Norge, Reisemål

Hoteller i Dovrefjell

Credit and copyright Asgeir Helgestad - VisitNorway.com

Oppdatert 16. januar 2023

Dovrefjell ligger i midt-Norge, og er kjent for sine ville dyr og vakre landskap. Det er hjemsted for blant annet moskus, reinsdyr, gaupe, og den truede fjellrev. Det er flere populære turer i området, inkludert Rondane nasjonalpark, som har mange fjelltopper å bestige, og Dovrefjell nasjonalpark, som har fine turstier for å utforske naturen.

For å komme til Dovrefjell, kan du ta toget til Dombås og deretter ta bussen til området. Det er også mulig å kjøre dit med bil.

Det er flere fine hotellområder å bo i nærheten av Dovrefjell, inkludert Dombås, som har flere hoteller og hytter tilgjengelig. Et annet alternativ vil være å bo i en av fjellstuene i nasjonalparkene. Dette gir deg en unik mulighet til å være midt i naturen, og å være i nærheten av populære attraksjoner som Rondane nasjonalpark og Dovrefjell nasjonalpark.

Dovregubbens Hall
Dovregubbens Hall

Dovregubbens Hall

Vis på kart

Midt i hjerte av Dovrefjell, mellom vakre Vålåsjø og Avsjø, like ved E6 og 20 km nord for Dombås, ligger Dovregubbens Hall med sin særpregede atmosfære. Tunet og bygningene i gudbrandsdalsstil har en 100-årig historie og har holdt på tradisjonene.

Det merker du spesielt når du kommer innendørs og får se interiøret som gir en lun og hjemmekoselig stemning. Vi på Dovregubbens Hall tilbyr hjemmelaget mat i kafèen, servering til selskap og grupper i Peisestua og Hallen, overnatting i hus og leiligheter og suvenirbutikk. Velkommen!

Dombås Hotel
Dombås Hotel

Dombås Hotel

Vis på kart

Dette hotellet ligger i Dombås sentrum, 700 meter over havet, ved foten av Dovrefjell. Dombås skisenter ligger 2,3 km fra hotellet. Dombås hotell ligger på vestsiden av Dombås sentrum. Selve hotellet består av to fløyer som er bygd sammen. Den ene fløyen, også kalt gamlefløyen er fra 1970-tallet bestående av 54 dobbeltrom og 5 familierom.

Hovedbygget også kalt nyfløen består av 40 rom fordelt mellom enkeltrom, dobbeltrom, familierom og suiter. Her er også resepsjonen, spisesal, bar og konferanserom. I tillegg til hotellet har vi også ett eget motell (Dombåstun) som ligger 200-300 meter bak hotellet. Her har vi 18 nyrenoverte motellrom. Innsjekk, frokost og utsjekk er på hotellet.

Trolltun Hotel

Trolltun Hotel

Vis på kart

Velkommen til eventyrlige Trolltun. Hotellet holder til på Dombås, i naturskjønne omgivelser. Dette vertshuset ligger i Dombås, med utsikt over fjellstrekningen Dovrefjell. Her finner du Trolltun gjestegård hvor du kan bo og spise godt mens du utforsker alle de spennende opplevelsene i nærområdet.

Med kort avstand til både skiarena, langrennsløyper og alpinanlegg ligger det meste til rette for at du får et flott opphold på Trolltun Hotell. Huser også Dombås fjellskole, som er en leirskole som tilbyr aktivitetsfylte uker til elever fra hele landet.

Hytter Dombås
Hytter Dombås

Hytter Dombås

Hytter Dombås ligger i Dovre, med forbindelse til et kjøpesenter. Et av lokalt landemerke er Snøhetta utsiktspunkt, mens Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark og Rondane nasjonalpark kan friste med vakre naturomgivelser. Opplev naturen i området med en villmarkssafari, eller bli med på en kjøretur blant dyrelivet eller viltkikking. 

Quality Hotel Skifer
Quality Hotel Skifer

Quality Hotel Skifer

Quality Hotel Skifer ligger i sentrum av Oppdal, 545 meter over havet, omgitt av fjellområdet Trollheimen og Dovre nasjonalpark. Fra hotellet er det kort vei til både buss- og jernbanestasjon, og rett utenfor hotelldørene venter kjøpesenter, restauranter, kultursenter med kino, bibliotek, badeanlegg og mye mer.

Quality Hotel Skifer ligger sentralt midt i Oppdal, to timer til Trondheim. Den heftige naturen omgir hotellet med sine 176 rom, konferanseavdeling, restaurant og velværeavdeling. Et perfekt sted for både jobb og ferie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.