Forkjølelse

Otrivin nesespr 1mg/ml

0024240 otrivin nesespr 1mgml

Otrivin® nesespray uten konserveringsmiddel

Otrivin® nesespray åpner raskt opp tett nese, slik at du kan puste fritt igjen. Sprayen fungerer ved å få blodårene i nesen til å trekke seg sammen og åpne opp luftpassasjen. Otrivin® varer lenge og effekten holder hele dagen. Brukes ved tett nese ved forkjølelse.

Hva er Otrivin® 1mg/ml nesespray

Otrivin® er et middel som brukes lokalt i nesen. Den får blodårene til å trekke seg sammen og letter luftpassasjen ved tett nese ved forkjølelse. Legen kan også bruke preparatet ved bihulebetennelse og akutt mellomørebetennelse. Effekten av Otrivin® starter innen noen minutter og varer i opptil 12 timer.

Start gjerne først med OtriCareTM sjøvannsoppløsning for å løse opp og skylle ut slim. Deretter bruker du Otrivin® for å redusere hevelsen i nesen slik at du kan puste gjennom nesen selv om du er forkjølet. Otrivin® nesespray er uten konserveringsmiddel. Det er viktig å følge doseringen som er angitt på pakningen.

Hvordan bruker jeg Otrivin® nesespray til voksne

Bruksanvisning:
Otrivin® brukes til behandling av neseplager ved forkjølelse.
Dosering voksne og barn over 10 år:
1 spray i hvert nesebor 2-3 ganger daglig.
Skal ikke brukes sammenhengende i mer enn 10 dager. Les pakningsvedlegget nøye før bruk

For å kjøpe: Apotekhjem.no, kr 53,-

Viruseptin nesespray

0036152 viruseptin nesespray

Den raskeste måten for virus å angripe kroppen på går gjennom neseslimhinnen – dette gjelder spesielt for de virusene som forårsaker forkjølelse og influensa. Hvis slimhinnen er tørr eller irritert, noe som blant annet skyldes luftforurensning og tørr luft, blir det lettere for viruset å infisere slimhinnen. Når viruset er festet til cellene, kan det raskt spre seg til resten av kroppen, noe som gir klassiske forkjølelsessymptomer som hoste, vondt i halsen, tretthet og hoste.

Viruseptin nesespay inneholder det aktive stoffet iota carrageenan (Carragelose®), et stoff ekstrahert fra røde sjøalger. Virkestoffet Carragelose® dekker seg rundt forkjølelsesvirus og forhindrer at det fester seg på slimhinner. Dermed reduseres formering og spredning av virus som danner infeksjon i luftveiene. Viruseptin har en dobbelt effekt:

  • Omslutter viruspartiklene og hindrer dem i å feste seg til neseslimhinnen, noe som igjen reduserer risikoen for spredning.
  • Fukter neseslimhinnen og danner en varig, fuktighetsgivende og beskyttende hinne mot virus som prøver å etablere seg der.

For å kjøpe: Apotekhjem.no, kr 158,-

Viruseptin munnspray

0036151 viruseptin munnspray

Viruseptin er en første forkjølelsesspray som har påvist effekt i flere omfattende og velkontrollerte kliniske studier på pasienter*. Både barn og voksne som har blitt rammet av flere forskjellige forkjølelse- og influensavirus, har testet nesesprayen. I en studie fikk over 200 voksne med tidlige symptomer på forkjølelse enten Viruseptin eller placebo tre ganger daglig i en uke. Pasienter som brukte Viruseptin ble i gjennomsnitt sykdomsfrie over to dager raskere enn de som fikk placebo.

Viruseptin munnspray inneholder Carragelose® og har samme forebyggende og beskyttende effekt mot forkjølelsesvirus som nesespray, men med effekt i slimhinnene som finnes i munn og hals. Væsken fra sprayen omslutter virus partiklene og forhindrer at de festes til munn og hals mens de samtidig fukter slimhinnene, og støtter kroppens naturlige beskyttelse mot forkjølelsesvirus. Sprayen kan brukes både for å forebygge og behandle forkjølelse.

For å kjøpe: Apotekhjem.no, kr 163,-

Zymelin nesespr 1mg/ml u/kons

0036543 zymelin nesespr 1mgml ukons

oe av det mest ubehagelige ved forkjølelse er tett nese.
En dusj i hvert nesebor letter luftpassasjen og åpner nesen etter få minutter. Virkningen varer i 6–12 timer. Zymelinnesespray kan brukes av voksne og barn ned til 1 år og finnes i 2 styrker. Zymelin nesespray er uten konserveringsmiddel.

Ved riktig bruk av Zymelin nesespray reduserer du risikoen for at forkjølelsen utvikler seg til bihulebetennelse eller mellomørebetennelse.

Bruksområde: 
Mot tett nese ved forkjølelse. Bør ikke brukes sammenhengende i mer enn 10 dager av gangen.

Egenskap: 
Virker slimhinneavsvellende.

For å kjøpe: Apotekhjem.no, kr 35,-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.