Finn billige flybiletter, Start her

Alle søkemotorer for reise (2020)

Slik får du alltid de billigste flybillettene

Slik får du alltid de billigste flybillettene

Slik får du alltid de billigste flybillettene – De fleste har opplevd hvor kjedelig det kan være å prøve å bestille billigst mulige flybilletter. Med et uendelig antall søkemotorer der ute, og priser som går opp og ned fra dag til dag. Når skal man bestille, og når bør man vente? Her er noen nyttige tips som vil spare deg tid, frustrasjon og penger.

Bruk disse søkemotorene for reise når du bestiller:

Hold dine søk hemmelig!

Har du søkt gjentatte ganger på samme flytur, vil du oppleve at prisene har endret seg. Dette er ikke alltid tilfeldig. Basert på informasjonskapslene i nettleseren din, øker flyprisene når et bestemt søk gjentas. Mange flyselskaper vil forsøke å påvirke deg til å bestille.
Metodene er mange. Dersom de øker prisene, kan de forsøke og skremme deg til å bestille raskere, før prisene blir enda høyere.

Søk alltid etter flyreiser ved å bruke ”privat surfing”, også kalt ”inkognito-mode”.

Bruk de beste flysøkemotorene

De fleste søkemotorene har et påslag på flybillettprisen, dette for å kunne skaffe seg en liten fortjeneste – naturlig nok! De leverer tross alt en god tjeneste, og noe må de leve av.
Derimot så er noen søkemotorer (f.eks. Expedia) mye dyrere enn andre (oppført nedenfor).

Kiwi Flybilletter

Kiwi.com er den nye søkemotoren for flyreiser, som tilbyr mest fleksibilitet i søket og de absolutt billigste flybillettene.

Slik fungerer Kiwi, og noen ting du trenger å vite om Kiwi.com før du bestiller flyturen

Flyt deg, Skyscanner, her kommer Kiwi, og hun finner mer enn det du gjør: Kiwi.com.

Har du brukt denne søkemotoren?

Hvis du ikke har hørt om den så er kiwi.com en nykommende søkemotor for flyreise, som alle snakker om for tiden. De har tatt tatt fleksibiliteten til flysøkemotorer som Skyscanner, men lagt til en haug med utrolig nyttige funksjoner for å finne enda bedre priser og ruter.

Faktisk så fant Kiwi en rute til Dubai som var 1000 billigere enn hva jeg fant på Skyscanner og Momondo.

Mens andre reise-søkemotorer vil prøve å få deg booket gjennom hele ruten på enten det samme flyselskapet eller flyselskaper, Ser Kiwi på alle de billigste mulighetene, selv om det betyr å sette deg på to helt separate flyreiser.

Selv om dette ikke er ideelt for folk som leter etter den raskeste og enkleste måten å komme seg til et sted, er det perfekt for folk som leter etter det absolutt billigste alternativet.

Selv om vi har oppført de store søkemotorene for reise, er det mange som ikke inkluderer lavprisselskapene for fly. Det kan derfor være lurt å gjøre et ekstra søk hos lokale lavprisselskaper, som f.eks. Ryanair.com og Norwegian.

Ingen av de nevnte flysøkemotorene over er helt perfekte. Det er ikke slik at én av disse finner den laveste flybilletten 100% av tiden. Selv om vi ofte finner de laveste flybillettene hos Skyscanner, har vi også funnet lavere flybilletter andre steder. Vårt tips er at du prøver en kombinasjon av søkemotorer for din reise. Så fort du har en funnet en flybillett til en lav pris, sjekker du samme reisemål hos en annen søkemotor.

norwegian - Finn billige flybiletter, Start her - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping

Når er det billigst å bestille flybillett?

Det finnes mange teorier der ute om hvilken dag i uken som er den billigste dagen å bestille flyreisen. Virkeligheten er at det finnes ingen eksakt dag som er billigere å fly enn andre dager. Alt avhenger av hvilket reisemål, priser på drifstoff, flyselskap osv. Hovedregelen er at det ofte er billigere flybilletter på en ukedag enn i helgen, men det er selvsagt ikke alltid slik.

Noen flyselskaper har billig flybilletter i ukedagene, og så dobles hjemreiseprisene lørdag og søndag (kremt…Norwegian).

Din beste strategi er å finne en månedsoversikt over alle prisene. Slik ser du hvilke dager som har de billigste flybillettene for din spesifikke rute.

Slik gjør du det:

Gå til Skyscanner
Steg 1. Gå til Skyscanner.com, eller last ned appen.

Skyscanner flybilletter - Finn billige flybiletter, Start her - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping
Bestill billig flybillett vis søkemotoren hos Skyscanner

Steg 2. Skriv inn reisemål
Steg 3. Velg en vei, selv om du skal fly tur/retur. Kun for å se hvilken dag som er billigst.

Steg 4. Under avreisedato velg ”Hele måneden”.
Steg 5. Trykk søk.

Momondo

Steg 1. Gå til momondo, eller last ned appen.

Slik bruker du Momondo
Slik bruker du Momondo

Steg 2. Skriv inn reisemål, og velg dato.
Steg 3. Trykk ”søk”
Steg 4. Over søkeresultatet får du listet opp hele måneden. Her vises noen søyler med hvilken dag som er billigst.

Google Flights fungerer på samme måte, men du kan ikke bestille billetter hos de.

De aller billigste flybillettene får du hos lavprisselskapene

ryanair - Finn billige flybiletter, Start her - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping

Lavprisflyselskapene tilbyr betydelig billigere flybilletter enn deres konkurrenter. Flyr du med noen av disse (f.eks. Ryanair.com) er det en kjent sak at gebyrer kan påløpe. Mat er ikke gratis, det koster å reservere sete, ekstra bagasje må betales for osv.

Derfor bør du velge flybilletter med mellomlandinger

Hvis du flyr et sted som innebærer en mellomlanding f.eks. fra Norge til Australia, blir det ofte en mellomlanding i f.eks. Doha, eller Thailand osv. I visse tilfeller kan det være billigere å bestille dette selv, som to reiser. En fra Oslo til Thailand, og en reise fra Thailand til Australia. Merk at du må selv ta ut bagasjen ved mellomlanding, og sjekke inn denne for din neste rute. Det er lurt å beregne litt ekstra tid for dette, men det kan være svært mye å spare på å gjøre det slik, fremfor å bestille Oslo – Australia direkte.

Først må du undersøke: Er det lavprisselskaper som er er unike for landet du flyr ut av, og hvor du er på vei til? Kiwi.com er en flott søkemotor for reise, som er laget for å avsløre billigere ruter som involverer flere flyselskaper.

Husk at du på denne måten kan gi deg selv noen dager ekstra i byen hvor du mellomlander. I stedet for å sitte på flyplassen kan du reise inn til byen og tilbringe noen timer der.

kiwi - Finn billige flybiletter, Start her - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping
Kiwi.com

Finn det billigste stedet å fly

Enten du vet nøyaktig hvor du skal, eller om du bare vil finne det billigste stedet å fly, er Kiwi.com et utmerket verktøy. Her får du reiselysten over deg, og du skjønner fort at det er penger å spare.

Gå til Kiwi.com og legg inn avreisested og dato. Du får da opp omtrentlige kostnader for hundrevis av land og byer over hele verden. Slik får du det mest kostnadseffektive stedet du kan fly. Er du eventyrlysten er det bare å trå til på destinasjoner som overrasker med best pris.

Kiwi flyreiser
Kiwi flyreiser

Der hvor Kiwi virkelig utmerker seg, er måten de blander og matcher flyselskaper for å finne den billigste flybilletten. For eksempel på en flyreise fra Oslo til Cape Town, vil en vanlig flysøkemotor bare foreslå ruter som kommer fra et enkelt flyselskap og deres partnere.

Kiwi vil blande og matche flyselskaper (inkludert lavprisselskapene) for å finne den aller billigste ruten. For langdistanserutene er det spesielt mye å spare.

Når Kiwi tilbyr ruter mellom flyselskaper som ikke samarbeider. F.eks. mellom American Airlines og Norwegian.com, og det blir store forsinkelser mellom disse, slik at du mister flyet, har ingen av selskapene noen forpliktelser til å flytte deg over på en annen rute.
Kiwi tilbyr derfor sin egen reisegaranti, som dekker endringer, forsinkelser og avbestillinger. Skulle det oppstå problemer, kontakt derfor Kiwi med en gang, så får du hjelp.

Bruk et reisebyrå

Reisebyråene har fortsatt gode rabatter som er utilgjengelige for deg og meg. Det kan være lurt å lete frem den billigste flybilletten, for så og legge frem prisen for et reisebyrå. Det kan være at de kan matche prisen, og til og med slå den. Spesielt på langdistanseruter kan det være mye å hente.

Ikke vent for lenge med å bestille flybilletter

Sjeldent blir flybilletten billigere desto nærmere avreisedatoen du kommer. Flyselskapene tilbyr vanligvis lave priser som en baseline-pris, og når disse flybillettene er solgt, vil de øke prisen. Hvis du vet når og hvor du skal, vil de laveste flyprisene skaffes så fort ruten er satt opp. Hvis du allerede i august vet at du skal til f.eks. Florida neste år. Kan det være lurt å sjekke prisene allerede i dag.

Sjekk om det er billigere å betale i annen valuta

Før du bestiller flybillett, vurder om prisen er billigere hvis du betaler i en annen valuta. Ofte vil selskapene ha deg til å betale i valutaen til landet du drar fra, men dette er ikke alltid tilfelle.

Hidden City ticketing

Noen ganger kan det være billigere å ta et fly som mellomlander i byen du skal til, enn å fly til byen direkte.

Vær obs på noen utfordringer:

Har du sjekket inn bagasje, vil denne gå hele veien til bestemmelsesstedet. Du vil ikke få utlevert denne på «mellomlandingen» (ditt endelige reisemål). Reis derfor med en bag du tar med inn på flyet.

Hvis det samme flyet fortsetter videre til dets endelige destinasjon, vil du risikere at du ikke får tillatelse til å forlate flyet.

Det er nå en egen søkemotor som finner slike flybilletter. Den heter Skiplagged, og blir for tiden saksøkt av United Airlines. Selv har vi aldri benyttet denne reisemåten, men det er mange som gjøre dette rett som det er, og har spart masse penger på det. Test på egen risiko 🙂

Søk etter hotell

image 7727557 13796469 - Finn billige flybiletter, Start her - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.