Destinasjoner, Europa cat, Latvia

Gamlebyen i Riga – Et av de beste områdene å bo for turister (2023)

lazy

Oppdatert 16. januar 2023

Gamlebyen i Riga er et historisk område som ligger i sentrum av Riga, Latvia. Det er omgitt av vakre gotiske bygninger, kirker, torg og parker, og er kjent for sin arkitektur og historie. Det er også et populært område for turister å besøke og bo i.

Vis på kart

Gamlebyen i Riga har et bredt utvalg av serverdigheter, som restauranter, kafeer, barer, butikker og markeder. Det finnes også flere museer og kirker som kan besøkes i området. Det er mange muligheter for å utforske byens historie og kultur, som for eksempel å ta en guidet tur gjennom området eller å delta på en konsert i en av kirkene.

Det finnes et bredt utvalg av restauranter i gamlebyen, som serverer tradisjonell latvisk mat, sjømat, og internasjonal mat. Det er også flere butikker som selger lokale varer og håndverk.

Gamlebyen i Riga har et stort utvalg av hoteller i alle kategorier, fra budsjettvennlige til luksuriøse. Det er også flere bed and breakfast og leiligheter som kan leies ut for opphold. Det er en av de beste områdene å bo for turister i Riga på grunn av dens sentrale beliggenhet og nærhet til mange av byens severdigheter og aktiviteter.

Red Nose - Hostel
Red Nose – Hostel

Red Nose

Vis på kart

Red Nose er et nyåpnet hostel, som ligger på en rolig og smal brosteinsbelagt bakgate i Gamlebyen, like bak St.Jana kirke. Gå ut av vandrerhjemmet, så er du klar til å utforske byen. Her er det kort vei til St. Peters kirke, kuppelplassen, operahuset (Latvian National Opera) og Melngalvju-huset. Det er flere restauranter, kafeer, nattklubber, barer og butikker rundt å velge mellom. Busstopp fra Riga lufthavn (Riga Airport – RIX) ligger 5 minutter fra vandrerhjemmet. Tog- og busstasjon 10 minutter unna. De tilbyr overnatting for enslige reisende, backpackere eller grupper og idrettslag. Hostellet har plass til 30 gjester i rom med 2, 4,6 eller 10 senger. Felles toalett- og dusjfasiliteter i hver etasje. Sengetøy er inkludert. Noen etasjer har lite selvbetjent gjestekjøkken for grunnleggende matlaging.

2 Beste Budsjetthoteller i Gamlebyen i Riga:

Rixwell Old Riga Palace Hotel
Rixwell Old Riga Palace Hotel

Rixwell Old Riga Palace Hotel

Vis på kart

Rixwell Old Riga Palace Hotel ligger i en rolig gate i Riga gamleby, i gangavstand fra de største attraksjonene. Spaser 5 minutter så er du mitt i hjertet av Riga, og du har absolutt alt du kan tenke deg rundt deg. Hotellet ligger 10 minutters gange fra både Riga sentralstasjon (Rīga-Pasažieru), Frihetsmonumentet og Laima-klokkene. Verdensarvstedet Riga sentralmarked ligger 200 meter fra Rixwell Old Riga Palace Hotel. Old Riga Palace Hotel har et treningssenter og serverer gratis frokost.

3 Beste Mellomklassehoteller i Gamlebyen i Riga:

Garden Palace Hotel
Garden Palace Hotel

Hotel Garden Palace

Vis på kart

Hotel Garden Palace ligger i det historiske sentrum av Riga, i gamlebyen. Alle de største attraksjonene er innen gangavstand: Peterskirken, hudormerhus, Riga katedral og andre. Hotellbygningen er fra 1780. Rommene er innredet i klassisk stil med luksuriøse antikke møbler, romslige bad. Rommene på Garden Palace ligger i en bygning som ble bygget i 1780, og har luksuriøs innredning med tidsmøbler. Alle har skrivebord og sittehjørne. Hotellet tilbyr gratis Wi-Fi overalt. Inkludert frokost i hotellets restaurant, som serverer internasjonale og latviske retter. På stedet er det en koselig stille gårdsplass for gjester å slappe av.

Neiburgs Hotel

Neiburgs Hotel

Vis på kart

Neiburgs Hotel ligger i gamlebyen i bydelen Gamlebyen i Riga. Her har du mulighet til å beundre skjønnheten i de gamle gatene, omgitt av de mest ikoniske bygningene i Riga. Den staselige Riga domkirke ligger rett ved siden av hotellet og kan verdsettes på nært hold fra mange vinduer på hotellet. Det historiske sentrum omfatter Blackhead’s House og St. Peter’s Church, mens du i kort gangavstand kan besøke skjønnheten i National Opera House eller The Great Guild Hall. Hvis du er på utkikk etter aktiviteter, er Riga Passenger Terminal og Zelta bowlingsenter verdt et besøk.

Redstone Boutique Hotel
Redstone Boutique Hotel

Redstone Boutique Hotel

Vis på kart

Redstone Boutique Hotel ligger ved siden av Peter’s Church. Så alt i Gamlebyen er i nærheten. Vinduene som vender ut mot torget og kirken. Et par kulturelle høydepunkter er Okkupasjonsmuseet og Riga historie- og navigasjonsmuseum.

De Beste Familievennlige hoteller i Gamlebyen i Riga:

Old City Boutique Hotel
Old City Boutique Hotel

Old City Boutique Hotel

Vis på kart

Old City Boutique Hotel ligger i sentrum og nær en togstasjon Gamlebyen i Riga. Hotellet kombinerer en uvanlig moderne stil med fragmenter av eldgammel mur fra 1400-tallet. Hotellet er utsmykket med en samling historiske fotografier som skildrer Rigas historie og utvikling. Et par populære severdigheter i området er Laima-klokken og Domkirkeplassen.

3 Beste Rimelige luksushoteller i Gamlebyen i Riga:

Wellton Riverside SPA Hotel
Wellton Riverside SPA Hotel

Wellton Riverside Spa Hotel

Vis på kart

Wellton Riverside SPA Hotel ligger i nærheten av verdensarvstedene Svarthodenes hus, Riga domkirke og Den latviske nasjonaloperaen, og har en bar og et sigar-rom. Hotellet serverer en rikholdig frokostbuffé hver morgen. Cocktail- og sushibaren After ligger i 2. etasje. Du kan slappe av i det store termiske spakomplekset, som har basseng, boblebad, kaldt badekar, badebøtte, urte-badstue, tyrkisk bad og sedertrebad. Behandlinger med lokal økologisk kosmetikk, som eksempelvis brød, honning og tranebær, og et bredt spekter av massasjealternativer tilbys i spa-komplekset mot en ekstra avgift. Rundt 10 minutters gange fra Riga sentralmarked og omtrent 1,4 km fra messehallen Arsenals. Du finner Den latviske nasjonaloperaen 1,8 km fra hotellet, Riga passasjerterminal 2 km unna, og Riga kongressenter 2,4 km fra overnattingsstedet. Riga internasjonale lufthavn er 10 km unna.

Grand Palace Hotel Riga
Grand Palace Hotel Riga

Grand Palace Hotel

Vis på kart

Ligger i sentrum i bydelen Gamlebyen i Riga. To populære severdigheter er Riga domkirke og Frihetsmonumentet, mens Jūrmala strand kan friste med vakre omgivelser. Spaet omfatter badstue, dampbad og et døgnåpent treningsstudio. Du kan unne deg en massasje i massasjesalongen på hotellet. Billettservice, turistinformasjon og valutaveksling tilbys også.

De flotte hotellene i gamlebyen i Riga.

Hvis du bare har kort tid i Riga og ønsker å se så mye som mulig, bør du absolutt vurdere et av de mange hotellene i gamlebyen i Riga. For reisende som ønsker et historisk, luksuriøst hotell, er Grand Palace Hotel 250 år gammelt og i hjertet av gamlebyen. Dette området er stort sett bilfritt, noe som kan gjøre bilkjøring (og parkering) vanskelig. Gamlebyen utforskes best til fots eller med offentlig transport.

Her bør du bo i Riga i Latvia

Gamlebyen i Riga - Et av de beste områdene å bo for turister

Tips oss!

Vi håper du satt pris på vår guide: «Gamlebyen i Riga – Et av de beste områdene å bo for turister«. Hvis du sitter på noen gode tips, så send oss gjerne dine tips i kommentarfeltet nedenfor.

Her er de beste hotellområdene i Riga

Populære aktiviteter i Riga

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.