Frankrike, Paris, Slik reiser du med barn

Paris med barn – les dette først (2023)

lazy

Oppdater 16. januar 2023

Paris er kjent som «storbyen for kjærlighet» og det er en fantastisk destinasjon å besøke med barna. Byen er full av kulturelle opplevelser, historie og kunst, og det er mange ting å gjøre som passer for hele familien. Men å reise til Paris med barn kan være litt overveldende, så her er noen tips for å gjøre oppholdet så glatt som mulig.

For det første, bør man vurdere hvor man vil bo. Det er mange områder i Paris som er mer familievennlige enn andre, for eksempel sentrum, Champs-Élysées og Marais-området. Disse områdene er lett tilgjengelige med offentlig transport, og det er mange restauranter og butikker som passer for familier.

Når det gjelder transport, er det beste alternativet å kjøpe et billetter til metroen eller bussene som gir ubegrenset tilgang til offentlig transport i Paris. Dette gjør det enkelt å komme seg rundt byen og besøke de forskjellige attraksjonene.

Når det gjelder ting å gjøre, er det mange familievennlige alternativer i Paris, inkludert besøk til Eiffeltårnet, Disneyland Paris, og Jardin des Plantes, som er et botanisk hage med et dyrereservat der barna kan se på forskjellige dyr. Familievennlige museer som Musée des Arts et Métiers og Cité des Sciences et de l’Industrie er også gode alternativer.

Det finnes også mange familievennlige restauranter i Paris, som serverer tradisjonell fransk mat, samt mer barnevnnlig mat som pizza og pasta.

Innhold:

Metroen i Paris

Her er noen forslag til familievennlige hoteller i Paris

Paris er dyrt, og spesielt for barnefamilier. Les om tipsene hvordan man gjør Paris på budsjett

Her er noen budsjettvennlige hoteller som kan være et godt valg for barnefamilier

Her er noen tips for hvordan barnefamilier kan spise billig i Paris

Reise med barn: Hva du bør pakke for å holde baby, større barn og ungdom underholdt og trygge

Her er noen av de beste aktivitetene å gjøre med barn i Paris

Paris med buss

Paris med RER

Paris med taxi

Teknisk museum Paris

10 må-gjøre aktiviteter for barnefamilier i Paris

Planlegger du en familietur til Paris, men usikker på hva du skal gjøre? The SmartStore.no har satt sammen en todo-liste med aktiviteter for hele familien, som inkluderer besøk til de mest kjente attraksjonene i Paris, samt noen mindre kjente perler. I tillegg har vi inkludert noen hoteller som passer spesielt godt for barnefamilier, slik at du kan finne det perfekte stedet å bo under oppholdet ditt i denne fantastiske byen.

Todo-liste:

 1. Besøk Eiffeltårnet: Ingen tur til Paris er komplett uten å besøke Eiffeltårnet. Ta med barna og nyt utsikten fra toppen av tårnet. Hotell-anbefaling: Hotel Pullman Paris Tour Eiffel
 2. Utforsk Louvre-museet: Ta turen til det berømte Louvre-museet og la barna oppdage de utrolige kunstverkene som er utstilt der. Hotell-anbefaling: Hotel Duminy Vendome
 3. Besøk Disneyland Paris: Ta med barna på en magisk opplevelse i Disneyland Paris, som er full av spennende attraksjoner og aktiviteter. Hotell-anbefaling: Disney’s Newport Bay Club
 4. Utforsk Montmartre: Ta en tur til Montmartre og opplev den bohemske stemningen i dette sjarmerende nabolaget. Besøk Sacré-Cœur-kirken og nyt utsikten over byen. Hotell-anbefaling: Novotel Paris Les Halles
 5. Ta en båttur på Seinen: Opplev Paris fra en annen vinkel og ta en avslappende båttur på Seinen med barna. Hotell-anbefaling: Hotel du Jeu de Paume
 6. Spis fransk mat: Prøv autentisk fransk mat på lokale restauranter og kafeer, og la barna smake på nye og spennende retter. Hotell-anbefaling: Hotel Le Meurice
 7. Besøk Notre-Dame: Ta turen til den ikoniske katedralen Notre-Dame og la barna lære om dens historie og arkitektur. Hotell-anbefaling: Hotel Notre Dame Saint Michel
 8. Utforsk Jardin du Luxembourg: Besøk den vakre parken Jardin du Luxembourg og la barna leke i lekeområdene eller ri på de klassiske karusellene. Hotell-anbefaling: Hotel Jardin Le Bréa
 9. Gå på shopping: Ta en tur til de trendy butikkene og gatene i Paris og la barna velge ut noen suvenirer og gaver til familie og venner hjemme. Hotell-anbefaling: Hotel Relais Saint-Germain
 10. Nyt kulturelle arrangementer: Sjekk ut lokale kulturelle arrangementer som konserter, teaterforestillinger og utstillinger, og opplev det beste av Paris med hele familien. Her er noen hotell-anbefalinger for barnefamilier som ønsker å bo i nærheten av kulturelle opplevelser:

  Hotel Edouard 7: Dette hotellet ligger i nærheten av mange teaterforestillinger og musikaler, og tilbyr også barnevennlige rom og fasiliteter.
  Le Bristol Paris: Dette femstjerners hotellet har en praktfull hage hvor barna kan leke og en barneklubb med aktiviteter som baking og maleri.
  The Peninsula Paris: Dette luksuriøse hotellet har en flott beliggenhet nær noen av de beste kulturelle attraksjonene i Paris, og tilbyr også barnevennlige rom og et lekeområde for barna.
  Hotel de la Villeon: Dette boutique-hotellet i nærheten av Beaujolais-området tilbyr barnevennlige rom og fasiliteter, samt en flott beliggenhet for å utforske lokale vinprodusenter og historiske severdigheter.

Vi håper denne todo-listen vil gi deg den perfekte guiden for å planlegge en uforglemmelig familieferie i Paris. Våre anbefalte aktiviteter og hoteller er nøye utvalgt for å sikre at du får den beste opplevelsen mulig i byen av kjærlighet. Les videre for å lære mer om det praktiske metrosystemet i Paris, fordeler med Pariskortet, og tips om hvor du kan nyte de beste måltidene hvis du reiser med hele familien. Vi er sikre på at denne todo-listen vil gjøre planleggingen av turen enklere og mer spennende, og hjelpe deg med å skape uforglemmelige minner sammen med dine kjære.

Metroen i Paris

Paris har et utmerket metrosystem som dekker stort sett hele byen. Stasjonene er preget av særegne ‘metro’ -skilt, og nettverket er intrikate og godt lagt opp.

Du kan kjøpe metrobilletter på alle t-banestasjoner, utstyrt med enten maskiner eller maskiner og billett tellere.

En enkelt billett tar deg hvor som helst i Paris i Métro- og RER-nettverkene, og du kan overføre mellom linjer. I skrivende stund går barn under 4 år gratis og barn under 10 år får en spesiell rabatt.

image 7727557 13867494
jeshoots com LKREcvZeoJQ unsplash
Paris med barn

T-banen er en rask og praktisk måte å komme seg rundt i Paris på, men det gir utfordringer for barnefamiliene. Paris metro er ikke spesielt barnevogn-vennlig, og du kan regne med å måtte løfte vognen for å komme og ned til t-banen. Ikke det beste alternativet hvis du har en sovende baby i vognen! På dager hvor du planlegger å ta kollektivtransport, anbefaler vi deg å ta med deg en bæresele i stedet.

Her er noen forslag til familievennlige hoteller i Paris:

Når det gjelder å finne familievennlige hoteller, anbefaler jeg å søke etter hoteller som har familie- eller familievennlige rom, eller hoteller med et basseng eller lekeområde for barna. Du kan også søke etter hoteller som tilbyr gratis frokost eller barneseng tilgjengelig på forespørsel. Paris er en by med en rekke overnattingsmuligheter som passer ethvert budsjett og preferanse, inkludert en rekke familievennlige hoteller.

Novotel Paris Centre Tour Eiffel: Dette hotellet ligger i det 15. arrondissementet, innen gangavstand fra Eiffeltårnet og Seinen. Det tilbyr en rekke familievennlige fasiliteter som barnebasseng, lekeområde og barnevakt. Vis på kart!

Hotel de L’Arrivee: Dette hotellet ligger i det 17. arrondissement, en kort spasertur fra Parc Monceau og Palais des Congrès. Det tilbyr en rekke familievennlige fasiliteter som barnebasseng, lekeområde og barnevakt.

Hotel France Louvre: Dette hotellet ligger i 1. arrondissement, innen gangavstand fra Louvre-museet og Tuileriene (Palais des Tuileries). Det tilbyr en rekke familievennlige fasiliteter som barnebasseng, lekeområde og barnevakt.

Novotel Paris Centre Gare Montparnasse: Dette hotellet ligger i det 14. arrondissement, en kort spasertur fra Montparnasse-tårnet og Parc Montsouris. Det tilbyr en rekke familievennlige fasiliteter som barnebasseng, lekeområde og barnevakt.

Hotel Saint-Jacques: Dette hotellet ligger i 5. arrondissement, innen gangavstand fra Notre Dame-katedralen og Latinerkvarteret. Det tilbyr en rekke familievennlige fasiliteter som barnebasseng, lekeområde og barnevakt.

Samlet sett er dette bare noen få eksempler på de mange familievennlige hotellene i Paris. Uansett hvilket budsjett eller hvilke preferanser du har, kan du finne et hotell som vil passe dine behov og gi et komfortabelt og hyggelig opphold for hele familien.

Paris er dyrt, og spesielt for barnefamilier. Les om tipsene hvordan man gjør Paris på budsjett

Paris kan være en dyr by å besøke, spesielt for barnefamilier. Men det er mange måter å spare penger på mens du fortsatt får oppleve byen. Her er noen tips for å gjøre Paris på budsjett med barn:

 1. Spar penger på overnatting ved å bo på et billigere hotell eller leie et feriehus eller en leilighet. Du kan også vurdere å bo utenfor sentrum, som gir billigere priser på overnatting.
 2. Spar penger på mat ved å spise på billige steder som kaféer og boulangerier, eller ved å lage mat selv ved å kjøpe mat på supermarkedet og lage det på rommet eller i feriehuset/leiligheten.
 3. Spar penger på transport ved å kjøpe en metro/buss pass som gir ubegrenset tilgang til offentlig transport i Paris. Dette er også enkel å bruke og å reise med barnene.
 4. Utforsk gratis attraksjoner i Paris, som Jardin des Plantes, Luxembourg Gardens og Pompidou-senteret. Det finnes også mange gratis museer og gallerier i Paris, inkludert Musée d’Orsay og Musée Rodin.
 5. Utforsk byen til fots eller sykle, det er ofte den beste måten å se byen på og det er også billig.
 6. Unngå dyre aktiviteter som cruises på Seinen og kjøp av ekstra billetter til attraksjoner.
 7. Bruk internett for å finne billige billetter til attraksjoner, spesielle tilbud og rabatter.
 8. Prøv å unngå å reise til Paris i høysesongen, da prisene ofte er høyere på denne tiden.

Det er mulig å besøke Paris på budsjett, selv med barn. Det viktigste er å planlegge godt, være fleksible og å være kreative i å finne billige alternativer til de dyrere aktivitetene og hoteller.

Her er noen budsjettvennlige hoteller som kan være et godt valg for barnefamilier:

Paris har mange hoteller å velge mellom, men ikke alle passer for barnefamilier.

 1. Hotel de la Place des Vosges – Dette hotellet ligger i Marais-området i sentrum av Paris, og er en kort spasertur unna mange av byens viktigste attraksjoner. Hotellet har høy standard, men har familierom og er i nærheten av mange restauranter og butikker. Hotellet er litt i øvre prissjiktet.
 2. Hotel de la Herse d’Or – Dette hotellet ligger i sentrum av Paris, i nærheten av Notre Dame og Latin-kvarteret. Hotellet har enkel standard, men har familierom og et lekeområde for barn.
 3. Hotel le Montmartre Mon Amour – Dette hotellet ligger i Montmartre-området, som er kjent for sin vakre utsikt over byen og for sine kunstnere. Hotellet har enkel standard, men har familierom og er i nærheten av mange restauranter og butikker.
 4. Hotel La Belle Juliette – Dette hotellet ligger i Saint-Germain-des-Prés-området, som er kjent for sine kafeer og butikker. Hotellet har enkel standard, men har familierom og et lekeområde for barn.
 5. Hotel le Relais Saint-Jacques – Dette hotellet ligger i sentrum av Paris, i nærheten av Notre Dame og Latin-kvarteret. Hotellet har enkel standard, men har familierom og er i nærheten av mange restauranter og butikker.

Alle disse hotellene er billige alternativer for barnefamilier, og ligger i sentrum av Paris, nær mange av byens viktigste attraksjoner og i nærheten av restauranter og butikker. De har enkel standard, men har familierom og har ofte et lekeområde for barna. Det er også viktig å vurdere at de fleste hoteller i Paris ofte ikke har enkelte fasiliteter som for eksempel et kjøkken, så det kan være lurt å vurdere dette i planleggingen av reisen.

Her er noen tips for hvordan barnefamilier kan spise billig i Paris:

Paris er kjent for sin eksklusive matkultur, men det er også mulig å spise godt og billig i byen, spesielt når man reiser med barn. Her er noen tips for hvordan barnefamilier kan spise billig i Paris:

 1. Spis på kaféer og boulangerier – Disse stedene serverer ofte rimeligere retter som croissanter, baguetter og quiche. Du finner mange av dem rundt i byen.
 2. Prøv street food – Det finnes mange gatekjøkken og foodtrucker rundt om i Paris som serverer billige og smakfulle retter.
 3. Spis på markedene – Det finnes mange markeder i Paris der du kan kjøpe billig og god mat. Prøv Marché des Enfants Rouges eller Marché d’Aligre.
 4. Spis på familievennlige restauranter – Det finnes mange familievennlige restauranter i Paris som serverer tradisjonell fransk mat, samt mer barnsvennlig mat som pizza og pasta.
 5. Lage mat selv – Hvis du har valgt å bo i en leilighet eller et feriehus, kan du spare penger ved å lage maten selv. Det finnes mange supermarkeder i Paris der du kan kjøpe ingredienser til å lage din egen mat.
 6. Ta med mat og drikke når du besøker attraksjoner – Mange attraksjoner har høye priser på mat og drikke, så ta med mat og drikke fra hjemmet eller kjøp det fra en butikk før du besøker attraksjonen.
 7. Unngå å spise på turiststeder – Turiststeder som Champs-Élysées, Eiffeltårnet, og Notre-Dame kan ha høye priser på mat, så prøv å unngå å spise der.

Reise med barn: Hva du bør pakke for å holde baby, større barn og ungdom underholdt og trygge

Reise med barn kan være både spennende og utfordrende. Det er viktig å planlegge godt og å være forberedt på de ulike behovene til barnet, avhengig av alder. I denne artikkelen vil vi gi deg noen tips om hva du bør pakke med deg når du reiser med en baby, større barn og ungdom. Når man reiser med en baby, bør man pakke med seg følgende:

 1. Bleier, babyvåtservietter og babykrem.
 2. Formel eller melk, samt en flaskevarmer hvis det er nødvendig.
 3. En barnevogn eller bæresele for å transportere barnet.
 4. Et ekstra sett med klær for babyen, inkludert et ekstra sett med undertøy og sokker.
 5. En babymonitor hvis det er nødvendig.
 6. En babygym eller leker for å underholde barnet.

Når man reiser med større barn, bør man pakke med seg følgende:

 1. Underholdning som bøker, spill, eller et nettbrett for å holde barnet underholdt.
 2. Ekstra klær for barnet, inkludert et ekstra sett med undertøy og sokker.
 3. Snacks og drikke for å holde barnet mett under reisen.
 4. En pakke med godteri eller en godteri-belønning for å holde barnet motivert under reisen.
 5. et ekstra sett med klær for uforutsette hendelser, og tørklær.

Når man reiser med ungdom, bør man tenke på å gi dem litt mer frihet og ansvar. De bør få pakke sine egne ting og være ansvarlige for å holde styr på sine eiendeler. De bør også ha et eget kort eller kontanter for å kunne kjøpe ting de måtte ønske. Det kan også være lurt å gi dem en reiseguide eller kart over området, slik at de kan utforske på egenhånd.

Her er noen av de beste aktivitetene å gjøre med barn i Paris:

Paris er en by som har noe å tilby for alle, inkludert barna. Her er noen av de beste aktivitetene å gjøre med barn i Paris:

 1. Besøk Eiffeltårnet – Eiffeltårnet er et must-see for alle som besøker Paris, og det er også et populært sted å besøke med barn. Det er en fantastisk utsikt over byen fra toppen av tårnet, og det er også en lekeplass på bakkenivå for de minste.
 2. Disneyland Paris – Disneyland Paris er et populært reisemål for familier med barn. Parken har mange forskjellige attraksjoner, inkludert karuseller, teaterforestillinger og parader, samt Disney-karakterer som barna kan møte og ta bilder med.
 3. Musée des Arts et Métiers – Dette museet er en av de beste familievennlige museene i Paris. Museet har et stort utvalg av vitenskapelige og teknologiske utstillinger som er underholdende og lærerike for barn i alle aldre.
 4. Jardin des Plantes – Jardin des Plantes er et botanisk hage med et dyrereservat der barna kan se på forskjellige dyr. Det er også et naturhistorisk museum, et planetarium og en lekeplass.
 5. Et cruise på Seinen – En Seine kryssing er et must for alle som besøker Paris, og det er også en populær aktivitet for barn. Det gir en fin utsikt over byen og en annen vinkel på byen.
 6. Bateaux Mouches – Bateaux Mouches er en annen populær aktivitet for barn. Det gir en fin utsikt over byen fra vannet.
 7. La Cité des Enfants – La Cité des Enfants er et interaktivt museum for barn i alderen 2-12 år. Det har forskjellige områder for aktiviteter og utforskning, inkludert et område for konstruksjon, et område for vitenskap og teknologi, og et område for kreativitet.

Paris med buss

Buss er et flott alternativ for familier som besøker Paris. Nettverket er godt lagt opp og effektivt: billettene er de samme for buss og metro, og de er tilgjengelige for kjøp på buss så vel som t-banestasjoner.

Paris med RER

RER er et effektivt system med forstadstog som forbinder Paris sentrum med områdene rundt. Reisende bruker vanligvis togene til og fra flyplassen.

I sentrum av Paris kan du gå ombord på RER med de samme billettene som metro og buss, men du trenger å kjøpe separate RER-billetter for lengre avstander.

t?a=1195246862&as=1466533937&t=1&tk=1&i=1

Paris med taxi

Taxi er enkelt å finne i Paris og relativt billig. Det er lett å oppdage taxiholdeplassene i byen, og du kan også kapre passerende taxier på gaten. Taxier har vanligvis ikke barnestoler, så det er lurt å reise med din egen.

Hvordan komme deg fra flyplassene i Paris til sentrum av Paris.

Paris har to flyplasser, Charles de Gaulle (CDG) mot nord og Orly (ORY) i sør.

Charles de Gaulle flyplass (CDG) er den viktigste internasjonale flyplassen for Paris, og den nest travleste flyplassen i Europa etter London Heathrow. De to hovedterminalene er terminal 1, brukt av de fleste utenlandske flyselskaper, og terminal 2, brukt av Air France, dets partnere, og noen andre europeiske flyvninger.

CDG flyplass er koblet til Paris sentrum med tog (RER), buss eller taxi.

RER-tog har to stasjoner på flyplassen Charles de Gaulle, den ene kalt “terminal 1” som ligger mellom terminalene og en annen under terminal 2.

Buss Roissybus (drevet av Paris-busselskapet) reiser fra CDG direkte til Place de l’Opéra, Avganger hvert 15. – 20. minutt kl. 06.00 til 23.00, og Air France kjører også en busstjeneste til byen som reisende med alle flyselskaper kan benytte seg av av. Billetter kan kjøpes i flyplassterminalen før du går ombord på bussen.

Taxi er tilgjengelig utenfor ankomstområdet: en tur til Paris koster rundt 50 euro, men prisen øker betydelig i rushtiden. Taxi er et behagelig alternativ å komme seg inn i byen, men turen kan ta veldig lang tid hvis det er mye trafikk. Regn med opptil 1 time med trafikk.

Orly flyplass er koblet til metrosystemet i Paris med RER-linjer. Orly har to terminaler, forbundet med en egen flyplass togforbindelse kalt OrlyVal. Dette kobler Orly til RER-stasjonen på ‘Antony’ der du kan gå ombord på RER opp til stasjonen ved Chatelet, nær Louvre, i hjertet av Paris.

Orly er også koblet til Paris Metro-system med to busstjenester, Orlybus og Le Bus Direct.

Teknisk museum Paris

Det største vitenskapsmuseet i Europa. Ligger i Parc de la Villette i Paris

Klatrevegg langs Seinen

Les Berges de Seine – den nylig redesignede Berges er en gågate på venstre bredd mellom Eiffeltårnet og Louvre som er full av aktiviteter. Vegger for klatring. De har til og med brettspill for barn her.

image 7727557 13796469