De beste fjellskoene for barn

Om sommeren er det mange familier som ønsker å legge ferien til fjells, og ta med ungene på dagstur i fjellet eller hytte-til-hytte tur. Da er godt fottøy viktig for både voksne og barn. Både korte og lange turer blir bedre med et par lette fjellsko på beina. Skal du gå på sti, og kanskje litt utenfor, så er vanlige tursko eller joggesko dårlige alternativer.

Det finnes ulike typer fjellsko på markedet avhengig av terreng og lengde på turen. Lette og lave fjellsko egner seg gjerne til dagsturer i lett terreng, mens fjellsko eller fjellstøvler som slutter høyere opp på leggen og er tyngre, egner seg best til lengre og mer krevende turer. Fjellstøvler brukes gjerne av erfarne turgåere. Støvlene er store og stive, og kan som regel brukes med brodder eller stegjern, og i kalde temperaturer. Skal man gå turer i terreng med snø og is er det som regel alltid nødvendig med fjellstøvler. Selv om skoene er store finnes det også her lette og mindre lette varianter.

De beste fjellskoene har gjerne Gore-Tex membran for å holde føttene tørre, samtidig som skoen puster. Skal barna trives med å være på tur må skoene i tillegg være lette og behagelige å gå med. Her har vi samlet et utvalg av gode fjellsko for barn:

La Sportiva Falkon GTX

La Sportiva Falkon GTX
La Sportiva Falkon GTX

Falkon GTX er en kul, lett og komfortabel fjellstøvel for barn (går helt opp til str 40). Skoene har Gore-Tex membran. Støvlene er lettere enn mange andre modeller, og er mykere i sålen. Passer derfor ypperlig til lette fjellturer. Godt grep på underlaget takket være god såle.

Les mer

Alfa Kratt Perform GTX Jr

Alfa Kratt Perform GTX Jr
Alfa Kratt Perform GTX Jr

Kratt Perform GTX Jr fra Alfa er en fjellstøvel til barn, utviklet for vandring og lek. Støvelen er stødig og lett, og den har hurtigsnøring tilpasset barneføtter. Den tilbyr god slitestyrke for variert bruk, har godt grep på de fleste underlag og hurtigsnøring som gjør det enkelt for barna å bruke støvlene. Støvelen har Gore-Tex membran for å holde føttene tørre på både de lange og korte turene. Overdelen består av mykt, godt lær med svært gode pusteegenskaper. 

Les mer

Viking Rondane Jr Gtx

Viking Rondane Jr Gtx
Viking Rondane Jr Gtx

Dette er en lett mellomhøy tursko fra Viking som gir god komfort på kortere turer. Rondane Jr. er laget av semsket skinn, og den helt vanntette og pustende Gore-Tex membranen holder føttene tørre og behagelige hele dagen lang. En lett EVA-mellomsåle sørger for å gi god støtdemping, samt slitesterk tåkape i gummi. Skoen har også en romslig lest, så det er god plass til tærne. Barnet kan ferdes trygt på fjell og i skog takket være UGC-yttersålen med grove knaster, som gir godt grep på både vått og tørt underlag.

Kjøp de hos Fjellsport

SCARPA · Mistral Kid GTX

SCARPA · Mistral Kid GTX
SCARPA · Mistral Kid GTX

Scarpa Mistral Kid GTX er en halvhøy fjellstøvel til barn og junior beregnet for turer i fjell og skog. Overdelen er i en kombinasjon av semsket skinn og mesh med vanntett Gore-Tex membran. Det halvhøye skaftet gir stabilitet til ankelen i ulendt terreng. Tuppen og hælen er forsterket med gummi. Integra Junior-mellomsålen er laget for aktive barn og juniorer og sørger for god komfort på lange turer. Yttersålen i gummi gir godt grep på alle underlag.

Les mer

Merrell Moab 2 Mid WP

Merrell Moab 2 Mid WP 1
Merrell Moab 2 Mid WP

Vanntett JR-støvel med membran som puster, perfekt for lek og et aktivt liv. Støvelen har bred lest, god stabilitet og gripende yttersåle av gummi.

Les mer

Merrell Moab Arctic Grip WP

Merrell Moab Arctic Grip WP

Vanntett og fôret mid-sko med Vibram ArcticGrip såle, for optimalt grep på våt is! Varmende fôr, forsterket og dempende mellomsåle. Overdel i forsterket syntetisk materiale og mesh.

Les mer

Salomon OUTward CSWP

Salomon OUTward CSWP
Salomon OUTward CSWP

Salomon OUTward CSWP er en skikkelig fjellstøvel til junior. Her får man svært god ankelstøtte og et godt grep som sikrer en god og trygg tur i ulendt terreng. Skoen har ekstra forsterking i tupp og hel for å tåle tøffe påkjenninger slik som skarpe steiner, kvister osv. I tillegg har den en vanntett og pustende membran, noe som er et must når man ferdes utenfor allfarvei. Dersom du er på jakt etter en fjellstøvel som gir ordentlig støtte og som kan brukes på lange turer i skog og fjell, så er OUTward et meget godt valg.

Les mer

McKINLEY · Kona Mid IV AQX

McKINLEY · Kona Mid IV AQX
McKINLEY · Kona Mid IV AQX

McKinley Kona Mid IV AQX er en tursko til junior med godt grep og en vanntett overdel. Skoen er halvhøy for bedre stabilitet rundt ankelen, og med AQUAMAX Pro-membran skal den tåle regn samtidig som den puster. Tuppen av skoen er herdet for beskyttelse mot harde og skarpe ting. Sålen er godt mønstret og i gummi for å gi bra grep på glatte underlag. Hovedmaterialer: Overdel i mesh og poluretan / Yttersåle i gummi

Les mer

Viking Rask GTX Jr

Viking Rask GTX Jr
Viking Rask GTX Jr

Med Rask Jr. får barn en behagelig følgesvenn på tur. Den er et veldig godt valg for dagsturer i all slags terreng. Akkurat som voksenversjonen er denne halvhøye støvelen laget av slitesterke syntetiske materialer, og den har en krage i Lycra som føles fleksibel og myk rundt ankelen. Den har Gore-Tex membran, som er 100 prosent vanntett, samtidig som den puster. Det gir god komfort til føttene både i regn og solskinn. Rask har refleksdetaljer rundt skoen samt på lissene som gjør den godt synlig i mørket. Den har også et unikt lissesystem, som forhindrer at støvlene fester seg i hverandre når du går. Rask Jr. har en yttersåle i helgummi med kraftig mønster som sikrer godt grep på de fleste underlag.

Les mer

ECCO Snow Mountain GORE-TEX

ECCO Snow Mountain GORE-TEX
ECCO Snow Mountain GORE-TEX

Et par solide vintersko fra ECCO som også kan brukes i fjellet om sommeren av de minste. Disse sporty og komfortable skoene er laget av myk tekstil og slitesterkt skinn. De har en gummilignende, mønstret og lett yttersåle, med godt grep. Skoene er i tillegg utstyrt med GORE-TEX-teknologi, som gjør de vind- og vanntette, samtidig som de ventilerer godt. De doble borrelåsbåndene gir en god og komfortabel passform.

Ecco Snow Mountain selges hos Jollyroom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.