Hjem og hage

Topp ti espressomaskiner

lazy

Mange savner kaffemaskinen på jobben, og ønsker samme kvalitetskaffe på hjemmekontoret. Espressomaskiner blir som oftest forbundet med kaffebarer, men er blitt mer og mer vanlig å ha på kjøkkenbenken hjemme. I utgangspunktet er espressomaskinene halvautomatiske, men på for eksempel arbeidsplasser, kiosker og bensinstasjoner finner du helautomatiske. Jo mer automatisk, dess mindre jobb å lage en kopp kaffe.

En helautomatisk espressomaskin ordner seg selv når du har fylt den opp med vann og kaffebønner: den maler, doserer, brygger og tar bort kafferestene. Om du ønsker det serverer den også cappuccino og annen melkebasert kaffe med et tastetrykk.

En manuell/halvautomatisk maskin krever litt mer. De har sjeldent en innebygd kaffekvern og du må selv dosere kaffemengden. Melkeskummeren er heller ikke innebygd, men tilberedes i en egen beholder. De manuelle maskinene er mer lik de man finner på kafé. 

Her er et utvalg av espressomaskiner som har fått best i test:

DeLonghi Kaffemaskin ECAM 650.55 MS

delonghi ecam650 55 m primadonna elite espressomaskine 132217029 14330 1

Kaffemaskinen over alle kaffemaskiner. Med fargedisplayet er man kun et tastetrykk unna fra å velge hva man vil drikke: velg mellom caffe latte, espresso eller hvorfor ikke din egen oppskrift? Hvis du kobler sammen maskinen med din mobiltelefon kan du velge dine favorittdrikker gjennom en app, skape nye oppskrifter og oppdage uendelige alternativer som passer akkurat din smak. Via displayet blir du guidet trinn for trinn hvordan du enkelt vedlikeholder og bruker maskinen. Med avtagbar bryggeenhet er det lett å rengjøre beholderen, og dryppbrettet kan vaskes i maskin.

DeLonghi Espressomaskin EC685 Svart

delonghi ec685 bk espressomaskine sort 132106140 13581 1

Beste lavprisvariant! En utrolig elegant og kompakt espressomaskin. DeLonghi Dedica EC685 espressomaskinen er en halv-automatisk modell som er utstyrt med programmerbare kaffeknapper. De lar deg innstille din kaffe akkurat slik du ønsker den. Du får kun nøyaktig så mye kaffe som du ønsker å få. Samtidig er det også en varmt-vanns funksjon til deg som kanskje foretrekker te istedenfor kaffe. Det eneste du skal gjøre for å få varmt vann er å dreie på uttaket på siden.

DeLonghi Dedica EC685 espressomaskinen har en innebygget termo-blokk, som gjør maskinen klar til å brygge espresso etter bare 30-40 sekunder. Samtidig er steameren klar etter ytterligere 15 sekunder. Du kan også enkelt få en kopp kaffe før du skal ut av døren. Skulle du en dag glemme å slukke maskinen, så frykt ikke. Du kan innstille espressomaskinen til å selv slukke maskinen etter enten 9 minutter eller 3 timer. Espressomaskinen har en pressurized filterkurv, noe som betyr at filterkurven har en masse små huller som vannet kan komme ut av. Det gjør at espressomaskinen kan bearbeide formalt kaffe som ikke er malt på det fineste nivået.

Melitta Barista T Smart

melitta barista t smart black espresso machine 44452539 1

Melitta® Barista T Smart® klarer utrolig mye. Den kan for eksempel lage hele 18 forskjellige kaffespesialiteter. Med rette kaffebønner og etter originaloppskriften, eller dine egne eksperiment, kan du lage utsøkt kaffe hver dag. Med appen Melitta® Connect kan du med hjelp av din smarttelefon styre tilberedningen av kaffen og styre mange andre funksjoner på en enkel måte.

Takket være knappene kan du lage de 4 klassikerne espresso, café crème, cappuccino og latte macchiato med bare ett tastetrykk. Oppskriftboks-funksjonen lar deg lage 14 andre forskjellige kaffevarianter som flat white, ristretto, americano eller espresso doppio. 

Siemens EQ.9 Plus Connect S500

Vil du ha kaffe som på cafe? Med en espressomaskin fra Siemens kan du lage yndlingskaffen din, uansett hva som er din favoritt. Denne modellen er helautomatisk og det vil si at maskinen gjør hele jobben for deg. Perfekt til deg som ikke er så interessert i selve bryggeprosessen. Bønnebeholderen i maskinen har en kapasitet på 290 gram. Vannbeholderen har en kapasitet på 2.3 liter.

Maskinen slår seg automatisk av hvis du ikke bruker den, noe som gir en økt sikkerhet og et lavere strømforbruk. Den medfølgende melkeskummeren er en ekstra bonus, og kan f.eks. brukes til å lage cappuccino eller annen melkekaffe.

Philips LatteGo EP223140 kaffemaskin

espresso

Kaffemaskinen Philips LatteGo EP223140 er helautomatisk og byr på tre ulike måter å tilberede kaffe på. Enten du foretrekker en smaksrik kopp espresso, vanlig kaffe eller en skummende cappuccino, vil du få best mulig kaffekvalitet. Takket være den keramiske kaffekvernen med 12 trinn, kan du tilpasse kaffen til dine behov. Tilpass intensiteten og kvantiteten til kaffearomaen slik du ønsker med My Coffee Choice.

Gled deg over ultimat anvendelighet med en helautomatisk kaffemaskin som sparer deg for både tid og anstrengelse. Når du trykker på en knapp vil maskinen kverne rett mengde kaffebønner og gi deg en aromatisk kopp kaffe med perfekt skumlag. Når du kverner bønnene rett før tilberedning får du utnyttet den gode aromaen til det fulle.

Du kan tilberede en cappuccino eller en latte meget raskt ved hjelp av LatteGo-systemet. Slik kan du nyte din favorittdrikk toppet med silkemykt melkeskum når som helst. Med My Coffee Choice kan du justere aromastyrken og tilpasse grovheten til dine yndlingskaffebønner takket være den keramiske kaffekvernen med 12 alternativer.

Melitta Caffeo Ci Kaffemaskin

melitta caffeo cl espressomaskine 198177 11253 1

Med Caffeo Ci kaffemaskin får du en stilren design og alle kaffespesialiteter med kun et eneste knappetrykk. Med Bean-select kan du velge forskjellige bønner og melkeskummingsystemet gir deg et perfekt melkeskum hver gang. Det finnes et smart memory-system som du kan justere dine personlige preferanser. Caffeo Ci har i tillegg LED-lys og en av de enkleste rengjøringssytemene på markedet.

DeLonghi ECAM21.117 Magnifica

ecam21117b 2

Vil du ha kaffe som på cafe? Denne modellen er helautomatisk og det vil si at maskinen gjør hele jobben for deg. Perfekt til deg som ikke er så interessert i selve bryggeprosessen. Bønnebeholderen i maskinen har en kapasitet på 250 gram. Vannbeholderen har plass til 1.8 liter.

Hvis du ikke bruker den etter litt tid, slår den seg automatisk av for å spare deg for unødvendige strømutgifter. Maskinen har for øvrig en melkeskummer som du kan bruke til å lage kremet melkeskum til f.eks. cappuccino.

Sage SES 878 BTR Espressomaskin

sage ses878btr barista pro espressomaskine sort 61160150 39154 1

Espressomaskinen med alt ekstra!

Drømmer du om å starte dagen med en perfekt kopp kaffe, akkurat som om du fikk den på kafe? Da har du kommet helt rett. Med The Barista Pro fra Sage brygger du alltid en perfekt espresso, cappuccino eller vanlig kaffe med et enkelt trykk på knappen. La maskinen gjøre jobben mens du gjør deg klar for resten av dagen!

The Barista Pro kombinerer et stilrent og moderne design med førsteklasses kvaliteter og funksjoner. Den innebygde kvernen maler alltid eksakt riktig mengde for den valgte kaffetypen og sørger for at all smak og aroma fremheves. Kvernen er dessuten justerbar, noe som betyr at du har det siste ordet på hvordan kaffen skal brygges!

Det innovative ThermoJet systemet oppnår den optimale temperaturen for kaffe-ekstraksjon på bare 3 sekunder! Du slipper å vente og kan starte dagen direkte. Den raske funksjonen gjør deg alltid klar til effektivt å servere kaffe etter middagen! Du følger prosessen via den flotte LCD-skjermen. Her får du all informasjon som trengs for at kaffen din skal bli akkurat slik du vil ha den!

Sage Espressomaskin The Oracle

sage bes980 the oracle espressomaskine bse 980 eu 5544 1

Sage The Oracle er et alternativ til å ansette en barista på ditt eget kjøkken. En flott maskin i et moderne og industrielt design, som dessuten er meget enkel å bruke. Via kontrollpanelet på fronten får du full kontroll over hele prosessen, og har lett tilgang til dine personlige innstillinger. 

I hjertet av espressomaskinen er en dobbelt koker med et tredobbelt varmesystem. En dedikeret espressokoker med PID-teknologi, sørger for at uttrekkingen foregår innenfor +/- 1 grad av den valgte temperaturen. Den andre kokeren er en dampkoker, som leverer øyeblikkelig damp når du har bruk for det. Med det dobbelte kokersystemet har du altså mulighet for å lage espresso og skumme melk på samtidig, og dermed unngå at noen aromastoffer går til spille under en lenger tilberedning. 

På toppen er det plassert en lufttett beholder til bønner, hvor det er plass til 280 gram kaffebønner. Fra beholderen føres de friske bønnene ned i den innbyggede kvernen, hvor du kan velge mellom 45 forskjellige innstillinger og danne din egen kopp kaffe. 

Sage BES875 The Barista Express

sage bes870 the barista express espressomaskine bse 870 eu 5542 1

For at espressoen og cappuccinoen får den helt riktige kremete og rike smak, er det viktig å bevare de naturlige oljer og aromaer i bønnene. The Barista Express™ sikrer at du får en en lekker espresso eller cappuccino hver gang. Den smarte kaffekvernen maler ikke kun dine bønner friske, direkte ned i filteret for deg, den leverer også den rette mengden, som passer til din foretrukne espresso eller cappuccino. Selve kvernen er utstyrt med 18 innstillinger, som gjør det mulig å male bønnene akkurat som det passer deg. Den innbyggede melkeskummeren, gjør det lett å gi melken en lekker tykk og ensartet konsistens, som er perfekt til å forvandle espressoen til en lekker latte eller kremete cappuccino. 

Det er mulig å justere styrken på kaffen som brygges samt å oppvarme koppene innen bryggingsprosessen begynner. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.