Norge, Oslo

10 Beste familiehotellene i Oslo 2023

De beste familiehotellene i Oslo

Oslo sentrum er en kompakt og livlig bykjerne, tettpakket med historiske bygninger, blant annet Akershus festning fra 1200-tallet. Blant de kulturelle landemerkene finnes Operahuset i Oslo og Nasjonalmuseet, som har en Munch-samling som blant annet omfatter «Skrik». I sentrum rundt hovedgaten Karl Johan finner du alle slags klubber, barer, jazzbuler og kafeer innimellom alle butikkene, kjøpesentrene og hotellene. Rundt Oslo S ligger kjøpesentrene tett i tett: Oslo City, Byporten, Arkaden, Gunerius og Østbanehallen. 

 

lazy

De beste familiehotellene i Oslo

1. Clarion Collection Hotel Bastion – Familiehotell

Clarion Collection Hotel Bastion er et hyggelig hotell midt i Oslo sentrum. Fra hotellet er det gangavstand til Oslo S, Flytoget, Operaen og Karl Johan. Som gjest får du frokost, Fika og kveldsmat hver dag.

Hotellet er sentralt beliggende i Kvadraturen, kun få minutters gange fra Oslo Sentralstasjon, Karl Johans gate og Aker Brygge. Her har du alt du trenger i umiddelbar nærhet.

Hotel Bristol ligger midt i Oslo sentrum og er et perfekt utgangspunkt for å oppleve byen. Hotellet ligger ti minutters gange fra både Oslo Sentralstasjon og Nationaltheatret stasjon. Stortinget T-banestasjon ligger tre minutter unna og trikkestoppet Tinghuset ett minutt unna. Flybussens linje 2 og 5 stopper på Professor Aschehougs plass, ett minutts gange fra hotellet. Her får du 2 restauranter, 2 barer/lounger og et treningssenter. Dessuten tilbys gratis frokostbuffé og gratis wi-fi i fellesområder.  Alle de 251 gjesterommene er utstyrt med gratis wi-fi, en minibar og en LED-TV. Gjestene tilbys også romservice, en hårføner og en safe med plass til bærbar PC.

Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo, tårner 37 etasjer over Oslo sentrum, ligger innen gangavstand fra toppattraksjoner som Det kongelige slott, Nasjonalgalleriet og Oslo Spektrum Arena. 

Bla gjennom butikkene på Karl Johans Gate i nærheten, eller få tilgang til tog-, buss-, trikke- og metrolinjer på Oslo sentralstasjon, like ved hotellet. Fantastisk utsikt og bespisning på stedet alle hotellrom og suiter tilbyr fasiliteter som minibar, krom-TV, gratis Wi-Fi, samt fantastisk utsikt over byens sentrum.

Velg mellom et fristende utvalg av spisesteder på stedet, inkludert frokostbuffeen om morgenen på Restaurant Gaio, irsk pubpris på Galway Bay, og tradisjonell norsk mat på 34th Restaurant & Bar, som ligger i 34 etasje, 110 meter over gatene i Oslo. Restauranten har panoramavinduer, en fantastisk utsikt over byen, en stilig atmosfære og signaturcocktails, noe som gjør den til en av de mest elegante himmelbarene i Oslo.

På Frogner, rett bak det Kongelig Slott i Eilert Sundts gate 39 finner du Saga Hotel Oslo, et moderne firestjerners designhotell.

Hotellet er restaurert og modernisert av Delotis Design, men har beholdt sitt vakre utseende og tradisjonelle arkitektur fra 1890-årene. 

Saga Hotel Oslo representerer grunnverdier som baserer seg på hjemmefølelse, design og en unik atmosfære der kunden alltid står i fokus. Saga Hotel Oslo har et hyggelig og komfortabelt frokostrom der kan du nyte en variert og smakfull frokost som gir en perfekt start på dagen.

I lobbybaren Bar Eilert, kan du nyte en herlig kopp med kaffe eller et glass vin, eller så kan du få noe å spise på fra Restaurant Fangst, som holder til i underetasjen på hotellet.

Designhotellet har totalt 47 rom, herunder dobbeltrom, enkeltrom og suiter. På rommene finner du skrivepult og stol, trådløst internett, avkjølt minibar, Nespresso-maskin, hårføner, strykejern og TV. Alle rommene har en intim og varm atmosfære som hjelper deg med å slappe av etter en lang og hektisk dag.

Bo på et av Oslos mest sentrale hotell. Under samme tak som Byporten Shopping og med gangavstand til Karl Johans gate, urbane Grünerløkka og Operaen. Ypperlig hotell for deg som vil utforske Oslo by, med offentlig transport rett utenfor døren. Kommer du med tog finner du de enkelt ved å gå ut av stasjonen, ta til høyre over plassen og inn svingdørene. Shoppingområder, uteliv og utallige restauranter rett utenfor døren. Opplev folkemylderet i Karl Johans gate, med butikker og kaféer på rekke og rad.

Scandic Byporten ligger i samme bygning som Byporten kjøpesenter som byr på et stort utvalg butikker og kaféer. Den urbane og sjarmerende bydelen Grünerløkka ligger et par trikkestopp unna.

Her finner du populære utesteder, restauranter og kaféer. Er du glad i kultur ligger Operaen, Folketeateret og Akershus festning i nærheten. Oslo Sentralstasjon ligger vegg-i-vegg med hotellet.

Herfra kan du ta Flytoget direkte til Oslo Lufthavn Gardermoen på kun 20 minutter. Jernbanetorget ligger rett foran hotellet, og er et knutepunkt for buss, trikk og t-bane. 

Bo på et av Oslos mest sentrale hotell.

Bo sentralt på Solli plass på Oslos vestkant, med et yrende uteliv. Attraksjoner som Aker Brygge, Tjuvholmen og Slottet ligger alle i gangavstand. 

Restauranten V Solli Bar & Spiseri har masse godt å tilby, og har også flotte konferansefasiliteter. Det er lett å ta seg rundt i byen fra hotellet og besøke Oslos attraksjoner som Akershus festning, Slottet, Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen og shopping på Aker Brygge.

På Solli plass er det utmerkede buss- og trikkeforbindelser. Fra hotellet er det kun 5 minutters gange til Nationaltheatret stasjon og Flytoget som tar deg direkte til Oslo Lufthavn Gardermoen på ca 20 minutter.

Thon Hotel Opera ligger sentralt plassert i Bjørvika tett på Oslos verdensberømte Opera. Det nye Munchmuseet og nye Deichmanske hovedbibliotek er også under oppføring et steinkast fra hotellet. All transport finnes i umiddelbar nærhet, sammen med et variert shopping- og utelivstilbud både i Bjørvika og på tradisjonelle Karl Johans Gate.

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo er et moderne designhotell i hjertet av Oslo sentrum.

Alle rom er utstyrt med en 48-tommers smart-TV, musikkanlegg fra Bose, samt ekstra høy kvalitet på sengetøy og håndklær. På hotellet kan du finne roen i loungen, eller få fart på endorfinene på treningsrommet.

Velkommen til Oslos beste frokost.

Thon Hotel Slottsparken er et attraktivt hotell, beliggende i et stille område rett ved Slottet. Du er i gangavstand til alt Oslo har å by på, fra museer og shopping, til restauranter og uteliv.

Dette hotellet er et røykfritt overnattingssted som tilbyr et treningssenter, ubetjent parkering og konferanserom. Alle de 253 gjesterommene har gratis wi-fi, sengetøy av topp kvalitet, en TV og Netflix. Gjestene tilbys også en kaffetrakter, en hårføner og en telefon.

Les mer

Thon Hotel Storo er det nyeste hotell i Oslo, og ligger i Nydalen- og Storo-området. Det moderne hotellet har store, komfortable rom og fantastiske konferanselokaler. På hotellet finner du også den nye restaurant, bar og et velutstyrt treningsrom. Med hotellets sentrale beliggenhet, ligger kollektivtransport, shopping, kino, kaféer, restauranter og naturopplevelser rett utenfor hotelldørene.

Alle de 322 gjesterommene har en individuell innredning og er utstyrt med gratis wi-fi, gratis internettilgang via kabel og senger med overmadrass. 

Besøk hjemmesiden til Thon hotel Storo

Hotellet ligger sentralt ved Aker Brygge og Tjuvholmen. Rett i nærheten finner du Astrup Fearnley museet, Nobels Fredssenter og det nye Nasjonalmuseet. Hotellet har 18 lyse konferanserom og 130 gjesterom.

På TripAdvisor ligger hotellet blant Oslos 10 beste hoteller.

Familiehoteller i Oslo – tips og anbefalinger

 • Oslo er hovedstaden i Norge og er en av de nordligste hovedstedene i verden. Det kan være ekstremt kaldt om vinteren, selv om dette kan være et godt tidspunkt å besøke hvis du liker vintersport og veldig lave hotellpriser. De varmeste månedene er mellom mai og august – dette er den beste tiden å besøke Oslo. Temperaturene stiger; alt blomstrer, og du kan oppleve nesten 24 timer med dagslys. Byen er hektisk på i høysesongen og romprisene går opp, men du kan finne rimelige familiehoteller selv i løpet av denne tiden av året.
 • Bestill familiehotell tidlig. Oslo har mange gode familievennlige rom, men de blir fylt måneder i forveien. For best pris lønner det seg å bestille 6-8 måneder i forveien.
 • Hotels.com – Det beste nettstedet for å finne familiehoteller i Oslo. Du kan også kombinere med flybillett, og leiebil.
 • Oslo en enkel by å besøke med barn. De beste områdene for familier i Oslo er mange. Du har sentrum, rundt Karl Johan, og området ved Gamlebyen. Majorstua er fint, Frogner er veldig stille og koselig. De faste restauranter har barnemenyer, og hotellene tilbyr stort sett ekstra barneseng. Enten mot betaling eller gratis. Ofte kan barn bo gratis i sengene som allerede finnes på rommet.
 • Beste familievennlige luksushoteller i Oslo: Hotel Continental – Sentrum
 • Beste familiehotellet for babyer og småbarn i Oslo: Scandic Karl Johan
 • De beste billige hotell for familier i Oslo: Citybox OsloPark Inn by Radisson
 • Beste familiehoteller i Oslo med svømmebasseng: Scandic Karl JohanScandic Holmenkollen Park
 • De beste restaurantene for familier er BUN’S BURGER BAR på Sørenga, CANTINA CORTINA i Folketeaterpassasjen, FISKRIET på Youngstorget (blant byens beste fish’n’chips. YAYA’S på Kvadraturen (Nær Thailand-opplevelse). TGI FRIDAY’S OSLO CITY, er erkeamerikansk mat og et rikt utvalg drinker.
 • Hvis du er i Oslo i mer enn et døgn, kan du skaffe deg et OsloPass Oslopasset deg gratis inngang til 30 attraksjoner, museer, og turer til en lav, forhåndsbetalt pris. Offentlig transport gratis

De Beste Familiehotellene ved Frogner

Frogner og Majorstuen kombinerer klassisk skandinavisk eleganse med moderne europeisk chic.

Hoftebutikker og gallerier sameksisterer med ambassader og ambassadørboliger på gatene nær og rundt Bygdøy Allé. Frogner er et rolig område, rett bak slottet. Det er flere fine aktiviteter for barn her.

 • Clarion Collection Hotel Gabelshus – Hotellet ligger i stille og pene omgivelser, med kort vei til butikker og restauranter.
 • Frogner House Apartments Bygdøy Allé 53 – Midt i hjertet av Frogner. Nær buss- og trikk, 20 minutters gangavstand til Skøyen. Sentral beliggenhet og kort avstand til sentrum.
 • Scandic Solli Oslo – I nærheten er Akershus festning, Slottet, Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen og shopping på Aker Brygge. Solli plass har utmerkede buss- og trikkeforbindelser. Kun 5 minutters gange til Nationaltheatret stasjon og Flytoget som tar deg direkte til Oslo Lufthavn Gardermoen på ca 20 minutter.

De Beste Familiehotellene ved Frogner

Majorstua, bolig- og næringsområde i Oslo, utgjør nordre del av bydel Frogner. Det velstående området Majorstuen er kjent for Frognerparken, med mer enn 200 kunstverker i granitt, smijern og bronse i skulpturparken i Vigelandsparken. 

Området er også et knutepunkt for shopping og restauranter, med ærverdige norske og franske restauranter, og butikker med designermote langs og rundt Bogstadveien. På Bymuseet er kunst og lokalhistorie i fokus. (Wiki)

 • Frogner House Apartments Bygdøy Allé 53 – Midt i hjertet av Frogner. Nær buss- og trikk, 20 minutters gangavstand til Skøyen. Sentral beliggenhet og kort avstand til sentrum.
 • Saga Hotel Oslo – Høy standard og sentral beliggenhet i Oslo sentrum Frogner/Majorstua. Nærliggende attraksjoner inkluderer Oslo Mikrobryggeriet, Vestkant Torget, Frognerparken med Vigelands skulpturer.
 • First Hotel & Suites Oslo West – Ligger i et prestisjefylt bolig- og ambassadedistrikt i et attraktivt område vest i Oslo, bare kort avstand fra Slottet.

De Beste Familiehotellene i Oslo sentrum

Oslo sentrum er en kompakt og livlig bykjerne, tettpakket med historiske bygninger, blant annet Akershus festning fra 1200-tallet. Blant de kulturelle landemerkene finnes Operahuset i Oslo og Nasjonalmuseet, som har en Munch-samling som blant annet omfatter «Skrik». 

I sentrum rundt hovedgaten Karl Johan finner du alle slags klubber, barer, jazzbuler og kafeer innimellom alle butikkene, kjøpesentrene og hotellene. Rundt Oslo S ligger kjøpesentrene tett i tett: Oslo City, Byporten, Arkaden, Gunerius og Østbanehallen. 

 • Scandic Karl Johan – Alt innenfor rekkevidde, som kultur og historie, shoppingen, restaurantene og utelivet. I nærhet til buss, trikk, t-bane og tog.
 • Scandic Victoria – Rett ved Aker Brygge, Akershus festning eller shopping på Paleet, Karl Johan. 5 minutter fra Nationaltheateret T-banestasjon, og kommer du med bil har de tilgang til garasje. 
 • Hotel Verdandi Oslo – Midt i hjertet av Oslo Sentrum, ca 200 meter fra Stortinget, og 800 meter fra Akershus Festning. 
 • Thon Hotel Slottsparken – I et stille område rett ved Slottet. I gangavstand til alt Oslo har å by på, fra museer og shopping, til restauranter og uteliv.
 • Park Inn by Radisson – Ligger i nærheten av attraksjoner Operahuset, shoppingområdet Aker Brygge og slottet. Ca. 500 meter fra jernbanestasjonen.

Beste familiehotellene ved Stortinget og Oslo Domkirke

 • Grand Hotel Oslo – Norges mest kjente og prestisjefulle hotell. Fantastisk beliggenhet midt i hjertet av Karl Johan. Kort vei til alt.
 • Best Western Plus City Hotel – Ligger i sentrum og nær t-banen. 2 min gangavstand til Oslo Domkirke.
 • Comfort Hotel Karl Johan – Nye Comfort Hotel Karl Johan ligger midt i Oslo sentrum, med restaurant, bar, fine enkle rom og en lobby man kan henge i.
 • Citybox Oslo – Karl Johan er bare 150 meter unna. Alle rommene på Citybox Oslo har eget bad med dusj, lenestol og skrivebord.

Beste familiehotellene ved Oslo Sentralstasjon og Jernbanetorget

 • Amerikalinjen – Amerikalinjens ærverdige hovedkvarter har gjenoppstått som et levende boutiquehotell. Utenfor døren pulserer urbane Oslo. Operaen, shopping i Kvadraturen og utelivet på Youngstorget.
 • Comfort Hotel Xpress Central Station – Femti meter fra Jernbanetorget og Karl Johan er rett rundt hjørnet.
 • Scandic Byporten – Under samme tak som Byporten Shopping og med gangavstand til Karl Johans gate, urbane Grünerløkka og Operaen
 • Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo – Høyeste bygning i Oslo med 37 etasjer over Oslo sentrum. Gangavstand fra Karl Johan, Nasjonalgalleriet og Oslo Spektrum Arena. Knutepunkt for tog-, buss-, trikke- og t-bane. på Oslo sentralstasjon, like ved hotellet.
 • Clarion Collection Hotel Folketeateret – Ligger hyggelig til i Folketeaterpassasjen på Youngstorget, midt i Oslo sentrum. Alt du trenger av kaféer, spisesteder, shopping og uteliv rett utenfor hotelldøren. 

De Beste Familiehotellene på Skøyen

Skøyen er et strøk i bydel Ullern i Oslo. Strøket består både av næringsområder og boligbebyggelse, og er kanskje det som har hatt den sterkeste utviklingen på hele vestkanten de siste tiåren (Wiki). Det er mange gode shoppingmuligheter her som; Høyer Sjølyst, Anton Sport Sjølyst, CC Vest mm. På Skøyen finner du gode familierestauranter som Qui Taste of Italy, Villa Paradiso, Peppes Pizza Skøyen, Om Mat Restaurant.

Dette er de beste familiehotellene på Skøyen

Oppdag unike opplevelser med familien i Oslo

Finn, og bestill sightseeingturer, attraksjoner, ekskursjoner, aktiviteter og gøyale opplevelser fra hele Oslo. Spar penger på buss, tog og inngangsbilletter ved å bestille på forhånd. Her har vi samlet noen nyttige tips og tjenester som kan gjøre turen til Oslo enda litt bedre.

 • Oslopasset – Oslopasset deg gratis inngang til et utvalg av over 30 attraksjoner, museer, og turer. Bruk offentlig transport gratis.
 • Sightseeingcruise i Oslofjorden – Utforsk Oslofjordens mangfoldige og unike øyer, og de fargerike husene på en 2-timers båttur. 
 • Panorama sightseeingtur – Se høydepunktene i Oslo på en 2,5 timers panorama-sightseeing og få en følelse av byens atmosfære. Besøk landemerker som Holmenkollbakken, og spaser forbi mer enn 200 skulpturer i Vigelandsparken.
 • 7-timers omvisning og fjordcruise – Oppdag høydepunktene av Oslo på en 7-timers omvisning, inkludert hoppbakken i Holmenkollen, Vigelandsanlegget og Vikingskipshuset. 
 • Oslofjorden: 3-timers båttur med kveldsbuffét – Gå om bord i en seilskute for en 3-timers båttur i Oslofjorden. Nyt den billedskjønne naturen mens skuten passerer en labyrint av grønne øyer. Nyt ferske fjordreker fra en buffé og skyll dem ned med varme og kalde drinker fra baren.
 • Hopp på hopp av-busstur – Nyt Oslo ombord i en åpen dobbeltdekker sightseeingbuss. Gyldig 24 – 48 timer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.