Danmark

De 7 beste feriehusene ved LEGOLAND i Danmark

De Beste Feriehusene ved Legoland i Danmark

Legoland i Danmark er et populært feriested for både danskerne og turistene. Det ligger i Billund, en by i Sør-Jylland, og er Danmarks mest besøkte turistattraksjon. Legoland ble grunnlagt av Ole Kirk Christiansen, som også stod bak LEGO-klossene.

Legoland består av mer enn 50 ulike attraksjoner og aktiviteter, inkludert rutsjebaner, karuseller, vannland og en miniland-utstilling der du kan se byer og landemerker fra hele verden laget av LEGO-klosser. I tillegg finnes det også en LEGO-fabrikk der du kan se hvordan LEGO-klossene blir laget, og en LEGO-butikk der du kan kjøpe alt fra LEGO-klosser til LEGO-klær og -souvenirer.

Området rundt Legoland er også fylt med spennende aktiviteter og attraksjoner. I nærheten av Legoland finner du for eksempel Givskud Zoo, der du kan se dyr fra hele verden, og Lalandia, et vannland med en tropisk badeland. I tillegg finnes det også mange små hyggelige byer og landsbyer i området der du kan oppleve den danske kulturen og naturen.

Legoland i Danmark er et perfekt sted for hele familien, og det er en unik mulighet for å oppleve LEGO-klossene komme til live. Hvis du planlegger å besøke Danmark, bør du absolutt vurdere å besøke Legoland og det omkringliggende området.

Søk feriehus og hotell i Legoland

Blant andre attraksjoner i området er Givskud Zoo, som ligger ca. to mil unna LEGOLAND. I tillegg ligger Danmarks nest største by, Aarhus, i nærheten. Her finnes et utvalg shoppingmuligheter og kulturelle innslag, som kunstmuseet ARoS.

Her har vi samlet noen av de beste feriehusene i nærheten av LEGOLAND Billund Resort:

Feriehus: Hovborg - Midtjylland
Feriehus: Hovborg – Midtjylland

1. Feriehus: Hovborg – Midtjylland – 6 personer

Tilbring ferien i et nydelig hus beliggende i vakker natur ved Hovborg og nær attraksjoner som Legoland og Givskud ZOO.

Huset er innredet med et stort kjøkken / familierom med god plass til hele familien og romslige soverom med gode senger. Fra huset er det tilgang til flere terrasser og det er husker og sklie til barna i hagen.

Huset ligger på en stor, tilbaketrukket naturtomt som grenser til et vernet område, hvor du kan oppleve hjort og annet spennende dyreliv rett utenfor stuevinduet.

Feriehus Starup Hytteby Midtjylland Danmark
Feriehus Starup Hytteby Midtjylland Danmark

2. Feriehus: Starup Hytteby, Midtjylland – 4 personer

Sommerhus i nærheten av Legoland, men også perfekt for de som er sportsfiskere og naturelskere. Fiskekort kan kjøpes på Brugsen, og det finnes en stor felles fryser til oppbevaring av fisk i et felleshus på området.

Barn kan leke i skogen og glede seg over sauene i marka. Huset er en del av Starup Hytteby og ligger i et vakkert, naturskjønt område.

Feriehus Kvie Sø Midtjylland Danmark
Feriehus Kvie Sø Midtjylland Danmark

3. Feriehus: Kvie Sø, Midtjylland – 6 personer

Feriehus noen få minutters gange fra det barnevennlige Kvie Sø, der det både er en kiosk og en restaurant samt utleie av pedalbåter.

Et av husets to bad har både boblebad og badstue. Huset er utstyrt med DVD, TV og energivennlig varmepumpe. Bra velutstyrt kjøkken, med åpen løsning mot stuen. Huset er innredet i en lys og behagelig stil, alle rommene er romslige og med dobbeltsenger i 140×200 cm.

Kvie Sø er skapt av kildevann og ligger i naturskjønne omgivelser. Om sommeren fungerer Kvie Sø som områdets strand. Vannet har sandbunn, god vannkvalitet og er grunt, noe som gjør det perfekt for bading, spesielt for mindre barn.

I nærheten av vannet finnes det også en lekeplass. Rundt vannet er det «hjertestier». Det er turstier på 2,5 km og 3,5 km, godkjent av Hjerteforeningen.

Feriehus Kvie Sø Midt-Jylland Midtjylland Danmark
Feriehus Kvie Sø Midtjylland Danmark

4. Feriehus: Kvie Sø, Midtjylland – 6 personer

Feriehus med utsikt over innsjøen og i et familievennlig område. Det er åpen løsning mellom kjøkken og stue. Innredningen er i skandinavisk stil med peisovn, TV, DVD-spiller og stereoanlegg. Rundt huset ligger flere skjermede terrasser hvor solen og naturen kan nytes i hagemøblene.

I hagen er det husker, sandkasse og et koselig bålsted der du kan nyte solnedgangen over innsjøen. Det ene av de to badene er utstyrt med boblebad.

Området rundt byr på fiskevann og golfbaner. Innen få minutters gange er du på den barnevennlige sandstranden ved Kvie Lake, hvor det er en isbar og en restaurant.

Feriehus Kvie Sø Midt-Jylland Midtjylland Danmark
Feriehus Kvie Sø Midtjylland Danmark

5. Feriehus: Kvie Sø, Midtjylland – 8 personer


Feriehushus som ligger i rolige og naturskjønne omgivelser ved Kvie Lake. Huset er stilfullt innredet, lyst og innbydende.

Alle rommene er romslige og med gode senger. Kjøkkenet er moderne utstyrt, og i stuen gir de store vindusflatene en fantastisk naturutsikt.

Huset har et eget aktivitetsrom med bla. Nintendo Wii og fotballbord.

Se fine turområder rundt innsjø i nærheten.

Feriehus Kvie Sø MidtJylland
Feriehus Kvie Sø MidtJylland Danmark

6. Feriehus: Kvie Sø, Midtjylland – 10 personer

Feriehus med panoramautsikt over Kvie Sø. Åpen kjøkkenløsning med stue i skandinavisk stil med peisovn og flatskjerm-TV. Fra stuen er det tilgang til en delvis overbygget terrasse.

Et av de to luksuriøse badene har boblebad, og i aktivitetsrommet kan du spille bordtennis, biljard og bordfotball. Det finnes også en utendørs dusj. Huset er egnet for både en og to familier. Det er huske, sandkasse og trampoline tilgjengelig(brukt på egen risiko / forsikring).

Området rundt Kvie Sø byr på gode naturopplevelser, her er flere fiskevann, og det er derfor egne utendørs rengjøringsplasser for dagens fangst. Ca. 100 meter fra huset ligger den barnevennlige sandstranden på Kvie Sø, der det både er isbar og restaurant.

Feriehus Vesterlund Søhøjlandet Midtjylland Danmark
Feriehus Vesterlund Søhøjlandet Midtjylland Danmark

7. Feriehus: Vesterlund, Søhøjlandet, Midtjylland – 2 personer

Idyllisk feriehus med fantastisk atmosfære. Direkte fra stuen er det tilgang til terrasse i direkte tilknytning til skogsområde.

Stuen har en stige til loftet, hvor det er ytterligere 4 senger. Huset er utstyrt med et soverom og et mindre bad. Åpen løsning mellom kjøkken og stue. Hytta ligger i et naturskjønt område ca. 100 m fra Rørbæk innsjø. P

å Søhøjlandet har du gode muligheter for en aktiv ferie utendørs i naturen. Her finner du en stor del av Danmarks største skogsmark og en overflod av innsjøer og elver. Søhøjlandet er derfor perfekt hvis du vil fiske, gå fotturer, sykle eller kanopadle.

Ting å gjøre i Billund-området

Det finnes mange spennende ting å gjøre i Billund, både innenfor Legoland og i nærliggende områder. Noen av tingene du kan oppleve i Billund inkluderer:

  1. Legoland: Dette er Danmarks mest besøkte turistattraksjon og består av mer enn 50 forskjellige forlystelser og aktiviteter, inkludert rutsjebaner, karuseller, vannland og en miniland-utstilling.
  2. Givskud Zoo: Dette er en stor dyrepark hvor du kan se dyr fra hele verden, inkludert løver, elefanter, giraffer og mange andre.
  3. Lalandia: Dette er et stort vannland med en tropisk badeland, sommerland, vannrutsjebaner og andre aktiviteter.
  4. LEGO House: Dette er et museum som er dedikert til LEGO-klossene og deres historie. Du kan se utstillinger og verksteder, og du kan også bygge dine egne LEGO-kreasjoner.
  5. Billund sentrum: Dette er en hyggelig by hvor du kan gå på shopping, spise på gode restauranter og besøke museer og andre kulturinstitusjoner.

Det finnes også mange andre ting å gjøre i Billund og omegn, inkludert golfbaner, vandrestier og andre utendørsaktiviteter. Du kan også ta en tur til de små hyggelige byene og landsbyene i området og oppleve den danske kulturen og naturen.

Noen gode hoteller i nærheten av Legoland

Det finnes mange hoteller i nærheten av Legoland i Billund, både innen parken og i nærliggende områder. Noen av hotellene som ligger i nærheten av Legoland, inkluderer:

Comwell Kongebrogaarden: Dette hotellet ligger i Billund sentrum og tilbyr rom i moderne stil samt adgang til parken.

Hotel Danhostel Billund: Dette hotellet ligger i Billund sentrum og tilbyr ulike størrelser samt adgang til parken.

Zleep Hotel Billund Airport: Dette hotellet ligger ved Billund Lufthavn og tilbyr moderne stil og adgang til parken.

I tillegg finnes det også mange andre hoteller og feriesenter i nærheten av Legoland, så du kan velge det, der passer best til dine behov og preferencer. Det anbefales at bestille et hotel i god tid, da Legoland ofte er utsolgt i høysæsonen.

Det finnes flere forskjellige typer billetter til Legoland i Danmark

Kjøp billetter

Det finnes flere forskjellige typer billetter til Legoland i Danmark, avhengig av hvilken type du ønsker. Du kan for eksempel kjøpe en enkeltdagsbillet, en sesongbillet eller en multidagsbillet, som gjelder i flere dager. I tillegg tilbyr Legoland også rabatter og spesielle tilbud i løpet av året.

For at kjøpe en billet til Legoland kan du gå inn på Legolands hjemmeside og bestille den online. Du kan også kjøpe billetter i ulike turistkontorer, på hotellet eller ved inngangen til Legoland. Det anbefales at du bestiller billetter i god tid, da Legoland ofte er utsolgt i høysæsonen.

Billetten gjelder for adgang til alle forlystelser og aktiviteter i Legoland, med unntak av noen særarrangementer og spesielle arrangementer. I tillegg er det også mulighet for å spise og overnatte på Legoland Resort Hotel eller LEGOLAND Holiday Village.

Det er også viktig å merke, at Legoland er åpent i visse perioder av året, så det er en god idé ved å sjekke åpningstiderne på Legolands hjemmeside innen du besøker parken.

Legoland Resort Camping

Legoland Resort Camping er en del av LEGOLAND Holiday Village, som ligger innenfor Legoland i Billund. LEGOLAND Holiday Village er et feriesenter, der tilbyr overnatting i hytter og campingvogner samt adgang til Legoland.

Legoland Resort Camping tilbyr plass til campingvogner og telt på en stor grønn plene, og det er også mulighet for å leie hytter og campingvogner. Der er toaletter, badefasiliteter og fellesrom til tilgjengelighet, og du kan også benytte Legoland Resort Hotels basseng og spa-område mot et gebyr.

Legoland Resort Camping er et godt valg, hvis du ønsker at nyde Legoland i frihed, mens du samtidig har adgang til alle de fasiliteter, der finnes inden for parken. I tillegg ligger LEGOLAND Holiday Village like ved Billund sentrum, så du kan også oppleve lokal kultur og natur.

For å reservere plass på Legoland Resort Camping kan du gå inn på LEGOLAND Holiday Villages hjemmeside eller kontakte dem direkte. Det anbefales å reservere plass i god tid, da LEGOLAND Holiday Village ofte er utsolgt i høysæsonen.

App til LEGOLAND® Billund

Legoland i Billund har en app, der gjør det lettere for å planlegge dit besøk i parken. Med appen kan du få oppdateringer om åpningstider, ventetider på forlystelser og andre nyheter og tilbud. Du kan også kjøpe billetter og planlegge ditt besøk via appen.

Appen inneholder også et interaktivt kort over Legoland, så du kan se, hva der skjer i parken, og få oppdateringer om ventetider og andre nyheter. I tillegg kan du også se hva som skjer i parken på sosiale medier og dele dine opplevelser med venner og familie.

Appen kan lastes ned gratis fra App Store eller Google Play. Det anbefales å laste ned appen før du besøker, så du har ikke tilgang til informasjon og tjenester under besøk i Legoland. Du kan også finne ytterligere informasjon om appen på Legolands hjemmeside.

Kart over Legoland

Se kart

Legoland i Danmark har et stort område, og det kan være en god idé at ha et kort over parken, så du kan planlegge dit besøk og få mest mulig ut av dagen. Du kan finne et kort over Legoland på Legolands hjemmeside eller ved å spørre i informasjonssenteret i parken.

På kortet kan du se plasseringer av forskjellige forlystelser og aktiviteter i Legoland, så du kan finne ut av, hva du vil se og gjøre først. I tillegg viser kortet også plassering av toaletter, førstehjelpsrum, spisesteder og souvenirbutikker.

På kortet kan du også se hvordan du kommer til Legoland, enten med bil eller offentlig transport. Der er nemlig gode parkeringsforhold ved Legoland, og parken er også nem at nå med buss eller tog fra de fleste større byer i Danmark.

Det kan også være en god idé ved å laste ned Legolands-appen, hvis du har en smarttelefon. Appen inneholder et interaktivt kort over Legoland, så du kan se, hva der skjer i parken, og få oppdateringer om ventetider og andre nyheter. Du kan også kjøpe billetter og planlegge ditt besøk via appen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.