Veli Varos – Her bor de fleste turistene som besøker Split (2023)

Veli Varos er et område i Split, Kroatia. Det ligger i nærheten av sentrum av byen, og er kjent for sine smale gater, gamle bygninger og en autentisk kroatisk atmosfære.

Vis på kart

I Veli Varos kan du besøke en rekke historiske attraksjoner, som for eksempel Dioklecijanus-palasset, som er en av de mest kjente turistattraksjonene i Split. Dette palasset, som ble bygget av keiseren Diocletian på 300-tallet, er nå en del av UNESCOs verdensarvliste. Du kan også besøke den berømte Marjan-høyden, som tilbyr panoramautsikt over byen og Adriaterhavet.

I nærheten av Veli Varos finner du også en rekke restauranter som serverer tradisjonell kroatisk mat, samt butikker og markeder der du kan kjøpe alt fra lokale kunstverk til kroatiske spesialiteter. Det er også en rekke strender i området, som Bacvice og Trstenik, som tilbyr alt fra solseng og parasoller til vannsportaktiviteter.

For barnefamilier kan Veli Varos være et ideelt sted å bo, da det er en rekke barnevennlige attraksjoner i området, som for eksempel Split Oceanarium og Split Zoo. Det er også en rekke lekeplasser og parker i området, samt mange barnevennlige restauranter og butikker.

For å komme seg til Veli Varos fra Split sentrum, kan du ta buss eller taxi. Det er også mulig å leie en sykkel eller gå til fots, da det er en rekke stier og gater som forbinder Veli Varos med resten av byen.

Alt i alt er Veli Varos et flott sted å bo for de som besøker Split for første gang, da det tilbyr en autentisk kroatisk atmosfære

De beste hotellene i Veli Varos

De billigste hotellene i Veli Varos

Adriatic Hostel
Adriatic Hostel

Adriatic Hostel

Vis på kart

Opplev oppholdet i Split på Adriatic Hostel. Beleilig plassert med utsikt over det berømte grønne markedet, er de bare 50 meter fra buss- / tog / ferjeterminalene og omgitt av utendørs markedsselgere som selger forskjellige varer (suvenirer, klær, sko, håndverk, etc.) Alle fasiliteter finner du i nærheten, inkludert minibanker , banker, postkontor og supermarkeder. Like ved siden av Silver Gate, en av de 4 majestetiske inngangene til Diocletian’s Palace, hvor du vil oppleve historie, kultur, musikk og liv under oppholdet. En kort 5-minutters spasertur unna finner du den nydelige, populære Bačvice-stranden, som også er hjem til dusinvis av kafeer, restauranter, gatekjøkken, barer og klubber.

Mellomklassehoteller i Veli Varos

Cro Jet Set Apartments
Cro Jet Set Apartments

Cro Jet Set Apartments

Vis på kart

Cro Jet Set Apartments ligger i Split sentrum, og tilbyr selvbetjente leiligheter med klimaanlegg, balkong og gratis Wi-Fi. Leilighetene ligger bare 200 meter fra Diokletians palass. Personalet på Cro Jet Set Apartments tilbyr sykkel- og bilutleie. Vitenskapsmuseet og dyrehagen i Split ligger 3 kilometer unna. Transport til Split lufthavn, som ligger 30 minutter unna, kan også ordnes.

Familievennlige hoteller i Veli Varos

The View Luxury Rooms
The View Luxury Rooms

The View Luxury Rooms

Vis på kart

Dersom du velger The View Luxury Rooms som overnattingssted, vil du bo sentralt i Split mindre enn 10 minutter til fots fra Bacvice-stranden og Diokletians slott. Gjester har tilgang til blant annet renseri-/vaskeritjenester, bagasjeoppbevaring og vaskeritjenester. Transport til cruiseskipterminalen tilbys kostnadsfritt (døgnet rundt), og ubetjent parkering (mot et tillegg) er tilgjengelig på stedet.

Apartments and Rooms Djanovic
Apartments Djanovic

Apartments Djanovic

Vis på kart

Et par minutter unna Split bymuseum og Diokletians slott. Dette gjestehuset ligger rett i nærheten av Cindro-palasset og Papalic-palasset. Apartments and Rooms Djanovic ligger i nærheten av stranden i bydelen Split gamleby i Split. Split Marina og Split havn er verdt et besøk hvis du er på utkikk etter morsomme aktiviteter, men hvis du heller vil oppleve vakre naturomgivelser, kan du dra til Riva og Bacvice-stranden.

Rimelige luksushoteller i Veli Varos

Residence by Vestibul Palace
Residence by Vestibul Palace

Residence by Vestibul Palace

Vis på kart

Residence by Vestibul ligger i Split i Split-Dalmatia fylkeskommune, 1,950 meter fra Diocletians palass og tilbyr boblebad og hammam. Gregory of Nin ligger 1,6 kilometer fra eiendommen. Rommene er utstyrt med spiseplass og sittegruppe med kabel-TV. Noen enheter har terrasse og / eller balkong. Alle enhetene har kjøkken utstyrt med oppvaskmaskin og stekeovn. Kjøleskap, komfyrtopp er også utstyrt, samt vannkoker. Hver enhet har eget bad med badekåper og tøfler. Håndklær og sengetøy er tilgjengelig. Split bymuseum ligger 150 meter fra Residence by Vestibul, mens St. Domnius katedral ligger 1,9 kilometer unna. Den nærmeste flyplassen er Split lufthavn, 12 kilometer fra overnattingsstedet.

Veli Varos tilbyr et rikt utvalg av kulturelle aktiviteter og arrangementer.

Veli Varos er en bydel i Split, Kroatia. Bydelen ligger på østsiden av byen og har en befolkning på omtrent 15 000 mennesker. Veli Varos har en lang historie som går tilbake til antikken, og mange av de historiske severdighetene i bydelen, som for eksempel Dioklecijanus-palasset, dateres tilbake til denne tiden.

I tillegg til å være hjemmet til mange historiske attraksjoner, tilbyr Veli Varos også et rikt utvalg av kulturelle aktiviteter og arrangementer. Bydelen har for eksempel flere museer, konserter og teaterforestillinger, samt en rekke kaféer, restauranter og butikker.

Veli Varos er også kjent for sine vakre strandpromenader og parker, som gjør det til et ideelt sted for å nyte en rolig ettermiddag eller morgen jogge.

Generelt sett er Veli Varos en livlig og mangfoldig bydel som tilbyr noe for alle, uansett om du er interessert i historie, kultur eller bare ønsker å nyte den vakre naturen.

Brosteinsgatene fra 1600-tallet,

Brosteinsgatene her stammer fra 1600-tallet, da fiskere og bønder begynte å bygge hytter her. Noen av hotellene i Split ligger i Veli Varos, sammen med noen få luksuriøse rom som er gjemt bort fra svingete smug.

Bo midt i Split med Rooms and Apartments Djanovic. Glimrende leilighet for de som vil ha byferie i noen dager!

Parkering er like utfordrende her som i gamlebyen. Noen av attraksjonene i Veli Varos inkluderer det fransiskanske klosteret St. Frances, St. Nicholas fra 1100-tallet og noen få bondehus som er igjen i området.

Tips oss!

Vi håper du satt pris på vår guide: «Veli Varos – Her bor de fleste turistene som besøker Split». Hvis du sitter på noen gode tips, så send oss gjerne dine tips i kommentarfeltet nedenfor.

Her er de beste hotellområdene i Split

Populære aktiviteter i Split / Veli Varos

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.