Cannes, Destinasjoner, Europa cat, Frankrike, Reise Til Den Franske Riviera

Vallauris – For deg som elsker mat, og fint å bo med familien (2023)

lazy

Vallauris er en bydel i nærheten av Cannes, som er kjent for sin historiske keramikkindustri. Byen ligger omtrent en halv times kjøretur fra Cannes, og er en perfekt destinasjon for familier som reiser med barn.

I Vallauris finner man gamlebyen, med sine trange gater og fargerike hus, som er en opplevelse i seg selv. Byen har også flere historiske attraksjoner, som Musee de la Ceramique og Chateau de Vallauris, som er verdt å besøke.

Vallauris har også en rekke barnevennlige strender, med finkornet sand og rolige bølger, som passer perfekt for familier med små barn. I tillegg til å bade og sole seg, finnes det også en rekke aktiviteter for barna å delta på, som for eksempel leie av vannscooter eller parasailing.

For familier som ønsker å utforske området litt lengre, er det en rekke utflukter som kan være interessante. En dagstur til øya Sainte-Marguerite, som ligger rett utenfor Cannes, er for eksempel en spennende opplevelse, med sitt historiske fengsel og vakre natur.

For å komme seg til Vallauris fra flyplassen i Nice, kan man ta bussen eller tog til Cannes, og deretter ta en taxi eller leiebil videre til Vallauris. Toget fra Nice til Cannes går hyppig, og tar omtrent 30 minutter. Det er også mulig å reise til Vallauris fra gamlebyen i Cannes, ved å ta en av de lokale bussene som går mellom de to byene.

De beste hotellene i Vallauris

Vallauris har en rekke hoteller som passer for familier som reiser med barn. Et av de beste områdene å bo på er den sentrale delen av byen, med sine trange gater og fargerike hus. Her finner man hoteller i alle prisklasser, fra enkle bed and breakfast til luksuriøse leilighetshoteller.

Et annet populært område å bo på er langs kysten, med hoteller som har utsikt over Middelhavet. Her finner man også en rekke barnevennlige strender, samt en rekke restauranter og butikker i nærheten.

For familier som ønsker litt mer luksus, finnes det også en rekke luksushoteller i området, med fasiliteter som spa, treningsstudio og utendørsbasseng. Disse hotellene ligger ofte litt lenger unna sentrum, men har gode transportforbindelser til resten av byen.

Det er også mulig å leie en ferieleilighet eller et hus i Vallauris, for de som ønsker litt mer plass og frihet under oppholdet. Det finnes mange private utleiere i området som tilbyr slike overnattingsmuligheter.

Les videre så skal vi gi deg de beste hotellalternativene, enten du reiser på budsjett, med familien, eller er ute etter skikkelig luksus.

3 Beste Mellomklassehoteller i Vallauris:

La Bastide de l'Oliveraie
La Bastide de l’Oliveraie

La Bastide De L’Oliveraie

Vis på kart

Bastide de l’Oliveraie, som ligger noen få skritt fra den berømte Croisette-promenaden og den livlige Cannes-stemningen, er et sjarmerende 4-stjerners hotell som ligger i hjertet av en stor hage omkranset av oliventrær.

Hotellet har 32 rommene og suiter. Hvert rom er elegant innredet.

Hotel Cannes Gallia

Vis på kart

I Cannes, i hjertet av et rolig boligområde og kun 10 minutters gange fra Croisette og sentrum, ønsker Hotel Cannes Gallia deg velkommen.

Cannes Gallia Hotel ligger 1 km fra jernbanestasjonen og Palais des Festivals et des Congrès.

Hotellet ligger 40 minutters kjøring fra Côte d’Azur internasjonale lufthavn, og du kan leie bil på stedet.

Ruc Hôtel Cannes
Ruc Hôtel Cannes

Ruc Hotel

Vis på kart

el ligger i en bygning fra 1700-tallet i Cannes på den franske rivieraen i Alpes-Maritimes. Unn deg en avslappende ferie i et sjarmerende, miljø der ro og velvære går hånd i hånd.


Sjarmerende rom fulle av karakter i Cannes sentrum. Hvert av de 29 hotellrommene kan skilte med en elegant, tilpasset dekor og all den komforten du kan forvente av et 4-stjerners hotell. Om morgenen serveres en full balansert frokost før du drar av gårde.


Logis RUC Hotel har en ideell beliggenhet i et rolig boligområde kalt «La Californie», 5 minutters gange fra Boulevard de la Croisette, Rue d’Antibes og strendene og 15 minutter fra Palais des Festivals.

Et sportssenter med svømmebasseng og tennisbane ligger innen 2 minutters gange fra hotellet.


RUC HOTEL er også det perfekte valget for golfentusiaster. Oppdag golftilbudene som er tilgjengelige på hotellet hele året på alle golfklubbene i området.

Beste Familievennlige hoteller i Vallauris:

Clarion Suites Cannes Croisette
Clarion Suites Cannes Croisette

Clarion Suites Cannes Croisette

Vis på kart

Suites Cannes Croisette ****, har en ideell beliggenhet i hjertet av Cannes, 100 meter fra Croisette og sandstrendene. 114 rom og suiter.

Tilbyr tjenester som: aircondition, komfortabelt sengetøy, gratis WiFi THD, TV med internasjonale kanaler, høflighetsbrett, kjøkkenkrok med oppvaskmaskin … noen av dem er utstyrt med terrasser og basseng utsikt.

3 Beste Rimelige luksushoteller i Vallauris:

Hotel Verlaine

Vis på kart

Hotel Verlaine er et ypperlig valg for reisende som besøker Cannes, for her finner du en luksusatmosfære, i lag med mange kjekke fasiliteter som er utviklet for å gjøre oppholdet ditt enda litt bedre. Utover det, mens du bor på Hotel Verlaine har du tilgang til romservice og portvakt.

Du kan også nyte deilig av frokost mens du bor på Hotel Verlaine. Strendene La Croisette og Cannes ligger 500 meter fra Hotel Verlaine.

Nice flyplass ligger 25 km unna. Parkeringsplasser er avhengig av tilgjengelighet. En ladestasjon for et elektrisk kjøretøy er også tilgjengelig mot en ekstra kostnad.

Hotel Martinez

Vis på kart

Hôtel Martinez ble åpnet på slutten av 1920-tallet, og er et eksempel på den enkle og deilige Côte d’Azur og middelhavsstilen.

Stedet er kjent for sin varme og vennlige atmosfære, og var stedet å se og bli sett på Croisette. Inspirert av Art Deco-stilen og fargene på Côte d’Azur.

InterContinental Carlton Cannes
InterContinental Carlton Cannes

InterContinental Carlton Cannes

Vis på kart

Boulevard de la Croisette ble omtalt i Alfred Hitchcocks klassiske film fra 1955 «To Catch a Thief». Slapp av på deres private strand og slapp av med et glass champagne på terrassen.

Nyt fantastiske utsikten over havet, og nyt en gourmetmiddag i Carlton Restaurant. Marinaen her er veldig populær for store yachter, og byen har mange interessante museer og attraksjoner, samt barer, restauranter og natteliv.

Ferie i Frankrike med barn: Vallauris eller Cannes – hva passer best?

Hvis du vurderer å reise til Frankrike med familien, og lurer på om du skal bo i Vallauris eller Cannes, kan det være lurt å vurdere noen av fordelene og ulempene ved begge områdene.

Vallauris er en mindre by enn Cannes, og tilbyr derfor en litt mer rolig atmosfære for barnefamilier. Byen har en rekke barnevennlige strender, med finkornet sand og rolige bølger, samt en rekke aktiviteter for barna, som leie av vannscooter og parasailing. Det finnes også en rekke historiske attraksjoner i Vallauris, som Musee de la Ceramique og Chateau de Vallauris, som kan være interessante for barna å besøke.

Cannes, på den annen side, tilbyr en mer livlig atmosfære, med en rekke butikker, restauranter og kinoer. Byen har også en rekke kjente attraksjoner, som for eksempel Promenade de la Croisette og Cannes Film Festival, som kan være spennende for barna å oppleve. Det finnes også en rekke barnevennlige strender i Cannes, samt en rekke aktiviteter for barna.

Alt i alt avhenger valget mellom Vallauris og Cannes av familiens egne preferanser og behov. Hvis du ønsker en roligere ferie, kan Vallauris være et godt valg, mens Cannes kan være mer passende for de som ønsker en mer livlig atmosfære. Uansett hva du velger, vil du finne mange muligheter for en barnevennlig ferie i begge områdene.

Her er noen av de mest populære tingene å gjøre med familien i Vallauris:

Vallauris er en perfekt destinasjon for familier som reiser med barn, med sine vakre strender, historiske attraksjoner og en rekke aktiviteter for barna.

  1. Besøke gamlebyen: Gamlebyen i Vallauris ( Vallauris Golfe-Juan Côte d’Azur) er en av de mest populære attraksjonene i byen, med sine trange gater og fargerike hus. Det er en opplevelse i seg selv å vandre rundt i gamlebyen, og det finnes også en rekke butikker og restauranter å besøke her.
  2. Bade og solbad på en barnevennlig strand: Vallauris har en rekke barnevennlige strender, med finkornet sand og rolige bølger, som passer perfekt for familier med små barn. Det er også mulighet for å leie vannscooter og delta på andre aktiviteter ved stranden.
  3. Musee de la Ceramique: Dette museet har en stor samling av historisk keramikk fra området, og gir en innføring i denne gamle kunsten. Museet har også demonstrasjoner av keramikkfremstilling, og man kan kjøpe unike keramikkprodukter laget av lokale kunstnere.
  4. Chateau de Vallauris: Dette slottet er et av de mest kjente landemerke i Vallauris, og er verdt å besøke for sin historie og arkitektur. Slottet har også en stor hage som er verdt å se.
  5. Delta på keramikkkurs: For de som ønsker å prøve seg på denne gamle kunsten selv, er det mulig å delta på keramikkkurs i Vallauris. Det finnes mange private verksteder som tilbyr slike kurs, og det er en spennende måte å lære mer om keramikkproduksjon på.

Alt i alt finnes det en rekke ting å gjøre med familien og barna i Vallauris, og det er en perfekt destinasjon for en barnevennlig ferie.

Vallauris har en rekke populære restauranter, som tilbyr mat fra mange ulike kjøkken.

Vallauris tilbyr et godt utvalg av restauranter, med mat fra ulike kjøkken. Byen har en lang tradisjon for god mat, og det finnes mange restauranter som serverer lokale spesialiteter, som bouillabaisse og aioli. Det finnes også en rekke italienske restauranter, som serverer alt fra pizza og pasta til desserter og iskrem.

For de som ønsker å prøve noen av de mer tradisjonelle franske rettene, finnes det også en rekke bistroer og brasserier i Vallauris, som serverer klassiske retter som escargots og foie gras. Det finnes også restauranter med en vakker uteplass, som gir mulighet for å nyte maten med en vakker utsikt.

For de som ønsker et litt sunnere alternativ, finnes det også en rekke restauranter som serverer vegetariske og veganske retter, samt en rekke desserter og kaker.

Alt i alt tilbyr Vallauris et godt utvalg av mat fra ulike kjøkken, og det finnes noe for enhver smak.

Historiske keramikkindustri i Vallauris

Vallauris er kjent for sin historiske keramikkindustri, og har lenge vært et senter for produksjon av keramikk i Frankrike. Byen har en lang tradisjon for keramikk, som går tilbake til det 16. århundre, da første gang ble oppdaget at leire i området var ideell for produksjon av keramikk.

I dag finnes det en rekke keramikkverksteder og museer i Vallauris, som gir besøkende en innføring i denne gamle kunsten. Musee de la Ceramique er et av de mest kjente museene i byen, med en stor samling av historisk keramikk fra området. Her kan man også se demonstrasjoner av keramikkfremstilling, og kjøpe unike keramikkprodukter som er laget av lokale kunstnere.

Det finnes også mange butikker i Vallauris som selger keramikkprodukter, fra enkle ting som kopper og skåler, til mer komplekse skulpturer og dekorasjoner. De fleste av disse produktene er håndlaget av lokale keramikkprodusenter, og er unike og sjeldne ting som man ikke finner andre steder.

Vallauris keramikk er kjent for sin høye kvalitet, og er et populært minne fra en ferie i området. Det er også mulig å delta på keramikkkurs i Vallauris, for de som ønsker å prøve seg på denne gamle kunsten selv.

Slik kommer du deg fra Vallauris til Cannes

Det finnes flere måter å komme seg fra Vallauris til Cannes på. Det enkleste er å ta en taxi, som tar omtrent en halv time og koster omtrent 30-40 euro. Det finnes også busser som kjører mellom de to byene, som er en billigere alternativ, men som også tar lenger tid.

En annen mulighet er å leie en bil, som gir større frihet til å utforske området på egen hånd. Det finnes flere bilutleiefirmaer i Vallauris, som tilbyr både leiebil og motorsykkel. Det er også mulig å leie sykler, for de som ønsker en mer miljøvennlig måte å reise på.

For de som ønsker å reise med offentlig transport, finnes det tog fra Vallauris til Cannes. Golfe-Juan-Vallauris. Toget går fra stasjonen i Vallauris, og tar omtrent 15 minutter til Cannes. Det er også mulig å ta buss til Cannes, men dette tar lenger tid enn tog.

Uansett hva man velger, er det enkelt å komme seg fra Vallauris til Cannes, og det er en kort og hyggelig reise mellom de to byene.

Tips oss!

Vi håper du satt pris på vår guide: «Vallauris – For deg som elsker mat og fint å bo med familien». Hvis du sitter på noen gode tips, så send oss gjerne dine tips i kommentarfeltet nedenfor.

Her er de beste hotellområdene i Saint Tropez

Populære aktiviteter i Cannes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.