Merrion Square, Dublin – Her bør du bo du hvis du reiser med barn (2023)

Oppdatert 20, februar 2023

Merrion Square er en stor park midt i Dublin, Irland, og ligger i et av de mest populære og livlige områdene i byen. Parken er kjent for sin vakre arkitektur, frodige hager, kunstgallerier og lekeplasser, noe som gjør det til et flott sted å besøke og bo med barn.

Parken ble åpnet for publikum i 1790 og er kjent for sine mange monumenter og statuer. Blant de mest kjente er statuen av den irske forfatteren Oscar Wilde, som ofte blir besøkt og fotografert av turister. Parken er også vert for mange festivaler og arrangementer, inkludert Dublin’s St. Patrick’s Day Parade og Bloomsday Festival.

Når det gjelder restauranter, har Merrion Square en rekke alternativer å velge mellom, inkludert puber, kafeer og restauranter. Mange av dem er barnevennlige og tilbyr en rekke matvalg som passer for hele familien. Du finner også mange matboder i nærheten av parken, der du kan prøve lokale delikatesser og snacks.

Merrion Square har også mange lekeplasser og aktiviteter for barn i alle aldre. Det er en stor sandkasse og en vannfontene i midten av parken, og det er også et stort antall av sklier, husker og klatreapparater. For eldre barn og voksne er det også tennisbaner, basketballbaner og fotballbaner.

Hvis du er ute etter shopping, kan du finne en rekke butikker og markeder rundt Merrion Square, inkludert de berømte Grafton Street-butikkene. Du kan også besøke området rundt George’s Street Arcade, som har mange uavhengige butikker og vintagebutikker.

Alt i alt er Merrion Square et flott sted å besøke og bo med barn når du er i Dublin. Med sin vakre park, lekeplasser, mange restauranter og butikker, er det et flott sted å tilbringe en dag eller flere dager.

Merrion Square market

Merrion Square Market er en populær ukentlig markedsplass som finner sted i Merrion Square Park hver søndag. Markedet er åpent fra kl. 10 til 16 og tiltrekker seg et stort antall besøkende hver uke. Markedet tilbyr en rekke matvarer, håndverk og andre varer fra lokale produsenter og selgere.

Matvarer som selges på markedet inkluderer et stort utvalg av ferske frukt og grønnsaker, brød, bakverk, ost, fisk, kjøtt, og lokale delikatesser. Det er også mange matboder som serverer fersk tilberedt mat, inkludert kaffe, te, smoothies, og andre drikker. Besøkende kan nyte alt fra varme croissanter til thailandske smaker og lokalt brygget øl.

I tillegg til mat, kan besøkende også finne en rekke håndverksboder som selger unike produkter som keramikk, smykker, tekstiler og andre håndlagde varer. Det er også noen boder som selger vintage klær og antikviteter.

Merrion Square Market tilbyr også underholdning, med lokale musikere som opptrer hver uke. Det er et flott sted å slappe av, nyte maten og musikken, og tilbringe en søndag formiddag eller ettermiddag med familie og venner.

Markedet er populært blant både lokalbefolkningen og turister, og tilbyr en flott mulighet til å oppleve Dublin på en autentisk og unik måte. Hvis du besøker Dublin og ønsker å oppleve et lokalt marked, er Merrion Square Market definitivt verdt et besøk.

Det er mange puber i og rundt Merrion Square-området i Dublin

Det er mange puber i og rundt Merrion Square-området i Dublin, og hver av dem har sin egen unike sjarm og karakter. En av de mest kjente pubene i området er O’Donoghue’s Pub, som ligger bare noen få minutters gange fra parken.

image 7
Foto: O’Donoghue’s Pub

O’Donoghue’s Pub har en lang historie og er kjent for sin livlige atmosfære og tradisjonelle irske musikk. Puben har vært en populær møteplass for lokalbefolkningen og besøkende i over 200 år. Det var her den berømte irske folkemusikeren, The Dubliners, startet sin karriere på 1960-tallet.

Puben har et bredt utvalg av drikkevarer, inkludert mange lokale øl og whiskyer, og serverer også tradisjonell irsk mat som irsk stuing og shepherd’s pie. Interiøret på puben er tradisjonelt og koselig, med tregulv, bjelker i taket og mørke tremøbler. Det er også et utendørsområde hvor du kan nyte en drink på en solrik dag.

Men det som virkelig gjør O’Donoghue’s Pub til en spesiell opplevelse, er musikken. Puben har musikalske opptredener hver kveld, og tilbyr tradisjonell irsk musikk i hjertet av Dublin. De har også en jam session hver søndag ettermiddag, hvor lokale musikere kommer sammen for å spille sammen.

Hvis du ønsker å oppleve en autentisk irsk pubopplevelse, er O’Donoghue’s Pub definitivt verdt et besøk når du er i Merrion Square-området. Det er en flott måte å lære mer om irsk kultur og tradisjoner, samtidig som du kan nyte en god drikke og musikk i en av Dublins mest historiske puber.

Festivaler og arrangementer i Merrion Square Park

Merrion Square Park i Dublin er et av de mest populære og livlige områdene i byen, og er vert for mange festivaler og arrangementer gjennom hele året. Parken har en lang historie med å være et samlingssted for kultur og kreativitet, og disse arrangementene er en flott måte å oppleve byens kreative ånd.

image 10
Foto: Allen Kiely

En av de mest kjente festivalene som finner sted i Merrion Square Park er Dublin’s St. Patrick’s Day Parade. Denne parade er en av de største og mest kjente parade i Irland, og har blitt holdt hvert år siden 1931. Parade starten i byens sentrum og går gjennom mange av Dublins mest kjente gater, inkludert Merrion Square. Tusenvis av mennesker samler seg langs ruten for å feire irsk kultur og historie.

En annen populær festival som finner sted i Merrion Square Park er Bloomsday Festival. Dette er en årlig feiring av James Joyce’s roman Ulysses, som skildrer livet i Dublin på begynnelsen av 1900-tallet. Festivalen inkluderer ulike arrangementer, inkludert opplesninger, teaterstykker og turer som tar deg gjennom Dublins gater og steder som er nevnt i boken.

Merrion Square Park er også vert for en årlig open-air kunstutstilling i sommermånedene. Dette arrangementet gir lokale kunstnere muligheten til å vise frem og selge sine arbeider i parken. Utstillingen tiltrekker seg tusenvis av besøkende som ønsker å se den lokale kunstscenen.

I tillegg til disse store festivalene, arrangerer Merrion Square Park mange andre arrangementer og aktiviteter gjennom året, inkludert konserter, teaterstykker, sportsarrangementer og matfestivaler. Parken har også mange aktiviteter for barn, inkludert teaterstykker og lekeplasser.

Merrion Square Park har en livlig og spennende atmosfære, og besøkende som kommer til parken kan være sikre på at det vil alltid være noe spennende å se og gjøre.

Grafton Street Dublin

Grafton Street er en av de mest kjente og travleste handlegatene i Dublin, Irland. Det er en lang gågate som ligger i hjertet av byen og er omgitt av mange butikker, restauranter, kafeer og underholdningssteder. Grafton Street har en lang historie, og har vært et populært shoppingområde i over 200 år.

Grafton Street er kjent for å være en av Dublins beste shoppingdestinasjoner. Det er et bredt utvalg av butikker som selger alt fra mote, kosmetikk, musikk, bøker og smykker. Du vil finne noen av de største merkevarene, samt mange mindre uavhengige butikker, og du vil garantert finne noe som passer for enhver smak og budsjett.

Grafton Street er også kjent for sine gateartister og musikere, som underholder besøkende mens de shopper eller tar en kopp kaffe på en av de mange kafeene langs gaten. Musikerne er en del av Dublins kultur og legger til atmosfæren langs gaten.

I tillegg til shopping og underholdning, har Grafton Street også noen flotte spisesteder og barer. Du vil finne en rekke kafeer og restauranter som tilbyr alt fra irsk frokost, kaffe og kaker til mer sofistikert mat, samt mange puber og barer hvor du kan nyte en pint eller en cocktail.

En av de mest kjente severdighetene på Grafton Street er kanskje Stephen’s Green Park, som ligger på den ene enden av gaten. Parken er en stor og frodig oase midt i byen og er en flott måte å slappe av på etter en dag med shopping og utforsking.

Alt i alt er Grafton Street en flott destinasjon å besøke når du er i Dublin, spesielt hvis du er ute etter å handle, spise, drikke og oppleve litt av byens kultur og atmosfære.

De billigste hotellene i Merrion Square:

Ashfield Hostel
Ashfield Hostel

Ashfield Hostel

Ashfield House ligger i sentrum av Dublin, mellom Trinity College og O’Connell St. Ashfield Hostel er Dublins mest sentralt vandrerhjem. De ligger bare ett minutts gange fra Trinity College, Temple Bar og O’Connell Street, samt bussholdeplasser til flyplassen, fergeterminalen, Guinness Storehouse og Heuston Station. Alle rommene har eget bad, fra private rom til flere-sengs rom. Frokost er inkludert og består av frokostblandinger, toast, yoghurt, te, kaffe, juice, egg og frukt. De har gratis guidede vandreturer i Dublin by hver dag, pluss massevis av andre gratis ting, som gratis Wi-Fi (lobby og rom), gratis bagasjeoppbevaring i resepsjonen og gratis bykart og guider. Det er også safe og Internett-terminaler (mot betaling), salgsautomat og et fullt utstyrt kjøkken.

3 Beste Mellomklassehoteller i Merrion Square:

The Kildare Street Hotel by theKeycollections
The Kildare Street Hotel by theKeycollections

Kildare Street Hotel by theKeyCollection

Kildare Street Hotel er det perfekte stedet å bo når du besøker Dublin City. Kildare Street Hotel ligger bare noen minutter fra Grafton Street, og tilbyr deg alle moderne fasiliteter du kan forvente å finne på et hotell i sentrum. Slapp av i Kildare Street Hotel, og våk opp med slike som Grafton Street, Trinity College Dublin og Temple Bar alt utenfor døren. Utforsk Dublin viktige attraksjoner kun få minutter fra soveromsdøren din på Kildare Street Hotel.

The Dawson Hotel
The Dawson Hotel

The Dawson Hotel

Dawson Hotel har en ideell beliggenhet i Dawson Street i hjertet av Dublin sentrum, med Trinity College i den ene enden av gaten og St. Stephen’s Green i den andre. Dublins viktigste shoppingområde, Grafton Street, ligger en kort spasertur rundt hjørnet fra hotellet. Temple Bar ligger bare 10 minutters gange unna, mens Dublin Castle og Olympia Theatre ligger en 15 minutters spasertur unna. Slapp av i de romslige rommene og nyt en drink i de elegante art deco-omgivelsene i hotellets tilstøtende bar, Sams, eller prøv en cocktail på den viktorianske hageterrasse med utsikt over Dublin’s Mansion House. Vær oppmerksom på at hotellet ikke anbefales for personer med mobilitetsproblemer, spesielt de som trenger rullestoltilgang.

Trinity City Hotel
Trinity City Hotel

Trinity City Hotel

Det 4-stjerners Trinity City Hotel har en førsteklasses beliggenhet i sentrum, og ligger på Pearse Street i Dublin 2. Hotellet er en perfekt base for de som ønsker å utforske byen Dublin. Med 262 gjesterom på hotellet, alt fra Classic, Superior, Deluxe & Executive, til slående Executive og Georgian Suites. Tilbyr stilige, avslappende omgivelser for forretnings- eller fritidsgjester. Det er et uendelig utvalg av restauranter og barer rett utenfor døren, inkludert deres eget Courtyard Restaurant og Brunswick Bar, hvor du kan unne deg både tradisjonelle og internasjonale retter og utendørs servering i den vakre gårdsplassen.

Ligger innen gangavstand fra byens største attraksjoner, inkludert Temple Bar, shoppingområdet Grafton Street, St. Stephen’s Green og EPIC Irish Emigration Museum. De ligger også ved siden av Trinity College, hvor du kan spasere gjennom det historiske området før du besøker den verdensberømte Book of Kells.

Guinness Storehouse, Irish Whisky Museum og Dublin Zoo er også veldig lett tilgjengelig fra eiendommen, og du kan hoppe på en av de mange tilgjengelige bussturer i byen, bare en kort spasertur fra hotellet. Du finner en DART-stasjon på Tara Street bare 2 minutters gange fra hotellet, som gir enkel tilgang til The Aviva stadion. Alternativt kan du besøke Malahide Castle eller Howth, bare 30 minutter unna, for en perfekt dag ute. Benytt anledningen til å låse opp skattene og historiene fra Irlands hovedstad med gratis, guidede Dublin Discovery Walking Trails.

3 Beste Familievennlige hoteller i Merrion Square:

O'Neills Victorian Pub and Townhouse
O’Neills Victorian Pub and Townhouse

O’Neills Victorian Pub & Townhouse

Unn deg en autentisk smak av Dublin og bo på O’Neill’s Victorian Pub & Townhouse. Gå tilbake i tid og opplev Dublin på sitt aller beste midt i hjertet av gamlebyen. Her ligger åtte smakfullt innredede soverom med moderne bad og gratis Wi-Fi overalt. O’Neill’s tilbyr et fantastisk hotellalternativ, da stedet ganske enkelt oser av tidsnåd og sjarm. Det viktorianske eksteriøret har blomster gjennom sommermånedene, og pubens mørke treinteriør har sett liten endring gjennom årene. Fordyp deg i de uforlignelige sjarmene i Dublin som har en overflod av attraksjoner. Disse inkluderer museer, kunstgallerier, teatre, butikker og puber som du kan glede deg over. Uansett hvilken grunn du besøker Dublin, det være seg forretning eller fornøyelse, O’Neill’s tilbyr utmerket innkvartering, vennlig gjestfrihet og god mat og drikke.

Temple Bar Hotel
Temple Bar Hotel

Temple Bar Hotel

4-stjerners hotell som kombinerer en butikkfølelse med sjarmerende service midt i hjertet av Temple Bar. Garanterer uslåelige beliggenhet i sentrum, butikkfølelse og 4-stjerners service som sikrer at du får et flott opphold. Temple Bar-hotellet ligger bare noen få minutters gange fra den populære Grafton Street, Henry Street og Dubbys hovedfartsår O’Connell Street.

Sentralt til Trinity College, mange andre populære museer og Famous Guinness Storehouse & Jameson Distillery. Valg av restauranter og barer rett utenfor døren er enormt, inkludert deres egen Buskers Bar & Buskers On The Ball som serverer mat og drikke 7 dager i uken. Business or Pleasure… The Temple Bar Hotel er det perfekte valget innen gangavstand til The Convention Center, IFSC, 3 Arena, The Docklands og Bord Gais Theatre, og sports fans setter også pris på den praktiske beliggenheten til The Aviva Stadium & Croke Park, også innen Gangavstand.

3 Beste Rimelige luksushoteller i Merrion Square:

The Merrion
The Merrion

The Merrion Hotel

Merrion Hotel ligger i hjertet av Dublin sentrum, og er hovedstadens mest luksuriøse femstjerners hotell, og et stolt medlem av The Leading Hotels of the World. Det 142-roms og suitehotellet er like innbydende som det er stilig. Merrion, som er en plettfri restaurering av fire georgianske byhus.

Med utsøkt komfort, avslappet eleganse og delikate gjesterom, inkludert gratis Wi-Fi, et 18m basseng, spa og treningsstudio. Merrion er hjemmet til den 2-stjerners Michelin Restauranten, Patrick Guilbaud, The Cellar Bar, The Garden Room og den intime No 23 cocktailbar. Dette 5-stjerners luksushotellet ligger i hjertet av georgisk Dublin, overfor regjeringsbygninger og få minutters gange fra gallerier, museer, I.F.S.C, Dublin Convention Center, puber, restauranter og butikkene i Grafton Street.

Conrad Dublin
Conrad Dublin

Conrad Dublin

En super beliggenhet, nær det sørøstre hjørnet av St. Stephen’s Green, innen en enkel spasertur fra det beste fra Dublin. Parken ved St Stephen’s Green ligger ett minutts gange unna, med shoppingområdet Grafton Street like utenfor; oasen til Iveagh-hagene er bortgjemt bak National Concert Hall over gaten. Aircoach-tjenesten til Dublin lufthavn ligger få sekunders gange unna på Leeson Street, og det nærmeste Luas [trikkeholdeplassen] er bare på den andre siden av Green. Trafikkstøy vil ikke være et problem: Earlsfort Terrace er stille om natten. Parkering tilgjengelig.

InterContinental Dublin
InterContinental Dublin

InterContinental Dublin

Dette er en utmerket beliggenhet – InterContinental er ikke sentralt plassert. I stedet utgjør den en dyd av sin rolige beliggenhet i det sørlige Dublins velstående ambassadeområde. Parker, barer, restauranter, Royal Dublin Showgrounds og Aviva Stadium ligger innen gangavstand; og sentrum av Dublin ligger en 10-minutters drosjetur unna. Den nærmeste jernbanestasjonen på Sandymount ligger en 10-minutters spasertur. Aircoach stopper utenfor hotellet.

Merrion Square Park – hjemmet til noen av de mest anerkjente kunstgalleriene i Irland.

Merrion Square Park i Dublin er hjemmet til noen av de mest anerkjente kunstgalleriene i Irland. Parken har et langvarig forhold til kunst og kultur, og har lenge vært et samlingssted for både kunstnere og kunstelskere.

National Gallery of Ireland ligger på Merrion Square og har en av de største samlingene av irsk og europeisk kunst i landet. Galleriet har over 16 000 verk i samlingen, inkludert verker av berømte kunstnere som Caravaggio, Vermeer, Monet, Picasso og mange flere. Galleriet er kjent for sin imponerende samling av irsk kunst, og huser noen av landets mest kjente verk.

Municipal Gallery of Modern Art, også kjent som Hugh Lane Gallery, er et annet populært kunstgalleri i Merrion Square. Galleriet fokuserer på moderne og samtidskunst, og har en betydelig samling av verk av irske og internasjonale kunstnere. Hugh Lane Gallery er også kjent for sin flotte hage, som inkluderer en replika av Francis Bacon’s atelier.

Det er også flere mindre kunstgallerier som er verdt å besøke i Merrion Square-området, inkludert The Doorway Gallery og The Green on Red Gallery. The Doorway Gallery har spesialisert seg på irske kunstnere og har en variert samling av malerier og skulpturer. The Green on Red Gallery har en samling av moderne og samtidskunstverk av både irske og internasjonale kunstnere.

Merrion Square Park er også vert for Merrion Square Open-Air Art Exhibition, som arrangeres hver søndag i sommermånedene. Dette er en flott mulighet til å oppleve lokale kunstneres arbeid og kjøpe unike kunstverk rett fra kunstnerne selv.

Alt i alt er Merrion Square Park og dens kunstgallerier en flott destinasjon for kunstelskere som besøker Dublin. Med en rekke ulike gallerier som huser både klassisk og moderne kunst, er det noe for enhver smak og interesse.

Attraksjoner i Merrion Square

Det er en lekeplass i nærheten av vestsiden (National Musuem / National Gallery side) inngangen, og et «Kaffe i parken» -stand i nærheten av haugen ved inngangen til østsiden for snacks og drikke. Plassen er lett tilgjengelig med Dart, buss og sykkel med rikelig med parkering for gater; som er gratis på søndager.

Et hotell som er populært blant barnefamilier er O’Neills Victorian Pub & Townhouse. Ligger midt i sentrum med gangavstand til det meste av Dublins attraksjoner.

Selve torget er et nydelig grøntområde i byen, og St. Stephen’s Green ligger i gangavstand. Rekkehus fra 1700-tallet med brosteinsgater, noe som gjør Merrion Square til fotografens drøm.

Selv om Merrion Square ligger i gangavstand fra Trinity College og sentrum, har det også flere Dublin-attraksjoner. Nasjonalbiblioteket, National Concert Hall, Natural History Museum og National Gallery ligger alle i Merrion Square-distriktet, noe som gjør dette til et flott sted å bo i Dublin for familier. Mellom parker og museer vil du ha mange ting å gjøre i dette Merrion Square.

Merrion Square - Her bør du bo du hvis du reiser med familien

Tips oss

Har du noen tips til vår guide: “Merrion Square, Dublin – Her bør du bo du hvis du reiser med barn”, så hadde vi satt pris på om du kontaktet oss i skjemaet nedenfor.

Her er de beste hotellområdene i Dublin

Populære aktiviteter i Merrion Square

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.