Kroatia, Rovinj

Topp 10 ting å gjøre i Rovinj, Kroatia 2022

Rovinj Kroatia

Rovinj er en kystby som ligger i den vestlige delen av den istriske halvøya, Nord-Kroatia. Den Pula Airport ligger rett ved Pula, 38 km sør for Rovinj. Andre flyplasser ligger i Trieste (107 km), Rijeka (124 km), Ljubljana (188 km) og Zagreb (250 km). Du kan også komme til Rovinj med ferge fra Venezia (256 km), som går i løpet av sesongen fra mai til september.

Rovinj – hvor skal jeg bo?

image 52

Privat leilighet hvis du reiser på budsjett

Imidlertid, hvis du leter etter noe med et budsjett, vil jeg anbefale deg å bestille en privat leilighet så nær gamlebyen som mulig. Hvis nærheten til strendene er viktig for deg, bør du se etter noe i nærheten av Maistra Select Pineta Hotel. Stedene jeg bodde i Rovinj var Spirito Santo Palazzo Storico og Villa Mattossi. Jeg reiste med bil, og begge overnattingsstedene innfridde mine forventninger.

San Servolo Resort & Beer Spa
San Servolo Resort & Beer Spa

Ølbad på San Servolo Resort og Beer Spa

Vis på kart

Ca. 50 minutter nordover fra Rovinj, ligger San Servolo Resort & Beer Spa, ved siden av bryggeriet, rett utenfor bakketoppbyen Buje, kan gjester og ikke-gjester få muligheten til å få en 45-minutters spa (ølbad) i humleøl, mens du drikker ubegrensede mengder pils fra badekaret. Dette er et populært tilbud, så det kan være lurt å bestille et rom på hotellet på forhånd. Etter ølbadet kan du svette litt i badstuen eller ta en svømmetur i bassenget (som er fylt med vann, ikke øl).

L-restauranten på Hotel Lone ved siden av er blant Istrias beste alternativer for moderne Adriaterhavskjøkken, og Male Madlene er et interessant alternativ for haute-mat med stor porsjoner.

dole777 uIdYWusJhro unsplash
Photo by dole777 on Unsplash

Hvor mange dager i Rovinj?

Hvor mange dager er best å bo i Rovinj? Det kommer an på hva du vil utforske. Ønsker du å dra på en storbyferie til Rovinj, eller planlegger du en dagstur til noen andre steder i Istria? Hvis du ønsker å fokusere på Rovinj, tror jeg 3-4 dager vil være ok. Hvis du vil se noe mer, bør du være minst en uke.

Rovinj, med en befolkning på bare 13,5 tusen mennesker, er en liten kystby. Imidlertid er det mange kule ting å gjøre her. Både hvis du liker å ligge på stranden, drikke vin og smake på det lokale kjøkkenet, eller om du setter pris på historie og sightseeing

Hva er de beste tingene å gjøre i Rovinj, Kroatia?

erik jan leusink mEO6pQcXL8 unsplash
Photo by Erik-Jan Leusink on Unsplash

Ta en tur rundt i gamlebyen i Rovinj.

Ikke alle vet at Rovinj en gang var en øy som senere ble koblet til fastlandet. Takket være dette ligger gamlebyen vakkert til på en halvøy omgitt av havet. Det er mange svingete, brosteinsbelagte gater med kunstgallerier, butikker og koselige restauranter.

Hovedgaten i gamlebyen er Grisia, som tar deg til en bakketopp kirke St. Euphemia. Når du utforsker Rovinj, bør du ta deg god tid til å utforske byen. Noen av de beste stedene kan ikke bli funnet uten at du går deg litt vill.

barbara kosulin M4KCviE4lVM unsplash
Photo by Barbara Kosulin on Unsplash

Besøk tårnet i St. Euphemia’s-kirken.

Hvis du vil ha panoramautsikt over Rovinj, bør du besøke klokketårnet St. Euphemia. Her får du en fantastisk utsikt over byen, skjærgårdsøyene og båter som seiler mellom dem. De sier at hvis været er bra kan du til og med se Alpene herfra!

Slapp av på stranden i Zlatni Rt Forest Park.

Hvis du er lei av sightseeing, kan du besøke stranden i Zlatni Rt Forest Park. Det er et vakkert grønt område med kyststier, middelhavsvegetasjon og en sjarmerende utsikt over Rovinj-halvøya. Her er det mange fine strender. De mest populære er Mulini Beach og Lone bay. Hvis du er ute etter et roligere sted, kan du gå en tur langs kysten til Cuvi-stranden.

Se de episke solnedgangene i Rovinj.

Rovinj er et sted hvor du kan se noen av de vakreste solnedgangene i Kroatia. Det beste stedet å se på solnedgangene i Rovinj er den sørlige eller nordlige havnen. En fantastisk utsikt over byen og de omkringliggende øyene kan også beundres fra toppen av bakken der St. Euphemia-kirken ligger.

dimitry anikin O62GMSzvL5g unsplash
Photo by Dimitry Anikin on Unsplash

Spis på en av de romantiske restaurantene.

Gamlebyen i Rovinj er full av romantiske restauranter hvor du kan spise fisk, sjømat og andre lokale spesialiteter eller bare ta en drink mens du ser på havet. Hvis du ønsker å spise noe godt på et budsjett, anbefaler jeg Da Sergio pizzeriaGrisia Street. Den beste pizzaen!

Giannino Restaurant – en fantastisk restaurant utenfor allfarvei
Denne restauranten er litt utenfor allfarvei. Men tjenesten og maten var utrolig bra. Her kan du smake deilig ravioli med den populære trøffelsausen fra området.
Kort oppsummert en fantastisk restaurant med god mat og strålende, lidenskapelig stab.

Prøv trøfler og andre lokale spesialiteter.

Istria er kjent for sine trøfler, og å prøve dem er noe av det beste du kan gjøre i Rovinj. Å bli kjent med lokale smaker er alltid en god ide om du besøker en restaurant for å spise en gourmetrett eller bare går til en basar. I tillegg til trøfler er det også verdt å prøve vill asparges, istrisk pasta fuži og Saint-Jacques Shells. Når du er i Istria, ikke glem å kjøpe olivenolje og drikke lokale viner: Teran, Malvazija og Muškat žuti.

Rovinj Archipelago består av omtrent tjue øyer, holmer og skjær. De største er øyene St. Catherine, St. Andrew og St. Ivan na Pučini. De fungerte som klostersentre gjennom århundrene, og i dag er de populære turist- og nautiske destinasjoner.

Se Limkanalen, et havreservat som ser ut som en fjord.

Hvis du liker natur og vakre landskap, er en av de beste tingene å gjøre i Rovinj å se Limkanalen, en 12 km lang bukt med status som beskyttet landskap. Det ligger 20 minutters kjøretur fra Rovinj, men du kan også komme deg dit med båt, noe som er enda morsommere. Lim Bay er kjent for sine skalldyr. Sørg for å prøve dem mens du er der!

Lei en sykkel og utforsk Rovinj-kysten på to hjul.

Hvis du liker å sykle, er Istria det perfekte stedet å gjøre det. Langs kysten av Rovinj er det veldig fine sykkelstier som fører gjennom de grønne områdene i Zlatni Rt Forest Park. Terrenget er flatt og har ingen store høyder, og sykling langs sjøen er virkelig en fin opplevelse. Sjekk ut Rent a bike & E-bike.

Utforsk de sjarmerende byene og naturområdene i Istrien.

Når du besøker Rovinj bør du forsøke å ta en dagstur til Pula og byer som Motovun, Buzet, Buje, Grožnjan. Det er også verdt å besøke kystbyene Poreč, Vrsar, Umag og Novigrad. Hvis du har nok tid, kan du også dra til den vakre byen Piran i Slovenia. Brijuni-øyene er også verdt å besøke. Brijuni-øyene er en av Kroatias nasjonalparker. En av øyene har form som en fisk, og flyfotoet kan ofte sees i turistmapper om Kroatia.

Hvis du spør meg hva jeg liker best i området, tror jeg det er Kamenjak nasjonalpark helt ytterst i Istrien. Det er et pittoreske landskap og med mange vakre strender. Du bør også vandre rundt i steinbyen Bale-Valle, som er en skjult istrisk skatt. Her kan du se på veggmalerier i gatekunstbyen Vodnjan.

Strender Rovinj

Strendene i Rovinj er blant de vakreste i Istria. Badesesongen i Istria varer fra mai til begynnelsen av oktober. Om sommeren er den gjennomsnittlige vanntemperaturen 24 ° C. Fine strender å besøke er Monte Beach, Lone Bay, Cuvi Beach, Cape Skaraba, Valalta Beach, Amarin Beach.

Når bør jeg besøke Rovinj, Kroatia?

Hvis du spør meg om hva som er den beste tiden å besøke Rovinj, Kroatia, tror jeg det er i begynnelsen av mai når alt blomstrer og det ikke er for varmt for sightseeing. Dette er også en periode med færre turister. Så prisene er litt bedre, og det er ikke så lang kø rundt de mest kjente attraksjonene. September og oktober er også veldig fine måneder. Sannheten er uansett hvilken tid på året du besøker Rovinj, er det alltid vakkert her.

Hvor dyrt er Rovinj?

Rovinj er ikke den billigste byen i Kroatia, men den er fremdeles ikke så dyr her som Dubrovnik eller Korčula. I lavsesongen kan du finne billig overnatting med god standard, samt spise ute til en fornuftig pris.

Hva er best – Rovinj eller Pula?

Mange spør om det er bedre å bo i Rovinj eller i Pula. Alle liker noe annerledes, men jeg synes Rovinj er en mye hyggeligere by enn Pula. Det ligger vakkert til på halvøya, har en sjarmerende gamleby, strender og fantastiske grønne områder. Dette er bare min personlige mening, men til tross for at Pula også er en interessant by, vil jeg helst bo i Rovinj.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.