hotellene i La Croisette

La Croisette – Her bor du i nærheten av utelivet i Cannes – Et av de mest populære stedene å bo i Cannes er La Croisette. La Croisette refererer teknisk til strandpromenaden, eller strandpromenaden som skiller strendene i Cannes fra Cannes by. 

Filmfestivalen i Cannes arrangeres på Palais des Festivals et des Congrès, langs La Croisette er det beste området å bo i Cannes.

Jet-set livet i Cannes

Dette er det beste nabolaget å bo i Cannes hvis du vil se og bli sett av jet-set publikum. Noen av de beste hotellene i Cannes ligger langs denne stripen, inkludert Le Grand Hôtel, et eksklusivt hotell bare noen få minutters gange fra Vieux havn og filmfestivalen i Cannes.  Du trenger ikke å bruke en formue i La Croisette, siden det er mange ting å gjøre som ikke vil tømme bankkontoen. Det er folk å på, bading, gatemat og markedet på Marche Forville

image 36
Hôtel Le Canberra

Beste hotellene ved La Croisette:

3 Beste Budsjetthoteller ved La Croisette:

2 Beste Mellomklassehoteller ved La Croisette:

2 Beste Familievennlige hoteller i ved La Croisette:

2 Beste Rimelige luksushoteller i Croisette:

.

En av de mest kjente byene langs den franske rivieraen er Cannes, hjemsted for filmfestivalen i Cannes, som trekker filmstjerner fra hele verden hver vår.

Cannes har fantastiske strender, naturskjønne øyer og verdenskjent shopping.

Selv om det er mange luksushoteller her, er det også mulig å finne Cannes-hoteller for reisende med litt mindre å bruke. Vi hjelper deg med å finne hvilket område du skal bo i Cannes, i tillegg til å anbefale flere Cannes-hoteller, i sentrum og områdene rundt.

Se andre hoteller i Frankrike

Populære aktiviteter i Cannes