De beste stedene å bo ved Oia – Her bor du på Santorini med kjæresten (2023)

Oia (uttales «EE-ah») er en by på øya Santorini, i Kykladerne i Egeerhavet. Oia ligger på den nordvestlige spissen av øya og er kjent for sine vakre solnedganger, hvitkalkede hus og blåkuppelte kirker.

Byen Oia er et populært turistmål, og det finnes mange ting å gjøre der, inkludert å besøke de mange kunstgalleriene, boutique-butikkene og restaurantene som ligger langs de trange gatene. Det er også flere strender i området, inkludert Ammoudi Beach, som er kjent for sine krystallklare vann og seafood tavernas.

Oia er et flott sted å besøke på en romantisk getaway, siden byen har en avslappet og romantisk atmosfære. Mange par nyter å se solnedgangen fra en av byens mange utsiktspunkter, eller å spise middag med stearinlys på en av de lokale restaurantene.

Det er mange gode restauranter i Oia, med et bredt utvalg av kjøkken, fra tradisjonell gresk mat til internasjonale retter. Noen av de lokale spesialitetene inkluderer grillet blekksprut, moussaka og tzatziki.

Strandene i Oia er steinstrender, og det er flere strekninger med strand å velge mellom. Den hovedstranden i Oia er Ammoudi Beach, som ligger rett nedenfor byen. Det er også flere mindre strender i området, som Armeni Beach og Baxedes Beach.

Det er en bussforbindelse som forbinder Oia med resten av øya, samt en fergeforbindelse som opererer mellom Oia og de andre øyene i Kykladerne. Fergeterminalen ligger i byen Athinios, som ligger en kort kjøretur fra Oia.

Er du på jakt etter et sted for en romantisk getaway med kjæresten?

Look no further! Oia på Santorini er det perfekte stedet for dere.

Oia er kjent for sine vakre solnedganger, hvitkalkede hus og blåkuppelte kirker, og byen har en avslappet og romantisk atmosfære. Når dere besøker Oia, kan dere nyte en rekke aktiviteter, som å se solnedgangen fra et av byens mange utsiktspunkter, spise middag på en av de lokale restaurantene, eller besøke de mange kunstgalleriene og boutique-butikkene. Det er også mange strender i området, hvor dere kan slappe av og nyte den krystallklare havet.

Men det stopper ikke der! På vår nettside har vi samlet de beste hotellene for dere som reiser med kjæresten til Oia. Disse hotellene tilbyr luksuriøse suiter med egen pool eller terrasse, panoramautsikt over havet og omgivelsene, og en rekke fasiliteter som privat strand, spa-område og gourmetrestaurant. Mange av disse hotellene har også en takterrasse med utsikt over Oia og Egeerhavet, med solsenger og basseng.

Så hva venter du på? Les videre og finn det perfekte hotellet for dere og planlegg en romantisk getaway til Oia på Santorini. Du vil ikke angre!

3 Beste Mellomklassehoteller i Oia:

Caldera Villas

Vis på kart

Caldera Premium Villas ligger i sentrum av Oia, og har utsikt over vulkanen, og har en bassengterrasse og innkvartering i kykladisk innredning.

Rommene har balkong med utsikt over Caldera og Egeerhavet. Rom, studioer og suiter kombinerer lokal arkitektonisk stil med moderne bekvemmeligheter, som gratis Wi-Fi og satellitt-TV.

Alle romtyper er utstyrt med vannkoker, kjøleskap og hårføner. Noen romtyper har velutstyrte kjøkkenkroker og sittegruppe. Noen enheter har boblebad. Caldera Premium Villas har en solterrasse med svømmebasseng.

Gjestene kan nyte en gratis kontinental frokostbuffé hver dag. Personalet kan ordne leie av sykkel og bil og tilby reiseråd. Armeni-stranden ligger en 10-minutters spasertur fra Caldera Premium Villas.

Busstasjonen, banken, restaurantene og butikkene ligger en 2-minutters spasertur unna.

Armeni Village Rooms & Suites

Vis på kart

Armeni Village ligger høyt på kanten av Caldera, i Oias sentrale gågate. Svømmebassenget og utendørs boblebadområdet gir flott utsikt over sjøen og calderaen.

De vakre hvitvaskede rommene har strålende utsikt over vulkanen, Calderaen og Egeerhavet. Hver er utstyrt med klimaanlegg, LCD-TV med satellittkanaler og DVD-spiller, samt kaffe- og tekoker. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig på fellesområdene.

Frokost serveres på den utvendige terrassen eller mot din egen balkong. Armeni Village er omgitt av elegante restauranter og trendy barer.

Personalet i resepsjonen og hotellets resepsjon kan ordne billettassistanse og tilby turistinformasjon. Armeni Village ligger 1 km fra Nautical Museum og 12 km fra Fira.

Fileria Suites

Vis på kart

Fileria Suites er lokalisert i Oia. Her tilbys stilfullt innredede rom med en møblert balkong med utsikt over byen. Naval Museum of Oia ligger 700 meter unna.

Gratis Wi-Fi er tilgjengelig på fellesområdene. Alle suitene på Fileria har aircondition og har TV med satellittkanaler. En minibar er også tilgjengelig. Sengetøy tilbys, mens kostnadsfrie badeprodukter, hårføner og tøfler er inkludert på badet.

Frokosten kan serveres på rommet. Flere restauranter finner du innen kort gangavstand. Cape Columbo Beach ligger 3,7 km fra Fileria Suites. Den nærmeste flyplassen er Santorini (Thira) flyplass, 11 km fra eiendommen.

Beste Familievennlige hoteller i Oia:

Anemomilos Hotel & Apartments

Vis på kart

Hotel ANEMOMILOS er en liten familiebedrift med lang erfaring innen gjestfrihet. Det er en ideell innkvartering for familier med barn.

Anemomilos Hotel ligger i Oia, et av de mest populære feriedestinasjonene, på grunn av sin spektakulære utsikt over vulkanen og Egeerhavet.

Anemomilos Hotel har restaurant, sesongbasert svømmebasseng, barnebasseng og TV-rom. Parkeringsplass og salong er også tilgjengelig. Anemomilos Hotel består av 13 romslige, smakfullt innredede hotellrom, leiligheter og studioer.

De fleste er åpne for en veranda med utsikt over Egeerhavet. Hver enhet er utstyrt med klimaanlegg, WiFi-internett og flatskjerm-TV.

Den praktiske beliggenheten ved siden av det offentlige busstoppet, gjør Anemomilos til en perfekt base for å utforske øya.

2 Beste Rimelige luksushoteller i Oia:

La Maltese Oia Luxury Suites

Vis på kart

Med fem elegante rom og fantastisk utsikt, er La Maltese Oia et bevis på at de beste tingene kommer i små pakker. Dette stedet ligger høyt over Santorinis kaldera på en brosteinsvei som fører til Oias slottruiner – et av landsbyens beste steder for å se på solnedgangen.

I tillegg har det en søster, La Maltese, som har en restaurant og et basseng, 20 minutters kjøretur unna. Hvis du kan skrelle deg vekk fra utsiktene, er rommene like behagelige for øyet. De blander tradisjonelle innslag som halvrunde tak og hvitkalkede vegger med dekor i parisisk stil og funky tapet.

Mens du er borte, har du tilgang til vår 24-timers digitale tjeneste, med en virtuell representant.

Velstående sjøkapteiner gjorde Oia til sitt hjem en gang, og med de hvite husene og kirkene med blå kuppel er det lett å se hvorfor de likte det så godt. Den er innebygd i de bratte bakkene på calderaen på øyas nordlige spiss, noe som betyr at utsikten er utrolig.

Her er noen gode forslag til ting å gjøre i Oia:

 1. Se solnedgangen: Oia er kjent for sine vakre solnedganger, og det er mange utsiktspunkter der du kan se solnedgangen. Det mest populære stedet å se solnedgangen er fra klippene ved Castle of Oia, men du kan også se den fra takterrassen på hotellet ditt eller fra en av de mange tavernaene langs kysten.
 2. Besøk de historiske ruinene: På Oia finner du mange historiske ruinene, inkludert det gamle kastellet og den gamle fyrtårnet. Du kan også besøke den gamle kirken Agios Nikolaos (Church of Agios Nikolaos), som er en av de eldste kirkene på Santorini.
 3. Gå på shopping: Oia har mange artige butikker og boutique-butikker der du kan finne alt fra kunstverk til lokale spesialiteter. Du kan også besøke det lokale markedet, der du kan kjøpe ferske grønnsaker og frukt, og prøve ulike lokale delikatesser.
 4. Besøk en strand: Oia har mange strender å velge mellom, inkludert Ammoudi Beach, Armeni Beach og Baxedes Beach. Du kan slappe av på stranden, bade i havet eller prøve en av de lokale seafood Tavernaene.
 5. Prøv lokal mat: Oia har mange gode restauranter der du kan prøve lokal mat, inkludert grillet blekksprut, moussaka og tzatziki. Du kan også prøve internasjonale retter, som pizza og pasta.

Nyt en romantisk solnedgang med kjæresten din på den vakre øya Oia på Santorini

Oia er kjent for sine vakre solnedganger, og det finnes mange steder der du kan se solnedgangen. Her er noen forslag:

 1. Castle of Oia: Dette er det mest populære stedet å se solnedgangen fra. Castle of Oia ligger på klippene i nærheten av byen, og du kan se solnedgangen fra mursteinene eller fra en av de mange tavernaene som ligger nær kastellet.
 2. Hotellet ditt: Mange hoteller på Oia har takterrasser eller andre utsiktspunkter der du kan se solnedgangen. Spør hotellets personal om de har et spesielt sted der du kan se solnedgangen.
 3. Ett av de mange utsiktspunktene: Oia har mange utsiktspunkter der du kan se solnedgangen, inkludert Santo Winery. Velg det utsiktspunktet som passer best for deg og nyt den vakre solnedgangen.
 4. En av de lokale tavernaene: Mange av de lokale Tavernaene på Oia har utsikt over havet, og du kan se solnedgangen mens du spiser middag eller nipper til en drink.

Uansett hvor du velger å se solnedgangen fra, vil du garantert ha en uforglemmelig opplevelse på Oia.

Opplev den spektakulære utsikten over kalderaen fra de luksuriøse hotellene i Oia

Oia ligger på den nordvestlige spissen av øya Santorini, og mange av hotellene der har panoramautsikt over den berømte kalderaen og Egeerhavet. Her er noen av de beste hotellene på Oia med utsikt over kalderaen:

 1. Canaves Oia Suites: Dette luksuriøse hotellet tilbyr suiter med egen pool og panoramautsikt over Egeerhavet og kalderaen. Hotellet har også en privat strand, spa-avdeling og en restaurant med utsikt over havet.
 2. Andronis Luxury Suites: Dette elegante hotellet tilbyr suiter med egen terrasse og utsikt over Oia, kalderaen og Egeerhavet. Hotellet har også en privat strand, et spa-område og en restaurant med gourmetmat.
 3. Grace Santorini: Dette hotellet tilbyr luksuriøse suiter med egen pool og panoramautsikt over havet og kalderaen.

Slik kommer du deg til Oia

or å komme deg til Oia fra Norge, må du først fly til Athens, hovedstaden i Hellas. Fra Athens kan du deretter fly til Santorini, hvor Oia ligger. Det finnes flere flyselskaper som tilbyr direktefly fra Norge til Athens, for eksempel Norwegian, SAS og Aegean Airlines.

Når du har kommet deg til Santorini, kan du reise videre til Oia med ferge eller med buss. Fergeforbindelsene fra Santorini til Oia går fra havnen i Fira, som ligger en kort buss- eller taxi-tur fra flyplassen. Det finnes også bussforbindelser fra Fira til Oia, men fergereisen tar kortere tid.

Hvis du velger å reise med ferge, kan du kjøpe billetter på forhånd på havnekontoret eller på nettet. Fergereisen tar omtrent en time, og det er mange ulike selskaper som tilbyr fergetjenester mellom Santorini og Oia.

Hvis du velger å reise med buss, kan du kjøpe bussbilletter på forhånd på bussstasjonen i Fira eller på nettet. Bussreisen tar omtrent en time og 15 minutter, og bussene går flere ganger om dagen.

Uansett hvordan du velger å reise, vil du finne mange reisemuligheter for å komme deg fra Norge til Oia på Santorini.

Klimaet på Oia er typisk for Middelhavsområdet, med varme og tørre somre og milde vintre.

Temperaturene på Oia varierer vanligvis mellom 15 og 30 grader Celsius om sommeren, mens temperaturen om vinteren ligger mellom 10 og 20 grader Celsius.

Sommeren er den beste tiden å besøke Oia hvis du ønsker å sole deg og nyte de varme temperaturene. Fra juni til september er temperaturen ofte over 20 grader Celsius, og det er lite regn på denne tiden av året. Solen skinner gjennomgående i løpet av sommermånedene, og det er mange soltimer på Oia.

Vinteren er også en fin tid å besøke Oia, selv om temperaturen er litt lavere. Fra oktober til april kan det være litt mer regn enn om sommeren, men temperaturen er fortsatt behagelig og det er mange solskinnsdager. Vinteren er også den beste tiden å besøke Oia hvis du vil unngå de største turistfolkemengdene og finne lavere priser på hotell og ferieboliger.

Uansett når du velger å besøke Oia, kan du være sikker på at du vil ha et behagelig klima og mange solskinnsdager.

Det er en liten landsby som ligger på nordspissen av Santorini. Nyt den flotte utsikten over kysten, og gjør det til det beste stedet å se på solnedgangen sammen med din kjære. Et fint hotell å sjekke ut er Oia Santo Maris Luxury Suites and Spa. Her har du utsikt over Egeerhavet og det er kun 5 minutter å gå til den nærmeste landsbyen.

Faktisk er det beste stedet på den 20 kvadratkilometer store øya å se på solnedgangen fra ruinene av Oia-slottet, et populært turiststed. Slottet er ikke bare et flott utsiktspunkt, men har en sammensatt og spennende historie. For de som leter etter et sjarmerende, vakkert og romantisk sted i Santorini, trenger du ikke se lenger enn Oia.

Oia - Her bor du på Santorini med kjæresten
Santorini – Oia – Hellas

Tips oss

Har du noen tips til vår guide: «Oia – Her bor du på Santorini med kjæresten», så hadde vi satt pris på om du kontaktet oss i skjemaet nedenfor.

Her er de beste hotellområdene på Santorini

Populære aktiviteter i Oia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.