Febernedsettende

Paracet tab 500mg

image 42

Paracet er det mest brukte reseptfrie legemidlet i Norge. Det inneholder paracetamol og virker smertestillende og mot ubehag ved feber. Det er skånsomt mot maven og kan derfor også brukes av personer med mavesår. Paracet virker raskt og lenge, opptil 5 timer, og brukes på de fleste milde til moderate smerter som f.eks. hodepine, muskel- og leddsmerter, ved influensa og forkjølelse, menstruasjonssmerter og tannpine.

For bruk på barn med smerte eller feber anbefales Paracet. Ved vanlig bruk har det svært lite bivirkninger og barn tåler legemidlet godt. Paracet finnes i beredninger som egner seg for barn som mikstur, smeltetabletter, stikkpiller og brusetabletter foruten vanlige tabletter. Paracet er det oftest anbefalte smertestillende middel for gravide. Noen skadelig effekt på fosteret er ikke påvist.

For å kjøpe: Apotekhjem.no, kr 25,-

Ibux kaps 400mg

image 43

Ibux brukes til kortvarig egenbehandling ved lette og moderate smerter og feber hos voksne og barn over 12 år.   

Ibux kan brukes ved:

  • hodepine 
  • tannpine
  • menstruasjonssmerter
  • lette muskel- og leddsmerter
  • som febernedsettende ved for eksempel forkjølelse og influensa

Ibux inneholder virkestoffet ibuprofen som har en smertestillende, febernedsettende og betennelsesdempende effekt, som trolig skyldes at dannelsen av smertefremkallende stoffer (prostaglandiner) hemmes. Den febernedsettende effekten skyldes påvirkning av varmeregulerende sendre i hjernen.

For å kjøpe: Apotekhjem.no, kr 49,-

Pinex stikkpille 125mg

image 44

Vær oppmerksom på at legen kan ha foreskrevet legemidlet til en annen bruk og/eller med en annen dosering enn angitt i pakningsvedlegget. Følg alltid legens forskrivning som er angitt på apoteketiketten.

Pinex er et middel med smertestillende og febernedsettende effekt som ikke virker irriterende på mage-tarmslimhinnen.

Brukes ved kortvarige, lette til moderate smerter som hodepine, tannpine, menstruasjonssmerter og muskel- og leddsmerter, f.eks. ved forkjølelse og feber.

Brukes ved ubehag ved feber.

Kan også forskrives av lege for andre bruksområder som ved høy feber for å forebygge komplikasjoner og ved langvarige hodesmerter og muskel- og leddplager.

Les pakningsvedlegg nøye før bruk

For å kjøpe: Apotekhjem.no, kr 31,-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.