Her bor du best på Kreta (2023)

kreta hella chania

Kreta er den største og mest folkerike av de greske øyene, og ligger i det østlige Middelhavet. Øya har en rik historie og kultur, og er kjent for sine vakre strender, fjell og gamle ruiner. Det er mange byer og tettsteder på Kreta, inkludert hovedstaden Heraklion, den historiske byen Chania og feriebyen Rethymnon.

Det er mange ting å gjøre på Kreta, inkludert å besøke de gamle ruinene fra minoisk sivilisasjon, som palasset i Knossos, utforske øyas vakre strender, gå tur i fjellene og besøke øyas mange museer og gallerier. Kreta er også kjent for sin livlige natteliv, med mange barer, klubber og restauranter å velge mellom.

Det finnes mange restauranter på Kreta som serverer tradisjonell gresk mat, samt internasjonale retter. Du kan finne sjømat, kjøtt og vegetaralternativer på de fleste restauranter, samt lokale viner og øl. I tillegg til restauranter finnes det også mange tavernaer, som er uformelle restauranter som serverer tradisjonell gresk mat og ofte har levende musikk eller dans. Du kan også finne gatekjøkken og lokale markeder hvor du kan prøve tradisjonelle snacks og søtsaker.

Malia & Hersonissos – Her bor du hvis du søker utelivet

Malia & Hersonissos – Her bor du hvis du søker utelivet – Hvis du er ute etter det beste stedet å bo på Kreta for natteliv, er Malia & Hersonissos stedet. Disse to byene langs nordkysten trekker et ungt publikum på grunn av utelivsscenen i hver by. 

Med en mengde irske og engelske puber, budsjettvennlig innkvartering, er dette stedet for backpackere som passerer gjennom Kreta. I likhet med de andre byene på Kreta, er det strender, restauranter og friluftsliv i tillegg til den velkjente festscenen som skjer her.

De beste hotellområdene på Malia & Hersonissos

99f6f3c6
Village Heights Golf Resort

3 Beste Budsjetthoteller i Malia & Hersonissos

2 Beste Mellomklassehoteller i Malia & Hersonissos

Beste Familievennlige hoteller i Malia & Hersonissos

3 Beste Rimelige luksushoteller i Malia & Hersonissos

Elounda – Her bor du hvis du reiser på bryllupsreise

Elounda – Her bor du hvis du reiser på bryllupsreise – I den østlige enden av Kreta ligger Elounda-gulfen. Luksusreisende strømmer til Elounda for de flotte feriestedene og villaene. Denne tidligere fiskerlandsbyen er den fremste Kreta-destinasjonen for de rike og berømte, med yachtene stolt plassert i havnen.

1b088519
Elounda Bay Palace

De Billigste hotellene i Elounda

2 Beste Budsjetthoteller i Elounda

2 Beste Mellomklassehoteller i Elounda

3 Beste Rimelige luksushoteller i Elounda

Dykkere velger også Elounda, eller Plaka i nærheten, for dykkestedene til havs. Flere Elounda-feriesteder hevder å være det beste feriestedet å bo på Kreta, med mange som bare har tilgang til en privat strand for gjester. For en mindre, mer “autentisk” gresk by er fiskeværet Plaka bare ti minutter unna.

Heraklion – Beste stedet å bo med barn

Heraklion – Beste stedet å bo med barn – Hovedstaden på Kreta er vanligvis et startpunkt for reisende til Kreta, men de fleste fortsetter til mindre bye. Imidlertid er Heraklion et godt familievennlig reisemål, spesielt hvis du ønsker mange aktiviteter utover det å ligge på en strand.

7b1cfbec
Metropole Urban Hotel

2 Beste Billighotellene i Heraklion

2 Beste Mellomklassehoteller i Heraklion

2 Beste Familievennlige hoteller i Heraklion

2 Beste Rimelige luksushoteller i Heraklion

Kreta-akvariet ligger ikke langt unna, og Knossos-palasset er et flott sted å oppdage noe av arkeologien i Hellas. Fiskehavnen er fremdeles veldig aktiv, og i den andre enden av spekteret tilbyr Heraklion avanserte shopping- og designvarer. Heraklion ligger i sentrum av Nordkysten, og er en førsteklasses beliggenhet for dagsturer, og størrelsen på byen betyr at det også er mulig å finne budsjettvennlige overnattingssteder.

Rethymno – et fint sted å starte hvis du besøker Kreta for første gang

Rethymno – et fint sted å starte hvis du besøker Kreta for første gang – Halvveis mellom Chania og hovedstaden Heraklion ligger universitetsbyen Rethymno. Rethymno, opprinnelig en festningsby, har en venetiansk havn og et gamlebyområde som er morsomt å utforske. 

4f52a4e8
Theartemis Palace Hotel

2 Beste Budsjetthoteller i Rethymno

2 Beste Mellomklassehoteller i Rethymno

2 Beste Familievennlige hoteller i Rethymno

2 Beste Rimelige luksushoteller i Rethymno

Hvis du bor i gamlebyområdet, vil de fleste hotell og restauranter være innen gangavstand fra de viktigste stedene. Turistattraksjoner inkluderer en hop-on-hop-off buss, dagtid og kveldstur fra havnen og noen få museer. Hvis du leier en bil (tar deg til Budget leiebil), kan du utforske det meste selv.

Chania – Her bor de fleste turistene på Kreta

Kretas nest største by, Chania, har 160 000 innbyggere, så den er ganske stor sammenlignet med andre byer på denne listen. Dette er det beste området for turister som ønsker en fin blanding av kultur og utendørsaktiviteter fordi Chania har litt av alt å tilby. 

Gamlebyen i Chania er mest kjent for den gamle venetianske havnen, så vel som de trange gatene, butikkene og restaurantene.

79e1532b
Ionas Boutique Hotel

2 Beste Billighotellene i Chania

Beste Budsjetthoteller i Chania

2 Beste Mellomklassehoteller i Chania

2 Beste Familievennlige hoteller i Chania

Beste Rimelige luksushoteller i Chania

Flere museer, inkludert det arkeologiske museet, forteller historien om gresk historie og lokale skikker, mens Chania også har flere badestrender i eller i nærheten av byen. Hvis du planlegger å gå den berømte Samaria-juvet, er Chania den nærmeste byen du kan bo i for turen. 

Hvis du bare har noen få dager på Kreta, er Chania et godt valg da mange flyreiser og ferger kommer hit hver dag, noe som gjør det til et enkelt valg og en god hjemmebase for å utforske det vestlige Kreta.

Chania - Her bor de fleste turistene på Kreta
Chania

Fra sparesortene i Elounda til de minoiske ruinene ved Kato Zakros,

har Kreta det beste av Hellas på en øy. Ved å bruke vår guide som viser de beste stedene å bo på Kreta, kan du velge den beste byen e ller feriestedet og deretter velge det beste Kreta-hotellet for dine behov.

Vi dekker alle typer Kreta overnattingsmuligheter, fra vandrerhjem til luksuriøse Kreta, samt hvordan du bestemmer hvor du skal bo på Kreta, de beste Kreta-hotellene, de beste stedene på Kreta å besøke, de beste stedene å bo på Kreta, hoteller i nærheten Kretas attraksjoner. Airbnb er også et flott alternativ for korte eller lange opphold.

Populære aktiviteter på Kreta

Skroll til toppen