SPA-reise til Budapest

Hovedstaden i Ungarn, Budapest, er en by som har mye å tilby til den som ønsker å dra på spareise. Budapest er kjent for dens mange termiske bad, hvor badene i Széchenyi trolig er de mest populære.  Budapest er en vakker by, med beliggenhet langs elven Donau, og med et prisnivå som ligger langt under det norske. Nettopp av denne grunn kan det være gunstig å legge spa-reisen hit, i tillegg til at du får alt det en storby har å tilby med fantastiske matopplevelser og vakker natur. Byen har mange vakre parker og grøntområder, i tillegg til mange severdigheter som slottet og Operaen.

image 7

Budapests mange kurbad

Spa, tidligere kalt badested, kurbad eller badeanstalt, er tradisjonelt et sted der det finnes vann med antatt helsebringende egenskaper. Dette er vanligvis mineralvann eller varme kilder. I Budapest finnes flere slike, hvor Széchenyi termalbad er det mest kjente. Badet har hele 3 utendørs og 15 innendørs bassenger. Vis beliggenhet på kart. Ønsker du et skreddersydd opplegg som inkluderer inngang til badet, samt mat og valgfri inngang til Pálinka-museet, sjekk ut dette arrangementet fra GetYourGuide. Prisen inkluderer smaksprøver på museet.

Andre kjente bad er Gellért bad, beliggende sentralt i Budapest, ved Donau. Se beliggenhet. Her finnes en rekke ulike basseng med varmt og kaldt vann, badstue og behandlingsrom. Mulighet for ulike massasjer. Se type behandlinger og priser her.

image 27

image 28

Rudas bad: Et kurbad beliggende i Budapests gamle bydel, med en historie som går tilbake til det 16nde århundretallet. Vis beliggenhet. Mange ulike basseng tilgjengelig med varmt og kaldt vann, badstue og behandlingsrom. Badet tilbyr ulike massasjer som klassisk massasje, peeling- og aromamassasje. Mulighet for dag- og kveldspass. Aldersgrense 14 år for kurbadet. Se åpningstider og priser her.

SPA-hoteller i Budapest

Four Seasons Hotel Gresham Palace: Dette 5-stjerners hotellet har en fantastisk beliggenhet ved elven Donau og tilbyr et bredt utvalg av spa-behandlinger. Hotellet er bygget i luksuriøs stil i sentrum av Budapest, vis på kart. Nyt lokale og internasjonale retter i deres Kollazs Brasserie and Bar, som serverer frokost, lunsj og middag.

image 36

Et av høydepunktene ved Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest er spa-området, som tilbyr et bredt utvalg av behandlinger, inkludert massasjer, kroppsbehandlinger og ansiktsbehandlinger. Spa-området har også et innendørs svømmebasseng, et varmtvannsbasseng og et treningsstudio. Se tilbudet av spa-behandlinger her.

image 29

image 30

Hotel Vision: 4-stjerners hotell i Budapest sentrum med egen restaurant og bar/lounge. Ligger kun 10 min. i gangavstand fra Gellértbadet og i nærheten av kollektivtransport, vis på kart. Hotellet har et døgnåpent treningssenter og et velværesenter hvor det er mulig å bestille spa-behandlinger. Hotellet har et utvalg av ulike rom, hvorav noen er med utsikt over elven.

Kozmo Hotel Suites & Spa: 5-stjerners luksuriøst hotell i Budapest sentrum med eget spa og restaurant. Ligger ca. 30 i gangavstand fra Gellertbadet, men i nærheten av kollektivtransport. Vis på kart. Ønsker man å ta taxi for å komme seg rundt i Budapest er det generelt billigere enn i mange andre storbyer.

image 31

image 32

Hotellets eget spa-og velværesenter er en opplevelse i seg selv, og inneholder badstue, boblebad, dampbad, tyrkisk bad/hamam og kroppsbehandlinger. Her kan du sammen med behandler få skreddersydd din egen massasje, eller velge blant deres meny av behandlinger. Hva med en ryggmassasje eller dypvevsmassasje, eller en detox kroppsbehandling? Mulighetene er mange på dette flotte hotellet!

Aria Hotel Budapest by Library Hotel Collection: Stilfullt hotell med innendørsbasseng og med beliggenhet i nærheten av Stefansdomen. Vis på kart. Kollektivtransport i umiddelbar nærhet. Nærmeste stasjon er Bajcsy-Zsilinszky-gaten.

Hotellet kan friste med egen takterrasse og skybar og har sin egen restaurant, Café Liszt, som serverer internasjonale retter og tilbyr både frokost, lunsj og middag.

image 34

image 35

I hotellets spa- og velværesenter kan du skjemme deg bort med dypvevsmassasje, kroppsinnpakninger og ansiktsbehandlinger, eller bare nyte en tur i boblebadet og badstuen. Det er mulig å booke inngang til spa’et som også inkluderer brunch. Blant behandlingene som tilbys finner du massasje med varme stener og ungarsk massasje. Hotellet har også et eget treningssenter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.