Norge

Populære hoteller for Norgesferien 2023

Populære hoteller for Norgesferien 2020

Oppdatert 14. februar 2023

Velkommen til The Smart Store sin blogg! Vi er stolte av å presentere vår nye artikkel om de mest populære hotellene for Norgesferien 2023. Her vil du få en innsikt i noen av de beste hotellene som tilbyr en unik og minneverdig ferieopplevelse i Norges vakre landskap. Fra naturskjønne fjorder til pulserende byliv, vil du finne et bredt utvalg av hoteller som passer for alle ferieønsker. Uansett om du søker et avslappende opphold eller en mer aktiv ferie, har vi gjort det enkelt for deg å finne det perfekte stedet. La oss begynne reisen sammen!

Aldri før har det vært mer riktig å feriere i Norge. I sommer er det mange som kommer til å gjøre alvor av å ta den endelig bilferien. Norge er et fantastisk ferieland. Vi har tatt en titt på nordmenns ferievaner, og satt sammen en liste over de mest populære hotellene i Norge akkurat nå. Dette er hoteller som har en unik plassering i naturen. De ligger ved en fjord, en foss, et fjell eller en Flott liten bygd. Nettopp de egenskapene som gjør hotellet til en opplevelse i seg selv.

Havøysund Hotell & Rorbuer
Havøysund Hotell & Rorbuer

Havøysund Hotell & Rorbuer

Vis på kart

Havøysund ligger på 71 grader nordlig bredde, ytterst på finnmarkskysten. Havøysund Hotell & Rorbuer ligger i Havøysund og har en bar, restaurant, døgnåpen resepsjon, gjestestue og gratis WiFi i alle områder. Veien til Havøysund, riksvei 889, er svært spesiell. Veien har fått status som nasjonal turistvei. Bli med på en reise gjennom kommunen. En reise som strekker seg over både land og vann. Hotellet ligger i sentrum av Havøysund, et av verdens nordligste fiskevær, og er et ypperlig utgangspunkt for turer til Nordkapp/Honningsvåg, og verdens nordligste by, Hammerfest. Om du kommer sjø- eller landeveien, er turen til Havøysund en reise gjennom ekte Finnmarksnatur. Hurtigbåt med flere avganger til/fra Hammerfest og Honningsvåg. Daglige anløp av den sør – og nordgående hurtigruta. Daglige bussavganger til/fra Hammerfest, Alta, Honningsvåg og Lakselv.

Stad Hotell
Stad Hotell

Stad Hotell

Vis på kart

Stad Hotell ligger på Stadlandet, og har en restaurant, en bar og gratis Wi-Fi overalt. Rommene på Stad Hotell har klesskap, skrivebord og eget bad. Du kan velge mellom en kontinental frokost og en frokostbuffé. Nærmeste flyplass er Sandane lufthavn, Anda, som ligger 86 kilometer fra Stad Hotell.

Hardangerfjord Hotel
Hardangerfjord Hotel

Hardangerfjord Hotel

Vis på kart

Hardangerfjord Hotel i Øystese med flotte fellesområder og 113 oppussa rom – 25 av rommene er helt nye påbygde rom. Hardangerfjord Hotel ligger i tettstedet Øystese som byr på en rekke småbutikker, matvarebutikker, kunstgalleri og et kjøpesenter med sportsbutikk, sko- og klesbutikk. Med fantastisk utsikt over Hardangerfjorden, Norges nest lengst fjord. Hardangerfjord hotell har en nydelig hage hvor du kan slå deg ned i komfortable loungegrupper på gresset eller på terrassen og bare nyte utsikten over fjorden og Folgefonna isbre. Her kan du nyta lokal mat og drikke fra restauranten. Gjestene får fri tilgang til det nye Hardangerbadet, som ligger vegg-i-vegg. Hotellet ligger ca én time fra Bergen. Hardangerbadet ligger vegg-i-vegg med hotellet og er helsepark, bade- og svømmeanlegg og visningssenter for laks – alt i ett. Som gjest får du gratis adgang til badeanlegget og treningsfasilitetene.

Sundvollen Hotell
Sundvollen Hotell

Sundvollen Hotell

Vis på kart

Ved inngangsporten til sagnomsuste Krokskogen ligger et av Norges mest tradisjonsrike hotell – Sundvolden Hotel. Dette hotellet ligger sør i Nordmarka, mellom Tyrifjorden og Steinsfjorden. Hotellet har 273 gjesterom og store, flotte møtelokaler 35 minutter utenfor Oslo på vei mot Bergen. Lander du på Gardermoen er det en god time gjennom vakre landskaper før du når frem til hotellet. Hotellet tilbyr topp moderne konferansesaler, eget spa- og treningssenter og et kjøkken du ikke bør gå glipp av. Sundvolden er viden kjent for god og hjemmelaget mat. Mye av råvarene hentes fra fjorden og hos lokale bønder. Du tilbys avgiftsfri parkering ved siden av Sundvolden Hotel, og Tyrifjorden golfklubb ligger bare 7 minutters kjøring unna. Oslo sentrum ligger 30 km unna.

Eidfjord Fjell & Fjord Hotel

Eidfjord Fjell & Fjord Hotel

Vis på kart

Eidfjord Fjell & Fjord Hotel er et lite familiehotell sentralt i Eidfjord. Hotellet er drevet og eiet av Borghild Therese Vindenes Vik. Ved foten av Hardangervidda og med utsikt over Hardangerfjorden. Fjellturer og kanopadling er populære aktiviteter i området. Hardangervidda nasjonalpark og natursenter ligger 7 km unna. Her får du en hjemmekoselig og avslappende atmosfære. Hotellet har 28 rom. Halvparten av romma har fjordutsikt og resten utsikt mot fjellene rundt Eidfjord. Restaurant Fjell & Fjord serverer frokost, lunsj og middag inne, i vinterhagen eller ute på terrassen med utsikt over hele Eidfjord sentrum.

Walaker Hotel
Walaker Hotel

Walaker Hotel

Vis på kart

Rett ved Lusterfjorden i den idylliske bygda Solvorn i Luster kommune, Indre Sogn ligger Walaker Hotell. Hotellet har badestrand i en lun vik av Lusterfjorden og en nydelig hage med roser og syriner. Blant brygger og naust i den vesle bygden finner hotellgjestene gode fotomotiv. Walaker Hotell ligger midt i det store matfatet som Indre sogn er. Her får dere sjøkreps fra fjorden, hjort fra fjellene, bærbusker så langt dere ser, hjemmeystet ost, hjemmelaget eplejuice, bringebærnektar og mye annet i småskalaproduksjon. Lokalprodusert mat er viktig på Walaker Hotell, som tar i bruk råvarer ut i fra sesong. På Hotel Walaker kan du låne sykkel om du ønsker å utforske området rundt Sognefjorden. Herfra kan du også ta turen til Jostedalsbreen, og på Nærøyfjorden kan du padle kajakk, fiske og dra på båttur. Urnes stavkirke fra 1100-tallet ligger en 30-minutters kjøre- og fergetur unna. Hotellet, som har gått i arv fra generasjon til generasjon, er et sjarmerende familiehotell og en attraksjon i seg selv, midt i verdas beste reisemål – i følge verdenskjente National Geographic. Hotellet har vært i familien Nitter Walaker sin eie siden 1690, og det er det eldste familiedrevne hotellet i Norge, med sine over 370 års historie.

Åsgårdstrand Hotell
Åsgårdstrand Hotell

Åsgårdstrand Hotell

Vis på kart

Grand Hotel er et enestående hotell med unik beliggenhet i hjertet av Åsgårdstrand. Åsgårdstrand er betegnet som kunstnerbyen og en «Sørlandsperle på Østlandet». Edvard Munchs «Pikene på broen» ble malt rett nedenfor hotellet. Grand Hotel ligger idyllisk til ved småbåthavnen i Åsgårdstrand, og har panoramautsikt over Oslofjorden. 78 rom (inkl 2 handicaprom). Hotellet har rom for allergikere. Alle rom er røykfrie. Restauranten har et meget godt kjøkken, et rikholdig utvalg av viner og har alle skjenkerettigheter. Restauranten ligger i tilknytning til hotellets bar, og har panoramautsikt over Oslofjorden. Det er et stort dansegulv og egen scene for orkester. I sommermånedene åpnes terrassen, med uteservering. Grand Hotel Åsgårdstrand ligger 1 times kjøring fra Oslo, og 30 minutter fra Sandefjord Lufthavn Torp, med gode buss- og togforbindelser. Det er direkte bussforbindelse til og fra Oslo til Tønsberg med TIMEkspressen, deretter lokalbuss fra Tønsberg. Det er kun 150 meter til badestrand fra hotellet. Det er også gangavstand til Munchs hus og Kyststien. I nærheten finner du også Lefdals Ridesenter og Midgard vikingsenter.

Turtagrø Hotel
Turtagrø Hotel

Turtagrø Hotell

Vis på kart

Turtagrø Hotel ligger 884 moh i Vest-Jotunheimen, og har tradisjoner tilbake til 1880- årene. Turtagrø og Hurrungane er kjent som fjellsportens vugge i Norge. Hotellet er et samlingssted for fjellfolk som bruker området til vårskiturer, fjellvandring langs merkede stier, toppturer, breturer og fjellklatring. Vi har åpent fra påske til midten av september. Turtagrø ligger helt nordvest i Jotunheimen ved foten av Sognefjellet rett ved Hurrungane helt inntil Sognefjellsevegen (fv. 55). Hotellet er et flott stoppested for turer langs DNTs rutenett i Breheimen og Jotunheimen sommer og vinter. Du kan slappe av i fellessalongen eller kjøpe noe i gavebutikken på stedet. Hotellet har også en fellesterrasse. Frokostbuffé tilbys hver morgen, og en 3-retters meny serveres til middag.

Hotell Utsikten Geiranger - by Classic Norway Hotels
Hotell Utsikten Geiranger – by Classic Norway Hotels

Hotell Utsikten Geiranger – by Classic Norway Hotels

Vis på kart

Hotel Utsikten, Geiranger er det øverste hotellet i Geiranger. Hotellet ligger ved Nasjonal Turistveg, bare 100 meter fra Flydalsjuvet. Fossefallet De syv søstre ligger også i nærheten. Det er ingen andre steder du kan våkne opp, spise frokost eller spise middag med denne fantastiske utsikten. Hotellet har ligget her siden 1893. Det var tiden da de fleste hotell i Geiranger ble etablert. Hotellets restaurant serverer en fast 3-retters meny tilberedt med lokale råvarer. Du kan slappe av på terrassen om sommeren. En bar med alle rettigheter finnes også på stedet. Hotel Utsikten Geiranger er åpen fra mai til september. Gjester kommer fra hele verden for å besøke dette unike fjordlandskapet. Hotellet er også et populært sted for bryllup, jubileer, kurs og firmaarrangementer.

Vinger Hotell
Vinger Hotell

Vinger Hotell

Vis på kart

Ligger i grønne, idylliske omgivelser midt i festningsbyen Kongsvinger. Kjører du èn time fra Oslo eller ca. 50 minutter fra Gardermoen, er du framme. Fra hotellet er det kort vei til ulike aktiviteter. Øvrebyen er den eldste bydelen i Kongsvinger. Her finner du mange butikker og kaféer. Kongsvingers Golfklubb er èn av Norges beste og vakreste golfbaner, og ligger kun 10 minutter med bil fra hotellet. Her kan du spille golf eller ta turer i friluftsparken. Beliggenheten er sentral, samtidig som muligheten for villmark er nær. Det er totalt 81 rom på Vinger Hotell. Rommene er utstyrt med dusj eller badekar, flatskjerm og minibar som kan benyttes til privat bruk. De har to familierom med sovesofa og det finnes plass til ekstra seng på de fleste av rommene. Generalen Bar og Restaurant er deres a la carte restaurant. Her serveres det god hjemmelaget mat, og de tilpasser sesongens råvarer og gjør alt fra bunnen av, så gjestene får en enestående middag.

Hankø Hotell & Spa
Hankø Hotell & Spa

Hankø Hotell & Spa

Vis på kart

Hankø Hotell & Spa ligger vakkert til på øya Hankø i Oslofjorden, en drøy times kjøring fra Oslo og kun 12 km fra Fredrikstad. Det har vært hotell på Hankø siden 1877. Hotellet har 102 rom, 220 sengeplasser og en stor konferanseavdeling, et av Norges største Spa, idrettshall, tennisbane, fotballbane, minigolf og en variert aktivitetsmeny – samt egen strand (Trouville). Rommene er i ulike kategorier med utsikt mot naturen. I Husebybukta har hotellet 19 nye moderne sjøhytter til utleie, med ny anlagt strand. Hyttene holder høy standard, og er bygget på påler i vannet slik at du kan ta morgenbadet rett fra verandaen. Alle hytter har tre soverom, to bad, flott åpen stue, og kjøkkenløsning med utgang til veranda, samt egen båtplass. 2016 ble hotellets private kapell innviet av sognepresten og leies ut til bryllup, dåp og andre anledninger.

Scandic Park Sandefjord
Scandic Park Sandefjord

Scandic Park Sandefjord

Vis på kart

Bo midt i Sandefjord, med gangavstand til bryggen, restauranter, shopping og museer. Sandefjord er en populær sommerby med en lang kystlinje som byr på strender, viker og klipper. Bo sentralt nært byen, med sin spennende historie fra vikingtiden, og delta på ett av byens mange kulturarrangementer. Hotellet ligger bare en kort kjøretur fra flyplassen. Her våkner du også til Sandefjord sin beste hotellfrokost. Her får alle barn gratis is i velkomstgave. De har lokale eksperter som hjelper deg og familien med tips og råd om fine tur- og aktivitetsmuligheter. Barn under 13 år bor gratis. De har store familierom med plass til 4 personer.

Hotel Norge Lillesand
Hotel Norge Lillesand

Hotel Norge Lillesand

Vis på kart

32 km fra Arendal Hotellet har 25 rom, historiske salonger, et sjarmerende bibliotek, festlokale og en egen restaurant. Ideell for en avslappende ferietur, et romantisk bryllup eller en kulturell aften. Her kan du oppleve konserter i hotellhaven, temakvelder med mat og god drikke, og andre kulturbegivenheter gjennom hele året. Rett utenfor døra finner du bryggen i Lillesand og en gågate med sjarmerende små butikker. Lillesand og områdene rundt har mye å by på. Kristiansand Dyrepark er 10 minutter kjøring unna. Kristiansand med yrende storbyliv, Sørlandsbyene Grimstad, Arendal, Tvedestrand og Risør ligger en kort biltur unna.

Hurdalsjøen Hotell
Hurdalsjøen Hotell

Hurdalsjøen Hotell

Vis på kart

Hotellet er en arkitektonisk perle som speiler seg vakkert i Hurdalsjøen. Du finner hotellet 30 minutter fra OSL Gardermoen og 20 minutter fra Eidsvoll Verk Stasjon. Hotellet ligger tilbaketrukket fra hverdagens støy og mas, har stor gratis parkering og totalt 17 ladepunkter for el-bil. Om sommeren er det muligheter for bading og vannaktiviteter. Eller å utforske hagen og de mange aktivitetstilbudene. Hurdal byr på uendelige skiløyper og alpinbakker om vinteren og tur- og sykkelstier om sommeren. Sett av tid til deg selv i den hyggelige spa-avdelingen.
Kjøkken benytter sesongens lokale råvarer i et norsk/internasjonalt kjøkken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.