Romas historiske sentrum – For første gang besøkende til Roma, er dette det beste området å bo i Roma(2023)

Oppdatert 22. januar 2023

Romas historiske sentrum ligger i midten av byen og inkluderer områder som Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Trevi-fontenen og spansketrappen. Det er mange museumer i området, inkludert Roma-museet, som har en samling av artefakter fra antikken, og Vatikanmuseene, som har en av verdens største kunstsamlinger. Det er også mange ruiner i området, inkludert Colosseum, som er et av de mest ikoniske landemerkene i Roma og et viktig symbol på romersk arkitektur og historie.

Dette er et fint sted å bo for turister fordi det er nær mange av de viktigste turistattraksjonene i Roma, og det er også et levende område med mange butikker, restauranter og kafeer. Populære restauranter i området inkluderer Osteria del Pegno, som serverer tradisjonell italiensk mat, og La Rosetta, som er kjent for sin ferske fisk og skaldyr. Ekte italienske pizza restauranter inkluderer Pizzeria Da Baffetto og Pizzeria La Montecarlo. Det finnes også mange isbarer i området, inkludert Giolitti og San Crispino, som er kjent for sin hjemmelagde is.

De beste hotellene i Centro Storico:

Hotel Bella Vita
Hotel Bella Vita

Hotel Bella Vita

Vis på kart

Enten du er turist eller på forretningsreise, er Hotel Bella Vita en godt valgt overnatting, når du besøker Roma. Hotel Bella Vita ligger i sentrum og nær en togstasjon i Roma. Et par kulturelle høydepunkter er Forum Romanum og Caracalla-badene, mens Colosseum og Via Nazionale er noen av områdets populære attraksjoner.

Guesthouse 2012

Guesthouse 2012

Vis på kart

Guesthouse 2012 ligger i Roma. Via Veneto og Via del Corso er verdt et besøk hvis shopping står på planen, men hvis du heller vil oppleve vakre naturomgivelser, kan du dra til Villa Borghese og Monte Mario. Ligger en 15-minutters spasertur fra Tiburtina t-banestasjon.

3 Beste Mellomklassehoteller i Centro Storico:

Best Western Blu Hotel Roma
Best Western Blu Hotel Roma

Best Western Blu Hotel Roma

Vis på kart

Dette storbyhotellet passer perfekt både for jobbreisende og for familier, og ligger ved en hovedgate omtrent 1 km fra Roma sentrum. Best Western Blu Hotel Roma ligger nær en undergrunnsstasjon i Roma. Hvis du vil oppleve vakre naturomgivelser, kan du dra til Villa Borghese og Vatikanhagen (Gardens of Vatican City), men hvis du heller vil få med deg noen kulturelle høydepunkter, kan du ta turen til Galleria Borghese og Forum Romanum.

Suites Roma Tiburtina
Suites Roma Tiburtina

Suites Roma Tiburtina

Vis på kart

Suites Roma Tiburtina ligger i toppetasjen i en bygning kun 4 minutters gange fra tog og tunnelbanestasjonen Tiburtina. Suites Roma Tiburtina i Roma (Quartiere XXI Pietralata) som overnattingssted vil du bare ha 5 minutter å kjøre til både Piazza Bologna og Umberto I Policlinic of Rome. Dette bed & breakfast-hotellet for romantiske reiser ligger 2,6 mi (4,1 km) unna Via Nazionale og 2,7 mi (4,4 km) unna Via Veneto. 

Tiburtina Garden
Tiburtina Garden

Tiburtina Garden

Vis på kart

Tiburtina Garden ligger i sentrum og nær en undergrunnsstasjon i Roma. Via Veneto og Via del Corso er også verdt et besøk. Beleilig plassering ved siden av Parco Filippo Meda. Dette budsjett hotellet ligger 4.3 km fra Colosseum. Roma sentrum ligger 5 km unna.

2 Beste Familievennlige hoteller i Centro Storico:

Hotel Vibel
Hotel Vibel

Vibel Hotel

Hotel Vibel ligger nær en undergrunnsstasjon i bydelen San Lorenzo i Roma. Et par kulturelle høydepunkter er Forum Romanum og Caracalla-badene, men hvis det er shopping som står på planen, kan du ta turen til Via Veneto og Via del Corso.  Universitetet i Roma La Sapienza ligger kun noen minutter unna.

Laurentia Hotel
Laurentia Hotel

Hotel Laurentia

Vis på kart

Hotel Laurentia ligger i det livfulle San Lorenzo-områdetRoma, og tilbyr en bar, døgnåpen resepsjon og gratis Wi-Fi. Et par minutters gange fra Roma sentrum. Dette hotellet har utsikt over Piazza dell’Immacolata med sitt gamle klokketårn. Termini sentralstasjon og Umberto I sykehus ligger 900 meter unna. Flyplassene Rome – Fiumicino (FCO) og Rome – Ciampino (CIA) ligger begge ca. 30 km unna.

4 Rimelige luksushoteller i Centro Storico:

SuiteRhome
SuiteRhome

SuiteRhome

Vis på kart

SuiteRhome ligger i bydelen San GiovanniRoma. Er par populære landemerker er Colosseum og Forum Romanum, mens Trevi-fontenen og Spansketrappen ikke er langt unna. Sapienza universitet i Roma ligger 3,2 km fra overnattingsstedet, mens Domus Aurea ligger 3,3 km unna. Den nærmeste flyplassen er Roma Ciampino, 12 km fra SuiteRhome, og hotellet tilbyr en betalt flyplasstransport.

Palazzo Montemartini Rome
Palazzo Montemartini Rome

Palazzo Montemartini Rome

Vis på kart

Den ideelle beliggenheten tilbyr en livlig sosial scene rett utenfor hotelldørene med et hav av kafeer og restauranter. Hvis du ønsker å ta dagsturer til Firenze eller Napoli, sentralbanestasjonen, er Termini innen gangavstand; Imidlertid fører alle veier tilbake til Palazzo Montemartini Roma. Palazzo Montemartini har et 600 m² stort spa, en restaurant, en hage og gratis Wi-Fi overalt.

San Giovanni Gallery
San Giovanni Gallery

Vis på kart

San Giovanni Gallery – Guest House ligger i Roma, og tilbyr en restaurant, utsikt over byen og gratis WiFi, 1,4 km fra Coliseum og 1,6 km fra Domus Aurea. Populære interessante steder i nærheten av San Giovanni Gallery – Guest House inkluderer Palatine Hill, Porta Maggiore og Santa Maria Maggiore. Den nærmeste flyplassen er Roma Ciampino, 14 km fra boligen, og overnattingsstedet tilbyr en betalt flyplasstransport.

NH Collection Roma Palazzo Cinquecento
NH Collection Roma Palazzo Cinquecento

NH Collection Roma Palazzo Cinquecento

Vis på kart

Luksuriøse NH Collection Palazzo Cinquecento ligger på Piazza del Cinquecento i Roma, bare få meter fra Termini metro- og jernbanestasjon. Hotellet har gratis treningssenter og takterrasse. Spansketrappen ligger en 25-minutters spasertur fra NH Collection Palazzo Cinquecento, mens Colosseum ligger 1,5 km unna. Du kommer deg lett til alle de største attraksjonene i Roma fra den nærliggende metroen.

Trevifontenen, Pantheon, Piazza Navona og Colosseum

Romas historiske sentrum – Her bor du best i Roma for én natt – Romas Centro Storico er det historiske sentrum av Roma, hvor du finner de fleste av de største attraksjonene i Roma, og i tilknytning til Vatikanstaten.

Romas historiske sentrum - Her bor du best i Roma for én natt

det beste området å bo i Roma, fordi du kan gå over det hele og spare tid på å pendle frem og tilbake til Romas sentrum.


I Centro Storico ligger berømte Roma-severdigheter som Trevifontenen, Pantheon, Piazza Navona og Colosseum, alt innen kort avstand til Roma-hotellene i Centro Storico. Prisene på restaurantene her er noe stivere enn resten av Roma, men dette er absolutt et bra førstemøte med Roma.

Tips oss!

Vi håper du satt pris på vår guide: «Romas historiske sentrum – Her bor du best i Roma for én natt«. Hvis du sitter på noen gode tips, så send oss gjerne dine tips i kommentarfeltet nedenfor.

Her er de beste hotellområdene i Roma

Populære aktiviteter i Centro Storico

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.