Siste nytt, Uncategorized

Din guide til K-beauty

Din guide til K-beauty

K-beauty er navnet gitt til skjønnhetsindustrien i Korea. Den retter seg mot alle, både menn og kvinner, og det handler ikke bare om sminke. Et stort fokus er på hudpleie og ønsket om feilfri porselenshud.

Den koreanske skjønnhetsindustrien er kjent for å ligge 10-12 år foran andre, og det er en enorm konkurranse om å ha de beste skjønnhetsproduktene. Det blir gjort mye forskning i forkant av at produkter blir lagt ut for salg, og det brukes ofte ingredienser som er sjeldne og som ikke andre produsenter bruker. 

Å tilføre fuktighet og ta vare på huden før man påfører sminke etc., er enormt viktig. Det er skrevet mye om K-beauty hudpleieregimet og om det skal være i 5-steg, 10-steg eller 12-steg.  Det er ikke antall steg som er viktig, men at du bruker de riktige produktene i riktig rekkefølge for å optimalisere produktene og deres virkning.

Et 10-stegs regime inneholder følgende:

 1. Oljebasert rens
 2. Skum-/vannbasert rens
 3. Peeling 
 4. Fuktighetsgivende toner
 5. Essens
 6. Serum
 7. Ansiktsmaske
 8. Øyekrem
 9. Ansiktskrem
 10. UV-beskyttelse eller nattmaske

For de fleste kan 10 steg være litt i overkant. Vi har derfor samlet de 5 viktigste stegene her:

 1. Rens
 2. Toner/essens
 3. Serum
 4. Fuktighetsgivende ansiktskrem
 5. UV-beskyttelse

Her følger en nærmere beskrivelse av de 5 stegene samt et tips til bra produkter:

Rens:

Du trenger et rent lerret å jobbe med hvis du skal gi huden din alt den trenger i rutinen din. «Dobbel rensing» er den koreanske nøkkelen til forsiktig, men grundig, rens og fjerner alle spor av solkrem, sminke og forurensning.
Først tar du en oljebasert rens og masserer inn i huden. Dette vil løfte solkrem og sminke.
Skyll, og følg deretter med et vannbasert rengjøringsmiddel. Helst en mild en som ikke lar huden føles strippet!
Deretter er du klar til å komme i gang med hudpleie…

 

Soda Pore Bubble Foam, 150 ml Holika Holika Steg 2: Vannbasert rengjøring

kr 180,00

Missha Super Aqua Ice Tear Skin 180ml

kr 189,00

Toner/essens:

Fuktighetsgivende trinn er kjernen i et koreansk hudpleierutine, for alle hudtyper.
Bruk av toner og/eller essens vil gi huden din økt fuktighet, forberede huden på å absorbere de neste trinnene og bidra til å skape en glødende hudfarge.

Holika Holika Good Cera Super Ceramide Toner, 180 ml Holika Holika K-Beauty

kr 217,00

Hyaluronic Acid Moisture Toner, 150 ml It’S SKIN K-Beauty

kr 219,00

Aloe BHA Skin Toner, 200 ml Benton K-Beauty

kr 234,00

COSRX AHA/BHA Clarifying Treatment Toner 150ml

Opprinnelig pris var: kr 239,00.Nåværende pris er: kr 215,00.

Serum:

Her trapper vi det opp et hakk med et serum eller ampuller fullpakket med nærende ingredienser. Disse trinnene er tykkere i konsistens enn en toner eller essens og har en høyere konsentrasjon av viktige ingredienser. Klapp det inn i huden med hendene. La det gå noen minutter for absorpsjon.

Wrinkle Supreme Serum, 50 ml The Skin House K-Beauty

kr 293,00

Holika Holika One Solution Super Energy Ampoule – Anti-Wrinkle

kr 166,00

Ansiktskrem:

I dette trinnet er det viktig å påføre en krem som både hjelper huden med å beholde vann og skape en barriere for å forhindre at fuktighet forsvinner. Det er ønskelig med en krem som fukter og holder tørre flekker i sjakk. Hudtypen din vil diktere hvilken fuktighetskrem du foretrekker, men bare husk å inkludere en!

UV-beskyttelse:

Ingen koreansk hudpleierutine er komplett uten dette viktige trinnet: solbeskyttelse. Koreanske kosmetiske selskaper produserer vanligvis kosmetisk elegante solkremer sammenlignet med sine vestlige kolleger. «Kosmetisk elegant» betyr ikke noe fett, ingen tyngde, ikke hvit-støpt og ingen tung solkremduft. De er enkle å bære under sminke og avgjørende for å beskytte ansiktet mot farene ved solen og anti-aging.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.