Her bor du best i Chania – Her bor de fleste turistene på Kreta (2023)

Oppdatert 13. februar 2023

Kretas nest største by, Chania, har 160 000 innbyggere, så den er ganske stor sammenlignet med andre byer på denne listen. Dette er det beste området for turister som ønsker en fin blanding av kultur og utendørsaktiviteter fordi Chania har litt av alt å tilby.

Gamlebyen i Chania er mest kjent for den gamle venetianske havnen, så vel som de trange gatene, butikkene og restaurantene.

Chania – De beste hotellområdene på Chania

2 Beste Billighotellene i Chania

Pension Eva
Pension Eva

Pension Eva

Vis på kart

Pension Eva ligger i et fredelig område av gamlebyen, og tilbyr en autentisk Chania-opplevelse, med en takterrasse med fantastisk utsikt over Chania og den venetianske havnen. Pension Eva er et veldig sjarmerende venetiansk byhus fra 1600-tallet. Etter renovering i 2016 kan gjestene glede seg over alle de moderne bekvemmelighetene, sammen med dets originale funksjoner og elegante antikke møbler. Pension Eva tilbyr bare 4 rom, og tilbyr en koselig atmosfære med personlig service. Med sin sentrale beliggenhet kan gjestene glede seg til en kort spasertur til Chanias vakre havn, butikkene og utmerkede restaurantene. Etter en travel dag med sightseeing er Evas takterrasse det perfekte stedet å lene seg tilbake og nyte atmosfæren i denne historiske byen.

Cocoon City Hostel Chania
Cocoon City Hostel

Cocoon City Hostel

Vis på kart

Cocoon City Hostel har lagt størst vekt på å designe et stilig og komfortabelt vandrerhjem med skreddersydde møbler og miljøvennlige byggematerialer. Livlige farger og former pryder vandrerhjemets vegger og gir gjestene en ekstremt varm og unik opplevelse. Cocoon City Hostel ligger bare to kvartaler fra hoved busstasjonen i byen med avganger til alle større destinasjoner i Chania som Elafonissi og Falasarna Beach, Samaria Gorge, Sfakia, så vel som flyplassen og de andre større byene på Kreta inkludert Rethymno og Heraklion . De ligger også 5 minutter til fots til den gamle havnen i Chania og den pittoreske og historiske gamlebyen. Det er her alt nattelivet ligger, så vel som alle de flotte restaurantene byen har å tilby. Vandrerhjemmet tilbyr rask internettilgang overalt gratis, et komplett kjøkken tilgjengelig for bruk av våre gjester, samt en vaskemaskin og tørketrommel, kaffebar og salongområde. Vandrerhjemmet er også tilgjengelig for rullestolbrukere.

Beste Budsjetthoteller i Chania

Vranas Ambiance Hotel
Vranas Ambiance Hotel

Vranas Studios

Vis på kart

Vranas Ambiance, «østens Venezia», Chania, den nest største byen på Kreta. Hotellet ligger i den naturskjønne gamlebyen i Chania, bare 50 meter fra den venetianske havnen. På grunn av beliggenheten er innkvarteringen det perfekte utgangspunktet for alle dine aktiviteter i Chania. Fyret, det arkeologiske museet, sjøfartsmuseet og markedshallen ligger i gangavstand. Stranden ligger 800 meter og den sentrale busstasjonen bare 300 meter fra hotellet. Rommene er utstyrt med alle fasiliteter du trenger for et komfortabelt opphold, inkludert eget bad, TV og klimaanlegg. De fleste rommene har egen balkong.

2 Beste Mellomklassehoteller i Chania

Elia Bettolo Chania
Elia Bettolo Chania

Elia Bettolo

Hvis du ønsker at ferien og oppholdet ditt i Chania skal bli preget av sjarmen til et land med en rik historie, tradisjon og skjønnhet som kombinerer det gamle med det moderne og landskapet med bylivet, så er «Hotel Elia Bettolo» et bra valg. «Hotel Elia Bettolo» ligger i det historiske sentrum av Chania på baksiden av byens katedral, i et av de livligste kvartalene i byen. Beliggenheten gir seg en tur til alle severdighetene i gamlebyen, inkludert den venetianske havnen, det kommunale markedet, det arkeologiske museet, det kommunale galleriet, den hebraiske synagogen osv. Og for en tur rundt smugene som tar deg tilbake i tid og historie.
Rett ved siden av hotellet ligger Skrydlof street, lærgaten Chania eller «Stivanadika» som det er mest kjent, der de fleste av byens skomakere ville lage og selge kretensiske støvler. «Hotel Elia Bettolo» kombinerer en moderne innredning med de tradisjonelle funksjonene i gamlebyen. Det består av 20 rom, alle utstyrt med aircondition, kjøleskap, satellitt-TV, telefon, hårføner, safe hvelv og en espressomaskin.

Nostos Hotel
Nostos Hotel

Hotel Nostos

Vis på kart

Hotel Nostos i Afitos, Halkidiki, som ble bygget i 1997 på en av de vakreste balkongene i Toroneosbukta. I et område på ti dekar unna støyen fra byen i et rolig, rent og vennlig miljø med moderne arkitektur, harmonerer det med det lokale naturlandskapet, og tilbyr ideelle forhold for ro og avslapning. Du finner den pittoreske venetianske havnen en kort spasertur unna. Nostos Hotel ligger 300 meter fra hovedmarkedet i Chania og 300 meter fra nærmeste strand. Hovedhavnen i Chania ligger kun 6 km fra hotellet, og flyplassen Chania International Airport Ioannis Daskalogiannis er 16 km unna.

2 Beste Familievennlige hoteller i Chania

Porto Veneziano Hotel
Porto Veneziano Hotel

Porto Veneziano Hotel

Vis på kart

Porto Veneziano Hotel har en privilegert beliggenhet ved vannkanten av den gamle venetianske havnen i Chania. Bare 300 meter fra sentrum og gamlebyen, er hotellet et ideelt sted å bo, og har også det berømte området i gang- eller sykkelavstand. I hotellets restaurant kan du starte dagen med et glass ferskpresset appelsinjuice og nyte den sertifiserte «greske frokostbuffeen», fylt med frukt, lokale produkter og hjemmelagde delikatesser, før du spaserer sammen med den sjarmerende havnen. På slutten av dagen kan du dra tilbake til hotellet og nyte drinker og desserter i hotellets Bar, og nyte de tradisjonelle fiskebåtene som bader i solnedgangen.

Ionas Boutique Hotel
Ionas Boutique Hotel

Ionas Boutique Hotel

Vis på kart

Et lite boutiquehotell med 9 gjesterom, Ionas Boutique Hotel ligger sentralt i et sjarmerende nabolag i den venetianske havnen i Chania. Ionas Hotel ligger i den mest rolige, autentiske delen av byen, med mange av byens monumenter og museer innen gangavstand, og serveres også av mange lokale markeder, kafeer og restauranter. Mindre enn en 15 minutters kjøretur fra Den gamle venetianske havnen og Nea Khora strand

Beste Rimelige luksushoteller i Chania

Casa Delfino Hotel & Spa
Casa Delfino Hotel & Spa

Casa Delfino Hotel & Spa

Vis på kart

Casa Delfino er et boutiquehotell som ligger i et venetiansk herskapshus fra 1600-tallet, som tidligere var Delfino-familiens private hjem. Gjestfrihet og autentisk sjarm er en viktig del av arven i Hellas. Et sjeldent sted med raffinert eleganse, der plettfri service, særegen stil og uvanlig luksus styrer dagen. Med bare 24 gjesterom og suiter, dekorert med en blanding av moderne og klassisk innredning og møbler; hvert rom har sin egen individuelle karakter og stil. Alle rommene vever sømløst arkitektonisk arv med moderne design. Casa Delfinos rullesteinsplass er en romantisk oase der gjestene kan lese, slappe av eller bare nyte den rolige stemningen. Du kan spasere til alle hovedattraksjonene, museer, restauranter, elegante butikker og livlige barer. Hotellet ligger i hjertet av den gamle venetianske byen. Casa Delfino er åpen hele året.

Det arkeologiske museet

Flere museer, inkludert det arkeologiske museet, forteller historien om gresk historie og lokale skikker, mens Chania også har flere badestrender i eller i nærheten av byen. Hvis du planlegger å gå den berømte Samaria-juvet, er Chania den nærmeste byen du kan bo i for turen.

Hvis du bare har noen få dager på Kreta, er Chania et godt valg da mange flyreiser og ferger kommer hit hver dag, noe som gjør det til et enkelt valg og en god hjemmebase for å utforske det vestlige Kreta.

Chania - Her bor de fleste turistene på Kreta
Chania

Her er de beste hotellområdene på Kreta

Tips oss

Har du noen tips til vår guide: «Chania – Her bor de fleste turistene på Kreta», så hadde vi satt pris på om du kontaktet oss i skjemaet nedenfor.

Her er de beste hotellområdene på Kreta

Populære aktiviteter i Chania

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.