Destinasjoner, Europa cat, Norge, Oslo

Oslo 2024: Toppvalg for rimelige hoteller i sentrum – Spar på overnatting

Her har vi samlet de billigste og de beste hotellene i Oslo. Du finner også de beste stedene å bo i Oslo for familie, uteliv, eller om du reiser på budsjett.

Her er de billigste og beste hotellområdene i Oslo

Vi viser deg hvor du finner de billigste hotellene i Oslo sentrum, Aker Brygger, Majorstuen mm. Du vil også finne gode hoteller for deg som reiser med familie, eller om du er ute etter hotell som ligger i de beste utelivsområdene i Oslo. i

Her er de beste hotellområdene i Oslo. Oslo er den perfekte kombinasjonen av urban chic og enkel tilgang til utendørseventyr. Enten du besøker for en helgetur eller en lang norsk ferie, det er mange kule steder å bo i Oslo.

Vi har avrundet de beste distriktene i Oslo for å hjelpe deg med å bestemme hvor du skal bo i Oslo. Når du har funnet det beste Oslo-området for deg, har vi Oslo-hoteller som kan anbefales for ethvert budsjett.

Vi dekker alle typer Oslo overnattingsmuligheter, fra vandrerhjem til luksuriøse Oslo-hoteller, samt hvordan du bestemmer hvor du skal bo i Oslo, de beste Oslo-hotellene, de beste stedene i Oslo å besøke, de beste stedene å bo i Oslo, hoteller i nærheten Oslo attraksjoner, Oslo nabolagguide og mange flere. Airbnb er også et flott alternativ for korte eller lange opphold.

Billige hoteller i Oslo sentrum – For deg som besøker Oslo for første gang

Oslos sentrum er det mest praktiske stedet i Oslo, og er det beste området for deg som bare skal være i Oslo for en kort periode. Det er ikke alltid lett å finne billige hoteller i Oslo sentrum, men et tips er å være tidlig ute med å søke. Følg også med på tilbud på de forskjellige søkemotorene, så vil det alltids dukke opp noe bra.

Når du bor i sentrum av Oslo har du tilgang til mange av de beste restaurantene og utelivet i Oslo.

Er du ute etter noe svært sentralt i Oslo Sentrum, som ikke koster skjorta, er Clarion Collection Hotel Bastion et godt valg. Hotellet ligger kun 5 minutters gange fra Oslo Sentralbanestasjon og Karl Johan. Reiser du med barn er dette et populært valg blant barnefamilier som bøker Oslo.

Ønsker du noe som er skikkelig billig, og du reiser med noen studentkompiser, eller evt. alene. Finner du noen av de billigste hotellerne i oslo sentrum, og flere billige vandrehjem rundt rundt Akershus festning. Her er det flere gode og billige vandrehjem.

Hvis du planlegger dagsturer fra Oslo, er Oslo sentralstasjonen midt i Sentrum og flere ferjer kan ta deg ut til øyene i nærheten eller helt til København og Kiel. De fleste av Oslo-innkvarteringene er konsentrert rundt sentrum, Karl Johan, så her har du mange valg, enten du foretrekker et luksushotell eller noe billig.

Billige hoteller i Gamlebyen i Oslo – Fint sted å bo hvis du reiser med barn

Bare tre kilometer øst for Sentrum ligger Oslos gamleby, også kjent som Gamlebyen. Her finner du alt fra sjarmerende koselig hotelle, til noen ordentlige billige hoteller. Dette historiske området er det beste stedet å bo i Oslo. Noe av dette området stammer fra 1000-tallet, og mange bygninger fra 1600-tallet gjenstår i gamlebyen.

Se hele Oslo fra dette 37-etasjes hotellet. Radisson Blu Plaza Hotel ligger rett ved Oslo Sentralbanestasjon, og rett ved inngangen til gamlebyen i Oslo

Gamlebyen har mange autentiske norske restauranter og butikker, samt flere overnattingsmuligheter. Med mindre trafikk og overbelastning er Gamlebyen et utmerket familievennlig alternativ som fremdeles er praktisk i forhold til å besøke andre bydeler.

Billige hoteller på Frogner – fint område å bo for den typiske turisten

Mindre enn én kilometer vest for Sentrum ligger Frogner. Dette er en flott bydel i Oslo. Du kan fint skaffe deg en billige overnatting på Frogner. Det kan være lurt å være tidlig ute.

Frogner er en del av Oslos elegante vestkant, som inkluderer noen av de dyreste eiendommen i Norge. Frognerparken/Vigelandsparken ligger i dette området. Oslos største med store grøntområder å utforske, i tillegg til Vigelandsparken med over 200 statuer.

Rett ved slottsparken ligger Thon Hotel Rosenkrantz Oslo. Herifra er det kort vei gjennom slotsparken til nedre del av Frogner.
Aker Brygge og Karl Johan er også rett ved. Fint alternativ for barnefamilier.

Det er også et museum dedikert til Vigeland, en skøytebane, et svømmebasseng og flere museer. For eksklusiv shopping, ta turen til Bogstadveien, byens elegante handlegate. Hvis du liker å tilbringe tid utendørs og utforske naturhistorien, er Frogner et flott sted å bo i Oslo.

Thon Hotel Rosenkrantz – 4-stjerners

Billige hoteller på Grünerløkka – her bor du hvis du søker utelivet i Oslo

Grünerløkka er et av de hippeste områdene i Oslo. Det er kjent for sin gatekunst, stilige barer, trendy danseklubber og avslappede kafeer. Det bor i dag over 61.000 innbyggere i bydelen, noe som ville gjort bydelen til Norges niende største by, i innbyggertall.

Denne bydelen ligger nordøst for sentrum, og er hjem til mange unge og kunstnere. De unge har flyttet inn og har gjort om gamle industribygninger til hippe leiligheter. Noe som gjør Grunerløkka til et av flere kule steder å bo i Oslo, spesielt for yngre reisende som ønsker å komme seg vekk fra turistområdene i sentrum. Denne bydelen er vintageklær, platebutikker og veganske kafeer. Det er også et flott sted for natteliv i Oslo, med flere fine levesteder.

Rett ved Akerselven ligger hotell Scandic Vulkan. Rett ved ligger Mathallen og Grünerløkka. Dagligvarebutikk og restauranter i nær omkrets.

Scandic Solli Oslo – 3.5-stjerners

Billige hoteller Aker Brygge – For deg som er glad i god mat og shopping

Det finnes mange billige hoteller ved Aker Brygge, som er en del av sentrumsområdet, er en kjent brygge hvor spisesteder med uteservering tilbyr finere nordisk og fransk kost, eller enklere retter som hamburgere og biff.

Aker Brygge er en liten bydel langs Oslofjorden. Området var en gang brygge- og skipsbyggingsområdet, men har blitt omgjort til et område med delikatesser, arrangementer og kultur. Bryggen er full av restauranter, fra eksklusivt fransk mat til uformelle spisesteder som serverer turister og familier.

Om sommeren kan det virke som hele byen samles her. Enten på fortauskafeene eller ombord i båtrestaurantene. Hvis du planlegger et cruise i Oslofjorden, kan du ta dette herfra.

The Thief ligger på Tjuvholmen i Oslo, mindre enn 5 minutters gange unna Aker Brygge. Dette er en favoritt blant barnefamilier også. Butikker, restauranter og turområder ligger rett utenfor hotellet.

Thon Hotel Vika Atrium – 3.5-stjerners

Her er de beste hotellområdene på Aker Brygge

Hotell Bondeheimen
Thon Hotel Vika Atrium
Scandic Solli
Scandic Victoria

Billige hoteller på Majorstuen – Her kan du spare litt penger

Hvis du er ute etter billige hoteller i Oslo, er hotellene i Majorstuen et bra alternativ. Det velstående området Majorstuen er kjent for Frognerparken, med mer enn 200 kunstverker i granitt, smijern og bronse i skulpturparken i Vigelandsparken. Bydelen ligger nordvest for Oslo sentrum, ved siden av Frogner. Som et viktig transportknutepunkt i Oslo er dette et bra sted å lete etter billige hoteller på Majorstuen.

Bogstadveien fortsetter inn til Majorstuen fra Frogner og skifter til Hegdehaugsveien når den nærmer seg sentrum. Denne gaten er det største shoppingområdet i Oslo, med store butikker og luksusforhandlere. Det er også et bredt utvalg av restauranter i Majorstuen, noe som gjør dette til en attraktiv bydel rett utenfor sentrum. Majorstuen T-banestasjon er i dag Norges tredje største kollektivknutepunkt.

Omgitt av trendy butikker, kafeer og restauranter i Bogstadveien, Oslos elegante shoppinggate, ligger Thon Hotel Gyldenløve. Slottet og Frognerparken ligger 10 minutters gange unna. Bussholdeplass og trikkeholdeplass ligger like utenfor.

Thon Hotel Slottsparken – 3.5-stjerners

De beste hotellområdene ved Majorstuen

Saga Hotel Oslo
Thon Hotel Slottsparken

Se andre hoteller i Norge