Destinasjoner, Europa cat, Italia

De 9 vakreste landsbyene i Italia (2023)

lazy - Destinasjoner, Europa cat, Italia - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping

De 9 vakreste landsbyene i Italia – Italia er kanskje mest kjent for sine største byer, men det er så mange landsbyer i Italia du ikke bør gå glipp av! Italia er et av verdens beste turistmål, og det er en av våre favoritter å besøke! Selv om du kanskje allerede har planlagt din neste ferie til Roma, Firenze eller Venezia, er disse italienske landsbyene så fulle av sjarm og skjønnhet, at du må få de med deg. 

De 9 vakreste landsbyene i Italia

Italia er kjent for sin lange kystlinje, fjell, vingårder og øyer. Det er så mange flotte steder i Italia, at det kan være nesten overveldende! Dette er grunnen til at vi har satt sammen denne forsiktige listen over landsbyer i Italia. Hvis du velger å besøke flere av disse landsbyene på din neste ferie, kan det å leie en bil være en god ide. 

Gjør deg klar for mange vakre opplevelser, mye historie og all den gelato du kan presse i deg, for her kommer de vakreste landsbyene du må besøke i Italia.

Volterra

Toscana er en av Italias vakreste og mest berømte regioner, og Volterra er en liten italiensk by du må legge til din reiserute i Toscana!

Albergo Villa Rioddi ligger i Volterra. Et par kulturelle høydepunkter er Teatro del Silenzio og Medici-fortet.

Volterra ligger omtrent én time sørvest for Firenze, så du kan regne en god dagstur fra Firenze. Volterra er rik på historie – byen er fra før 800 f.Kr. De første som bosatte seg her var etruskerne. Byen ligger på en liten fjelltopp og består av festningsvegger bygget på slutten av det 4. århundre f.Kr.

Hva du kan se i Volterra

På 1200-tallet lå Volterra under republikken Firenze, og det er flere byggverk som kan dateres tilbake til middelalderen, inkludert Palazzo dei Priori og Palazzo Pretorio. Palazzo dei Priori er Toscans eldste rådhus, selv om tårnet ble ødelagt av et jordskjelv og gjenoppbygd på 1800-tallet. I dag kan besøkende gå opp i klokketårnet.

I nærheten av Palazzo dei Priori og Palazzo Pretorio ligger katedralen Santa Maria Assunta, som kan dateres tilbake til 1100-tallet. 

Hvis du er interessert i etruskisk historie, er denne lille byen i Italia full av den! Volterra kan skilte med Guarnacci etruskiske museum (Etruscan Museum «Mario Guarnacci»). Volterra er også full av romersk historie. Her er det et romersk amfiteater og romerske bad som stammer fra henholdsvis 1000- og 400-tallet.

Medici-festningen – Denne middelalderske festningen består av to slott som dominerer byen. Den eldre ble ferdigstilt på slutten av 1300-tallet, og det andre slottet ble bygget i det 14. århundre. Det er ikke åpent for publikum, men du kan beundre den fra parken rett ved.

I dag er Medici et fengsel med høy sikkerhet.

Positano - den mest kjente og ikoniske landsbyen på Amalfikysten

Positano er en liten landsby i Italia som ligger på den vakre Amalfikysten. Amalfikysten ligger på den vestlige siden av Sør-Italia, omtrent en time sør for Napoli og Pompeii. Du kan lese om Positano i vår Guide til Positano, men denne lille italienske byen er så vakker at vi kunne ikke la være å skrive om den igjen. 

Positano har et mildt klima, med varme vintre og milde sommere, avkjølt av den deilige havbrisen. Positano kan fint besøkes hele året.

Positano kan nås med bil eller ferge fra Capri, Napoli, Salerno eller Sorrento. Som en av de vakreste og mest besøkte stedene i Italia, er det ingen mangel på ting å gjøre her.

Dette kan du se i Positano

Landsbyen biter seg fast til noen bratte klipper, og består av bratte gater og fargerike bygninger. Bare å vandre rundt i gatene er en fin opplevelse i seg selv.

Her ligger det gode restauranter, kunstgallerier og butikker. Stranden er selvfølgelig hoveddestinasjonen i denne lille italienske byen.

Du kan leie en strandstol og bare slappe av, eller leie en kajakk, padlebrett, eller bli med på en koselig båttur! Her er et tips til en annen uforglemmelig opplevelse!

Bli med båtene ut på snorkletur. De arrangerer også dykketurer. Utsikten over Positano fra båt er fantastisk. Husk å lade kamera og mobilen.

Her er tre gode hoteller i Positano som vil gjøre oppholdet ditt uforglemmelig

Il San Pietro di Positano 🔥🔥🔥 er et luksuriøst hotell med fantastisk havutsikt, privat strand og førsteklasses fasiliteter. Le Sirenuse er et sjarmerende boutiquehotell i en vakker villa, med enestående utsikt over Positano-bukten. Hotel Eden Roc tilbyr moderne og komfortable rom med panoramautsikt over havet. Uansett hvilket hotell du velger, er du sikret en fantastisk opplevelse i den vakre byen Positano.

Corricella – en av de små kystbyene i Italia du kanskje aldri har hørt om?

I kontrast til populære Positano, er Corricella en av de små kystbyene i Italia du kanskje aldri har hørt om!

Corricella er en havn på øya Procida, som ligger i Napolibukten.

Selv om det ligger ganske nær populære Capri, får Procida relativt få turister. Når du ser på fiskerne eller nyter utsikten over de mange fargerike husene, kan du føle at du nesten har reist tilbake i tid. 

Dette kan du se i Corricella

En hovedattraksjon i Corricella er sjøen. Hvis du blir lei av å slappe av ved sjøen, kan du besøke Santa Maria delle Grazie, en kirke som ble bygget i 1679.

På den høyeste og nordligste spissen av Procida ligger Terra Murata, en middelaldersk borg. Her får du en av de beste utsikten over Napolibukten.

Sjarmerende Hoteller i Corricella: Opplev Italias Skjønnhet ved Havet.

Opplev sjarmen og skjønnheten til Corricella i Italia med et opphold på disse flotte hotellene. La Casa di Nannina, et familiedrevet gjestehus, tilbyr en autentisk opplevelse i en tradisjonell bygning med vakker innredning og flott havutsikt. Casa Celestino 🔥🔥 et boutiquehotell ved vannkanten, skjemmer deg bort med stilfulle rom, førsteklasses fasiliteter og en gourmetrestaurant med ferske lokale retter. Uansett hvilket hotell du velger, vil du oppleve sjarmen, skjønnheten og gjestfriheten i Corricella på sitt beste.

Alberobello

Av alle småbyene i Italia er Alberobello kanskje den mest estetisk interessante!

Mens Positano og Corricella er kjent for sine fargerike hjem, er Alberobello kjent for sine trulli: hvit-tippede, kjegleformede bygninger.

Byen ble utpekt av UNESCO i 1996 som en del av verdensarven. Selv om trulliene opprinnelig ble bygget som boliger, er de i dag omgjort til vakre suvenirbutikker. Alberobello ligger i den sørlige italienske regionen Puglia.

Dette kan du se i Alberobello

Hva kan jeg se i Alberobello? Trulli, selvfølgelig. Masse Trulli. Og det er ikke noe bedre sted å se trulli enn Rione Monti-kvartalet, hvor du finner over 1000 trulli.

Her kan du vandre i gatene og ta mange kule bilder av disse rare, fotogene bygningene. Det er i Rione Monti-kvarteret du finner Chiesa di Sant’Antonio, en trullikirke fra det tjuende århundre.

Lenger borte, men verdt et besøk, er Trullo Sovrano, en unik to-etasjers trulli. Det er mange turister som besøker stedet, så sett av litt tid når du besøker byen. Det beste er selvsagt å besøke landsbyen utenom sesongen, og dra tidlig ut om morgenen for å besøke byen.

Opplev sjarmen og skjønnheten i Alberobello med et opphold på disse unike hotellene

Hotel Trulli e Puglia 🔥🔥🔥 er en autentisk trullo-struktur med komfortable rom og en idyllisk hage, som gir deg muligheten til å bo i en tradisjonell bygning. Trulli Holiday Resort er et sjarmerende kompleks av trulli-hus, som tilbyr individuelt innredede rom og en avslappende atmosfære. Trulli Anti-Dimora er et boutiquehotell som kombinerer modernitet med tradisjon, og gir deg elegante rom og en vakker utendørsbasseng-område. Uansett hvilket hotell du velger, vil du oppleve den unike atmosfæren og sjarmen i Alberobello på sitt beste.

Varenna: Oppdag Sjarmen ved Comosjøen

Varenna ligger på den østlige siden av Comosjøen. Dette er en av våre og mange nordmenns favorittby i Italia.

Varenna ligger ca 40 mil nord for Milano, så hvis du besøker Milano er det verdt det å ta en dag eller to i Varenna. Varenna ligger nær den sveitsiske grensen, og er et fint utgangspunkt for å besøke flere fine destinasjoner i Sveits.

Selv om denne byen er liten sammenlignet med Italias store byer, er Varenna en av de største italienske byene på vår liste. Her er det mange ting å gjøre og mange steder å bo.

Dette kan du se i Varenna

Varenna har fire store severdigheter. Sentrum, Castello di Vezio, Villa Monastero, og selvfølgelig Comosjøen!

Hvis du tar tog til Varenna, er sentrum bare ti minutter fra jernbanestasjonen. Hovedtorget, Piazza San Giorgio, er omgitt av historiske hoteller og en kirke fra 1300-tallet, Chiesa di San Giorgio.

Gå fra sentrum, gå østover mot Castello di Vezio for å få panoramautsikt over Comosjøen, eller gå vestover mot Riva Grande, den sjarmerende innsjøen.

Du bør også sette av litt tid til å besøke Villa Monastero, en overdådig villa som en gang var et kloster, deretter en bolig, og som nå er et museum med botanisk hage. Hagene, interiøret og utsikten over innsjøen er imponerende. Du kan også besøke Casa Museo museum. Museet er åpent for publikum torsdag til søndag mai til august. Du må kjøpe inngangsbillett.

Den vakre Comosjøen er høydepunktet i denne italienske byen. Slapp av ved innsjøen og jobb med brunfargen, ta deg en svømmetur, eller ta en båttur. Comosjøen skuffer ikke.

Vakre Hoteller i Varenna: Oppdag Sjarmen ved Comosjøen

Utforsk den pittoreske byen Varenna og nyt et opphold på disse vakre hotellene. Hotel Royal Victoria 🔥🔥 tilbyr elegante rom med utsikt over Comosjøen, en fredelig hage og en restaurant som serverer deilige lokale retter. Hotel du Lac Varenna er et sjarmerende hotell som ligger ved vannkanten, med komfortable rom, en solterrasse og en hyggelig atmosfære. Hotel Olivedo er et familiedrevet hotell som kombinerer historisk sjarm med moderne bekvemmeligheter og tilbyr komfortable rom og en takterrasse med panoramautsikt over sjøen. Uansett hvilket hotell du velger, vil du bli tatt imot med gjestfrihet og få oppleve den unike sjarmen ved Comosjøen i Varenna.

Santa Maddalena

Santa Maddalena, noen ganger omtalt som Santa Magdalena, er en liten by i Italia ved foten av Odle Mountain Group av de berømte Dolomittene. Ligger i en dal, og fjellene ruger over denne lille byen og gir en uforglemmelig utsikt.

Dette er et av våre favorittsteder i Italia, og dette er et sted du absolutt bør besøke.

Dette kan du se i Santa Maddalena

Når vi kaller Santa Maddalena for en liten by i Italia, mener vi det! Den har mindre enn 400 innbyggere, og er ikke et stort turiststed. Her ligger også https://www.villnoess.com/en/culinary-delights-and-culture/churches-and-chapels/church-of-st-magdalena/ som er et populært sted for fotografering. Santa Maddalena er også kjent for sine fotturer, og om vinteren er det ski som gjelder.

lazy - Destinasjoner, Europa cat, Italia - The Smart Store.no - Din Guide til Prissammenligning og Smart Shopping
Church of St. Magdalena

Fredelige Hoteller i Santa Maddalena: Opplev Skjønnheten i Dolomittene

La deg fortrylle av den rolige atmosfæren og den vakre naturen i Santa Maddalena med et opphold på disse sjarmerende hotellene. Hotel Rudolf 🔥🔥 tilbyr komfortable rom med moderne fasiliteter og en panoramautsikt over Dolomittene. Gjestene kan slappe av i hotellets hage eller ta en tur på nærliggende turstier. Hotel Chalet Olympia er et koselig fjellhotell med rustikk sjarm, romslige suiter og en restaurant som serverer tradisjonelle retter med lokale ingredienser. Hotel Mirabel er et familiedrevet hotell med en idyllisk beliggenhet, flotte rom og en solterrasse med utsikt over de majestetiske Dolomittene. Uansett hvilket hotell du velger, vil du oppleve fred og harmoni i vakre Santa Maddalena og oppdage den naturlige skjønnheten i Dolomittene.

Savoca

Hvis du velger å dra sørover til Sicilia, må du ikke glemme å besøke Savoca! Denne lille landsbyen på Sicilia i Italia er kjent fra filmene The Godfather. Denne landsbyen ligger høyt over havet, og har en vakker utsikt. 

Ting å gjøre i Savoca

Hvis du har sett The Godfather, husker du kanskje scenen der Michael Corleone (Spilt av Al Pacino) sitter på en utendørsbar sammen med sine livvakter. Denne scenen ble innspilt på Bar Vitelli. Denne baren er fremdeles åpen, og baren er fortsatt den samme som da filmen ble spilt inn.

Bortsett fra sine scener i en av Hollywoods mest berømte filmer, finner du mange interessante historiske steder i Savoca. Landsbyen har tre vakre kirker. Chiesa Madre, ble bygget på 1100-tallet, samtidig med selve landsbyen. Så har vi Chiesa di San Michele, som kan dateres tilbake til 1250, og til slutt har vi Chiesa di San Nicolò, en kirke fra 1500-tallet.

Unik Overnatting i Savoca: Oppdag Skjønnheten i Denne Historiske Byen

Opplev den historiske sjarmen til Savoca med et opphold på disse unike hotellene. Hotel Borgo Santa Caterina er en restaurert bygning som tilbyr komfortable rom med rustikk sjarm og en sjarmerende gårdsplass hvor du kan slappe av og nyte roen. Med sin autentiske atmosfære og vakre omgivelser vil dette hotellet gi deg en autentisk opplevelse av Savoca. Antichi Mulini er et sjarmerende hotell som ligger i en historisk mølle. Med sine elegante rom og den unike atmosfæren tar dette hotellet deg med på en reise til fortiden. Uansett hvilket hotell du velger, vil du oppleve den historiske skjønnheten og sjarmen til Savoca under ditt opphold.

Dozza

Dozza er en liten landsby omtrent førti minutter fra Bologna.

Hvert annet år i september arrangeres Festival of the Painted Wall (Murales di Dozza). Her kommer kjente lokale og internasjonale kunstnere, som maler malerier på byens hus.

Dette kan du se i Dozza

De malte husene i Dozza er en vakker attraksjon, men Dozza er også kjent for festningen Rocca di Dozza fra 1200-tallet. Rocca di Dozza består av et museum og en vinkjeller. Rocca er vakker og er verdt et besøk. Det var en privat bolig fram til 1960, men er nå en plass for turister.

Ha en god tur til Italias mange vare landsbyer

Uansett hvor i Italia du velger å reise, er jeg sikker på at du får en fantastisk tur. Her er det et fantastisk landskap, kombinert med en rik historie. En kombinasjon som gjør Italia til en uforglemmelig opplevelse. Fra nord til sør er det mange små landsbyer i Italia du ikke kan gå glipp av!

Har du tips til vår guide: De 9 vakreste landsbyene i Italia – setter vi pris på å høre fra deg i kommentarfeltet under.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.