Guide til ting å gjøre i Eze, Frankrike

Eze er en liten landsby i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur i Sør-Frankrike. Landsbyen ligger på en fjelltopp med utsikt over Middelhavet og er kjent for sin historie og kultur.

Eze har en malerisk gammel bydel med trange gater og fargerike hus, og det er mange kunstgallerier og koselige butikker å besøke. Det er også flere historiske steder i landsbyen, som Eze Castle og Le Jardin Exotique, som er et botanisk hage med panoramautsikt over Middelhavet. I nærheten av Eze finner du også mange flotte strender og muligheter for fotturer og andre utendørsaktiviteter.

Kart over Eze

eze frankrike kart

Eze er en vakker middelalderlandsby på en høyde i Sør-Frankrike, mellom Monaco og Nice. Landsbyen er kjent for sin spektakulære utsikt, imponerende arkitektur og fantastiske geografiske beliggenhet over den franske rivieraen. 

Hvor skal man bo i Eze?

Chateau De La Chevre D Or - 
Guide til ting å gjøre i Eze, Frankrike
Foto: – Chateau De La Chevre D Or

Chateau De La Chevre D Or

Vis på kart

Hvis du reiser hit er det så mange ting å gjøre i landsbyen at du bør absolutt vurdere å overnatte en natt eller to. Det er mange overnattingsmuligheter i og rundt landsbyen, fra luksushoteller til koselige leiligheter.

Hvis du leter etter et spesielt hotell, er La Chevre d’Or det perfekte stedet.

Plassert midt i hjertet av landsbyen, blir det ikke bedre. Her er det også en restaurant med to Michelin-stjerner!, så det er et flott sted å spise.

Hvis du er nysgjerrig på å lære mer om Eze, så les videre.

Hvordan komme seg til Eze Landsby

Det er enkelt å komme seg til landsbyen Eze, og det er et par alternativer for offentlig transport hvis du ikke vil kjøre. Toget som kjører fra Nice til Ventimiglia stopper ved Eze-sur-Mer stasjon. Fra stasjonen kan du gå opp den svingete stien Chemin de Nietzsche for å komme til landsbyen på toppen.

Det er også busser som kjører fra Nice til landsbyen Eze. De kjører bare en gang i timen, så hvis du tar bussen, må du huske å sjekke rutetabeller før du reiser.

Du kan også ta en buss fra Monaco, Eze-bord-de-Mer, og noen få andre kystbyer på den franske rivieraen til landsbyen Eze. De kjører sjelden også, så sørg for å planlegge fremover.

Dagstur – Hvis du ikke har leiebil, og du ikke foretrekker å ta en buss opp til Eze, er det flere lokale turoperatører som arrangerer dagsturer til Eze. På turen besøker du gamle Antibes og Saint-Paul-de-Vence, Monte Carlo og Cannes. Avreise på disse turene er fra Nice, Cannes eller Monaco.

Du kan be om å bli hentet fra det de regner som sentralt beliggende hoteller. Type hoteller i Nice, Cannes osv.

Ting å gjøre i Eze

Uansett hvor du bor, vil du se at det er mye spennende å gjøre i landsbyen Eze.

Min favoritt er å ta med et kamera og gå meg vill i de trange gatene. Gatene er fulle av gamle steinbygninger med oransje flistak, og overalt hvor du går er det trapper og vinstokker. For meg finnes det ikke noe bedre enn å vandre gjennom gatene, snakke med noen lokale, knipse noen bilder og bare suge opp atmosfæren.

polisha s 0Tg wURCTls unsplash
Photo by Хитрун Полина on Unsplash

Eze har også en botanisk hage som du må besøke. Jardin Botanique d’Eze har en imponerende samling av kaktuser og annet rart. For ikke å nevne en spektakulær havutsikt. Det er også skulpturer og gamle ruiner over alt.

Hvis du er glad i historie, er det mye å få med seg her. Notre Dame de l’Assomption-kirken ble bygget i 1764, og tårnet kan sees fra hele byen. Chapelle de la Sainte Croix ble bygget helt tilbake i 1306.

Hvis du liker å shoppe, er det mye å ta med seg herfra. En av de beste tingene å gjøre i landsbyen Eze er å gå inn i alle små butikker og gallerier. Fra smykker til kunst, du vil se at det er noe for enhver smak.

Eze har også en parfymefabrikk, Fragonard. Laboratoriet produserer parfyme, såpe og kosmetikk fra Provences berømte parfymeri. Hvis du vil lære mer om hvordan produktene deres lages, er det gratis guidede turer hver dag. 

Restauranter i Eze

En annen av mine favoritt ting å gjøre i landsbyen Eze er å spise. Det er mange gode restauranter her. Alt fra michelin-restaurant til helt enkle kaféer.

La Chèvre d’Or Gourmet Restaurant med 2 Michelin stjerner. Absolutt elsket denne restauranten! I det du åpner døra skjønner du hvilke kvaliteter dette stedet har! Restauranten må ha en av de beste utsiktene i verden. Ligger oppe på en høyde i Eze med utsikt over det dypblå Middelhavet og Saint Jean Cap Ferrat

Jeg har hatt gode matopplevelser i hagen hos Le Nid d’Aigle. Atmosfæren er som tatt ut fra et eventyr, med alle de flotte trærne innimellom alle bordene.

Skjermbilde 2020 04 11 kl. 18.18.38
Foto: Le Nid d’Aigle

Gascogne Cafe ligger rett utenfor landsbymurene, men har god mat og litt bedre priser enn mange av de andre restaurantene. Jeg sitter ved et utendørs bord og ser på at verden går forbi mens jeg tester ut en deilig pizza her.

raissa lara lutolf XsJJgnWXU c unsplash
Photo by Raissa Lara Lütolf on Unsplash

Jeg håper du har hatt glede av min Guide til ting å gjøre i Eze, Frankrike. Dette har vært et av favorittstedene mine i Provence i mange år, og jeg er glad jeg har kunnet dele det med deg.

Se andre ting å gjøre i Frankrike

Noen av lenkene i dette blogginnlegget er affiliate-lenker. Uten kostnad for deg tjener jeg en liten provisjon når du klikker på dem og gjør et kjøp. Det påvirker ikke prisen din men er en fin måte å støtte denne bloggen på.

One comment

  1. When can we travel to France without quarantine? B

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.