Destinasjoner, Europa cat, Istria, Kroatia

Her er de beste områdene å bo ved Istria Kroatia (2023)

lazy

Istria er en halvøy i Kroatia som ligger på Adriaterhavets nordvestkyst. Halvøya er kjent for sin vakre kystlinje, med mange fine strender og krystallklart vann. Istria er også kjent for sin rike historie og kultur, med mange gamle byer og ruiner som kan besøkes.

Byene Pula, Rovinj og Poreč er de største byene i Istria, og alle tre har sine egne unike attraksjoner. Pula er kjent for sitt romerske amfiteater, som er en av de mest velbevarte i verden. Rovinj er en vakker gamleby med smale gater og et vakkert havneområde. Poreč er kjent for sin gamle basilika fra middelalderen, som er på UNESCOs verdensarvliste.

Det finnes mange ting å gjøre i Istria, enten du vil slappe av ved sjøen, besøke kulturhistoriske steder, eller prøve ut ulike aktiviteter. Du kan for eksempel besøke de gamle byene i Istria, eller du kan prøve deg på vannsport som dykking, seiling eller vannski. Du kan også besøke vingårdene i Istria og smake på den lokale vinen, eller du kan besøke en av de mange olivenlundene og smake på den lokale olivenoljen.

Det finnes mange fine områder å bo i Istria, alt etter hva du foretrekker. Du kan for eksempel velge å bo i en av de gamle byene i Istria, og få muligheten til å oppleve den lokale kulturen og historien på nært hold. Du kan også velge å bo på en av de mange hyttebyene langs kysten, og ha nær tilgang til strender og vannsportaktiviteter.

Reise med barn i Istria kan være en morsom og minneverdig opplevelse. Halvøya har mange familievennlige aktiviteter, som for eksempel besøk til dyreparken Pula Safari, besøk til vannlandet Aquacolors Poreč, eller en tur til den lokale strandslottet Miniature Park. Det finnes også mange familievennlige spisesteder og aktiviteter som tilbyr underholdning for barna, som for eksempel pizzarestauranter og lekeland. Så hvis du reiser til Istria med barn, er det mange muligheter for å ha en morsom og minneverdig ferie for hele familien.

Her er de beste hotellområdene på Istria

Rovinj, Kroatia – hit reiser du med kjæresten

Rovinj er uten tvil den hyggeligste byen i Istria, om ikke i hele Kroatia. Gamlebyen ligger på en kupert halvøy og vender mot havet, og domineres av St. Euphemia-kirken og fargerike hus. Rovinj er veldig naturskjønn og et av de mest fotogene stedene på Istria.

Her er de beste hotellene i Rovinj:

6ae21833
Hotel Monte Mulini

Mellomklassehoteller i Rovinj

Familievennlige hoteller i Rovinj

Rimelige luksushoteller i Rovinj

Husene er fargerike, og de ligger langs kysten, og etterlater et inntrykk av å reise seg rett fra sjøen. Rovinjs bratte gågater er fulle av kunstgallerier, livlige barer og restauranter. Byens havn har flere restauranter og du kan sefiskebåter legge til og fra.

Rovinj er en av de byene der du aldri kjeder deg. Gå deg vill i en labyrint av de trange brosteinsbelagte gatene og test ut de deilige restaurantene i området.

Rovinj er ganske enkelt et must i Kroatia, som bør være på alle besøkendes reiserute, selv for de som besøker området for første gang. Rovinj er den nest mest besøkte byen i Kroatia, rett etter Dubrovnik. Det er steder du ganske enkelt trenger å se i livet ditt, og for oss er Rovinj et av disse stedene. Den eneste måten å virkelig forstå det på er å oppleve det. Gamlebyen vekker nostalgi, og den er veldig romantisk. Her er det mange gode fotomotiv og atmosfæren er magisk.

Hotell Heritage Angelo d’Oro ligger i Rovinjs bilfrie gamleby. Merk at det kan være vanskelig å få parkert med bil hvis du bor på dette hotellet. Hotellet ligger på Via Svalbe og er en favoritt blant barnefamilier.

Rovinj har det beste utvalget av restauranter i Istria. De tilbereder ikke bare deilig mat, men de tilbyr fantastiske omgivelser. Enten du bestemmer deg for å smake mat fra Monte, spise utendørs mens du nyter fantastisk utsikt på Puntulina, føle deg som kongelige. Sjekk restauranter på La Serra Castle Lanterna, eller nyt smakfulle kreasjoner av Barba Danilo.

Brijuni nasjonalpark – Her bor du hvis du ønsker gode naturopplevelser

Brijuni-øyene er en av de 8 nasjonalparkene i Kroatia, som ligger i Istria, i den nordvestlige utkanten av Pula havn. Nasjonalparken består av to større øyer, Veli og Mali Brijun, og 12 holmer. Bare tre kilometer bred Fazana-kanal skiller dem fra Istrias kyst. 

Her er de beste hotellene på Brijuni

Mellomklassehoteller på Brijuni

Den beste måten å nå øyene på er med ferge, som går fra Fazana havn til nasjonalparken og omvendt 11 ganger om dagen (i sommersesongen).

Du kan besøke Brijuni nasjonalpark gjennom hele året og besøke mange interessante steder.

Det er gode muligheter for ting tennis og bueskyting, og du kan ta med golfklubbene dine til Veli Brijun, hvor det er en 18 hulls golfbane. Du kan leie sykkel og elbil, og om sommeren bør du bade og dykke i det krystallklare havet. . . i juli og august kan du glede deg over kulturelle begivenheter som Histria Festival og Ulysses teater.

På Brijuni kan du se fotavtrykk etter dinosaurer, det er over 200 på øya. Brijuni-øyene var hjemsted for Josip Broz Tito, og mange kjendiser har besøkte den, Sofia Loren, Elizabeth Taylor, Richard Burton, Placido Domingo, Caroline, prinsessen av Monaco.

Tips oss

Har du noen tips til vår guide: “Brijuni nasjonalpark – Her bor du hvis du ønsker gode naturopplevelser”, så hadde vi satt pris på om du kontaktet oss i skjemaet nedenfor.

Verudela, Kroatia – Det beste stedet å bo hvis du reiser med barn

Hvis stranden er tingen og du reiser med barn, bør du se etter hoteller i området ved Verudela-halvøya 2 km sør for Pula sentrum. 

Her er de beste hotellene i Verudela

Her finner du mange strender. Husk å kjøpe eller ta med badesko, da strendene er steinete. I Pula-området kan du velge mellom en feriestedopplevelse på Verudela-halvøya eller en urban opplevelse i Pula sentrum.

For å virkelig suge opp romertiden, bo i Pula sentrum. For sol og velvære, så velger du Verudela. Ønsker du å gjøre begge deler, gjør transport og tilgang til stranden det mer praktisk å bo i Verudela og besøke Pula sentrum enn omvendt.

Når lokalbefolkningen ønsker å spise eller feste, drar de til Verudela-halvøya (bare noen kilometer unna Pula). I løpet av dagen leker de på stranden og om kvelden drar de til en av restaurantene eller utesteder som er spredt over halvøya.

De fleste hotellene i Pula ligger også på Verudela-halvøya. Park Plaza Histria Pula ligger kun noen skritt unna stranden og 4 km fra Pula sentrum. Dette området er fullt av aktiviteter. Her har du 3 restauranter, tennis- og squashbaner, fotballbaner, snorkling, utendørsbasseng, biljard, minigolf og solsenger. 

På kvelden var vi en del voksne og flere unger. Da var det fotballkamp i ballbingen. Svært artig for alle. Tenninsbanene er også veldig godt vedlikeholdt. Selv om bussystemet er utmerket, kan det være en fordel å leie bil. Du trenger ikke bil hvis du bor i Verudela. Herifra går det buss flere ganger i timen til Pula by. Ønsker du å dra på lengre utflukter kan det være å anbefale å ha leiebil..

4dc351c9
Park Plaza Arena Pula

Mellomklassehoteller i Verudela

Familievennlige hoteller i Verudela

Pula by – Perfekt sted å bo dersom du besøker Pula for første gang

Pula må være Kroatias best bevarte hemmelighet. Pula, hovedstaden i Istria, landets nordlige halvøy, nær den italienske grensen.

Pula er en by på Istria-halvøya i Kroatia, og er kjent for sitt romerske amfiteater, som er en av de mest velbevarte i verden. Byen har også en vakker havneby, med mange restauranter, barer og cafeer langs vannkanten.

Det finnes mange interessante områder å besøke i Pula, inkludert den gamle byen med sine smale gater og historiske bygninger, samt den vakre havnen. Du kan også besøke Pula Arena, som er den mest velbevarte romerske amfiteatren i verden, eller du kan besøke den nærliggende fiskerlandsbyen Valsaline.

Det finnes mange historiske ting å se i Pula, inkludert romerske ruiner, middelalderborgen og de gamle bymurene. Du kan også besøke den gamle romerske teateren, som ligger på en høyde med utsikt over byen.

Pula har mange fine restauranter som serverer en rekke asiatiske og internasjonale retter.

Pula har også mange fine strender å velge mellom, enten du vil ligge og slappe av på en rolig strand eller prøve deg på vannsportaktiviteter. Noen av de mest populære strendene i Pula inkluderer Lungomare, Stoja og Valkane.

I tillegg til fine strender, har Pula også mange hyggelige barer og cafeer å velge mellom. Du kan for eksempel besøke en av de mange barnevennlige cafeene langs havnen, eller du kan prøve en av de lokale ølbarene og smake på den lokale kroatiske ølen. Du kan også besøke en av de mange vinbarene og smake på den lokale vinen fra Istria-halvøya.

Her er de beste hotellene i Pula

Budsjetthoteller i Pula

Mellomklassehoteller i Pula

Pula er en frodig grønn halvøy med kulturell nærhet til Italia. Dette gjenspeiler seg i i både arkitektur og et fantastisk bra italiensk inspirert kjøkken.

Istria er kjent for sin vin. Besøk en av de lokale tavernaer og prøv de lokale vinene. Kjøkkenet i Pula er en blanding av sjømat og italienske retter – frem til 1947 var Istria en del av Italia. Restaurantene på Limski-kanalen har de beste blåskjellene, og regionen er også kjent for sine hvite trøfler.

Vi vil anbefale deg et fint familiehotell som ligger knappe 3 km fra Pula sentrum. Hotellet får super score hos Booking.com og Hotels.com. Ta en titt Hotel Milan. Hotellet ligger 200 meter fra Stoja-stranden. Buss vil ta deg inn og ut fra sentrum. Stranden har en fin promenade. Her er strendene nærmest uberørte – i motsetning til de travlere sørlige delene av landet – og sjøen er kjent for å være rolig, helt utmerket for badegjester.

Her er de beste stedene å bo på Istria, Kroatia. – Istria er en av de mest populære destinasjonene i Kroatia og byene Pula og Porec som kontinuerlig kåres til de beste feriestedene i Kroatia. Med en sterk italiensk innflytelse (regionen var en del av Italia rundt 1900-tallet). Istria er absolutt en vakker region i Kroatia, både langs kysten og i innlandet, med sine vakre byer på bakketoppene.

Rovinj er en ekte perle av en by, og Pula er også vel verdt et besøk – hjem til Arena, et veldig godt bevart romersk amfiteater. Det eneste Istria mangler, sammenlignet med flere sørlige kystregioner er de mange store øyene. Brijuni-øyene (nær Pula) er unntaket og ypperlig for en dagstur.

Istria ligger ved siden av Slovenia og har en sjøgrense med Italia. Istria er lett tilgjengelig fra Norge, og det går daglig fly til hovedflyplassen i regionen, Pula Airport.

Populær aktiviteter på Istria