Publisert 27. januar 2023

Velkommen til vår reiseblogg om de beste hotellene på og i nærheten av terminalene på London Heathrow lufthavn. Her vil vi vise deg de beste alternativene for overnatting når du skal reise til eller fra London. Enten du har en mellomlanding, eller du skal til byen for en kort eller lengre periode, har vi noe for deg.

Gå direkte til:

Terminal 2 og 3

Terminal 4

Terminal 5

Det kan være svært praktisk å ta en natt på hotell i nærheten av London Heathrow lufthavn hvis man skal ta et tidlig fly videre eller lander sent på kvelden/natten. Tar du en overnatting på et hotell i nærheten av Heathrow, slipper du stresset med kollektivtransport som er forsinket, eller en taxi som aldri kommer til avtalt tid.

En av verdens mest travle lufthavner

London Heathrow lufthavn er en av verdens mest travle lufthavner og fungerer som et viktig knutepunkt for reisende som skal til og fra London. Lufthavnen ligger ca 22 km vest for sentrum av London og består av fire terminaler: Terminal 2, Terminal 3, Terminal 4 og Terminal 5.

Vi vil guide deg gjennom hvordan du kommer deg til og fra terminalene, til og fra London og litt om hva man kan gjøre i nærheten av lufthavnen. Uansett om du er en turist som skal rekke et tidlig fly tilbake til Norge, og vil bo i nærheten av terminalen, eller forretningsreisende, en familie på ferie eller en eldre eller person med nedsatt mobilitet, vil vi hjelpe deg med å finne det beste overnattingsstedet for dine behov. Følg med på bloggen for å finne ditt neste hotell ved London Heathrow lufthavn.

Her er hotellene nærmest terminal 2 og 3 på London Heathrow lufthavn

Terminal 2, som er den nyeste i flokken, ble åpnet i 2014. Her kan du finne mange av de store luftfartsselskapene som SAS, British Airways, Air Canada, Air New Zealand, Lufthansa og United Airlines. Terminalen er utstyrt med et bredt spekter av fasiliteter som butikker, restauranter, og andre bekvemmeligheter for å gjøre ventetiden mer behagelig.

Terminal 3 er hjem for mange av de kjente luftfartsselskapene som American Airlines, Cathay Pacific og Virgin Atlantic. Terminalen er fullpakket med et stort utvalg av butikker, spisesteder, og andre fasiliteter for å gjøre ventetiden mer komfortabel.

Ferdiglaget frokost hver dag

Hilton Garden Inn London Heathrow Terminal 2 and 3

Kun 2 min fra ankomsthallen (0,28 km) (Vis på kart)

Perfekt hotell å bo på hvis du tar et tidlig fly neste dag.  Kun 2 min gange fra ankomsthallen, enkelt å finne da det er godt skiltet.

Hilton Garden Inn London Heathrow Terminal 2 and 3 er et bra valg i Hounslow og ligger kun 0,9 km fra flyplassen. Gode restauranter på stedet, og et treningssenter. Hotellet har en fin bar hvor du kan ta noe godt å drikke. Rommene har komfortable senger og de koselige rommene får mye skryt fra andre reisende.

Du kan gå til kollektivtransport: Heathrow Terminal 1–3 undergrunnsstasjon ligger like i nærheten.

Skrivebord, lydisolert, wi-fi (inkludert) og sengetøy

Aerotel London Heathrow T2 & T3

Kun 10-12 min gange fra ankomstterminalen T2. (Vis på kart)

Sørg for å bruke de medfølgende vognene. Omtrent 1 minutts gange fra ankomster til terminal 3.

T2 & T3 ligger nær flyplassen og er et bra valg. Gjester liker de komfortable sengene og den vennlige betjeningen. Du kan gå fra overnattingsstedet til offentlig transport: Heathrow Terminal 1–3 undergrunnsstasjon ligger 12 minutter unna til fots.

Radisson Hotel & Conference Centre London Heathrow

1,7 km unna flyplassen (Vis på kart)

Radisson Hotel & Conference Centre London Heathrow ligger kun 1,7 km unna flyplassen og tilbyr flyplasstransport på fastsatte tidspunkter for GBP 6.00 per person, én vei. Gjestene kan ta en dukkert i innendørsbassenget eller bestille noe godt å spise på RBG Restaurant & Bar, som er én av 2 restauranter og serverer frokost og middag. Noen andre høydepunkter er en bar/lounge og en badstue.

Her bor du i nærheten av Terminal 4 på London Heathrow Terminal

Terminal 4 er hvor du finner en rekke store luftfartsselskapene, inkludert Delta, Emirates og KLM. Her vil du finne en variert meny av butikker, restauranter, og andre fasiliteter for å gjøre tiden din før avreise mer behagelig.

Terminal 4 tar vanligvis for seg langdistanse- og europeiske flyvninger, for mer enn 30 flyselskaper, som betjener flere destinasjoner over hele verden.

Heathrow Terminal 4 undergrunnsstasjon ligger bare 2 minutter

Crowne Plaza London Heathrow T4, an IHG Hotel

Ca. 7 km fra Terminal 4. (Vis på kart)

Crowne Plaza London Heathrow T4, an IHG Hotel ligger kun 7 km unna flyplassen og tilbyr flyplasstransport på fastsatte tidspunkter for GBP 5.50 per person, én vei. Her legger et døgnåpent treningssenter til rette for aktivitet, og du kan bestille god mat på Urban Brasserie, som serverer frokost og middag. Hotellet har en bar/lounge og en snackbar/delikatesseforretning.

Du finner offentlig transport i nærheten: Heathrow Terminal 4 undergrunnsstasjon ligger bare 2 minutter unna til fots.

hotell i Heathrow med 2 restauranter og 2 barer/lounger

Holiday Inn Express London Heathrow T4, an IHG Hotel

Kun 7 km unna flyplassen (Vis på kart)

Holiday Inn Express London Heathrow T4, an IHG Hotel ligger kun 7 km unna flyplassen og tilbyr flyplasstransport døgnet rundt for GBP 5.50 per person, én vei. Du kan bestille god mat på Express Cafe & Restaurant (én av 2 restauranter), som serverer frokost, lunsj og middag. Mange skryter av nærheten til flyplassen og frokosten. Du kan gå fra overnattingsstedet til offentlig transport: Heathrow Terminal 4 undergrunnsstasjon ligger 11 minutter unna til fots.

Komplett frokost hver dag

Hilton London Heathrow Airport Hotel

Kun 7 km unna flyplassen (Vis på kart)

Hilton London Heathrow Airport Hotel er et bra valg i Hounslow og ligger kun 7 km fra flyplassen. Her legger et treningssenter til rette for fysisk aktivitet, og blir du sulten, kan du ta turen til Aromi Restaurant, som byr på italienske retter og serverer frokost og middag. Noen andre høydepunkter på dette hotellet med 4 stjerner er en bar/lounge, en snackbar/delikatesseforretning og en terrasse. Andre reisende skryter av de komfortable sengene og frokosten. Du kan gå fra overnattingsstedet til offentlig transport: Heathrow Terminal 4 undergrunnsstasjon ligger 4 minutter unna til fots.

Her bor du i nærheten av Terminal 5 på London Heathrow Terminal

Terminal 5 er hjemmet til en rekke kjente luftfartsselskaper som British Airways, Iberia og Qantas. Terminalen har et stort spekter av butikker, restauranter, og andre fasiliteter for å gjøre ventetiden mer komfortabel. Alle terminalene er godt tilknyttet transporttilbudene til og fra lufthavnen og til og fra London sentrum.

Gode senger og med 2 restauranter i nærheten av Imagine Spa

Sofitel London Heathrow

Ligger kun 0,22 km fra Terminal 5 (Vis på kart)

Du kan uten problem bare gå fra hotellet til flyet, og det tar bare ca. 8 min. Flott sted å bo før en tidlig morgen flytur ut av Heathrow fordi det er koblet til terminal 5. Et døgnåpent treningssenter, og du kan få deg noe godt å spise på Vivre, som er én av 2 restauranter og serverer frokost og middag. Hotellet har en bar/lounge og en snackbar/delikatesseforretning. Gjestene skryter av fordelaktige priser.

Her kan du sitte og se flyene på Heathrow lander og tar av.

Thistle London Heathrow T5

Kun 4 km fra flyplassen/terminal 5.

Thistle London Heathrow T5 er et bra valg i West Drayton og ligger kun 4 km fra flyplassen. Du kan ta en drink på hotellets bar, og når sulten melder seg, er det bare å ta turen til Runway View Restaurant, som byr på moderne europeiske retter og serverer frokost og middag. En snackbar/delikatesseforretning og en terrasse er noen andre høydepunkter her. Banen (Poden) til Terminal 5 koster £6 og er så praktisk. Jeg vil anbefale dette hotellet for alle mellomlandinger.

Cast Iron Bar & Grill serverer frokost og middag

Sheraton Heathrow Hotel

Ligger kun 3,4 km unna flyplassen/terminal 5 (Vis på kart)

Sheraton Heathrow Hotel ligger kun 3,4 km unna flyplassen og tilbyr flyplasstransport døgnet rundt for GBP 6.00 per person, én vei. Hotellet har ettreningssenter, og Cast Iron Bar & Grill byr på britiske retter og serverer frokost og middag. En bar/lounge, en snackbar/delikatesseforretning og en hage er bare noe av det du kan glede deg til hvis du bestiller overnatting på dette hotellet med 4 stjerner.

Hvordan er terminalene plassert i forhold til hverandre

Terminalene på London Heathrow lufthavn ligger i forhold til hverandre slik:

Terminal 2 og Terminal 3 ligger ved siden av hverandre og er koblet sammen via en gangbro. Terminal 4 ligger en kort kjøretur unna terminal 2 og 3, og kan nås med en gratis bussforbindelse. Terminal 5 ligger også en kort kjøretur unna terminal 2 og 3, og kan også nås med en gratis bussforbindelse.

Alle terminalene er godt tilknyttet transporttilbudene til og fra lufthavnen og til og fra London sentrum. Det er også mulig å gå mellom terminalene, men det kan ta litt tid. Det kan være nyttig å sjekke hvilken terminal du skal til før du reiser, for å planlegge din transport og for å spare tid på å komme deg til riktig terminal.

Unngå stresset med tidlig avreise, eller sen ankomst

Det kan være svært praktisk å ta en natt på hotell i nærheten av London Heathrow lufthavn hvis man skal ta et tidlig fly videre eller lander sent på kvelden/natten. Tar du natten på et hotell i nærheten av Heathrow, slipper du stresset med kollektivtransport som ikke går, eller en taxi som aldri kommer til avtalt tid.

Dette gir deg muligheten til å unngå stresset med å komme deg til lufthavnen i tide for et tidlig fly, eller å måtte vente lenge på transport til sentrum etter en sen ankomst. Det kan også være en god mulighet til å slappe av etter en lang flyreise før du fortsetter din ferie eller forretningsreise. Enkelte hoteller tilbyr også flyplasstransport til og fra lufthavnen, noe som gjør det enda enklere å komme seg til og fra hotellet og terminalen. Velger du å bo på et hotell i nærheten av Heathrow, vil du også få muligheten til å utforske litt av området rundt lufthavnen og få en smak av London før du reiser videre.

Slik kommer du deg til og fra London sentrum og Heathrow

London Heathrow lufthavn er en av verdens travleste flyplasser, og det finnes flere måter å komme seg til og fra flyplassen til sentrale områder i London.

Kollektivtransport er en populær og billig måte å reise på. London Underground (LU) har to linjer som stopper på Heathrow: Piccadilly-linjen, som tar deg til sentrale områder som King’s Cross, Green Park, og Covent Garden, og tar ca. 45 minutter til sentrum. Det er også Heathrow Express, som tar deg fra Heathrow til Paddington stasjon på 15 minutter, fra der kan du ta en annen jernbanetog til andre områder i London.

For de som ønsker en litt mer komfortabel og rask måte å reise på, er det også mulig å ta en taxi eller Uber til sentrum. Turen tar vanligvis mellom 30 minutter og 1 time, avhengig av trafikk og destinasjon, og kan være ganske dyr.

Det er også flere expressbusser som tilbyr transport til og fra Heathrow til sentrale områder i London, som National Express og Oxford Bus Company. Turene tar vanligvis mellom 45 minutter og 1 time, og billetter kan kjøpes online eller om bord.

Det kan være lurt å sjekke rutetabeller og tidsplaner for transportmidlene før du reiser, da det kan være endringer i rutetabeller og tidsplaner i rushtiden eller ved spesielle arrangementer. Det kan også være lurt å booke billetter eller bestille en taxi eller Uber på forhånd for å unngå kø og sikre deg en plass.

Slik kommer du deg til og fra London Heathrow lufthavn på natten

Det er flere alternativer for å komme seg til og fra London Heathrow lufthavn på natten, avhengig av hvor du skal og hva som passer best for deg.

For å komme deg til sentrum av London kan du ta nattbussen N9, som går fra terminaler 2 og 3 til Fulham Broadway, Victoria Station, og Trafalgar Square. Bussen går hvert 20. minutt mellom midnatt og 06:00.

Du kan også ta nattubet N9 til Uxbridge, og deretter bytte til linje U1 for å komme deg til sentrum. Det er også mulig å ta nattubet N97 til Baker Street og deretter bytte til linje U1.

Taxi og Uber er også tilgjengelige på natten, men det kan være litt dyrere enn å ta bussen eller toget.

Det er viktig å være oppmerksom på at nattbussene og -togene kan ha mindre hyppige avganger og at det kan være mer trafikk på veiene, så planlegg god tid for å komme deg til flyet ditt. Prisene kan variere avhengig av tidspunktet på døgnet, destinasjonen og hvilken transportmiddel du velger. Det anbefales å sjekke priser og rutetider på forhånd for å planlegge turen din på best mulig måte.

Slik kommer du deg mellom London Heathrow, Stansted og Gatwick lufthavnene.

Det finnes flere måter å komme seg mellom London Heathrow, Stansted og Gatwick lufthavnene. En av de mest populære metodene er å ta toget, som tilbyr flere avganger per dag og gir deg muligheten til å reise mellom lufthavnene på en enkel og praktisk måte. Toget tilbyr også direkte tilkobling til sentrale London-steder som London Bridge, Victoria og Liverpool Street.

En annen alternativ er å ta bussen, som også tilbyr flere avganger per dag og gir deg muligheten til å reise mellom lufthavnene til en rimelig pris. Bussen gir også fleksibilitet i reisetider og gir deg muligheten til å reise til flere steder enn toget.

Du kan også kjøre med bil mellom lufthavnene, men det kan være tidkrevende og kostbart. Det kan være lurt å vurdere trafikk og parkeringsmuligheter før du velger å kjøre.

Endelig kan du også fly mellom lufthavnene, men det kan være kostbart og lite praktisk hvis du allerede er i London. Det er viktig å vurdere reisetiden og kostnadene før du bestemmer deg for å fly mellom lufthavnene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.