Barcelona, Destinasjoner, Europa cat, Spania

Det gotiske kvarteret – Kanskje det beste stedet å bo i Barcelona? (2023)

lazy

Oppdatert 19. januar 2023

Det gotiske kvarteret – Kanskje det beste stedet å bo i Barcelona? – Det gotiske kvarteret i Barcelona (også kjent som Barri Gòtic) er sentrum av gamlebyen eller gamlebyen (avhengig av hvem du snakker med) i Barcelona.

The Gothic Quarter er et sjarmerende og historisk nabolag i sentrum av Barcelona, kjent for sine trange gater, middelalderbygninger og livlige atmosfære. Det er et populært reisemål for turister som ønsker å oppleve byens historie og kultur.

Et av de mest kjente landemerkene i det gotiske kvarteret er Katedralen i Barcelona (Cathedral of Barcelona), en fantastisk gotisk katedral som dateres tilbake til 1300-tallet. Nabolaget er også hjemsted for en rekke andre historiske landemerker, som de romerske murene og Plaça del Rei, et vakkert torg som er hjemsted for Palau Reial Major, et middelalderpalass.

I tillegg til sine historiske attraksjoner, er det gotiske kvarteret også hjemsted for en rekke sjarmerende restauranter, kafeer og butikker. Du kan finne alt fra tradisjonell spansk tapas til gourmetmat, samt en rekke lokalt håndverk og suvenirer.

Når det gjelder overnatting, har det gotiske kvarteret en rekke alternativer som passer til ulike budsjetter og preferanser. Det finnes luksushoteller, samt rimeligere alternativer som gjestehus og leiligheter. Det er en god idé å bestille overnatting på forhånd, siden nabolaget kan bli ganske travelt i turistsesongen.

Totalt sett er det gotiske kvarteret et must-see reisemål for reisende som besøker Barcelona. Enten du er interessert i historie, kultur eller bare nyter atmosfæren, er det noe for enhver smak i dette sjarmerende nabolaget.

De beste stedene å bo i det gotiske kvarteret

Det gotiske kvarteret er et sjarmerende nabolag i sentrum av Barcelona som er hjemsted for en rekke overnattingsmuligheter som passer forskjellige budsjetter og preferanser. Her er noen forslag til hoteller i det gotiske kvarteret:

Hotel de la Ciutat: Dette sjarmerende hotellet ligger i en historisk bygning i det gotiske kvarteret, og tilbyr en rekke fasiliteter som en takterrasse med utsikt over byen og en bar. Det er en kort spasertur fra Barcelona-katedralen og Plaça del Rei.

Hotel Neri: Dette budsjettvennlige hotellet ligger i en sjarmerende bygning i det gotiske kvarteret, og tilbyr komfortable rom til en overkommelig pris. Det er en kort spasertur fra katedralen i Barcelona og Plaça del Rei, og i nærheten av en rekke restauranter og kafeer.

Hotel Mercer: Dette eksklusive hotellet ligger i en vakker bygning i det gotiske kvarteret, og tilbyr en rekke luksuriøse fasiliteter som et spa og en gourmetrestaurant. Det er en kort spasertur fra Barcelona-katedralen og Plaça del Rei.

Hotel Jazz: Dette budsjettvennlige hotellet ligger i en sjarmerende bygning i det gotiske kvarteret, og tilbyr komfortable rom til en overkommelig pris. Det er en kort spasertur fra katedralen i Barcelona og Plaça del Rei, og i nærheten av en rekke restauranter og kafeer.

Samlet sett er dette bare noen få eksempler på de mange hotellene i det gotiske kvarteret i Barcelona. Uansett hvilket budsjett eller hvilke preferanser du har, kan du finne et hotell som passer dine behov og gir et komfortabelt og hyggelig opphold.

2 Beste Budsjetthoteller i det gotiske kvarteret:

Hotel Adagio
Hotel Adagio

Hotel Adagio

Vis på kart

Hotel Adagio Gastronòmic ligger på nummer 21 på Calle Ferran i Barcelona, ​​i en modernistisk bygning, i det historiske og vakre gotiske kvarteret, få meter fra Plaza Sant Jaume og Las Ramblas. Den perfekte beliggenheten til Hotel Agadio inviterer deg til å utforske de trange gatene i hjertet av Barcelona og lar deg komme til Born District, Barceloneta, Passeig de Gracia, Rambla Catalunya … med en enkel spasertur. I tillegg er Hotel Adagio veldig bra forbundet med resten av byen gjennom metrolinjen 3 (Liceu-stoppet), busser og veldig nær havnens cruiseterminal. Adagio Gastronomic har 38 rom, komfortable, praktiske og velutstyrte med oppvarming, klimaanlegg, komplett bad, velkomstprodukter og gratis Wi-Fi.

Hostal Fernando

Hostal Fernando

Vis på kart

Hostal & Albergue Fernando ligger i hjertet av Barcelona, ​​i det gotiske kvarteret, mellom Las Ramblas og det historiske Plaza Sant Jaume, der Barcelona bystyre og Generalitat de Catalunya ligger. Hostal & Albergue Fernando har flere fellesarealer, ett av dem med kjøkken for kundebruk, 24-timers resepsjon, restauranttjeneste fra 8:00 til 23:00.

Hostal & Albergue Fernando ligger i hjertet av Barcelona, ​​på Calle Ferran 31 i Barrio Gótic, mellom Las Ramblas og Plaza Sant Jaume. Den fine beliggenheten gjør det enkelt å besøke de viktigste turistattraksjonene i Barcelona til fots, katedralen, Casa Batllò, basilikaen Santa María del Mar … og mindre enn 2 km fra Barceloneta-stranden.

3 Beste Mellomklassehoteller i det gotiske kvarteret:

Gran Hotel Barcino

Vis på kart

Gran Hotel Barcino ligger i gangavstand fra en sandstrand og tilbyr røykfrie rom med utsikt over byen. Det har vørt gjester her helt siden 1996. Dette 4-stjerners stedet i Sants-Montjuïc-distriktet ligger en 15-minutters spasertur fra Monumento a Santa Eulalia. Ciutat Vella ligger 0,4 km unna. I nærheten av overnattingsstedet er det Miraestels. La Seu, Barcelona katedral ligger i nærheten. Satellitt-TV, klimaanlegg, skrivebord samt et lite kjøleskap, oppvaskmaskin og kaffetrakter for matlaging er tilgjengelig på rommene. Ekstrautstyr inkluderer dusj, hårføner og laken. Hotellet har en frokostbuffé hver dag. Lokale måltider serveres i restauranten. Gjestene kan spise på Pizzeria Da Nanni Barcelona som ligger 50 meter unna. På en 5-minutters spasertur kan gjestene komme til Jaume I t-banestasjon. Et treningsstudio og en spa-terapi er tilgjengelig på stedet gratis. I tillegg finner du et privat basseng.

Hotel Gotico
Hotel Gotico

Hotel Gotico

Vis på kart

Hotel Gotico har 81 rom, og er et budsjettalternativ i hjertet av Barcelonas Barri Gotic, et livlig nabolag av butikker og restauranter på trange middelalderske gater. Hotellet har et snev av litt falmet glamour fra 1920-tallet.

AinB Gothic-Jaume I

Vis på kart

Oppdag den mest kosmopolitiske middelhavsbyen med et uforglemmelig opphold på AinB Apartments. AinB Apartments har blitt referanseselskapet for å leie leiligheter i Barcelona i dager, uker eller måneder. Hvorfor? Alle leilighetene ligger i det historiske sentrum av Barcelona, ​​de kombinerer modernitet og sjarm og er fullt utstyrt med TV, klimaanlegg, Wifi, utstyrt kjøkken, etc. I tillegg har alle med sitt eget personale i hver bygning for å tilfredsstille dine behov gjennom hele oppholdet. De tilbyr leie av Barcelona i dager, uker eller måneder. Enten for forretningsreiser eller ferier, AinB Apartments har den beste løsningen.

3 Beste Familievennlige hoteller i det gotiske kvarteret:

Catalonia Avinyó
Catalonia Avinyó

Catalonia Avinyo

Vis på kart

Noen få meter fra Plaza Sant Jaume, i hjertet av Barcelonas gotiske kvarter, ved siden av katedralen i Barcelona og veldig nær Ramblas, ligger hotellet Catalonia Avinyó med 83 rom med gratis Wi-Fi. Den privilegerte beliggenheten lar deg være en kort spasertur fra de mest karismatiske hjørnene av byen, og også noen få skritt fra Port Vell, en promenade som ligger ved Middelhavet full av butikker, restauranter, barer og klubber.

Hotel Condal
Hotel Condal

Hotel Condal

Vis på kart

Hotellet ved Barcelona Ramblas er et av de eldste hotellene i byen, og har betjent kunder siden 1850. Hotel Condal i Barcelona har en super beliggenhet siden det ligger noen få meter fra Ramblas, den mest berømte Paseo de Barcelona. Den utmerkede beliggenheten gjør at du kan nå all offentlig transport, noe som er ideelt for alle typer turist- eller forretningsreiser. Hotel Condal i Barcelona ble totalrenovert i 2000, mens fasaden ble bevart. Hotel Condal i Barcelona Ramblas er valgt av Michelin Green Guide som et av de mest anbefalte hotellene i Barcelona å besøke, og tilbyr sine gjester 52 komfortable og velutstyrte rom.

Colon Hotel (Best utkikk over den gotiske kirken)

Vis på kart

Det er visse gleder som bare er tilgjengelige for de som bor på Hotel Colón. For eksempel å våkne opp tidlig om morgenen, gå over til vinduet, trekke gardinene til side og se Barcelona-katedralen badet i solens første stråler. Mange av de 129 rommene på hotellet har denne muligheten. Hotel Colon handler om beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet. Katedralen er en fantastisk utsikt, men hvis du er interessert i kunst, kan det være lurt å sjekke ut Museo Diocesa som ligger rett overfor katedralen. Museo Diocesa har et gratis galleri som viser lokal, internasjonal kunst, fra bilder til oljemalerier. Sving til høyre ut av hotellet og gå i 5 minutter, og du finner Dalí-museet på Calle Arcs, 5. Museet har også en solrik utendørsterrasse, som er et herlig sted å spise lunsj eller en kaffe. Fortsett ned forbi Dalí-museet, og du vil treffe Calle Portal de L’Angel, en av Barcelonas beste handlegater og også veien opp til Plaça de Catalunya. Fra Plaça de Catalunya kan du spasere opp Champs-Elysee i Barcelona, ​​Passeig de Gràcia hvor du finner noen av Gaudis mest fantastiske bygninger, La Pedrera og Casa Batlló.

Det gotiske kvarteret er etter min mening det beste stedet å bo i Barcelona.

Catalonia Avinyo er et populært hotell i området. Med kort vei til gamlebyer, tapas og god mat. Herifra kan du spasere en 15-minutter ned til stranden.

Håndverkere langs disse gatene nær katedralen i Barcelona selger alt fra lær til smykker. Mens blomsterboder og gatekjøkken fyller den travle avenyen til La Rambla. Placa del Pi, oppkalt etter den gotiske kirken, er ofte vertskap for et kunstmarked i helgen.

Det gotiske kvarteret - Kanskje det beste stedet å bo i Barcelona?

The Gothic Quarter er et sjarmerende og historisk nabolag i sentrum av Barcelona som er et populært reisemål for turister. Det er flere grunner til at det regnes som et av de beste stedene å bo i byen:

  1. Beliggenhet: Det gotiske kvarteret ligger i sentrum av Barcelona, noe som gjør det til en ideell base for å utforske byen. Det er innen gangavstand fra mange av byens mest populære attraksjoner, som Barcelona-katedralen og Plaça del Rei, samt en rekke restauranter, kafeer og butikker.
  2. Historie og kultur: Det gotiske kvarteret er hjemsted for en rekke historiske landemerker og bygninger, som Barcelona-katedralen og de romerske murene, noe som gjør det til et flott sted å oppleve byens historie og kultur.
  3. Livlig atmosfære: Det gotiske kvarteret er kjent for sin livlige atmosfære, med en rekke sjarmerende restauranter, kafeer og butikker. Det er et flott sted å suge til seg den lokale kulturen og få en smak av byens unike karakter.
  4. Overnattingsalternativer: Det gotiske kvarteret har en rekke overnattingsalternativer som passer til ulike budsjetter og preferanser, inkludert luksushoteller, gjestehus og leiligheter.

Totalt sett er det gotiske kvarteret et ideelt sted å bo for reisende som besøker Barcelona. Enten du er interessert i historie, kultur eller bare nyter atmosfæren, er det noe for enhver smak i dette sjarmerende nabolaget.

Her er noen forslag til ting du kan gjøre med barn i det gotiske kvarteret:

Det gotiske kvarteret er et pulserende nabolag i sentrum av Barcelona som er hjemsted for et bredt spekter av aktiviteter for barnefamilier.

Besøk Barcelona-katedralen: Barcelona-katedralen er en fantastisk gotisk katedral som ligger i det gotiske kvarteret. Det er et flott sted å besøke med barn, da de kan utforske den vakre arkitekturen og lære om byens historie.

Gå på tur: Det finnes en rekke fotturer i det gotiske kvarteret som er skreddersydd for barnefamilier. Disse turene er en flott måte å utforske nabolaget og lære om historien og kulturen på en morsom og interaktiv måte.

Besøk Barcelonas historiske museum: Dette museet ligger i det gotiske kvarteret og er et flott sted å besøke med barn. Den har en rekke interaktive utstillinger som lærer barn om historien til Barcelona og Middelhavsregionen.

Gå til en park: Det gotiske kvarteret er hjemsted for en rekke parker og grønne områder, som Plaça Sant Jaume og Plaça Sant Felip Neri. Disse parkene er flotte steder å ta barn med for å leke og nyte utendørs.

Dra på båttur: Det finnes en rekke båtturer tilgjengelig i Barcelona som passer for familier med barn. Disse turene er en fin måte å se byen fra et annet perspektiv og nyte den vakre middelhavskysten.

Totalt sett er det gotiske kvarteret et flott sted å besøke med barn, med et bredt utvalg av aktiviteter og attraksjoner å velge mellom.

Her er noen forslag til spisesteder i det gotiske kvarteret

Det gotiske kvarteret er et pulserende nabolag i sentrum av Barcelona som er hjemsted for et bredt utvalg av spisesteder som passer forskjellige budsjetter og preferanser.

Cal Pep: Denne populære tapasbaren er kjent for sine deilige og oppfinnsomme retter, og er en favoritt blant både lokalbefolkningen og turister. Det ligger i hjertet av det gotiske kvarteret og har en livlig atmosfære.

Cinc Sentits: Denne Michelin-stjernerestauranten ligger i det gotiske kvarteret og er kjent for sine kreative og vakkert presenterte retter. Det er litt dyrere, men er verdt det for en spesiell anledning.

El Nacional: Denne trendy restauranten ligger i en vakker historisk bygning i det gotiske kvarteret, og tilbyr en rekke forskjellige retter, inkludert spansk, italiensk og fransk. Det er litt dyrere, men er et flott sted for en spesiell anledning.

La Esquinica: Denne budsjettvennlige tapasbaren ligger i det gotiske kvarteret og er kjent for sine deilige og rimelige retter. Det er et flott sted å prøve tradisjonell spansk tapas uten å tømme banken.

La Paradeta: Denne familievennlige sjømatrestauranten ligger i det gotiske kvarteret og er kjent for sine ferske og rimelige retter. Det er et flott sted å prøve tradisjonell katalansk sjømat uten å tømme banken.

Samlet sett er dette bare noen få eksempler på de mange spisestedene i det gotiske kvarteret i Barcelona. Enten du leter etter et budsjettvennlig måltid, en restaurant for spesielle anledninger eller noe midt i mellom, er det noe for enhver smak i dette pulserende nabolaget.

Her er noen forslag til familievennlige restauranter i det gotiske kvarteret:

Casa Delfin: Denne familievennlige restauranten ligger i det gotiske kvarteret og er kjent for sitt deilige middelhavskjøkken. Det har en avslappet atmosfære og er et flott sted å ta barna med på et måltid.

Can Culleretes: Denne historiske restauranten ligger i det gotiske kvarteret og er kjent for sitt tradisjonelle katalanske kjøkken. Det har en familievennlig atmosfære og er et flott sted å ta barna med på et måltid.

Can Paixano: Denne populære tapasbaren ligger i det gotiske kvarteret og er kjent for sine deilige og rimelige retter. Det har en livlig atmosfære og er et flott sted å ta barna med på et måltid.

Quimet & Quimet: Denne populære tapasbaren ligger i det gotiske kvarteret og er kjent for sine deilige og kreative retter. Det har en familievennlig atmosfære og er et flott sted å ta barna med på et måltid.

La Fonda: Denne familievennlige restauranten ligger i det gotiske kvarteret og er kjent for sitt deilige middelhavskjøkken. Det har en avslappet atmosfære og er et flott sted å ta barna med på et måltid.

Samlet sett er dette bare noen få eksempler på de mange familievennlige restaurantene i det gotiske kvarteret i Barcelona. Enten du leter etter tradisjonell katalansk mat, deilige tapas eller noe midt i mellom, er det noe for enhver smak i dette pulserende nabolaget.

Her er noen forslag til populære steder å gå ut i det gotiske kvarteret:

The Gothic Quarter er et pulserende nabolag i sentrum av Barcelona som er kjent for sitt livlige natteliv.

Plaça Reial: Dette torget ligger i hjertet av det gotiske kvarteret og er hjemsted for en rekke populære barer og klubber. Det er et flott sted å ta en drink eller å danse hele natten.

El Born: Dette trendy nabolaget, som ligger like øst for det gotiske kvarteret, er kjent for sine livlige barer og klubber. Det er et flott sted å ta en drink eller høre levende musikk.

Raval: Dette nabolaget, som ligger like vest for det gotiske kvarteret, er kjent for sin livlige atmosfære og brede utvalg av barer og klubber. Det er et flott sted å ta en drink eller å danse hele natten.

Eixample: Dette eksklusive nabolaget, som ligger like nord for det gotiske kvarteret, er kjent for sine stilige barer og klubber. Det er et flott sted å ta en drink eller høre levende musikk.

Gracia: Dette trendy nabolaget, som ligger like nord for det gotiske kvarteret, er kjent for sine livlige barer og klubber. Det er et flott sted å ta en drink eller å danse hele natten.

Totalt sett tilbyr det gotiske kvarteret og de omkringliggende nabolagene et bredt utvalg av nattelivsalternativer, fra livlige barer og klubber til stilige salonger og livemusikksteder. Det er noe for enhver smak i denne pulserende byen.

Her er noen forslag til noen av de beste nattklubbene i byen:

Barcelona er kjent for sitt pulserende natteliv og har et bredt utvalg av nattklubber å velge mellom.

Pacha Barcelona: Denne berømte nattklubben ligger i Port Olympic-området i byen og er kjent for sin musikk av topp kvalitet og vakre beliggenhet. Det tiltrekker seg topp DJ-er og er et flott sted å danse hele natten.

Razzmatazz: Denne populære nattklubben ligger i Poblenou-området og er kjent for sitt mangfoldige utvalg av musikk og live-arrangementer. Den har en rekke forskjellige rom, hver med sin egen atmosfære og musikkstil.

Opium Barcelona: Denne stilige nattklubben ligger i Port Olympic-området og er kjent for sin musikk av topp kvalitet og vakre beliggenhet. Det tiltrekker seg topp DJ-er og er et flott sted å danse hele natten.

Sutton Club: Denne populære nattklubben ligger i Eixample-området og er kjent for sin høykvalitets musikk og stilige atmosfære. Det tiltrekker seg topp DJ-er og er et flott sted å danse hele natten.

Eclipse: Denne nattklubben på taket ligger i Port Olympic-området og er kjent for sin vakre utsikt over byen og musikk av topp kvalitet. Det er et flott sted å danse hele natten og nyte byens livlige atmosfære.

Samlet sett er dette bare noen få eksempler på de mange nattklubbene i Barcelona. Enten du leter etter musikk av topp kvalitet, en stilig atmosfære eller en vakker beliggenhet, er det en nattklubb som vil passe dine behov og preferanser.

Shopping i det gotiske kvarteret:

The Gothic Quarter er et pulserende nabolag i sentrum av Barcelona som er hjemsted for et bredt utvalg av shoppingmuligheter.

  1. La Boqueria: Dette berømte matmarkedet ligger i det gotiske kvarteret og er kjent for sitt brede utvalg av ferske råvarer, kjøtt, fisk og annen mat. Det er et flott sted å hente suvenirer som lokale oster, oliven og krydder.
  2. El Raval: Dette nabolaget, som ligger like vest for det gotiske kvarteret, er kjent for sin livlige atmosfære og brede utvalg av uavhengige butikker, inkludert vintage klesbutikker, kunstgallerier og bokhandlere.

Born: Dette trendy nabolaget, som ligger like øst for det gotiske kvarteret, er kjent for sine fasjonable butikker og designerbutikker. Det er et flott sted å finne eksklusive klær, tilbehør og gaver.

Passeig de Gràcia: Denne eksklusive handlegaten ligger like nord for det gotiske kvarteret og er hjemsted for en rekke eksklusive butikker og designerbutikker. Det er et flott sted å handle luksusvarer som designerklær og tilbehør.

Els Encants: Dette loppemarkedet ligger i Glòries-området, som ligger like nord for det gotiske kvarteret. Det er et flott sted å finne antikviteter, vintageklær og andre unike gjenstander.

Totalt sett tilbyr det gotiske kvarteret og de omkringliggende nabolagene et bredt utvalg av shoppingmuligheter, fra matmarkeder og uavhengige butikker til eksklusive boutiquer og designerbutikker. Det er noe for enhver smak i dette pulserende nabolaget.

Her er noen tips for å finne noen fine strender i Barcelona:

Barcelona er en by som ligger ved Middelhavskysten i Spania, og er kjent for sine vakre strender.

Se etter strender med blått flagg-status: Det blå flagget er en internasjonal pris gitt til strender som oppfyller høye standarder for vannkvalitet, fasiliteter og miljøforvaltning. Se etter strender som har mottatt denne prisen, siden de sannsynligvis vil være godt vedlikeholdt og rene.

Tenk på plassering: Barcelona har en rekke strender som ligger i forskjellige deler av byen, så vurder hvilken del av byen du ønsker å være i. For eksempel ligger Barceloneta Beach (Platja de la Barceloneta) i gamlebyen og er nær mange populære turister attraksjoner, mens Nova Icaria Beach ligger i Poblenou-området og er litt mer tilbakelent.

Sjekk fasilitetene: Ulike strender i Barcelona tilbyr forskjellige fasiliteter, så vurder hva du leter etter på en strand. Noen strender har flere fasiliteter, som dusjer og toaletter, mens andre er mer naturlige og har færre fasiliteter.

Se etter skjulte perler: Mens Barcelonas mer kjente strender kan bli ganske overfylte, har byen en rekke mindre kjente strender som er like vakre og ofte mindre overfylte. Disse skjulte perlene kan være et flott alternativ hvis du er ute etter en mer fredelig strandopplevelse.

Samlet sett har Barcelona en rekke vakre strender å velge mellom, og ved å følge disse tipsene kan du finne den perfekte stranden for dine behov og preferanser.

Slik kommer du deg til det gotiske kvarteret i Barcelona:

Det gotiske kvarteret ligger i sentrum av Barcelona, og er lett tilgjengelig fra en rekke forskjellige transportmuligheter. Her er noen måter å komme seg til det gotiske kvarteret på:

Metro: Det gotiske kvarteret betjenes av en rekke metrolinjer, inkludert L1 (rød) og L4 (gul). Du kan ta metroen til stasjoner som Jaume I, Liceu og Barceloneta, som alle ligger innen gangavstand fra nabolaget.

Buss: Det er en rekke busslinjer som betjener det gotiske kvarteret, inkludert linjene 14, 19 og 41. Du kan sjekke Barcelona busskart for mer informasjon om ruter og rutetider.

Taxi: Drosjer er lett tilgjengelige i Barcelona, og kan være en praktisk måte å komme seg til det gotiske kvarteret på. Bare sørg for å avtale prisen før du starter reisen.

Vandring: Det gotiske kvarteret ligger i sentrum av byen, og er lett tilgjengelig til fots fra mange andre nabolag. Hvis du bor i et nærliggende område, kan du kanskje gå til det gotiske kvarteret.

Totalt sett er det gotiske kvarteret lett tilgjengelig fra en rekke forskjellige transportalternativer, noe som gjør det til et praktisk reisemål for reisende som besøker Barcelona.

Tips oss

Har du noen tips til vår guide: “Det Gotiske kvarteret – Det beste hotellområdet for utelivet i Barcelona”, så hadde vi satt pris på om du kontaktet oss i skjemaet nedenfor.

Her er de beste hotellområdene i Barcelona

Populære aktiviteter i det Gotiske kvarteret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.