Beste terrengløpesko for damer

De 10 beste løpeskoene for damer i 2020

Enten du er en dedikert terrengløper eller er glad i å bytte fra fortau til terreng, vil et godt par joggesko utgjøre en stor forskjell. Skoene vil ta deg gjennom alle slags gjørmete, rotete, og steinete stier, så det er viktig å finne et par som passer dine spesielle behov. Her har vi samlet en liste over de aller beste terrengløpeskoene på markedet.

De beste terrengløpeskoene totalt sett basert på kvalitet, komfort og ytelse

1. Altra Lone Peak 4.5 W

Altra Lone Peak 4.5 W
Altra Lone Peak 4.5 W

Altra Lone Peak 4.5 W er en mellomdempet trailsko i damemodell som har blitt en legende i trail-miljøet! 4.5-versjonen kommer med noen spennende oppdateringer, samtidig som den beholder den opprinnelige følelsen som mange av oss elsker. Overdelen har blitt trimmet ned for økt fleksibilitet og komfort. Snøresystemet har blitt forenklet for å underlette små justeringer over foten. Mellomsålens materiale har blitt justert for å gi en mer fjærende følelse under foten, samtidig som den har en innebygget Stoneguard™ for ekstra beskyttelse mot skarpe stener.

Kjøp de hos Multitriathlon.no

Beste terrengløpeskoene med aggressiv kraft for teknisk terreng:

2. Saucony Peregrine

Saucony Peregrine
Saucony Peregrine

Peregrine 10 er en utrolig allsidig løypesko og modellen er en legende innen løypekjøring. 4 mm drypp og PWRTRAC såle gir et utmerket grep og løpsfølelse på varierte overflater. Inne i yttersålen er det integrert et karbonfiberstoff som beskytter mot skarpe steiner og røtter. I tillegg er yttersålen forberedt på å kunne bli dubbet eller boret opp for drenering, noe som gir løperen muligheten for individuell tilpasning. Takket være støtdempende mellomsåle i PWRRUN og toppsåle i PWRRUN +, samt god fleksibilitet, er Peregrine 10 også egnet for løping på grus og deler av asfalt. Et trailertilpasset FORMFIT-design skaper en perfekt passform rundt hele skoen. Fra bunnen er toppen av mellomsålen blitt formet rundt hælen og den hule foten, noe som gir bedre stabilitet og komfort. På toppen har skoen ytre forsterkninger, og sammen med et sportilpasset nett tilbys en utmerket passform, kombinert med best stabilitet og holdbarhet. Skoen er videre forsynt med et feste for gamasjer. Peregrine 10 passer løperen som vil ha en multifunksjonell løypesko, som ferdes dit veiene fører deg. – Kategori: Nøytral / løype – Støtdemping: PWRRUN mellomsåle og PWRRUN + topp såle – Slipp: 4 mm

Terrengløpesko fra Saucony.

Beste støttende terrengsko for ulendt terreng og løping

3. SalomonXA Pro 3D GTX®

SalomonXA Pro 3D GTX
SalomonXA Pro 3D GTX

Salomon XA PRO 3D GTX® er en meget allsidig sko som er perfekt som spasersko og fritidssko. Den er svært stabil takket være 3D Advanced Chassis, og har en beskyttende tåhette for å beskytte føttene i tøft terreng. Den har en Contagrip® såle for godt feste på alle underlag. GORE-TEX® membran som tåler fukt. Polyesterfôr for rask transportering av fukt fra foten. Enkel hurtigsnor som gir perfekt passform.

Sko fra Salomon finner du hos Sportamore.

Beste lette, minimalistiske terrengløpesko:

4. Altra Superior 4

Altra Superior 4
Altra Superior 4

Lett og smidig terrengsko for kvinner som egner seg godt til grus og stier. Skoens overdel og hælkappe sitter godt rundt foten og sørger for deilig komfort under hele løpeturen. Overdelen har også god drenering, som bidrar med herlig komfort selv når det er bløtt ute. Med en såle laget av MaxTrac ™-gummi og Trail Claw ™, oppnår du fantastisk grep på alle underlag. Denne skoen vil ikke skuffe deg.

Terrengløpesko fra Altra.

Beste blanding av kraft og fleksibilitet

5. Salomon Sense Ride 3

Salomon Sense Ride 2
Salomon Sense Ride 2

Sense Ride 3 W er en damesko som er utviklet for lengre løpeturer, der du av og til trenger å slappe av i løpesteget og la dempingen ta en del av støtet. Med 8 mm drop og overbevisende passform vil disse skoene ta deg med på lengre distanser enn du trodde var mulig. Overdelen er blitt mykere med mer flex i tåboksen for å gi deg en behagelig løpsopplevelse. Vibe™-teknologi kombinerer demping av skadelige støt mot kroppen og godt fraspark i løpesteget. Vekten er redusert gjennom en konstruksjon bestående av sveisede sømmer og SensiFit™ med Quicklace™ gjør det enkelt å tilpasse skoen til foten din. Contagrip yttersåle gir godt grep på både våte og tørre stier.

Løpesko fra Salomon her.

Beste for mellomdistanse-løp og terreng- og motbakkeløp

7. La Sportiva Bushido II

La Sportiva Bushido II
La Sportiva Bushido II

Bushido II er en oppgradering av fjell-løpeskoen Bushido fra La Sportiva. Dette er en løpesko som er ypperlig for alt fra konkurranse og trening, til turer i skog og mark. Det nye med Bushido II er at det er lagt inn ekstra demping i helen, samt at kanten bakerst på skoen er litt mykere, slik at skoen sitter mer komfortabelt på foten. I tillegg er materialene som brukt på overdelen av skoen enda mer slitesterke og tåler enda røffere terreng. Foruten de nye endringene er de fleste av detaljene som var så bra med Bushido også med på Bushido II. Yttersålen har samme grepsmønster og gummiblanding og gir en god kombinasjon av godt grep og god slitestyrke. Bushido er en løpesko som er laget for terrenget. Den er stabil og takler steiner, røtter og kvister uten problemer. Skoen er konstruert slik at man trekker med seg hele overdelen rundt foten når den snøres, noe som gir en fantastisk løpsfølelse. God demping og støtte. Bushido er kategorisert av La Sportiva til å være en sko som passer for mellomdistanse-løp og er perfekt til terreng- og motbakkeløp, samt til trening i skogen eller på fjellet.

Terrengløpesko fra La Sportiva finner du hos Sportamore.

Nøytral løpesko med bred passform og perfekt til trail-løping

7. HOKA One One Speedgoat 4

Hoka One One W Speedgoat 4 Wide
Hoka One One W Speedgoat 4 Wide

Hoka One One W Speedgoat 4 Wide er en nøytral løpesko med bredere passform for damer, som passer perfekt til trail-løping. Speedgoat 4 er oppkalt etter Hokas-atlet Karl «Speedgoat» Meltzer, og er en del av Hoka One Ones prisbelønte familie. Denne trail-løpeskoen er kjent for å være rask i teknisk terreng. Løpeskoen har et nytt ventilert og slitesterkt mesh samt et 3D-lag for forsterket støtte i mellomfoten, som gir en tryggere helhetsfølelse. Skoens tåboks er nå bredere for mer komfortabel løping, og yttersålen i Vibram® Megagrip-gummi gir godt grep både på vått og tørt underlag. Med Speedgoat 4 har du grep opp bakken, og du føler deg trygg på veien ned. Den passer rett og slett til alle typer terreng.

Nøytral løpesko fra Hoka One One her.

Beste året rundt terrengsko

8. Brooks Cascadia 14

Brooks Cascadia 14
Brooks Cascadia 14

Brooks Cascadia 14 er en allsidig terrengløpesko med Gore-Tex membran. En skikkelig trailsko med godt grep, god demping og behagelig passform. Her ligger alt til rette for gode treningsopplevelser off road! Kan være en kjekk sko å ha utover høsten. Størrelser oppgitt i US, se bilde 2 for størrelsesguide.

Terrenskoen finner du hos bergzeit.

Beste terrengsko for tekniske myke stier

9. Salomon Speedcross 5

Salomon Speedcross 5
Salomon Speedcross 5

Speedcross 5 er en ikonisk terrengløpesko fra Salomon designet for fart og grep. Dette er skoen for deg som ønsker en kombinasjon av lav vekt, nok demping og beskyttelse og et sikkert grep på tekniske, myke stier. Sensifit-teknologien gir deg optimal gir deg optimal passform og komfort, mens Quicklace™-snøresystemet holder snøringen stabil hele veien.

Speedcross 5 har de på lager her.

Beste allsidig terrengløpesko med god demping 

10. Craft OCRXCTM

Craft OCRXCTM

En meget allsidig terrengsko med god demping. Perfekt for løperen som må legge de første km på asfalten for å komme seg til skogen. Med en sålehøyde på 29mm vil skoen gi god demping over de lengre distansene. Den nye versjonen har fått en oppdatering både i overdelen og sålen. Overdelen og lissesystemet har fått en oppdatering for bedre passform for hele foten. Mønsteret på sålen er designet for bedre grep i fremover og sidebevegelser. For første gang har Timp yttersålen fått en MaxTrac™ Gummisåle for enda bedre feste.

Allsidig terrengløpesko fra Craft.

Minimalistiske terrengløpesko med barfotfølelse til terrengløping

11. Merrell Trail Glove 5

Merrell Trail Glove 5
Merrell Trail Glove 5

Minimalistiske sko med barfotfølelse til terrengløping og trening. Vibram-såle, 0 mm drop, 4 mm demping, beskyttelsesplate i forfoten, raskttørkende/ventilert mesh. Grepsikker Vibram Non Marking-såle. Vaskes ved 30 grader, la lufttørke.

Merrel får du til rabatt her.

Beste allsidige trailsko for alle typer terreng

12. Hoka One One Challenger ATR 5

Hoka One One Challenger ATR 5
Hoka One One Challenger ATR 5

Hoka One One W Challenger ATR 5 er pene og allsidige trailsko for damer som er spesielt designet for å gi dynamisk og balansert stabilitet i all slags terreng. Samtidig som trailskoene har en fleksibel yttersåle med pigger som gir deg et godt og stabilt grep på både ujevne og våte underlag, gir den lettvektige EVA-mellomsålen med Hoka One Ones signaturdemping en problemfri løpetur også når du løper på veien. Med CMEVA-foam i mellomsålen og forsterkning rundt hælen får du også ytterligere stabilitet og støtdemping mens du løper. Med disse trailskoene kombineres også støtdempingen med den unike mellomsålen med dropp med den såkalte Meta-Rocker-teknologien som komplementerer ditt naturlige løpesteg og holder deg i gang lenger. Utvendig er skoene produsert i et funksjonelt nettingmateriale som med sitt doble lag gir god støtte, høy slitestyrke og god pusteevne samt forsterkning i vevd TPU på det følsomme området rundt tærne. 

Les mer om trailskoen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Du vet at jeg kan svare på alle spørsmålene dine, ikke sant? Test meg! 😏