Saint Germain i Paris – Beste området å bo for familier (2023)

Saint Germain – Beste området å bo for familier – Saint Germain er et av de fire administrative kvartalene i det 6. arrondissementet i Paris, som ligger rundt kirken til den tidligere klosteret Saint-Germain-des-Prés og nær Luxembourg-hagene. Den avslappede atmosfæren gjør det til det perfekte stedet for familier, det er ikke noe vilt natteliv her.

9b44ddf2 z
Hôtel Left Bank Saint Germain

Som du sikkert er kjent med er St Germain et fascinerende område, så det vil sannsynligvis ikke komme som en overraskelse når du hører at det også er noen svært gode hotell i kvartalet. Alle på flotte steder i St Germain og får de beste vurderingene av sine gjester, som: «Superb» og «Highly Rated Plus».

Protips: De populære hotellene går fort unna i Paris, så bestill i god tid i forveien, men følg gjerne med en stund, for prisene går opp og ned, og da kan du væreheldig å spare noen kroner.

Hvis du leter etter et luksushotell i Saint-Germain, anbefaler jeg 5-stjerners Relais Christine, eller Hôtel d’Aubusson.

Noen billigere hotell er noen fantastisk boutiquehotell i Saint Germain som Hôtel Victoire & Germain, La Villa Saint Germain des Pres, Hôtel Bel Ami eller Hôtel de l’Abbaye Saint Germain.

Reiser du med barn er Hôtel Left Bank Saint Germain et godt alternativ.


Hotellet ligger i nærheten av gode restauranter og cafeer, og det er kort vei til Metro og populære attraksjoner.

Et fint leilighetshotell er Citadines Apart’hotel Saint-Germain-des-Prés Paris.

Ligger sentralt og kun 10 min å gå til Louvre og Notre Dame. Rommene er store og fine med en liten kjøkkenkrok

Det er ikke så lett å spare penger på hotell i Saint Germain. De fleste koster litt ekstra pga. det vakre området. De beste budsjetthotellene i Saint Germain bør bestilles utenom sesongen, og jeg anbefaler Hôtel Le Placide eller Hôtel Louis 2.

Saint-Germain-des-Prés-området er et av de mest elegante på venstre bredd av Paris. Beliggende i 6. arrondissement, «Saint Germain» som det kalles i sin helhet, er fylt med eksklusive butikker, fine restauranter og Paris eldste kirke: 1100-tallets Église de Saint-Germain-des-Prés.

Er du glad i moderne kunst vil du finne mange gallerier å besøke. Her ligger også det berømte Musée d’Orsay. Saint Germain strekker seg helt opp til elven Seine, der bokhandlere selger vintage plakater og gamle bøker.

Ikoniske kunstnere og forfattere som Ernest Hemingway var sterkt tiltrukket av Saint Germain på 1920-tallet.

Uansett bør Saint Germain absolutt være på listen over steder i Paris som du må besøke. Hvis du tenker på å bo i bydelen under din neste tur til Paris, eller bare ønsker å besøke en dag, er dette noen gode tips til hoteller

Protips for å bestille hotell i Paris når du reiser med barn

Hotell i Paris har en tendens til å være dyre og med små rom. Forhåndsbestilling anbefales på det sterkeste. Mindre hoteller i eldre bygninger er ikke alltid utstyrt med heis: Bør alltid dobbeltsjekke hvis du reiser med baby eller smårolling!

Hvordan komme seg til Saint-Germain

Til Saint Germain kan du ta bane nr 4 og 10.

Linje 4: Saint-Germain-des-Prés, Saint-Sulpice
Linje 10: Mabillon

Ting å gjøre og se i Saint-Germain-des-Prés

Saint Germain er en liten del av Paris, men Saint Germain – er kanskje det beste området å bo for familier i Paris. Her er mine favoritt ting å gjøre og se når jeg besøker Saint Germain:

BROWSE LES BOUQUINISTES: Paris er kjent for søte små bokhandlerne som selger sine bøker fra små boder langs Seine-elven. Kalt “Les Bouquinistes”. Det er så gøy å titte gjennom flotte, gamle vintageplakater og klassiske bøker.

JARDIN DU LUXEMBOURG: Jardin du Luxembourg er en romantisk hage rett sør for hjertet av Saint Germain. Det er koselig å tilbringe ettermiddagen i den rolige parken. Reiser du med barn kan de kjøre mini seilbåter og ri på små mini hester (Beklager, jeg kan ingenting om hester).

PLACE DE L’ODÉON: Denne plazaen i Saint Germain er en fryd. Se det vakre Odeon Theatre de l’Europe fra 1700-tallet og besøk de mange butikkene og restaurantene.

Église Saint-Sulpice – Denne kirken fra 1600-tallet ligger like i nærheten av Jardin du Luxembourg. Hvis du har sett Da Vinci-koden (både bok og film) foregikk mye av handlingen her. Saint-Sulpice er absolutt verdt et besøk.
Visste du forresten at det er den nest største kirken i Paris?

Hvor skal man spise i Saint-Germain

FROKOST LUNSJ

Café de Flore – En klassisk institusjon i Saint Germain kjent for å tiltrekke seg artister, forfattere og filosofer som Jean-Paul Sartre i 20-årene!
Adresse: 172 Boulevard Saint-Germain

Frokost på Les Deux Magots – Opplev noe av fransk filosofisk historie ved å spise frokost på denne berømte kafeen. Jada, det koster kanskje litt mer enn andre parisiske kaféer. Kafeen er fra 1812. Stikk innom for en deilig frokost. Mens du nyter en deilig kaffe, tenk at på akkurat denne kafeen satt en gang en ung Ernest Hemingway, James Joyce og Jean-Paul Sartre og nøt Paris.

Egg & Co – Eggbasert brunsj.
Adresse: 11 Rue Bernard Palissy

Claus – Et flott sted for en solid brunsj i Saint Germain.
Adresse: 2 Rue Clément

MIDDAG

L’avant Comptoir De La Mer – Små sjømatretter som serveres tapas-stil.
Adresse: 3 Carrefour de l’Odéon

Le Procope – den eldste kaféen i Paris, åpen siden 1686.
Å spise her er som å reise tilbake i tid!
Adresse: 13 Rue de l’Ancienne Comédie

Hvis du vil ha en deilig fransk middag, kan du gå til Le Bistrot d’Henri! Etter min mening en av de beste restaurantene i St Germain! Jeg fikk en rekerisotto som var himmelsk, og faren min fikk en fantastisk bourguignon. Vi vurderte til og med å gå tilbake en gang! Her er menyen (kun på fransk)

Brasserie Lipp – Brasserie Lipp er en institusjon i Paris, og har vært det siden 1880. Litt turist, litt rock and roll. Et måltid på Brasserie Lipp vil ta deg til en annen tid. Maten er klassisk fransk, og du får en følelse av å være i et gammelt filmsett, eller kastet et århundre eller to tilbake i tid. Er det Hemingway som sitter der borte?

xbrasserie lipp night exterior sign crop 2018 08 06 mc 800

Mandag servers det svart pepper-biff (pave de boeuf au poivre) eller hyse i beurre blanc. Tirsdag er stekt lam eller blanquette de veau a l’ancienne. Hvis du er en fan av cassoulet, kan du gjøre en reservasjon på torsdag. De er åpne hver dag, de eneste unntakene er jul og nyttårsaften.

Debauve & Gallais – er den eldste sjokoladebutikken i Paris. Butikken åpnet døren første gang på 1800-tallet.

Marie Antoinette elsket sjokolade, og hun sa at sjokolade fikk medisinen hennes til å gå ned mye lettere. De siste kongene av Frankrike var kunder her. I 1819 var D&G den eneste kongelige sjokoladeleverandøren til Napoleon.

0228 1000x1000 1
Pistoles de Marie-Antoinette

Du kan fortsatt bestille Maries favorittsjokolade: Pistoles de Marie-Antoinette, mørk sjokolade (99%) med forskjellige smaker som mandel, kaffe, appelsintrærblomster.

Mens vi er inne på sjokolade, det anbefales å delta på en Kake- og sjokoladeomvisning til fots. her vil du besøk lekre butikker med håndlagde søtsaker. Turen varer i 3 timer og koster kr. 984 per person.

Skal du ut på kvelden er dette noen gode tips

For en uformell kveld ute i Saint Germain, ta deg en drink på den livlige Bar du Marché. Hvis du foretrekker en mer eksklusiv cocktailbar kan du prøve Prescription Cocktail Club eller Compagnie des Vins Surnaturels.

Fun Facts om Saint Germain

Det er fire kvartaler, eller distinkte bydeler, i St Germain – Notre Dame des Champs, Odeon, Monnaie og Saint Germain des Pres.

Hovedgaten er Boulevard Saint Germain. Den går en vei, mot øst.

Distriktet betjenes hovedsakelig av metrolinje 4 og 10.

Picasso, Hemingway, Sartre og Baudelaire bodde og jobbet i St Germain.
Etter at Picasso forlot sin kone Olga, bodde han i atelieret sitt på
Hotel de Savoie fra 1600-tallet på Rue des Grands Augustins.

Andre berømte mennesker i St Germain er Richard Wagner, som bodde på rue Jacob, og Oscar Wilde, som bodde på det som i dag er det luksuriøse l’Hotel.

Tips oss

Send oss en kommentar om du har noen tips ti vår guide: «Saint Germain – Beste området å bo for familier».

643A38DB 975B 44DB 854B D81859E04D80

Les også om andre hotellområdet i Paris
Les mer om Latinerkvarteret i Paris

Populære ting å gjøre i Saint Germain, Paris

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.