Destinasjoner, Europa cat, Hvar, Kroatia

Stari Grad – Her bor du med barn, Kroatia (2023)

lazy

Oppdatert 11. januar 2023

Stari Grad er en by på øya Hvar i Kroatia. Byen ligger i den sørlige delen av øya og er omgitt av vakre omgivelser med åsene og havet. Stari Grad er en av de eldste byene i Europa, og har en lang historie som går tilbake til antikken.

Vis på kart

Byen har et vakkert sentrum med smale gater og gamle bygninger som gir en unik atmosfære. I sentrum finner man flere kirker, museer og historiske monumenter som er verdt å besøke. Stari Grad er også kjent for sin vakre natur, og det er flere vakre steder å besøke i området rundt byen, som for eksempel den berømte botaniske hagen.

For barnefamilier er det mange aktiviteter å gjøre i Stari Grad. De kan besøke Stari Grad Plain, et historisk område som er verdt å utforske, eller ta en tur til den vakre stranden Tvrdalj. De kan også besøke Hvar-øyas akvarium, som har et stort utvalg av fisk og andre sjødyr. For dem som ønsker å oppleve naturen kan gå en tur på øyas mange stier, eller kan ta turen til øyas høyeste fjell, Sv. Nikola.

Stari Grad har et godt utvalg av restauranter og kafeer som serverer tradisjonell kroatisk mat. Det er også flere butikker hvor man kan kjøpe lokale produkter som ost, vin og olivenolje.

For å komme til Stari Grad, kan man ta ferge fra Split til øya Hvar. Fergen tar omtrent en time og det går flere avganger daglig. Alternativt kan man også ta fly til Split lufthavn og deretter ta en buss eller bil til fergeleiet.

De beste familiehotellene på Stari Grad

Selv om Stari Grad er en historisk og kulturelt rik by, kan den også være et godt valg for familier som reiser med barn. Det finnes flere familievennlige hoteller i byen som tilbyr en rekke aktiviteter og fasiliteter som passer for barn i alle aldre. Disse hotellene har ofte utendørsbassenger, lekeplasser, barneklubber, og andre fasiliteter for barn, samt ligger i nærheten av aktiviteter som passer for barn.

Noen av de hotellene har også egne familie-leiligheter som er utstyrt med ekstra sengeplass for barn, og tilbyr somme ganger ekstra service for barn som for eksempel babysitting. Noen hoteller tilbyr også spesielle pakker eller tilbud for familier med barn. Det anbefales å sjekke dette ved reservasjon.

Hotellene i Stari Grad er vanligvis godt plassert i nærhet til sentrum og tilgang til mange attraksjoner og aktiviteter som passer for barn, som for eksempel stranden Tvrdalj og botaniske hagen.

Mellomklassehoteller i Stari Grad

Madrugada apartments
Madrugada apartments

Madrugada Apartments

Vis på kart

Luksuriøse Madrugada Apartments har utsikt over sjøen eller den omkringliggende skogen i Stari Grad. Leilighetene ligger 500 meter fra Petar Hektorovic-palasset.

Leilighetene ligger i utkanten av Stari Grad, som er en koselig by, stille og rolig. Leilighetene var upåklagelige, ca. 50 kvm store med balkong, 2 soverom og kjøkken med alt av utstyr.

Leilighetene virker helt nye og har tipp topp standard. Eiendommen tilbyr privat, avgiftsfri parkering og sykkelutleie på stedet. Split lufthavn ligger 46 km fra eiendommen.

Hotel Villa Nora

Vis på kart

Dette er et hotell med familievennlig atmosfære som ligger i nærheten av sentrum av Stari Grad. Hotellet har et utendørsbasseng og en lekeplass for barn, samt en barneklubb og en barnebasseng. Hotellet ligger i nærheten av mange aktiviteter og attraksjoner som passer for barn, som for eksempel stranden Tvrdalj og botaniske hagen.

Hotel Podstine

Vis på kart

Dette hotellet ligger i nærheten av sentrum av Stari Grad, og har et stort utendørsbasseng og en lekeplass for barn. Hotellet har også en barneklubb og en barnebasseng, og ligger i nærheten av mange aktiviteter som passer for barn, som for eksempel Stari Grad plain.

Amfora Hvar Grand Beach Resort

Vis på kart

Dette er et hotell som ligger i nærheten av sentrum av Stari Grad, med enkel tilgang til byens attraksjoner og aktiviteter. Hotellet har et stort utendørsbasseng, en lekeplass for barn, og en barneklubb. Hotellet ligger i nærheten av mange steder som passer bra for barn, som for eksempel Hvar akvarium.

Fergeforbindelser til fastlandet

Stari Grad har også de fleste fergeforbindelser til fastlandet, noe som gjør det til et godt utgangspunkt for de fleste besøkende til Hvar, med opptil syv daglige ankomster fra Split alene! Mens Stari Grad er et veldig populært reisemål, er det litt roligere enn Hvar By, så det er et flott sted å bo hvis du planlegger en familievennlig tur til Kroatia.

Stari Grad - Her bor du med barn

Tips oss!

Vi håper du satt pris på vår guide: «Stari Grad – Her bor du med barn».
Hvis du sitter på noen gode tips, så send oss gjerne dine tips i kommentarfeltet nedenfor.

Her er de beste hotellområdene i Hvar

Populære aktiviteter i Stari Grad/Hvar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.