Bergen, Europa cat, Norge

Vi tester Bergen Børs Hotel, 4-stjerners hotell

Oppdatert 13. februar 2023

Bergen Børs Hotel er et historisk hotell beliggende i hjertet av Bergen, Norges vakre vestkystby. Hotellet har en lang og rik historie som strekker seg tilbake til 1893, da det ble åpnet som Norges første børsbygg. I dag er Bergen Børs Hotel en blanding av gamle tradisjoner og moderne komfort, med en unik atmosfære som gjør det til et spesielt sted å bo for både forretningsreisende og feriegjester. Fra hotellets beliggenhet i sentrum av Bergen, har du enkel tilgang til byens mange severdigheter og attraksjoner, samtidig som du får oppleve den autentiske atmosfæren i denne vakre havnebyen.

Bergen Børs Hotel ligger i en gammel børsbygning fra 1862, og tilbyr et bra utgangspunkt for Bergen. Kun 700 meter fra Universitetet i Bergen. Her serverer de cocktailer og et utvalg av lokale øl i baren. Restauranten fokuserer på skandinavisk mat med lokale råvarer. 

Bergen Børs Hotel, 4-stjerners hotell

Staselig rød løper på Bergen Børs Hotel
Ærverdig bygning i sentrum av Bergen

Bergen Børs Hotel har 2 restauranter, et døgnåpent treningssenter og en bar/lounge. Gratis frokostbuffé og wi-fi i fellesområder. Andre fasiliteter er møterom, concierge-tjenester og renseritjenester. Alle de 127 gjesterommene har lydisolering og er utstyrt med gratis wi-fi og en minibar. Gjestene tilbys dessuten en flatskjerm-TV, romservice og en espressomaskin.

Beliggenhet

Bergen Børs Hotel ligger i en gammel, nydelig og ærverdig bygning i sentrum av Bergen. (Vis på kart)

Hotellet ligger rett ved Fisketorget og Torgallmenningen i Bergen sentrum. Det er kort avstand til kollektivtrafikk som Bybane og Flybuss. Severdigheter som Fløibanen, Bryggen og flere av byens museum er et lite steinkast unna.

Bergen Børs Hotel ligger i sentrum og ved sjøen i Bergen. To av de kulturelle høydepunktene er Det Hanseatiske Museum og Grieghallen, men hvis det er shopping som står på planen, kan du ta turen til Fisketorget eller Xhibition kjøpesenter

Hurtigrutekaia i Bergen ligger 800 meter fra Bergen Børs Hotel, mens Akvariet ligger 1,5 km unna. Bergen lufthavn, Flesland ligger 17 km fra overnattingsstedet.

Slik kommer du deg til hotellet:

Fra Flesland: Bybane til Byparken. Gåavstand 550 meter. Flybyss til Fisketorget. Gåavstand 100 meter.

Fra Bergen Jernbanestasjon: Gåavstand 600 meter.

Fra Strandkaiterminalen: Gåavstand 250 meter. Taxiholdeplass på kaiområdet.

Fra Hurtigruteterminalen: Gåavstand 1,1 km. Taxi ved bestilling. Bergen Taxi tlf.nr. 07000.

Med bil: Nærmeste parkeringshus er i KlosterGarasjen, hvor hotellets gjester får 15% rabatt, og City Park P-hus, hvor gjester får 30% rabatt ved stempling av billett i resepsjonen.

Service og fasiliteter

Resepsjonen er døgnåpen. Hotellets gjester kan bruke treningssenteret på Bergen Børs Hotel.

Rommene

Alle rommene på Bergen Børs Hotel har flatskjerm-TV. Både kaffemaskin, minibar og snacks på rommet. Eget bad med gulvvarme. Noen av rommene har badekar. 

Store fine rom på Bergen Børs Hotell
Store fine rom på Bergen Børs Hotell

Suite med utsikt over havnen
Suite med separat oppholdsrom, soverom med dobbeltseng og sittegruppe.

Flott og moderne suite på 54 kvadratmeter stor med unik utsikt. Fra vinduene kan du se Bryggen, Fisketorget, Skansen og Fløyen.

Suiten har eget soverom og separat oppholdsrom med egen sittegruppe og spisebord. Rommet har også skrivebord, smart-TV, Nespresso-maskin, minibar og telefon samt gratis trådløst internett. Bad med badekar, dusj og hårføner. Dette rommet passer utmerket for de som ønsker ekstra komfort eller skal bruke mye tid på rommet.

Juniorsuite med byutsikt
Flotte juniorsuiter med dobbeltseng og sittegruppe.

Juniorsuitene er noe helt utenom det vanlige, med dobbeltseng og sittegruppe. Innredningen er i en blanding av klassisk eleganse og moderne stil. Rommene har også skrivebord, smart-TV, Nespresso-maskin, minibar og telefon samt gratis trådløst internett. Bad med badekar og hårføner. 

1–4 personer
54 kvm

Deluxerom med byutsikt
Komfortable dobbeltrom med dobbeltseng for inntil to personer.

Moderne hotellrom med dobbeltseng og utsikt over byen. Innredet i stilfull design med komfortable løsninger. Rommet har også skrivebord, smart-TV, Nespresso-maskin, minibar og telefon samt gratis trådløst internett. Bad med dusj og hårføner.

1–2 personer
24–31 kvm

Superiorrom
Større dobbeltrom med dobbeltseng eller to enkeltsenger for inntil to personer.

Komfortable hotellrom innredet i stilfull design med dobbeltseng eller to enkeltsenger. Rommet har også skrivebord, smart-TV, Nespresso-maskin, minibar og telefon samt gratis trådløst internett. Bad med dusj og hårføner.

1–2 personer
21–26 kvm

Familierom
Romslige rom med stor dobbeltseng og sovesofa.

Store familierom med to etasjer
Store familierom med to etasjer

Større hotellrom med dobbeltseng og sovesofa. Rommene har også skrivebord, smart-TV, Nespresso-maskin, minibar og telefon samt gratis trådløst internett. Bad med dusj og hårføner. Ideelle rom for de som ønsker bedre plass.

1–4 personer
27–30 kvm

Standardrom

Dobbeltrom med én dobbeltseng eller to enkeltsenger for inntil to personer.

Flotte hotellrom med én dobbeltseng eller to enkeltsenger. Rommet har også skrivebord, smart-TV, Nespresso-maskin, minibar og telefon samt gratis trådløst internett. Bad med dusj og hårføner.

1–2 personer
19–24 kvm

Moderate standardrom

Mindre dobbeltrom med liten dobbeltseng for inntil to personer.

Våre moderate dobbeltrom er mindre i størrelsen med en liten dobbeltseng, men har likevel alt våre gjester skulle ha behov for. Rommet har også skrivebord, smart-TV, Nespresso-maskin, minibar og telefon samt gratis trådløst internett. Bad med dusj og hårføner. Det er begrenset utsikt mot bakgård.

1–2 personer
15–19 kvm

Enkeltrom

Mindre hotellrom med enkeltseng for én person.

Våre enkeltrom er komfortable rom med enkeltseng og lenestol. Rommet har også skrivebord, smart-TV, Nespresso-maskin, minibar og telefon samt gratis trådløst internett. Bad med dusj og hårføner. Dette rommet passer for deg som reiser alene.

1 person
14–18 kvm

Mat og drikke

I hotellets 3. etasje holder Bare Restaurant & Bar På Bergen Børs Hotel til, den første og eneste restaurant i Bergen med Michelin-stjerne. Det er de enstusiastiske gründerne Øystein Ellingsen og Morten Tungesvik, sammen med et ambisiøst kjøkkenteam som står bak suksessen.

Michelin-stjerne
Restaurant med Michelin-stjerne

I gourmetrestauranten serveres flerretters menyer som varierer med sesong og tilgang til gode råvarer. De kreative smakene har basis i det nordiske kjøkken og fjordlandskapets ingredienser. Som gjest får du oppleve en eventyrlig matekspedisjon som utfordrer, inspirerer og overrasker.

Det serveres nydelig frokost, med både hjemmelaget syltetøy og egg/italiensk salat.

Hotellet har mest sannsynlig Bergens beste frokost.

Åpningstider:

Tirsdag–lørdag: kl. 1700–2200.

Handelskammeret Bar

Baren befinner seg i den gamle Handelskammersalen. Dette regnes som en av byens ( kanskje Norges vakreste barer) Dette er byens skjulte perle. Bar med eksklusivt interiør, gode drinker og behagelig atmosfære.

Handelskammeret Bar
Handelskammeret Bar

Åpningstider:

Mandag–lørdag: kl. 1700–0030.

Børsbygget

Børsbygget tilbyr fem ulike barer og spisesteder. I hotellets underetasje anbefaler vi Bare Vestland – et populært og uformelt møtested som serverer tradisjonell Vestlandskost på en ny måte og er drevet av samme eiere som hotellets hovedrestaurant. Bare Vestland er åpen hele uken. Inngang via trapp fra resepsjonen.

I samme bygg finner du Matbørsen i den gamle Frescohallen. Det er inngang til området via resepsjonen. Matbørsen serverer internasjonale retter og asiatisk inspirert mat. Baren Børskjelleren byr på stort utvalg av lokalt, håndbrygget øl. Sjenerøs er nattklubben i Børsbyggets underetasje.

Familievennlig

Barn er velkomne og du får gratis barnesenger (for spedbarn)

Innsjekking 

Innsjekking mellom kl. 15.00 og kl. 03.00
Utsjekking før kl. 12.00

Tilgjengelighet

Hotellet er tilrettelagt for rullestolbrukere, og har 13 rom tilpasset bevegelseshemmede.

Hvis du har tilretteleggingsbehov, oppgir du disse i forespørselsfeltet på bestillingssiden etter at du har valgt rom.

  • Bad med rullestoltilgang
  • Tilrettelagt rom
  • Adkomst for rullestolbrukere

Med bil

Ingen parkering tilgjengelig. 

Nærmeste parkeringshus er i KlosterGarasjen, hvor hotellets gjester får 15% rabatt, og City Park P-hus, hvor gjester får 30% rabatt ved stempling av billett i resepsjonen.

Hva sier gjestene

Hotellet får Fantastisk, og 4,6 av 5 poeng hos Expedia. Barnefamilier anbefaler beliggenheten til alle som reiser med barn. De har gitt beliggenheten 9,8 av 10 i score hos Booking.com. Gjestene hos Hotels.com sier Glimrende og 9,2 av 10 poeng. De ansatte og servicen får toppkarakter hos alle de store hotellsøkemotorene.

«Utrolig hyggelige ansatte,- fra resepsjonister til restaurantansatte.!»

«Over all forventning –  fantastiske personalet ☺️ Så flotte mennesker som jobber der , strekker seg litt ekstra for å blidgjøre de hadde godt humør og humor .Service på høyt nivå, utmerket ?.»

«Frokosten var noe for alle, fantastisk. Kjempegode senger, deilige dyner, puter. fint rom. og gutta i resepsjonen var så hjelpsomme og kjekke, finger opp.»

«Fantastisk nydelig bar og restaurant. Betjening ypperlig bra. Beliggenhet midt i hjerte av sentrum. Anbefales på det sterkeste.»

«Ganske lytt, hørte trafikklysene veldig godt selv om vinduet var lukket. Ellers veldig fornøyd.»

Alt i alt

Her snakker vi om et flott hotell midt i Bergen. Overgangen fra å være en gammel børsbygning, til å bli et hotell gjør at hotellet får et bra særpreg. 

I tillegg har hotellet fantastiske hyggelige ansatte. Vi satt pris på å besøke et lite hotell midt i sentrum av Bergen der god gammeldags service fortsatt gjelder. De ansatte gjør at oppholdet ditt blir så perfekt som overhodet mulig.

Det var rett og slett en deilig opplevelse å komme inn på hotellrommet der alt var nytt. Her var nye moderne møbler, en god seng og et deilig bad. Dert å våkne opp, og oppleve å ha utsikt mot Fløybanen fra sengen var virkelig prikken over i’en. 

Frokostsalen var lys, og moderne, med flotte, høye, buede vinduer. Deilig å spise frokost med utsikt mot havna.

Vi har bodd på mange hoteller i Bergen. Børs Hotel er definitivt Bergens beste hotell. 

Dette hotellet kan vi anbefale for alle som skal til Bergen. Kommer vi tilbake til Bergen, bor vi på Bergen Børs Hotel!

Ta meg til Bergen Børs Hotel

Adresse: Vågsallmenningen 1, Bergen, 5014, Norge
Hjemmeside: bergenbors.no

Se Norges beste spahoteller

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.