Destinasjoner, Europa cat, Tsjekkoslovakia

Gamlebyen i Praha – Beste stedet å bo for alt (2021)

lazy

Gamlebyen i Praha, også kjent som Staré Město, er en av de mest populære turistområdene i Praha. Det ligger i sentrum av byen, omgitt av Vltava-elven og er kjent for sine vakre gotiske og renæssansebygninger, som St. Vitus-katedralen og Tyn-kirken.

Vis på kart

Historien til Gamlebyen i Praha går tilbake til det 10. århundre, og det har vært sentrum for byens politiske, økonomiske og kulturelle liv gjennom årene. Det har også vært en sentral plass for kunst og kultur, med mange museer, gallerier og teatergrupper som holder til i området.

Gamlebyen i Praha er også kjent for sine vakre plasser, som Old Town Square og Wenceslas Square, som er hjemmet til mange av byens viktigste historiske monumenter og attraksjoner. Dette gjør det til et populært sted å bo for turister som ønsker å oppleve Prahas historie og kultur på nært hold.

Restauranttilbudet i Gamlebyen i Praha er svært variert, med alt fra tradisjonell tsjekkisk mat til internasjonale retter. Utelivet er også livlig i området, med mange barer og klubber som holder åpent til sent på kvelden.

Her er det best å bo i gamlebyen

Det finnes et bredt utvalg av hoteller i Gamlebyen i Praha, fra budsjettvennlige til luksuriøse alternativer. Familievennlige hoteller er også tilgjengelige, noe som gjør det lett å finne et passende sted å bo for alle typer reisende.

2 Beste Budsjetthoteller i gamlebyen i Praha:

Residence Bene
Residence Bene

Residence Bene

Vis på kart

Residence Bene ligger i den historiske hjertet av Praha, bare 100 meter fra Republikktorget (Platz der Republik) og 400 meter fra gamlebytorget. Den nærmeste trikkeholdeplassen, Dlouhá Třída, ligger 70 meter fra overnattingsstedet, mens Náměstí Republiky T-banestasjon finner du 150 meter unna. Palladium kjøpesenter ligger 150 meter fra Residence Bene.

Hotel Meran
Hotel Meran

Hotel Meran

Vis på kart

Meran Hotel har en ideell beliggenhet ikke langt fra Gamlebytorget (Staroměstské náměstí). Hotellet består av 20 lyse rom, alle med Wi-Fi. Meran Hotel ligger innen 10 minutters gangavstand fra Praha sentrum, 1250 meter fra museet City of Prague. Wenzelsplassen (Wenceslas Square) ligger bare 5 minutter unna til fots. Noen av rommene har klimaanlegg, skrivebord og hi-fi. Alle enhetene har eget bad, de fleste med dusj, gratis badeprodukter og badekar. New Duplex og China Fusion ligger omtrent 50 meter fra Meran Hotel.

2 Beste Mellomklassehoteller i gamlebyen i Praha:

Grand Hotel Praha
Grand Hotel Praha

Grand Hotel Praha

Vis på kart

Firestjerners Grand Hotel Praha tilbyr en perfekt symbiose av historie og komfort. Hotellet ligger på kongeveien i en bygning som dateres tilbake til
1300-tallet, og bevarer atmosfæren i det gamle Praha. Historiske monumenter, teatre, gallerier og den viktigste handlegaten er bare noen få skritt unna. Bo rett i sentrum av gamlebyen i Praha og nyt utsikten som ingen andre i verden kan tilby. Du finner hotellet rett overfor det gamle rådhuset og den Den astronomiske klokken i Praha (Prague Astronomical Clock).

Old Town Square Hotel
Old Town Square Hotel

Old Town Square

Vis på kart

Old Town Square Hotel & Residence ligger i sentrum av Praha på Gamlebytorget – bare noen få meter fra det gamle rådhuset med den astronomiske klokken og den amous Kings-banen, som fører opp til Karlsbroen og videre til Borgen i Praha (Prague Castle). Hotellet ligger også i gangavstand fra alle de berømte restaurantene, barene og shoppingområdene. Alle de romslige leilighetene har utsikt over Gamlebytorget og tilbyr dermed uforglemmelig utsikt over torget og dets omgivelser. Ved å bo i sentrum sparer du all den verdifulle tiden du ellers måtte bruke på å reise gjennom Praha. Gjennomsnittsstørrelsen på rommene starter på 60 kvadratmeter. Så alle er virkelig romslige og komfortable. De fleste har en sovesofa som kan gjøres om til en komfortabel dobbeltseng, og når alle rommene kobles sammen, er dette hotellet ideelt for grupper av venner og familier.

4 Beste Familievennlige hoteller i gamlebyen i Praha:

Ventana Hotel Prague
Ventana Hotel Prague

Ventana Hotel Prague

Vis på kart

Det 5-stjerners luksuriøse boutiquehotellet Ventana ligger i det historiske sentrum av Praha på gamlebytorget rett overfor det gamle rådhuset med dets astronomiske klokke. Hotellet er omgitt av den såkalte King’s Row og Týn-katedralen. Art Nouveau-palasset med stor takhøyde tilbyr 29 komfortabelt innredede rom med utsikt over gamlebyen. De mest interessante stedene i Praha ligger bare en kort spasertur fra hotellet. Karlsbroen, Wenceslas-plassen, Gamlebytorget eller Parizska-gaten med alle de berømte designer- og merkenavnene ligger bare noen få skritt fra Ventana Hotel Prague. Den tidligere presidenten i Tsjekkia Vaclav Havel hedret hotellet med sitt besøk.

Hotel Leon D´Oro
Hotel Leon D´Oro

Hotel Leon D’Oro

Vis på kart

Hotel Leon D’Oro ligger i en nylig oppusset, historisk bygning i hjertet av Praha, mindre enn 5 minutters gange fra Václavplassen og Gamlebytorget. Gratis WiFi er tilgjengelig på hele Hotel Leon D’Oro. Mustek undergrunnsstasjon ligger bare 2 minutters gange fra Hotel Leon D’Oro. Parkering i hotellgarasjen er tilgjengelig etter avtale

Iron Gate Hotel and Suites
Iron Gate Hotel and Suites

Iron Gate Hotel & Suites

Vis på kart

Iron Gate Hotel & Suites er et luksuriøst boutiquehotell i hjertet av Praha, bare to minutter fra den berømte gamlebytorget. Hotellet har 48 unike rom, suiter og en suite, som ligger i nærheten av hotellet. Hvert rom er helt unikt og helt eksepsjonelt. De fleste rommene er dekorert med originale fresker fra 1300-tallet eller malte tretak. Absolutt en av de skjulte perlene i Praha. Det er blitt erklært et UNESCOs verdensarvsted og har vært et nasjonalt monument siden 1958.

Hotel Melantrich
Hotel Melantrich

Hotel Melantrich

Vis på kart

Et rolige hotell i sentrum av Praha tilbyr komfortabel innkvartering på den viktigste turistveien mellom Wenceslas Square og Gamlebytorget. Her er det et vennlige personale, elegante rom, rikholdig frokostbuffé og gratis Wi-Fi. Prahas viktigste severdigheter og forretningssentre ligger innen gangavstand. Det er mulig å nå Praha slott til fots ved å gå gjennom Gamlebytorget og Karlsbroen. Det er en metrostasjon i umiddelbar nærhet av hotellet.

4 Beste Rimelige luksushoteller i gamlebyen i Praha:

Hotel U Prince
Hotel U Prince

Hotel U Prince

Vis på kart

Det unike stilige hotellet U Prince ligger rett på Gamlebytorget rett overfor den astronomiske klokken. Det ligger i en bygning fra 1100-tallet som er totalrenovert. Hotellet kan skilte med 24 unike rom og suiter og 3 suiter som ligger i nærheten av hotellet. Rommene er utstyrt med antikke møbler, som alle er unike og helt eksepsjonelle. Hotel U Prince skiller seg ut ikke bare for sin beliggenhet, men også for det den tilbyr!

The Emblem Hotel
The Emblem Hotel

The Emblem Hotel

Vis på kart

Gå ut døra, så er du rettp å Gamle Rådhusplassen – som betyr direkte og enkel tilgang til et tett utvalg av barer, kafeer, restauranter og viktige severdigheter som Gamle rådhus, Guds mor kirke før Týn, Karlsbroen og Rudolfinum. Parizska, kjent for sine uendelige eksklusive butikker, og det jødiske kvarteret er rett rundt hjørnet.

Buddha-Bar Hotel Prague
Buddha-Bar Hotel Prague

Buddha-Bar Hotel Prague

Vis på kart

Hotellet ligger i en restaurert boligbygning, bare en fem-minutters spasertur fra Gamlebytorget og en 10-minutters spasertur til Wenceslas Square og Josefov, som er vert for den gamle kirkegården, den spanske synagogen og andre rester av områdets jødiske fortid. Du kan til og med gå til Det kongelige palass på en halvtime, og området rundt er fullt av barer, butikker og butikker av alle slag; den berømte handlegaten Parižska ligger noen få minutters gange unna.

Four Seasons Hotel Prague
Four Seasons Hotel Prague

Four Seasons Hotel Prague

Vis på kart

«Elvebredden i Europas gyldne by.» Det er en viss magi i luften over Gamlebytorget, inn på Karlsbroen, over elven Vltava og helt opp på de høyeste spirene på Praha slott. Opplev det hele fra dørstokken på Four Seasons Hotel Prague. Kanskje er det solen som skinner på elven Vltava, eller brosteinsgatene i gamlebyen med lyden av hestevogner, eller kanskje er det den pittoreske utsikten over Karlsbroen, uansett hva det måtte være, trekker Praha besøkende inn med sin romantiske og mystiske atmosfære. Århundrer av historie gjenspeiles i byens mangfoldige arkitektur, og Four Seasons Hotel Prague er ikke annerledes. Hotellet åpner døren til en livlig og uventet opplevelse. Enten du leter etter gammel europeisk sjarm eller du ønsker noe mer moderne har hotellets det du trenger. Dette er det ideelle stedet for et bryllup, bryllupsreise eller romantisk ferie.

Utelivet i Gamlebyen i Praha

Utelivet i Gamlebyen i Praha er livlig og varierende, med et bredt utvalg av barer, klubber, pubber og restauranter å velge mellom. Old Town Square og Wenceslas Square er de mest populære områdene for uteliv, og her finner man mange av byens mest kjente barer og klubber.

Det finnes et bredt spekter av barer i Gamlebyen i Praha, fra koselige ølbarer til trendy nattklubber. Det er også mange tradisjonelle tsjekkiske pubber i området som serverer øl fra lokale bryggerier og tradisjonell tsjekkisk mat.

For de som ønsker å oppleve Prahas natteliv, er Gamlebyen også hjemmet til flere klubber som holder åpent til sent på kvelden. Disse klubbene har en god miks av musikk fra ulike sjangere, fra techno og house til live musikk.

For de som ønsker en mer avslappet atmosfære, er det mange koselige restauranter og kafeer som serverer lokale spesialiteter og internasjonale retter. De fleste av disse har uteservering om sommeren, noe som gir en hyggelig atmosfære for å nyte maten og drikken mens man ser på folkelivet.

Gamlebyen i Praha er et ypperlig sted å oppleve Prahas livlige uteliv, med et bredt utvalg av barer, klubber, pubber og restauranter å velge mellom. Det er også enkel tilgang til offentlig transport som gjør det lett å komme seg til og fra området.

Smak deg gjennom Prahas berømte ølbryggerier og ølpuber

Praha er kjent for sin lange historie med ølbrygging, og det finnes mange bryggerier og ølpuber i byen som fremdeles produserer og serverer tradisjonell tsjekkisk øl. En ølrunde i Praha gir deg muligheten til å smake på den berømte tsjekkiske pilsneren og oppleve den unike kulturen som er knyttet til ølbrygging i byen.

Et forslag til en ølrunde i Praha kan inneholde besøk til følgende bryggerier og ølpuber:

  1. Pivovarský dům: Dette bryggeriet ligger i Gamlebyen i Praha og serverer en rekke tradisjonelle tsjekkiske ølsorter. Her kan du smake på øl fra det lokale bryggeriet og nyte maten fra den tradisjonelle tsjekkiske kjøkkenet.
  2. U Fleků: Dette er et av Prahas eldste bryggerier, etablert i 1499, og er kjent for sin berømte svarte øl. Her kan du smake på øl fra bryggeriet og oppleve den historiske atmosfæren i bryggeriets historiske lokaler.
  3. Pražský most: Denne ølpuben ligger ved Vltava-elven, og har et bredt utvalg av tsjekkisk øl fra flere lokale bryggerier. Her kan du smake på forskjellige typer øl og nyte den vakre utsikten over elven og byen.
  4. Pivnice U Tří Růží: Denne ølpuben ligger i Gamlebyen i Praha og er kjent for sin tradisjonelle atmosfære og brede utvalg av tsjekkisk øl. Her kan du smake på øl fra lokale bryggerier og nyte den hyggelige atmosfæren i puben.
  5. U Zlatého Tygra: Denne ølpuben ligger også i Gamlebyen i Praha og er kjent for sin historie og tradisjonelle atmosfære. Her kan du smake på øl fra lokale bryggerier og oppleve den unike kulturen knyttet til ølbrygging i Praha.

En ølrunde kan også inkludere besøk til Prahas ølmuseet, ølbutikker eller ølsmaking kurs. Sjekk ut Prague: Beer Bike Sightseeing Tour og Prague: Staropramem Brewery Self-Guided Tour with Tasting. Det ville også være lurt å planlegge runden med en guide som kan forklare om historien og kulturen bak ølbryggingen i Praha og anbefale de best

Tips til noen gode restauranter i Gamlebyen i Praha

Old Town Square i Praha er hjemmet til en rekke restauranter som serverer en rekke matretter fra tradisjonell tsjekkisk mat til internasjonale retter. Her finner du et bredt utvalg av restauranter som passer for alle smaker og budsjetter.

En av de mest kjente og populære restaurantene i nærheten av Old Town Square er Mlýnec. Dette er en tradisjonell tsjekkisk restaurant som serverer klassikere som gulash, knedliky (dampet potetballer) og svíčková (oksekjøtt i saus). Restauranten har en historisk atmosfære og en hyggelig uteservering.

For italiensk mat, anbefaler vi La Degustation. Denne michelin-stjernede restauranten er kjent for å servere autentisk italiensk mat med råvarer fra Tsjekkia og nærområdet. De har også et stort utvalg av viner.

Pivnice U Tří Růží er også en god valg for de som ønsker å prøve tradisjonell tsjekkisk mat. Denne ølpuben ligger i en historisk bygning fra 1402, og serverer tradisjonelle retter som gulash, svíčková og knedliky. De har også et stort utvalg av tsjekkisk øl.

For de som ønsker noe litt mer trendy, anbefaler vi Eska. Denne restauranten serverer moderne europeisk mat med råvarer fra lokale bondegårder, og har en unik atmosfære med en hyggelig uteservering.

Old Town Square i Praha er et ypperlig sted å besøke for en matopplevelse, med et bredt utvalg av restauranter som serverer ulike typer mat og atmosfærer. Det er også lett tilgang til offentlig transport som gjør det lett å komme seg til og fra området.

Josefov, den tidligere jødiske gettoen.

Brosteinsgatene som leder ut fra gamlebytorget er fulle av spennende overraskelser. Her finner du historiske kirker og steder som det gamle rådhuset, Estates Theatre for ballett og dans, Rudolfinium konserthus for klassisk musikk og en nattelivscene for studentene.

Før du leser videre og lurer på hvor du skal bo. Du kan spare deg masse tid ved å bare gå for hotellet Iron Gate Hotel & Suites. Et vakkert hotell som ligger midt i gamlebyen. Hotellet ligger i en UNESCO-vernet bygning fra 1400-tallet.

I gamlebyen finner du også Josefov, den tidligere jødiske gettoen. Her også den gamle jødiske kirkegården og et Jewish Museum in Prague. Som sentrum av Praha for innbyggere og turister er det mange hoteller å velge mellom i gamlebyen, jeg tror det er det beste området å bo i Praha.

Gamlebyen i Praha - Beste stedet å bo for alt

Tips oss!

Vi håper du satt pris på vår guide: «Gamlebyen i Praha – Beste stedet å bo for alt». Hvis du sitter på noen gode tips, så send oss gjerne dine tips i kommentarfeltet nedenfor.

Her er de beste hotellområdene i Praha

Populære aktiviteter i Praha

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.