Siste nytt

Bærekraftig hårpleie

Etisk forbruk er i fokus og folk over hele verden krever produkter som ikke bare er bra for seg selv, men også for planeten. Er man bevisst sitt valg er det en rekke produkter å velge mellom som er økologisk dyrket og som ikke inneholder animalske ingredienser.

Veganske produkter

Veganske hårpleieprodukter er produkter som ikke inneholder ingredienser som stammer fra dyr og dyreriket. Veganske produkter er kun laget av ingredienser fra planteverden, men de trenger ikke nødvendigvis å være økologiske. For veganske produkter er hensynet til dyrevelferd noe av det viktigste å ivareta når produktene lages. Forskning har vist at veganske produkter er sunnere for håret ditt takket være bruk av naturlige ingredienser. Bruk av for eksempel oljer, mineraler og planteekstrakter har vist seg å beskytte og nære håret fra røttene til spissene. I tillegg kan mange veganske shampoer reversere hårskader og forhindre problemer som tørr hodebunn og flass, samtidig som hårveksten stimuleres.

Her finner du et utvalg av gode, veganske produkter:

Økologiske produkter

For å kunne kalle seg et økologisk hårpleieprodukt må ingredienser, framstilling, produksjon og emballasje være økologisk og bærekraftig. Ingrediensene i økologisk hårpleie er økologisk dyrket, det vil si at de er hentet fra planter som ikke har vært utsatt for sprøytemidler og hvor det ikke har blitt brukt kunstgjødsel. Økologisk kosmetikk kan heller ikke inneholde GMO – genmodifiserte organismer – eller bestå av andre ingredienser som nanopartikler, parfyme, kunstige fargestoffer, silikoner eller petrokjemikalier, slik som for eksempel mineralolje. Økologiske produkter kan inneholde animalske ingredienser så lenge de er godkjent for bruk i økologiske produkter.

Her finner du et utvalg økologiske hårprodukter:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.