Kristiansand, Norge

De 6 Beste hotellene med familieprofil i Kristiansand for 2023

Billigste familiehotell i Kristiansand

Her har vi samlet en liste over de beste familiehotellene i Kristiansand. Her finner du hoteller som ligger i Kristiansand sentrum, rett i utkanten, og noen familiehoteller som ligger nær Kristiansand dyrepark.

Kristiansand er en by som ligger på sørkysten av Norge, kjent for sine vakre strender, sjarmerende gamleby og rike historie. Det er nok av ting å gjøre med barn i Kristiansand, som å besøke Dyreparken i Kristiansand, utforske byens mange parker og lekeplasser, eller tilbringe en dag på stranden.

Andre populære aktiviteter i området inkluderer fotturer i det omkringliggende landskapet, besøke museer og kulturelle attraksjoner og prøve lokal sjømat.

For å spare penger på overnatting, kan du vurdere å bo i en feriebolig eller camping på en av byens campingplasser. Det er også flere budsjettvennlige hoteller og gjestehus tilgjengelig.

Når det gjelder bespisning, tilbyr Kristiansand en rekke familievennlige restauranter som serverer en rekke retter. Du kan også spare penger ved å pakke noen av dine egne måltider og snacks, eller ved å velge utendørs piknik. Alt i alt er Kristiansand et flott reisemål for barnefamilier, med mange muligheter for moro og avslapning.

De beste familiehotellene i Kristiansand

For å hjelpe deg med å planlegge familieferien til Kristiansand, har vi samlet en liste over de beste familiehotellene i byen. Vi har tatt hensyn til faktorer som pris, beliggenhet og fasiliteter for å gi deg en liste over de mest budsjettvennlige og praktiske alternativene for familien din.

Først på listen vår er Clarion Hotel Ernst. Dette hotellet ligger i hjertet av byen, og tilbyr en rekke familievennlige fasiliteter som et lekerom for barn, en barnemeny og en lekeboks på hvert rom. Hotellet har også et innendørsbasseng og et spa, noe som gjør det til et flott alternativ for familier som ønsker å slappe av og slappe av.

Et annet flott alternativ for familier er Thon Hotel Kristiansand. Dette hotellet ligger kun en kort spasertur fra sentrum, og tilbyr familierom og en rekke fasiliteter som en lekeplass, en barnemeny og en lekeboks på hvert rom. Hotellet har også et treningssenter og en badstue, noe som gjør det til et godt valg for familier som ønsker å holde seg aktive under ferien.

Andre topp familiehoteller i Kristiansand inkluderer Scandic Hotel Bystranda og Radisson Blu Caledonien Hotel. Hvert av disse hotellene tilbyr en rekke fasiliteter for familier, for eksempel lekeområder for barn, barnevennlige menyer og lekebokser i hvert rom.

Vi håper denne listen over de beste familiehotellene i Kristiansand hjelper deg med å planlegge den perfekte familieferien til denne vakre byen.
God tur!

Radisson Blu Caledonien Hotel
Radisson Blu Caledonien Hotel

1. Radisson Blu Caledonien Hotel, Kristiansand – Familiehotell 🔥🔥🔥

Vis på kart

Hotell i kristiansand sentrum rett ved sjøen, Radisson Blu Caledonien Hotel, er Kristiansand en perfekt base for å nyte byen. Hold deg innen gangavstand fra buss-, ferge- og jernbanestasjoner og bare 20 minutter fra Kjevik lufthavn.

Et hotell omgitt av byliv og utsikt over sjøen Radisson Blu Caledonien Hotel ble nylig totalrenovert og fremstår i dag som et moderne designhotell, men fremdeles med sin gamle sjarm intakt. Hver av de 147 rommene og suitene har panoramautsikt gjennom gulv til tak-vinduer, og skaper en fantastisk og eksklusiv atmosfære verdsatt av gjestene.

Når du besøker Radisson Blu Caledonien Hotel, har du alt du trenger for et behagelig opphold og en god natts søvn. Med fantastisk utsikt som dette, er det egentlig ikke et behov for kunst på veggene.

Comfort Hotel Kristiansand
Comfort Hotel Kristiansand

2. Comfort Hotel Kristiansand – Familiehotell 🔥

Vis på kart

Comfort Hotel Kristiansand er et smart og annerledes hotell, med supersentral beliggenhet midt i Kristiansand, bare 200 meter fra stasjonen. Her får du fine rom, treningsrom åpen døgnet rundt og moderne konferanselokaler.

Hotellet ligger i Kristiansand sentrum med gangavstand til shoppinggaten Markens, flybussen, toget og ferjene. Comfort Hotel Kristiansand er et ypperlig utgangspunkt når du skal utforske byens kulturliv, uteliv, restauranter og shopping.

Vil du nyte den vakre sørlandsnaturen så er det bare en liten svipptur til fots, med bil eller med kollektivtrafikk til skogen, turstiene, parkene og ikke minst sjøen.

Scandic Kristiansand Bystranda
Scandic Kristiansand Bystranda

3. Scandic Kristiansand Bystranda – Familiehotell

Vis på kart

Bo sentralt og familievennlig midt på populære Bystranda, nær sentrum av Kristiansand, shopping og restauranter. Her våkner du opp til Kristiansands beste hotellfrokost. Barnevennlig med lekerom og strand, vegg-i-vegg med Aquarama med treningssenter, badeland og Spa.

Restaurant med utsikt over havet og egen barnebuffet om sommeren. Parkering i garasje (mot avgift) med direkte adkomst til resepsjonen via heis. Scandic Kristiansand Bystranda er perfekt for familier på tur, eller de som ønsker å bo nær sentrum av byen. Hotellet ligger midt på populære Bystranda og er blant barnas klare favoritter.

Clarion Hotel Ernst
Clarion Hotel Ernst

4. Clarion Hotel Ernst – Familiehotell 🔥

Vis på kart

Ernst Hotell Kristiansand, Clarion Hotel Ernst er det moderne hotellet med lange tradisjoner, midt i Kristiansand. Klassisk interiør fra da Ernst var byens første hotell møter i dag moderne samtidskunst og et levende kulturliv. Dette er et kontantfritt hotell.

Hotellet ligger sentralt til i Kristiansand sentrum og er det perfekte utgangspunkt for å oppleve byen. Gågaten Markens, med shoppingmuligehter, barer og restauranter ligger kun 50 meter unna hotellet. Videre er severdigheter som Bystranda, Fiskebrygga og Kulturhuset Kilden i gangavstand. 

Togstasjonen og bussterminalen ligger et par kvartaler fra hotellet og flybussen tar deg direkte fra Kjevik Lufthavn.

Dyreparken Hotell
Dyreparken Hotell

5. Dyreparken Hotell – Familiehotell

Vis på kart

Kristiansand Dyreparken Hotell er et familiehotell i særklasse. Hotellet ligger nær dyreparken i Kristiansand. Kun 80 meter fra Dyreparken. Som boende gjester får dere benytte egen inngang til Dyreparken, og kan slippe inn én time tidligere enn ordinær åpningstid (kl. 09.00 i stedet for kl 10.00).

I sommersesongen har de aktivitetsledere som underholder barna med ansiktsmaling og andre aktiviteter. Hotellet ligger like ved inngangen til Dyreparken. Det er tillatt til å ha med kjæledyr på enkelte av rommene.

Du får rabatt på billetter til begge parker ved kjøp av deres pakketilbud (overnatting og inngangsbilletter). Barn under 13 år: Kr 100 per natt per barn. Bestill gjerne et eget rom til ungdommen ved siden av ditt til en god pris (ved ledig kapasitet).

Hotel Q42
Hotel Q42

6. Hotel Q42 – Familiehotell

Vis på kart

Q42 Hotel ligger midt i Kristiansand, på hjørnet av Dronningensgate og Elvegata, kun et steinkast unna Bystranda og 10 minutters gange fra Markensgaten. Posebyen med sine små idylliske hvitmalte sørlandshus finner du like rundt hjørnet og fine turområder omgir byen.

Kristiansand har mye å by på; blant annet kunstmuseer, kino og kulturarenaer, et stort utvalg av kafeer og restauranter med mat fra alle verdenshjørner, lokale nisjebutikker og større shoppingsentre. Fiskebrygga med fiskemarkedet er spennende for små og store, og her finner du også flere spisesteder, samt et yrende båtliv om sommeren.

Kristiansand Dyrepark og Nordens største kjøpesenter Sørlandssenteret er kun 15 minutter unna med bil. Flybuss og lokalbuss har stopp like utenfor hovedinngangen til Q42, og gjør det svært enkelt å komme seg rundt fra hotellet. 

Her er noen ideer til ting å gjøre i Kristiansand med barn:

Kristiansand er en by på sørkysten av Norge, kjent for sin sjarmerende gamleby, vakre strender og rike historie. Det er også et flott reisemål for barnefamilier, med mange ting å gjøre og se.

Besøk Dyreparken i Kristiansand: Denne populære attraksjonen er hjemsted for en rekke dyr og har også en fornøyelsespark med ritt og spill.

Tilbring en dag på stranden: Kristiansand har flere flotte strender som er populære steder å beske med familien.

Utforsk byens mange parker og lekeplasser: Kristiansand har en rekke parker og lekeplasser for barn å glede seg over, som Ravnedalen.

Besøk Kristiansand Kanonmuseum: Dette museet er dedikert til kanonenes historie og har en rekke interaktive utstillinger som barna vil like.

Ta en båttur: Kristiansand ligger ved kysten, så det er flere muligheter for båtturer, inkludert sightseeingturer og fisketurer.

Alt i alt er Kristiansand et flott reisemål for barnefamilier, med mange aktiviteter og attraksjoner for å underholde barna.

Familiehoteller i Kristiansand – tips og anbefalinger

Kristiansand er mange nordmenns feriefavoritt og her finner du selvsagt Dyreparken, trehusene i Posebyen og skjærgården med deilige strender og båtliv.

Bysenteret i Kristiansand ligger på vestsiden av elva Otras munning. Kristiansand togstasjon ligger i sentrum av Kristiansand og har 16 avganger/ankomster daglig til Oslo, Stavanger og Arendal. 

De mest populære attraksjonene å besøke i Kristiansand er Dyreparken, Baneheia, Ravnedalen Naturpark, Kristiansand Kanonmuseum, Odderøya.

April er den billigste måneden for hoteller i Kristiansand. Da kan du forvente 14% lavere priser. Høysesong er august, men en prisøkning på ca. 13%. Det billigste tidspunktet å bestille hoteller i Kristiansand på er for 1-2 stjerners hotell er 60 dag før. For 3 stjerner hotelle er det 86 dag før. Selv om du kan finne et billig hotell som ligger nær sentrum, får du ofte lavest pris om du trekker mot utkanten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.