Destinasjoner, Europa cat, Madrid, Spania

Lavapies – Det beste nabolaget å bo i Madrid (2022)

Bare et steinkast fra stedene som er spekket med turister og selfie-Instagrammere, ligger kule, flerkulturelle Lavapiés – uten tvil der det mest skjer i Madrid. Fargerike graffiti og kunstverk-dekorerte vegger, livlige tapasbarer spredd utover fortauet, og hjertet i Madrids internasjonale samfunn. Lavapies ligger like rett sør for Madrid sentrum.

De beste hotellene i Lavapies

Hotel Riu Plaza España

Hotel Riu Plaza España
Hotel Riu Plaza España

Perfekt plassert med eget basseng. Skybaren er fantastisk og på taket er det en egen takterrasse-bar (27. etasje) med fantastisk utsikt utover Madrid.

NH Collection Palacio de Tepa

NH Collection Palacio de Tepa
NH Collection Palacio de Tepa

Store rom og med gangavstand til alle severdigheter og Plaza Mayor, Puerto Sol og Gran Via. Dette hotellet ligger på St Ana-plassen, midt i et travelt kafé- og restaurantområde.

Hotel Paseo del Arte

Hotel Paseo del Arte
Hotel Paseo del Arte

Store rom, og flere har terrasse. Ligger i nærheten av metroen. Kort avstand til jernbanestasjonen Atocha og Museo del Prado, Centro de Arte Reina Sofia. Sentralt i forhold til tog og fly.

Hotel Regina

Hotel Regina Madrid
Hotel Regina Madrid

(Vår favoritt) – Et meget flott hotell beliggende midt i hjertet av Madrid! Rett ved Puerta del Sol.

Dear Hotel Madrid

Dear Hotel Madrid
Dear Hotel Madrid

Bra plassering rett ved Gran Via, tvers ovenfor metrostasjon. Restauranter og butikker rett utenfor døren. Fantastisk utsikt fra toppetasjen, hvor det ligger en bar og et basseng.

Lavapies, bare ett stopp fra Sol, er et av Madrids mest kjente flerkulturelle nabolag. Lavapies har lenge vært hjem til innvandrerfamilier, oftest fra Afrika eller Midtøsten, derfor finner du gode etniske matalternativer her og interessante shoppingmuligheter.

Derfor, hvis du ønsker å se en annen side av Madrid er Lavapiés stedet for deg.

Hvordan komme seg til Lavapiés?

Lavapiés-nabolaget ligger rett sør for Madrid sentrum, og det er bare en 10-minutters spasertur fra Puerta del Sol eller Plaza Mayor.

Imidlertid, hvis du bor i en bydel nord for sentrum av Madrid, kan det være lettere å komme til Lavapiés via metro eller buss. Her ligger det t-banestasjoner som du kan ta.

Ting å gjøre i Lavapiés

I Barrio de Lavapiés handler det mest om stemningen og atmosfæren, fremfor flotte bygg og tradisjonelle turiststeder.

Bruk en time eller to på å vandre nedover noen trange gater og se hva du finner! Selv om det ikke er store kongelige palasser å se eller massive historiske torg å ta en kaffepause i, er det noen ting å gjøre i Lavapiés som kan være vel verdt å sjekke ut.

Reina Sofia Museum

Hvis du besøker Madrid, er det sannsynlig at du planlegger å ta turen til noen av byens mest kjente kunstmuseer. Reina Sofia-museet ligger rett ved Lavapiés.

Reina Sofia er et av de fremste museene for moderne kunst, ikke bare i Spania, men i hele verden. Den rommer en rekke verk av noen av de største navnene i verden, som Picasso og Dalí.

La Gatoteca

Lavapiés er kjent som et av Madrids fremste hipster-nabolag, og har noen av de beste kaffebarene i Madrid. Madrids første kattekafé, kjent som La Gatoteca (gato betyr katt på spansk), ligger bare et steinkast unna Reina Sofia-museet. Kaféen huser en haug med redningskatter, og fungerer som et adopsjonssenter for å skaffe kattene nye hjem. Det som gjør det unikt, er at La Gatoteca fungerer som en kafé, hvor du kan nyte en kaffe eller te mens du koser deg med de søte små kattene.

Mercado Antón Martín

Når du besøker Madrid, vet alle om Mercado de San Miguel, det populære tapasmarkedet som ligger rett ved siden av Plaza Mayor. Og selv om San Miguel absolutt er verdt et besøk, er den ganske dyr og vil ikke nødvendigvis gi deg den lokale opplevelsen i Spanias hovedstad.

Besøk Mercado Antón Martín. Dette markedet, som ligger i den østlige delen av Lavapiés, bare 150 meter fra metrostasjonen Antón Martín, føles som en verden borte fra de fancy tapasbodene til Mercado de San Miguel.

Mercado Antón Martín er et ideelt sted å komme innom hvis du er interessert i å se hvordan de lokale bor, handler og spiser. Her er det mange markedsboder, inkludert slaktere, ostebutikker, fiskehandlere og frukt- og grønnsaksstativer. Her kan du kjøpe alt du trenger til dine middager eller pikniktur, mens du støtter lokale bedrifter og produsenter. Det finnes også en rekke små barer og restauranter her.

Lavapiés ‘Tapas Scene

Mens nabobydelen La Latina er et mer kjent turistområdet, for tapas i Madrid, kan jeg love deg at du vil elske det mer dynamiske Lavapiés.

Det er tilsynelatende hundrevis av tapasbarer her. Hvis du tilfeldigvis befinner deg i nabolaget på en fredag ​​eller lørdag kveld, vil du nesten helt sikkert finne de fleste steder pakket med folk. Det er uten tvil et bedre sted å oppleve det beste fra Madrids tapascene enn Lavapiés.

Hvor skal du spise i Lavapiés?

En av de beste tingene å gjøre i Lavapiés er tapear (det fantastiske spanske verbet som bokstavelig talt betyr “å ha noen tapas”). Med tilsynelatende tusenvis av spisesteder, kan det være vanskelig å vite hvor du skal spise i Lavapiés. Her er noen av våre beste forslag:

Taberna El Sur – Denne lille restauranten er en av de mest populære spisestedene i Lavapiés-området, og tiltrekker seg en glad blanding av både lokale og turister, og har en omfattende meny med klassiske spanske favoritter. Hvis du vil spare penger, kan du komme hit til lunsj og bestille fra deres € 10,50 menú del día (dagens meny).

La Fisna Vinos – Denne koselige vinbaren som ligger ved Lavapiés-stasjon er et utmerket valg hvis du er opptatt av å støtte små, spanske vinprodusenter. De har et omfattende vinkart og en bred tapas-meny, noe som gjør dette til et utmerket valg for kvelden.

La Caleta Taberna Gaditana – Dette lille stedet er et utmerket alternativ hvis du er opptatt av å flykte til kysten i Andalicia, men ikke ønsker å forlate Madrid. Stedet er kjent for sin sjømat i Cádiz-stil, og er et populært sted blant lokalbefolkningen i Lavapiés.

El Venorrillo Murciano – Denne restauranten er et utmerket sted å besøke hvis du vil prøve autentisk mat fra Murcia-regionen i det sørøstlige Spania. Dette stedet er en favoritt blant lokalbefolkningen, og er berømt for sine omfattende risretter.

Tips oss!

Vi håper du satt pris på vår guide: «Lavapies – Det beste nabolaget å bo i Madrid«. Hvis du sitter på noen gode tips, så send oss gjerne dine tips i kommentarfeltet nedenfor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.