Vinreise til Douro-dalen i Portugal

Portugal er et fantastisk reisemål, med vakker natur, fascinerende kultur og historie, og en rekke spennende aktiviteter og attraksjoner. Det finnes mange steder du kan besøke i Portugal, fra den livlige hovedstaden Lisbon til de vakre strandområdene langs Algarvekysten. Du kan også dra på utflukter til vingårder i Douro-dalen, besøke historiske monumenter og museer, eller prøve ut de ulike sportsaktivitetene som surfing, golf og paragliding.

Hvis du ønsker å dra på vinreise til Douro-dalen i Portugal, kan du fly til Porto, som er hovedstaden i provinsen Porto og hjemmet til en rekke vingårder i Douro-dalen. Det er lett å komme seg til Douro-dalen fra Porto, enten du velger å leie en bil eller reise med offentlig transport. Du kan også vurdere å delta på en organisert vinreise, som ofte inkluderer transport fra Porto til vingårdene i Douro-dalen og guidede omvisninger og smakinger.

image 117

Organiser turen selv

Det er enkelt å reise med offentlig transport fra Porto til Douro-dalen. Det går både busser og tog mellom Porto og Douro-dalen, og det er mange daglige avganger til ulike steder i dalen. Bussene går fra Porto sentrum til vingårdene i Douro-dalen, og det finnes også en rekke organiserte buss- og vinreiser som inkluderer transport og omvisninger på vingårdene. Toget går fra Porto til Pinhão, som er et sentralt sted i Douro-dalen, og det finnes også en rekke organiserte togreiser som inkluderer transport og omvisninger på vingårdene.

Det er enkelt å kjøpe bussbilletter til Douro-dalen fra Porto. Du kan kjøpe bussbilletter på forhånd på hjemmesiden til den portugisiske busselskapet Rede Expresso, eller ved å besøke et av de mange salgsstedene for bussbilletter i Porto. Du kan også kjøpe bussbilletter ved å bruke en app på smarttelefonen din, som f.eks. Moovit appen.

Togbilletter kan du kjøpe på hjemmesiden til den portugisiske jernbanen (CP), eller ved å besøke et av de mange salgsstedene for togbilletter i Porto. Du kan også kjøpe togbilletter ved å bruke en app på smarttelefonen din, som f.eks. M-Ticket appen til CP, eller du kan kjøpe de direkte på toget Det kan være lurt å kjøpe både buss- og togbilletter på forhånd, da det ofte er høy etterspørsel og plassene kan være få.

Hvis du ønsker å reise til Douro-dalen med tog fra Porto, kan det anbefales å ta toget til Pinhão, som er et sentralt sted i dalen. Pinhão ligger ved elven Douro, og det er mange vingårder i nærheten av byen. Fra Pinhão kan du også ta busser eller leie en bil og utforske området på egen hånd. Det går også båter langs elven Douro fra Pinhão, så du kan vurdere å ta en båttur for å se på vinmarkene og vingårdene fra elven.

Vingårder

image 119

Det er mange vingårder i nærheten av Pinhão i Douro-dalen, Portugal, som du kan besøke på en vinreise. Noen av de mest kjente vingårdene i området inkluderer:

  • Quinta do Vesúvio: En historisk vingård med vinproduksjon siden 1729, kjent for sine røde viner laget av den portugisiske druen Touriga Nacional.
  • Quinta do Vale Meão: En moderne vingård med en rekke prisvinnende viner, kjent for sine røde og hvite viner laget av druene Touriga Nacional, Tinta Roriz og Rabigato.
  • Quinta do Crasto: En vingård med en lang historie, kjent for sine røde og hvite viner laget av druene Touriga Nacional, Tinta Roriz og Viosinho.
  • Quinta do Noval: En vingård med en rekke prisvinnende viner, kjent for sine røde og hvite viner laget av druene Touriga Nacional, Tinta Roriz og Malvasia Fina.

Disse vingårdene tilbyr ofte guidede omvisninger og smakinger, så du kan lære mer om vinproduksjonen og prøve ulike viner mens du er der. Du kan bestille direkte gjennom vingården, enten ved å besøke vingårdens hjemmeside eller ved å kontakte vingården direkte via e-post eller telefon.

image 121
Quinta do Noval
image 122
Quinta do Vale Meão

Organiserte turer

Ønsker du å booke deg inn på en organisert tur er mulighetene mange. Det er mulig å bestille dagsturer eller turer som går over flere dager. Følgende populære dagstur fra GetYourGuide: Båttur i Dourodalen med vinsmaking og lunsj, sørger for at du får oppleve det beste fra Douro-dalen, med innlagt besøk på vingårder med smak av portvin, portugisisk lunsj samt at du får oppleve et avslappende cruise på Douro-elven.

Ønsker du en opplevelse i Porto by kan arrangementet Portvinkjeller, fado-forestilling & vinsmaking være verdt å få med seg. Her får du se og høre levende Fado-musikk fremført på Cálem Wine Cellars i Porto. Få en omvisning i kjellerne og nyt smaken av en spesiell reserve-portvin og hvitvin som serveres under forestillingen. Cálem Wine Cellars har produsert vin siden 1859, og er i dag drevet av familiens fjerde generasjon. Familien har vunnet flere priser for sine viner.

Det er også mulig å oppleve en 3-timers mat- og vinsmakingstur i Porto hvor du får oppleve Portos tradisjonelle mat og drikke på en guidet tur som går innom byens livlige kaféer og markeder. Prøv regionale spesialiteter som tapas tilberedt med lokal svinekjøtt eller sjømat, nybakt tart, kaffe, øl og selvfølgelig portvin – alt mens du får en unik tur i den historiske byen.

Hoteller i Porto

Har du ikke bestilt hotell i Porto ennå, kan disse hotellene være et bra alternativ:

Charming Antas House er et gjestehus i Porto i sentrum som har egen bar og befinner seg nær et kjøpesenter. Nyt en drink i baren og gled deg over inkludert kontinental frokost hver dag. Rommene har egne kjøleskap og mikrobølgeovn. Gangavstand til kollektivtransport.

Vis på kart.

image 127
image 128

Infante Sagres – Luxury Historic Hotel er et 5-stjerners luksuriøst hotell med egen restaurant, i nærheten av Aliados-plassen.

Restauranten kan by på et godt utvalg av mat og drikke, og vil du kun ha en drink etter en lang dag, er det bare å ta turen til baren. Hotellet ligger kun en kort gåtur unna kollektivtransporten: Det tar 2 minutter å gå til Avenida dos Aliados holdeplass og 3 minutter å gå til Praça Filipa de Lencastre holdeplass.

Vis på kart.

Restauranter i Porto

Porto er kjent for sitt gode kjøkken som inkluderer fersk sjømat, tradisjonelle portugisiske retter og lokale viner. Her er noen anbefalinger:

O Paparico er kjent for sine tradisjonelle portugisiske retter med moderne vri. Det ligger i det historiske sentrum av Porto og har en koselig atmosfære. Vis på kart.

Taberna do Largo serverer tradisjonelle portugisiske retter og har en rolig og fin atmosfære. Det ligger i det historiske sentrum av Porto og er et populært sted for både lokalbefolkningen og turister. Vis på kart.

Ode Porto Wine House ligger i hjertet av Porto og spesialiserer seg på lokale viner. Den serverer også tradisjonelle portugisiske retter og har en koselig atmosfære. Vis på kart.

image 131
Ode Porto Wine House
image 132
O Paparico
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.