ASIA, Dubai

Her er de beste bydelene i Dubai å bo for norske turister (2023)

Her skal du bo i Dubai

Dubai er en by full av ambisiøs futuristisk visjon og innovasjon.

Her skal du bo i Dubai! – Hvis du lurer på hvor du skal bo i Dubai, er denne artikkelen noe for deg. Vi dekker alle typer overnattingsmuligheter, fra vandrerhjem til luksus, samt ting du kan gjøre i Dubai. Her finner du de beste Dubai-hotellene, de beste stedene i Dubai å besøke, enten du reiser med barn, kjæresten, venner eller alene.

Dubai er kjent som en av de dyreste byene i Midt-Østen, og en av de 50 dyreste byene i verden. Dubai frister sine besøkende med luksuriøs shopping, ultramoderne arkitektur og sine fantastiske hoteller år etter år. Dubai er kjent for sine skyskrapere, spesielt verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, som er 828 meter høy. Det er kaos for å komme opp i bygget. Du kan kjøpe Dubai Burj Khalifa-billetter: nivå 124 og 125 online. Det lønner seg, og du sparer masse tid. Turen opp tar ca. 1.5 time. Dubai er en by som ble bygget for å imponere.

Bur Dubai – Dubai for deg som skal oppleve utelivet

Downtown Dubai, Bur Dubai, er hjemmet til verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, der ved foten av tårnet ligger den imponerende Dubai-fontenen. Som du sikkert kan forestille deg, er dette området fullt av luksuriøse luksushoteller, hvorav de fleste har spektakulær utsikt over bygningen og den gigantiske fontenen med sine fantastiske show. Bur Dubai er et livlig område, spekket med mange hoteller og restauranter, og et av verdens største kjøpesentre, Dubai Mall.

I tillegg til fantastiske fasiliteter, er sentrum av byen også hjemmet til det historiske kvarteret, Bastakiya, så vel som det populære vannbadet. Få en smak av historie og kultur på et av museene før du går videre til et annet distriktet. Her får du alt fra monumenter, butikker, markedsboder og restauranter, til den forfriskende oasen som er BCreekside Park.

Bur Dubai er et flott alternativ for førstegangs besøkende som ønsker å oppleve Dubai i sin helhet.

Her er de beste stedene å bo i Bur Dubai

Budsjetthoteller i Bur Dubai:

Sun and Sands Downtown Hotel


Mellomklassehoteller i Bur Dubai:

Al Khaleej Grand Hotel

XVA Art Hotel 🔥 

Familievennlige hoteller i Bur Dubai:

Riviera Hotel 🔥 

Flora Al Souq Hotel

Rimelige luksushoteller i Bur Dubai:

Sheraton Dubai Creek Hotel & Towers

Hyatt Regency Dubai

Deira – Her kan du bo billig i Dubai

Ettersom de fleste av byens souker (markedsplasser) er i Deira, er dette sannsynligvis et av de travleste områdene i hele Dubai.

Deira ligger på den østlige bredden av Dubai Creek, og er full av salgsboder og brygger fylt med tradisjonelle arabiske varer.

Selv om det er travelt, er dette området et flott sted å oppleve den sanne kulturen i Dubai og dens kjøpmannsfortid.
Ikke noe er som å utforske et stort marked med masse god mat og drikke.

I denne gamle delen av Dubai finner du luksuriøse hotell ved strandpromenaden og historiske attraksjoner som Heritage House Museum, alt innen 10-15 minutter fra Dubai internasjonale lufthavn. For en annen side av byen og for bekvemmeligheten av å reise, er Deira et annet godt valg for hvor du kan bo i Dubai.

Her skal du bo i Dubai – Hotellet Novotel Deira City Centre er et bra utgangspunkt for å besøke Gullmarkedet, kryddersouken, Heritage Village (tradisjonell landsby) og Dubai-viken. Hotellet ligger i Dubai sentrum, og du kan lett komme deg til alle byens turistattraksjoner og forretningssteder med T-banen.

Her er de beste stedene å bo i Deira

Budsjetthoteller i Deira

Saffron Hotel

Mellomklassehoteller i Deira:

J5 Hotels – Port Saeed

Familievennlige hoteller i Deira:

Somewhere Hotel Apartment Deira

Jumeirah Beach – Dette er det beste området å bo i Dubai og med barn

Jumeirah Beach er et sted fullt av glamorøse feriehoteller, livlige strandklubber og en mengde shopping- og restaurantalternativer som får hodet til å svimle av ubesluttsomhet om hvor du skal gå først. Det faktum at det også er hjemmet til et syv-stjerners hotell, Burj Al Arab, som er bygget på sin egen øy, viser luksusenivået du kan forvente her.

Hvis det primære målet ditt er å være ved stranden og du elsker å leve med stil, så har du truffet jackpoten med Jumeirah Beach.

Distriktet er et egnet område for familier, og er også hjemmet til Madinat Jumeirah Souk

Hvite sandstrender og varmt, turkis vann, strekker seg hele veien fra nord (fra Deira) til sør (til Dubai Marina), og hver eneste strand underveis er like himmelsk som den neste. Her finner du også shoppingområdet «The Walk», så hvis stranden ikke er noe for deg, ligger butikker, restauranter og barer med aircondition, langs stranden. Distriktet er et egnet område for familier, og er også hjemmet til Madinat Jumeirah Souk, et sted hvor du kan kjøpe tradisjonelle produkter fra Dubai, og Al Wadi Wadi, et massivt badeland perfekt for alle aldre!

På 5-stjernershotellet Jumeirah Al Qasr får du mye luksus for pengene. Her har du tilgang til en 2 kilometer lang privat strand og et stort hageanlegg med kanal-lignende vannveier. Hotellet tilbyr gratis transport til Wild Wadi Waterpark™, Madinat Jumeirah, Jumeirah Beach Hotel og Mall of the Emirates.

En by som kan skryte av næringsliv, turisme, eiendom og finans, det er ingen overraskelse at Dubai er et av de mest moderne og progressive emiratene av de syv som utgjør De forente arabiske emirater (UAE). Det overraskende er imidlertid at til tross for dette, er dyptgående tradisjoner fortsatt kjernen i byens kultur.

Dubai er en by full av ambisiøs futuristisk visjon og innovasjon. Her kan du være sikker på at du blir underholdt.
Fra en hær av robocops og innendørs skiløyper til kjøpesentre som ser ut som persiske palasser, er Dubai et sted der den eneste grensen er fantasien din!

Selv om det er en stor og skremmende by, blir alt mye enklere hvis du gjør litt research på forhånd. For å hjelpe deg med det, har vi satt sammen denne listen over hvor du kan bo i Dubai som en første gangs besøkende, inkludert de beste hotellene å bo i Dubai, forskjellige Dubai-nabolag, det beste området å bo i Dubai, hvor du kan i nærheten av by eller strand og mye mer!

Her skal du bo i Dubai:
Vi dekker alle typer Dubai overnattingsmuligheter, fra vandrerhjem til luksuriøse Dubai-hoteller, samt hjelper deg med vise deg hvor du skal bo i Dubai, de beste hotellene i Dubai, de beste stedene i Dubai å besøke, de beste stedene å bo i Dubai, hoteller i nærheten Dubai attraksjoner, Dubai guide og mange flere.

Dette er de beste stedene å bo i Jumeirah Beach

Dubai Marina – Beste stedet å bo i Dubai for turister og familier (Ligger rett ved Jumeirah)

Hvis du drar sør for Jumeirah-stranden, finner du det nye distriktet Dubai Marina. Dette distriktet ble opprettet i 2003 og er bygget ved siden av en menneskeskapt kanal og består av høyhus, inkludert den nest høyeste bygningen i Dubai, Princess Tower. Et tett befolket område hvor du finner fasiliteter som et topp moderne regionalt mediasentrum (kjent som Dubai Media City), en teknologisk park (kjent som Dubai Internet City), Dubai Marina Walk som er full av restauranter og boder som passer til enhver stil og ethvert budsjett.

Dubai Marina Mall (et av de største kjøpesentrene i Dubai) og Marina Beach. Som du kan forestille deg, er dette moderne distriktet fullt av nye hoteller, plassert i skyskrapere som ruger over marinaen og tilbyr fantastisk utsikt.

La Verda Suites and Villas Dubai Marina har super beliggenhet med utgang rett til Dubai Marina. Bestilte ørkensafari og tur til Abu Dhabi fra hotellet. Greie priser og utmerket service! Hotellet tilbyr utendørsbasseng med panoramautsikt over Dubai Marina. Ypperlig område å besøke med barn.

Med både Jumeirah Beach og The Palm, bare en kort kjøretur unna, gjør dette Dubai Marina til et av de beste stedene å bo mens du er i Dubai.

Dette er de beste stedene å bo i Dubai Marina

Palmen (Palme-øya) – Beste stedet å reise med kjæresten i Dubai

Ja, du kan flykte fra byen mens du bor i Dubai! Palmen er en kunstig øy bygget i 2014, og her finner du den flyte i Persiske gulfen. Selv om den er kunstig, er det et svært behagelig sted å bo.

Øya tilbyr luksushoteller, havutsikt, en privat hvit sandstrand og vann- og sjødyrsparker.

Du kan velge blant et hav av attraksjoner og underholdning av beste sort, dersom du ønsker det.

Five Palm Jumeirah Dubai ligger fint til ved starten på Palmen. Nær Dubai marina men et godt stykke til sentrum.

Du er heller ikke langt unna de ikoniske skyskraperne i Dubai og byens sentrum, hvis du bare vil ha en dag eller to for å utforske den spennende metropolen. Vi tror at dette gjør The Palm til et verdig sted å anbefale besøkende å bo.

Dette er de beste stedene å bo på The Palm