Europa, Marbella, Spania

Her bor du best i gamlebyen i Marbella (2023)

Bildet av gamlebyen i Marbella

Oppdatert 19. januar 2023

Gamlebyen i Marbella, også kjent som «Casco Antiguo», ligger i sentrum av byen og er kjent for sine trange gater og vakre, historiske bygninger. Det er et populært område å bo i fordi det er fullt av liv, med mange restauranter, barer og butikker. I tillegg er det nær stranden og har flott utsikt over havet.

Vis på kart

Det er mange ting å gjøre i gamlebyen i Marbella. Du kan utforske de trange gatene og se på de vakre bygningene, besøke kirker og museer, eller bare slappe av på en av de mange kaféene og terrassene. Det er også et godt utgangspunkt for å utforske resten av byen og omgivelsene.

Gamlebyen i Marbella har også et godt utvalg av restauranter som serverer tradisjonell spansk mat, samt internasjonale retter. Det finnes også mange fine steder å bo på hotell, som for eksempel i de historiske bygningene som har blitt omgjort til hoteller.

Derfor bør du bo i Gamlebyen i Marbella:

Gamlebyen i Marbella var det gamle Medina med sin typiske arabiske arkitektur med trange gater og sjarmerende torg. Gamlebyen består av to historiske kvartaler – Barrio Alto og Barrio Nuevo, og det meste av det har blitt bevart som det opprinnelige var tilbake til det 16. århundre.

Muslimer beskyttet byen ved å bygge et slott og en sterk mur med mer enn 10 vakttårn med 3 dører. Over tid vokste byen utenfor murenes rammer, og tårnene ble absorbert av den nye konstruksjonen

Legg merke til stedene der det er trange gater og hvor bakken er ujevn, dette er steder fra den arabiske tiden. Der du derimot finner plasser og bredere gater hvor bakken er mer jevn er fra de katolske kongene sin tid. Det var med ankomsten av de katolske monarkene i 1485 at byen gikk gjennom store endringer.

Det første de gjorde var å rive mange bygninger i sentrum av medina for å bygge Plaza de los Naranjos. Det var datidens administrative, økonomiske og sosiale sentrum. Deretter omorganiserte de utformingen av noen større gater og bygde forskjellige offentlige og staselige bygninger i et forsøk på å overgå den arabiske arkitektoniske stilen.

Oppdag underverkene i gamlebyen i Marbella

Gamlebyen i Marbella skjuler mange hemmeligheter, for eksempel en enorm historisk og kulturell arv. Her kan du besøke kirker, museer, kapeller, slott, murer og staselige hjem. Episenteret er Plaza de los Naranjos, der det er tre viktige bygninger som Casa del Corregidor, Ermita de Santiago og Ayuntamiento.

Plaza de los Naranjos (appelsinplassen)

Plaza de los Naranjos, som ligger i gamlebyen i Marbella, er det sanne hjertet av byen. Et av de mytiske stedene i Marbella, ikke gå glipp av muligheten til å nyte dette stedet som er full av historie og liv.

I bygningene som omgir Plaza de los Naranjos, kan du se mye av historien til byen. Siden den har noen av de mest sentrale bygningene som Ayuntamiento, bygget på slutten av det sekstende århundre, Casa del Corregidor eller Ermita de Santiago, som er det eldste stedet for tilbedelse på stedet.

Bare det å komme til torget er en fantastisk opplevelse i seg selv, fordi du må gå gjennom en labyrint av trange gater og svingete smug fulle av butikker, gamle bygninger og terrasser. På torget er det en mystisk atmosfære i lufta. De intense grønne appelsintrærne fremhever hvitheten i de vakre bygningene rundt seg, mens terrassene og barene er fulle av mennesker som spiser, prater og gleder seg over dette unike hjørnet av Marbella.

Hotel Claude Marbella
Hotel Claude Marbella

Hotel Claude Marbella

Vis på kart

Plaza de los Naranjos er et godt utgangspunkt for å utforske resten av Marbella. Hvis du ønsker å bo sentralt i gamlebyen og rett ved Plaza de los Naranjos er Hotel Claude Marbella et godt valg. Jeg er alltid på utkikk etter små hoteller som er skjulte perler, og det er akkurat det jeg fant her.

Hotellet ligger i en restaurert bygning fra 1600-tallet, kun 150 meter fra Plaza de los Naranjos. Det er et veldig fint hotell med en liten dæsj luksus. Vi bodde der i 2019 med to voksne og 3 barn. Vi reiser garantert tilbake. Det er en fin restauranten på hotellet hvor det serveres frokost, tapas og middelhav snacks. 

Helt fra vi kom til vi reiste, føltes vi oss hjemme her. Når du ankommer hotellet vil du bli møtt med en velkomstdrink og ferskpresset appelsinjuice. Hotellpersonalet tilbyr alltid å hjelpe, enten det er å bære kofferter ( de insisterer på dette, selv om vi ønsket å bære de selv), eller komme med gode forslag om sightseeing i byen. Sjefskokken på hotellet Nicholas (når vi besøkte stedet), spurte oss alltid  om maten var bra og om vi trengte noe mer. Har du kresne barn, eller bare normale barn 🙂 vil jeg anbefale å teste hans grillede ostesmørbrød. Nam! Ostesmørbrødene ble en stor favoritt for barna våre. 

Turistkontoret i gamlebyen

Turistkontoret ligger i dette området. Her kan du få informasjon om det meste om byen, bussruter mm.

Plaza Los Naranjos (se kart)
Tel: +34 952 768 707
otnaranjos@marbella.es
Mandag til søndag: 08:30 til 22.00

Calle Ancha

Et annet landemerke er Marbella er Calle Ancha. Her ligger Iglesia del Santo Cristo de la Vera Cruz, et tempel fra det XVI århundre, og Capilla de San Juan de Dios som ligger mellom Caridad og Misericorida gatene. Jeg må også nevne Iglesia de la Virgen de los Dolores som et av de vakreste stedene å besøke i den gamle byen Marbellí. Dette er definitivt en sjarmerende reise gjennom historien til byen.

Alcazaba fortet

Vis på kart

Dette fortet, hvis navn på arabisk betyr citadell (indre, selvstendig del av en større festning), er et av byens historiske monumenter og er mye besøkt på grunn av sin historie og skjønnhet.

Bygningen som stammer fra den muslimske perioden ligger ved foten av Gibralfaro-bakken. Forbundet med en inngjerdet passasje kjent som Coracha. Med det romerske teatret og tollbygningen Aduana har du her mulighet til å observere romersk, arabisk og renessansekultur, alt innen få meter fra hverandre.

Plaza de la Iglesia

Plaza de la Iglesia er en av de vakreste torgene i Marbellas sentrum og noe du må se hvis du besøker byen. Det arrangeres ofte markeder og konserter her.

Alameda Park

Vis på kart

Bare noen få skritt sør for gamlebyen ligger en park som føles som en privat hage.

Under en tykk baldakin med tropisk løvverk er marmorbelagte gangveier, fontener og benker der du kan gjemme deg for solen på ettermiddagen eller nippe til en kopp kaffe om morgenen. Mange av benkene er kledd med ”azulejos”, klassiske andalusiske håndmalte fliser som viser byens monumenter og historie. 

Åpningstider i Marbella:

De aller fleste butikker i Marbella følger ordinær åpningstid, som er mandag –  fredag kl. 09.00 – 13.30 og deretter kl. 16.30 – 20.00. 

Lørdag har butikkene stort sett åpent kl. 10.00 – 14.00. Enkelte butikker har siesta mellom kl. 14.00 og 17.00, og stenger kl. 20.30.

Banker i Marbella holder åpent mandag – fredag kl. 08.30 – 14.00. Søndag stengt.

Postkontor har åpent mandag – fredag kl. 08.30 – 20.30 og lørdag kl. 09.30 – 13.00.

Se kart over Marbella

Været i Marbella (Yr)

Tips oss!

Vi håper du satt pris på vår guide: «Derfor bør du bo i Gamlebyen i Marbella». Hvis du sitter på noen gode tips, så send oss gjerne dine tips i kommentarfeltet nedenfor.

Slik bor du i Marbella for under 900 kr. i døgnet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.