Her bor du best på Tenerife (2023)

For familie, strand og på budsjett

Tenerife har en lang og interessant historie. Øya ble først bosatt av guancher, en urfolkstamme som tilhørte den aboriginale befolkningen på Kanariøyene. I 1496 ble øya erobret av Spania, og ble et viktig kulturkors for handel og koloniseringsbestrebelser.

En av de mest kjente byene på Tenerife er Santa Cruz de Tenerife, som er hovedstaden i provinsen. Byen er kjent for sin vakre katedral, en imponerende bygning i barokkstil som ligger i sentrum av byen. Andra kjente byer på Tenerife inkluderer Los Cristianos, Playa de las Américas og Costa Adeje.

Det finnes mange steder å bo på Tenerife, alt fra luksuriøse hoteller til rimeligere alternativer som ferieleiligheter og bed and breakfast-steder. Uansett hva du velger, vil du finne et bredt utvalg av overnattingssteder å velge mellom på øya.

Når det gjelder ting å gjøre, har Tenerife noe for alle. Besøkende kan nyte solen på en av øyas mange strender, utforske den vakre naturen, besøke museer og kulturattraksjoner, eller delta på ulike aktiviteter som vannsport, golf og vandring.

Tenerife har også et bredt utvalg av restauranter å velge mellom, med alt fra tradisjonell kanarisk mat til internasjonale retter. På øya finnes det også mange spisesteder som tilbyr barnemenyer og andre alternativer for barn.

Med tanke på ting å gjøre med barn, har Tenerife mange aktiviteter å tilby. Besøk Siam Park, et av Europas største vannland, eller Loro Parque, en dyrehage med et stort utvalg av dyr. Du kan også dra til Aqualand, et annet vannland på øya, eller til den kjente Santa Cruz-promenaden og dens mange lekeplasser og parker.

Her er de beste stedene å bo på Tenerife

Puerto de la Cruz, er startstedet for mange førstegangsbesøkende på Tenerife

Puerto de la Cruz er en by på den nordøstlige kysten av Tenerife, i den kanariske øygruppen. Byen er kjent for sine vakre strender, blomstrende hager og avslappende atmosfære. Puerto de la Cruz ble opprinnelig grunnlagt som en fiskerby, men har siden utviklet seg til å bli et populært turistmål.

Byen har mange attraksjoner å tilby, inkludert den berømte Loro Parque-dyrehagen, som har et stort utvalg av dyr og en av verdens største samlinger av papageier. Du kan også besøke byens botaniske hage, Jardín Botánico, som har et stort utvalg av planter og blomster fra hele verden.

Puerto de la Cruz har også mange vakre strender å tilby, inkludert Playa Jardín, en lang, sandstrand med et avslappende miljø. Du kan også besøke Playa Martianez, en populær strand med et stort bassenganlegg og mange fasiliteter.

Byen har også et bredt utvalg av restauranter å velge mellom, med alt fra tradisjonell kanarisk mat til internasjonale retter. Du kan også besøke byens mange butikker og markedene for å få med deg lokale suvenirer og produkter hjem.

Alt i alt er Puerto de la Cruz en vakker by med mye å tilby for besøkende, enten du vil slappe av på stranden, utforske naturen eller nyte lokal mat og kultur.

Her er det beste hotellområdene i Puerto de la Cruz

Hotel Botanico & The Oriental Spa Garden

De Billigste Hotellene i Puerto de la Cruz:

3 Beste Mellomklassehoteller i Puerto de la Cruz:

2 Beste Familievennlige hoteller i Puerto de la Cruz:

2 Besrte Rimelige luksushoteller i Puerto de la Cruz:

Santa Cruz de Tenerife, er startstedet for mange førstegangsbesøkende på Tenerife

Santa Cruz de Tenerife er hovedstaden i provinsen Tenerife, som ligger på den kanariske øya Tenerife. Byen er den største på øya og har en befolkning på over 200 000 mennesker. Santa Cruz de Tenerife er kjent for sin vakre katedral, en imponerende bygning i barokkstil som ligger i sentrum av byen.

Byen har også mange andre historiske og kulturelle attraksjoner å tilby, inkludert det imponerende Auditorio de Tenerife-konserthuset, som huser orkesteret Orquesta Sinfónica de Tenerife. Du kan også besøke byens kunstmuseum, Museo de Bellas Artes, som har et stort utvalg av malerier, skulpturer og andre kunstverk.

Santa Cruz de Tenerife har også mange parker og grøntområder å tilby, inkludert Parque García Sanabria, en stor park med en rekke fasiliteter for barn, og Parque de la Prehistoria, et utendørs museum som gir besøkende mulighet til å lære om øyas urbane historie.

Byen har også et bredt utvalg av restauranter å velge mellom, med alt fra tradisjonell kanarisk mat til internasjonale retter. Du kan også besøke byens mange butikker og markedene for å få med deg lokale suvenirer og produkter hjem.

Alt i alt er Santa Cruz de Tenerife en vakker og kulturelt rik by med mye å tilby for besøkende, enten du vil utforske historiske og kulturelle attraksjoner eller slappe av i en av byens grønne parker.

Iberostar Heritage Grand Mencey

De billigste hotellene i Santa Cruz de Tenerife:

Budsjetthoteller i Santa Cruz de Tenerife:

Mellomklassehoteller i Santa Cruz de Tenerife:

Familievennlige hoteller i Santa Cruz de Tenerife:

Rimelige luksushoteller i Santa Cruz de Tenerife:

Verdensberømte Carnaval de Santa Cruz

For deg som er interessert i historie, vil du elske å spasere i gatene i Santa Cruz, og shoppere vil elske de skattefrie luksusvarene som er tilgjengelige.

Selvfølgelig er dette hjem til den verdensberømte Carnaval de Santa Cruz, så planlegg fremover om du vil besøke denne morsomme feiringen.

Playa de las Americas – Her bor du for strandlivet

Playa de las Américas (Vis på kart) er en by på den sørvestlige kysten av Tenerife, i den kanariske øygruppen. Byen er kjent for sine vakre strender og livlige natteliv, og er et populært turistmål for besøkende som søker sol og strandferie.

Playa de las Américas har mange strender å tilby, inkludert Playa de Troya, en lang, sandstrand med et aktivt natteliv. Du kan også besøke Playa del Camisón, en roligere strand med færre turister. Uansett hva du velger, vil du finne mange muligheter for vannsport, inkludert surfing, paragliding og dykking.

Byen har også et livlig natteliv, med mange barer, klubber og utesteder å velge mellom. Du kan også besøke byens mange butikker og markedene for å få med deg lokale suvenirer og produkter hjem.

Playa de las Américas har også et stort utvalg av restauranter å velge mellom, med alt fra tradisjonell kanarisk mat til internasjonale retter. Du kan også prøve ut lokal mat på en av byens mange tapasbarer.

Alt i alt er Playa de las Américas en livlig by med mange strender, nattklubber og restauranter å tilby for besøkende som søker sol og strandferie.

Playa de las Américas har mange strender å tilby, inkludert Playa de Troya, en lang, sandstrand med et aktivt natteliv. Du kan også besøke Playa del Camisón, en roligere strand med færre turister. Uansett hva du velger, vil du finne mange muligheter for vannsport, inkludert surfing, paragliding og dykking.

Byen har også et livlig natteliv, med mange barer, klubber og utesteder å velge mellom. Du kan også besøke byens mange butikker og markedene for å få med deg lokale suvenirer og produkter hjem.

Playa de las Américas har også et stort utvalg av restauranter å velge mellom, med alt fra tradisjonell kanarisk mat til internasjonale retter. Du kan også prøve ut lokal mat på en av byens mange tapasbarer.

Alt i alt er Playa de las Américas en livlig by med mange strender, nattklubber og restauranter å tilby for besøkende som søker sol og strandferie.

De beste hotellområdene i Playa de las Americas

Europe Villa Cortes

  2 Beste Budsjetthoteller i Playa de las Americas:

  3 Beste Mellomklassehoteller i Playa de las Americas:

  2 Beste Familievennlige hoteller i Playa de las Americas:

  4 Beste Rimelige luksushoteller i Playa de las Americas:

  Puerto Santiago – et supert sted å bo hvis du reiser med familien

  Puerto Santiago er en by på den vestlige kysten av Tenerife, i den kanariske øygruppen. Byen er kjent for sine vakre strender og rolige atmosfære, og er et populært turistmål for besøkende som søker en avslappende ferie.

  Puerto Santiago har mange vakre strender å tilby, inkludert Playa de la Arena, en lang, sandstrand med et rolig miljø. Du kan også besøke Playa de los Guíos, en mindre strand med færre turister. Uansett hva du velger, vil du finne mange muligheter for vannsport, inkludert surfing, paragliding og dykking.

  Byen har også et rolig natteliv, med en rekke barer og restauranter å velge mellom. Du kan også besøke byens mange butikker og markedene for å få med deg lokale suvenirer og produkter hjem.

  Puerto Santiago har også et stort utvalg av restauranter å velge mellom, med alt fra tradisjonell kanarisk mat til internasjonale retter. Du kan også prøve ut lokal mat på en av byens mange tapasbarer.

  Alt i alt er Puerto Santiago en rolig by med mange vakre strender og avslappende atmosfære, perfekt for besøkende som søker en avslappende ferie.

  De beste hotellene i Puerto Santiago:

  Budsjetthoteller i Puerto de Santiago:

  Mellomklassehoteller i Puerto de Santiago:

  Costa Adeje Tenerife – for deg som er glad i utelivet

  Costa Adeje er en by på den sørvestlige kysten av Tenerife, i den kanariske øygruppen. Byen er kjent for sine vakre strender, luksuriøse hoteller og rolige atmosfære, og er et populært turistmål for besøkende som søker en avslappende ferie.

  Costa Adeje har mange vakre strender å tilby, inkludert Playa del Duque, en lang, sandstrand med et rolig miljø og fasiliteter som parasoller og solsenger. Du kan også besøke Playa de las Américas, en mer livlig strand med et aktivt natteliv. Uansett hva du velger, vil du finne mange muligheter for vannsport, inkludert surfing, paragliding og dykking.

  Byen har også et rolig natteliv, med en rekke barer og restauranter å velge mellom. Det finnes også enkelte utesteder og klubber for dem som ønsker å utforske byens natteliv litt mer.

  Costa Adeje har også et stort utvalg av luksuriøse hoteller å velge mellom, med mange fasiliteter som spa-behandlinger, treningssentre og store bassenger.

  Alt i alt er Costa Adeje en vakker by med mange vakre strender, luksuriøse hoteller og avslappende atmosfære, perfekt for besøkende som søker en avslappende ferie. Selv om utelivet ikke er like livlig som i noen av de andre byene på Tenerife, finnes det fortsatt en rekke muligheter for deg som ønsker å utforske byens natteliv.

  Beste stedene å bo i Costa Adeje

  Iberostar Grand Salome

   Beste Budsjetthoteller i Costa Adeje:

   3 Beste Mellomklassehoteller i Costa Adeje:

   3 Beste Familievennlige hoteller i Costa Adeje:

   3 Beste Rimelige luksushoteller i Costa Adeje: 

   La Laguna – Stedet å bo for naturelskere

   La Laguna er en by på den nordøstlige kysten av Tenerife, i den kanariske øygruppen. Byen er kjent for sin vakre arkitektur, rike historie og avslappende atmosfære, og er et populært turistmål for besøkende som søker en rolig ferie.

   La Laguna har mange historiske og kulturelle attraksjoner å tilby, inkludert den vakre katedralen Catedral de la Concepción, en imponerende bygning i gotisk stil som ligger i sentrum av byen. Du kan også besøke byens kunstmuseum, Museo de Arte Contemporáneo de la Laguna, som har et stort utvalg av moderne kunstverk.

   Byen har også mange grøntområder å tilby, inkludert Parque de la Granja, en stor park med en rekke fasiliteter for barn, og Parque del Drago, en botanisk hage med et stort utvalg av planter og blomster.

   La Laguna har også et bredt utvalg av restauranter å velge mellom, med alt fra tradisjonell kanarisk mat til internasjonale retter. Du kan også prøve ut lokal mat på en av byens mange tapasbarer.

   Alt i alt er La Laguna en vakker og kulturelt rik by med mange historiske og kulturelle attraksjoner, grøntområder og restauranter å tilby. Byen er også et fint sted for naturelskere, med sine mange parker og botaniske hager som gir mulighet til å nyte og utforske naturen.

   De beste hotellområdene i La Laguna

   Hotel Escuela Santa Cruz

   De billigste hotellene i La Laguna:

   Mellomklassehoteller i La Laguna:

   Familievennlige hoteller i La Laguna:

   Rimelige luksushoteller i La Laguna:

   Los Cristianos – Her bor de fleste turistene som besøker Tenerife 

   Los Cristianos er en by på den sørvestlige kysten av Tenerife, i den kanariske øygruppen. Byen er kjent for sine vakre strender, livlige natteliv og avslappende atmosfære, og er et populært turistmål for besøkende som søker sol og strandferie.

   Los Cristianos har mange vakre strender å tilby, inkludert Playa de Los Cristianos, en lang, sandstrand med et rolig miljø og fasiliteter som parasoller og solsenger. Du kan også besøke Playa de las Vistas, en mer livlig strand med et aktivt natteliv. Uansett hva du velger, vil du finne mange muligheter for vannsport, inkludert surfing, paragliding og dykking.

   Byen har også et livlig natteliv, med en rekke barer, klubber og utesteder å velge mellom. Du kan også besøke byens mange butikker og markedene for å få med deg lokale suvenirer og produkter hjem.

   Los Cristianos har også et stort utvalg av restauranter å velge mellom, med alt fra tradisjonell kanarisk mat til internasjonale retter. Du kan også prøve ut lokal mat på en av byens mange tapasbarer.

   Alt i alt er Los Cristianos en livlig by med mange vakre strender, et aktivt natteliv og et stort utvalg av restauranter å tilby. Byen er også et fint sted for førstegangs turister, da den har et roligere miljø enn noen av de andre mer livlige byene på Tenerife, samtidig som den fortsatt tilbyr mange muligheter for å nyte sol og strandferie.

   De beste stedene å bo i Los Cristianos

   H10 Big Sur Boutique Hotel 

   De billigste hotellene i Los Cristianos:

   Budsjetthoteller i Los Cristianos:

   Mellomklassehoteller i Los Cristianos:

   Hvis du søker natteliv og mange spisesteder i tillegg til strandferie, er dette den beste regionen å bo på Tenerife. Her finner du mange av Tenerifes hotellresorts, for par, familier eller unge enslige reisende.

   Områdene rundt Playa de las Americas og Los Cristianos på Tenerife, er de varmeste på øya. De flere tusen meter høye fjellene på hver av øyene, skjermer for det røffe vinterværet som noen ganger komer fra nord.

   En av de mest populære hotellene for barnefamilier er Labranda Reveron Plaza. Hotellet har mange aktiviteter for liten og stor, og ligger 100 meter fra stranden Los Cristianos

   Kanariøyene er en magisk blanding av landskap og topografi, vulkaner, sanddyner og selvfølgelig badebyer.

   Den største av Kanariøyene, Tenerife, ligger rett ved en enorm sovende vulkan. Omkranset av strender. Tenerife er kanskje mest kjent for Carnaval de Santa Cruz, en festival som trekker besøkende fra hele verden for å feire før fasten.

   Enten du besøker Carnaval, eller søker en mer avslappet strandferie, kan vi hjelpe deg med å finne den beste delen av Tenerife å bo i, så vel som de beste Tenerife-hotellene for dine behov. Tenerife er kjent for å være en festdestinasjon, men vi kan også hjelpe deg med å finne den beste delen av Tenerife for familier.

   Se flere hoteller i Spania

   Du kan spørre: ‘Vis meg flere sommerkjoler’ for å få stilige anbefalinger fra vår chat-assistent! 👗