Dubai Marina – Beste stedet å bo i Dubai for turister og familier (2023)

Oppdatert 22. januar 2023

Dubai Marina – Beste stedet å bo i Dubai for turister og familier – The Smartsore har vært i Dubai hele 4 ganger nå. Vi har reist med en familie på 5 personer. 2 voksne og 3 barn, og noen ganger 4 voksne uten barn. Hver gang har vi endt opp med å bo langs Dubai Marina, eller Jumeirah Beach.

Dubai Marina og The Walk

En flott beliggenhet omtrent midt på The Walk. En fin hage strekker seg ned ti stranden. Nydelige rom. Egen pub med «fotballskjermer». Eneste minus, noen av rommene trenger en lite oppussing.

Området er veldig vestlig preget, og du føler deg veldig trygg her.
Om kvelden kan du rusle langs den vakre promenaden rundt Dubai Marina, mens luksusbåter, og gamle flotte turistbåter sklir inn og ut av området. Hele promenaden består av koselige restauranter og spennende markedsboder. Går du hele runden og ut mot stranden, kommer du til The Walk. Dette er en fantastisk flott stripe med masse folk. Her er det fortauskafeer og et hav av restauranter.

Dubai er ikke akkurat kjent for sine stygge og gamle biler, så et tips er å finne seg en fortauskafe ved The Walk. Du vil ikke sitte lenge før den første Ferrarien eller Lamborghinien kommer brummende forbi.

Hvis du drar sør for Jumeirah-stranden, finner du det nye distriktet Dubai Marina. Dette distriktet ble opprettet i 2003 og er bygget ved siden av en menneskeskapt kanal. Her ligger også den nest høyeste bygningen i Dubai, Princess Tower.

Dubai Marina Mall (et av de største kjøpesentrene i Dubai) og Marina Beach. Som du kan forestille deg, er dette moderne distriktet fullt av nye hoteller, plassert i skyskrapere som ruger over marinaen og tilbyr fantastisk utsikt.

Med både Jumeirah Beach og The Palm, bare en kort kjøretur unna, gjør dette Dubai Marina til et av de beste stedene å bo mens du er i Dubai.

La Verda Suites & Villas Dubai Marina
La Verda Suites & Villas Dubai Marina

La Verda Suites and Villas Dubai Marina

Vis på kart

La Verda Hotel Apartments, som ligger i Dubai Marina, Dubai, er et populært valg for reisende. Bare 20 km fra sentrum, er gjestene godt plassert for å nyte byens severdigheter og aktiviteter. Med sin beliggenhet, tilbyr hotellet enkel tilgang til alle kjente attraksjoner i byen.  La Verda Hotel Apartments tilbyr også mange fasiliteter for å berike ditt opphold i Dubai. Under oppholdet ved dette flotte hotellet kan gjestene bruke 24-timers romservice, gratis wifi på alle rom, 24-timers vakthold, daglig rengjøring, rullestoladgang. Super beliggenhet med utgang rett til Dubai Marina. Her er det utendørsbasseng med panoramautsikt over Dubai Marina. Ypperlig sted for barn.

DoubleTree by Hilton Dubai - Jumeirah Beach
DoubleTree by Hilton Dubai – Jumeirah Beach

DoubleTree by Hilton Dubai – Jumeirah Beach

Vis på kart

DoubleTree by Hilton Hotel Dubai Jumeirah Beach ligger på The Walks livlige strandpromenade, og har 109 romslige suiter med ett, to og tre soverom. Hver suite på dette hotellet i Dubai har balkong, klimaanlegg, en 47-tommers TV og WiFi. Deres to- og tre-roms innkvartering er rikelig for familiereiser, og noen har fullt utstyrt kjøkken og arabiske Gulf Sea eller The Palm Jumeirah utsikt. Nyt moderne fasiliteter, ekspansive suiter og en varm velkomst, inkludert deres signatur DoubleTree Chocolate Chip Cookie. Dubai-hotellet ble anerkjent med en Award Traveller’s Choice 2019-pris. Hotellet har en privat strand, utendørsbasseng, barnebasseng og gratis døgnåpent treningssenter. Unn deg selv i velværesenteret med badstue og steamrom. Hotellets to restauranter tilbyr mat fra hele verden og barnevennlige menyer. Bassengbaren serverer snacks. Dette hotellet ligger i nærheten av forretningsknutepunkter, inkludert Jebel Ali Free Zone, Dubai Media City og Dubai Internet City. Populære Dubai-attraksjoner, inkludert Emirates Golf Course, Ibn Battuta Mall og Mall of the Emirates, ligger bare 10 minutters kjøretur fra det vakre hotellet Jumeirah Beach. Også i nærheten av barnevennlige aktiviteter. Metrostasjonen JBR ligger en 10-minutters spasertur unna, og Dubai internasjonale lufthavn ligger en 40-minutters kjøretur unna. (Vår favoritt) Ligger rett på stranden og har flere restauranter på hotellet og i gaten. Bassenget har egen strandbar som serverer alkohol, og The Walk og turen rundt Dubai Marina starter fra hotellet.

Movenpick Hotel Jumeirah Beach
Movenpick Hotel Jumeirah Beach

Movenpick Hotel Jumeirah Beach

Vis på kart

I hjertet av Dubais mest dynamiske og livlige kystdistrikt. Ligger i Dubai’s Jumeirah Beach Residence, nær den arabiske gulfen, og ligger på The Walk og bare en kort spasertur fra kjøpesenteret ‘The Beach‘, som har butikker, restauranter og UAEs første utekino. Dette 5-stjerners hotellet er moderne og elegant, med spennende spisesteder og rekreasjonsmuligheter bare noen få skritt fra de fantastiske JBR-strendene. Alle de 297 rommene har balkong og gratis wi-fi internett, i tillegg til havutsikt for noen rom og suiter. Spis på deilig New York-mat på Soul, opplev en deilig buffé på The Talk eller se på Premier League-kamper på West Beach Bistro & Sports Lounge. Slapp av i bassengbaren. Hotellet ligger bare en 30-minutters kjøretur fra Dubai internasjonale lufthavn, og tilbyr også et stort svømmebasseng, velværesenter og gymsal. Bra beliggenhet ved stranden, og ved shoppingsenteret Marina Dubai Mall. Hotellet tilbyr strand-kit i resepsjonen med håndklær og underlag for strandstol.

JA Oasis Beach Tower
JA Oasis Beach Tower

JA Oasis Beach Tower

Vis på kart

175 betjente, leiligheter med fullt utstyrt kjøkken, separat stue og spisestue, og vaskemaskin og tørketrommel. De elegante leilighetene med selvhusholdning ligger rett ved The Walk at JBR med direkte tilgang til stranden, og panoramautsikt over The Palm Jumeirah. Besøk Dubais store kjøpesentre, Old Dubai og JA The Resort med gratis transport. Nyt en uforglemmelig familieferie i nærheten av Dubai Marina, to utendørsbassenger, romslige suiter, direkte tilgang til stranden og restaurant på stedet. Stor leiligheter med en veldig god beliggenhet. 4 bad og to store separate soverom. Vi bodde her med en familie på 5. Da fikk vi rom i 46. etasje WOW, for en utsikt. Utsikten om kvelden kan minne om å sitte i en eller annen fremtids by.

Hilton Dubai Jumeirah
Hilton Dubai Jumeirah

Hilton Dubai Jumeirah

Vis på kart

5-stjerners Hilton Dubai Jumeirah Resort ligger på Dubais The Walk i Jumeirah Beach Residence, som byr på uendelige shoppingmuligheter, restauranter og fritidsaktiviteter. Bassenget er omgitt av en palmehage som grenser til en privat strand med solsenger. Du tilbys gratis Wi-Fi i fellesområdene. Dubai Marina T-banestasjon ligger en 10-minutters spasertur fra overnattingsstedet, og daglig transport tilbys til flere kjøpesentre, deriblant Mall of the Emirates og BurJuman. Du kan parkere avgiftsfritt på stedet.

Beste stedet å bo i Dubai for turister og familier

Ting å gjøre og litt historie

Det kan være vanskelig å forestille seg i dag, men for ti år siden var Dubai Marina knapt mer enn en ørkenflekk, bestående av byggekraner. Spol frem til i dag, og Dubai Marina har blitt en bydel bestående av skyskrapere luksusyachter og flotte luksus hoteller. Dubai Marina strekker seg fra Al Sufouh Road og omfatter Jumeirah Beach Residence (JBR) – Her er det masse å finne på, og vi gir deg noen høydepunkter som hjelper deg å komme i gang.

I hjertet av New Dubai er Dubai Marina, som strekker seg 9 km fra byens Shaikh Zayed Road til utkanten av Jumeirah Beach Residence.

Blant de høye hotellene og bolighusene ligger den menneskeskapte vannkanalen. En bred promenade som følger hele marinaen ned til havet. Her vil du oppleve mange joggere, rulleski, el-scootere og beboere som går med hundene sine. Langs hele ruten ligger det cafeer, restauranter og markedsboder.

Området har et stort antall spisesteder, med mat fra hele verden. Mange av de beste restaurantene har utsikt over Marinaen eller stranden.

Det er gode muligheter for shopping her. Både i de mange salgsbodene langs marinaen, og spesielt i Dubai Marina Mall. Det ligger også flere matbutikker i området.

The Walk

Etter at du har travet frem og tilbake langs marinaen, er det verdt å gå ut ved sjøen. Her ligger strandpromenaden The Walk.
Her finner du mange flotte cafeer, restauranter og butikker. Her kan du sitte ute å nyte en deilig lunsj. For ungene er det masse av lekeaktiviteter her, og noen fantastiske smoothie-barer, is-barer mm. Stranden liger rett nedenfor, og hele området har store flotte toaletter og garderober. Her kan du skifte til badeklær, hvis du ikke har gjort det allerede.

Badestranden

Stranden er en flott hvit sandstrand. Sjøen er vel nesten alltid over 24 grader, så det å ta seg en deilig svømmetur er et must.

Hvis du reiser med unger, vil de elske stranden og aktivitetene der. Du kan leie kajakk, sup-brett og det er et hoppetårn ute i vannet. For de større i familien, kan du leie jetski og cruise ut mot havet. En ting som er veldig populært, er å sende barna på en ridetur med kamelene som som kommer forbi. Dette koster ikke mange pengene, og ungene kan bli med følget av kameler bortover sandstranden.

Zero Gravity Beach Club

Sørg for å besøke Zero Gravity Beach Club. Denne enorme strandklubben er en av områdets hotteste attraksjoner. Om dagen er Zero Gravity et sted hvor du kan slappe av under en parasoll eller ta en dukkert i klubbens evighetsbasseng.

Stedet har en bra restaurant og i baren serveres det ekte drinker.

Navnet Zero Gravity, spiller på fallskjermhopperne som hopper fallskjerm fra SkyDive Dubai. Så her kan du slappe av mens du ser fallskjermhoppere komme inn over stranden for landing.

Når kvelden kommer, våkner klubben til live med livemusikk og DJ-er.

Tips oss!

Vi håper du satt pris på vår guide: «Dubai Marina – Beste stedet å bo i Dubai for turister og familier«. Hvis du sitter på noen gode tips, så send oss gjerne dine tips i kommentarfeltet nedenfor.

Dette er de beste hotellområdene i Dubai
Fakta om Dubai

Populære aktiviteter ved Dubai Marina

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.